View Full Version : Carvin quad x direktno u mikser
tompa
02-04-2008, 06:00 PM
Dakle situacija,
spajam ja to cudo u alesis multi mix, za svaki kanal L i R na Carvinu po jedan kanal na mikseru.
Master na Carvinu jedva da je na jedan, gain na mikseru skroz ugasen, smanjen, PFL mod. Medjutim signal iz Carvina je toliko jak da mi vec u ovoj situaciji ide u CLIP, probija.
Sad, ili ja nesto krivo radim ili...
Pocetnik sam u ovome poslu :)
Dushan_S
03-04-2008, 05:15 AM
Znam kako radi Quad X i nisam siguran da je sve to zajedno kombinacija koja će ti zvučno raditi posao, tako direkt u mikser. E sad ne znam sta ti znaci "Svaki kanal left i right u miksetu"? Ne sećam se da li karvin ima odvojene izlaze za svaki kanal, ali ako ima za?to ne ve?e? samo master izlaz. Konačno, ako ima izlaze, da li su oni pre master outputa, tj da li si u stvari vezao effect loop izlaze na mikser (vrlo moguće da svaki kanal ima svoj), pa ti se zato de?ava to ?to ti se de?ava?
tompa
03-04-2008, 09:47 AM
Znam kako radi Quad X i nisam siguran da je sve to zajedno kombinacija koja će ti zvučno raditi posao, tako direkt u mikser.
Zasto tako mislis, mozes li mi malo pojasniti, citao sam na netu da je ekipa razvijala taj preamp bas u svrhu direct recordinga?
E sad ne znam sta ti znaci "Svaki kanal left i right u miksetu"? Ne sećam se da li karvin ima odvojene izlaze za svaki kanal, ali ako ima za?to ne ve?e? samo master izlaz. Konačno, ako ima izlaze, da li su oni pre master outputa, tj da li si u stvari vezao effect loop izlaze na mikser (vrlo moguće da svaki kanal ima svoj), pa ti se zato de?ava to ?to ti se de?ava?
Carvin ima opciju mono outputa i stereo outputa i to su xlr izlazi. Pored toga ima izlaz i za slusalice i to je sve.
Ja sam zelio snimiti stereo signal s tim da sam za svaki pojedini izlaz iz Carvina tj. L i R, odredio po jedan mono kanal na mikseru. Mislim postoji i opcija da sam oba kanala iz Carvina mogao spojiti na jedan stereo kanal na mikseru ali na stereo kanalima uopce nemam Gain kontrolu.
Kao sto si rekao, na Carvinu postoji effect loop za svaki kanal posebno ali na to nisam nista spajao.
Da li je moguće da taj Carvin ima toliko jaki output i ako da, kako to da izreguliram?
Dushan_S
03-04-2008, 12:37 PM
Zasto tako mislis, mozes li mi malo pojasniti, citao sam na netu da je ekipa razvijala taj preamp bas u svrhu direct recordinga?Ne znam za takvu informaciju, ali u svakom slučaju, ono ?to sam ja skapirao je da iz sprave mogu da dobijem solidan zvuk u pojačalu, pretpostavljam da bi dobro radila i direktno u neki lampa?ki poweramp, a dobar zvuk je u smislu dobar kao kvalitetan, ali sa manjkom gain-a. Za direktne varijante je bio zujalica, i verovatno bi ti čak i Behringer Vamp2 od sto evra bolje to odradio jer bar ima? simulator kutije, efekte i ostalo. Da se ogradim da sam ja probao prvu verziju quadX-a, kasnije verzije su imale vi?e gain-a, neko ih je opisao kao boogie ze siroma?ne, ali mislim da se sama arhitektura i to oko simulacije nije bitnije menjalo.
Carvin ima opciju mono outputa i stereo outputa i to su xlr izlazi. Pored toga ima izlaz i za slusalice i to je sve.
Ja sam zelio snimiti stereo signal s tim da sam za svaki pojedini izlaz iz Carvina tj. L i R, odredio po jedan mono kanal na mikseru. Mislim postoji i opcija da sam oba kanala iz Carvina mogao spojiti na jedan stereo kanal na mikseru ali na stereo kanalima uopce nemam Gain kontrolu.
Kao sto si rekao, na Carvinu postoji effect loop za svaki kanal posebno ali na to nisam nista spajao.
Da li je moguće da taj Carvin ima toliko jaki output i ako da, kako to da izreguliram?
Ne bi trebalo da je problem u Carvin-u, ne sećam se da je signal bio prejak kad je bio priključen direktno. Trebalo bi da je stvar u miksetiili u tome kako si priključio. Da li si siguran da nisi uključio XLR izlaze u mikrofonske ulaze na mikseru? Tebi treba line out - line in veza. Ako je taj mono out iz Carvina banana, probaj običnim mono kablom da priključi? na linijski ulaz na nekom od kanala na mikseru i vidi da li ti je tad signal prejak. Inače, ne treba ti nu?no stereo izlaz iz njega, to bi bio va?no samo ako postoji u effects loop-u neki stereo efekat pa da se to ne izgubi, ovako ga mo?e? vezati i mono.
Pozz!
reborn of disaster
22-06-2008, 09:16 PM
u principu nevezano za ovi post, al mi mozda mozete pomoc...zanima me jel itko prodaje footswitch za quad x carvina...mi imamo jednog u bendu al bez njega...isto tako imamo neki shum (brum...ko da povremeno masa pocme izbivat sa njega) pa ako neko zna sta bi moglo bit neka javi...mi smo mislili minjat lampe jer se lik ciji je kune da ima je stvarno vrime za minjanje
Dushan_S
23-06-2008, 01:24 PM
Koliko se ja sećam zar taj footswitch nije obichna varijanta prekidača kao kod svih ostalih pojačala, tj treba ti kabl, banana d?ek, metalna kutija i par prekidača, i konačno drugar koji sve to mo?e da zalemi?
reborn of disaster
23-06-2008, 03:31 PM
pa sta je najgore nije...ulaz je nesto ko od monitora na kompu (7 pinski???)...valjam gluposti :confused: ...al uglavnom nije jack shema...bar tako u manualu pishe...zato ga je i tesko nac...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.