View Full Version : stalak za klavijature (3 ili 4)
fischek
01-04-2008, 01:50 PM
Da li neko zna gde moze da se nadje ovakav ili slican stalak za klavijature u Beogradu? I da li imate neku preporuku? Zvao sam Artist - nemaju trenutno. Hvala.
http://images4.thomann.de/pics/prod/176573.jpg
?uta voda
01-04-2008, 02:28 PM
http://www.mitros-music.com/
http://www.lyrastyle.co.yu/reference.php
http://www.skymusic.co.yu/music_magazin/2410.html
Mozda oni?
fischek
01-04-2008, 02:35 PM
http://www.mitros-music.com/
http://www.lyrastyle.co.yu/reference.php
http://www.skymusic.co.yu/music_magazin/2410.html
Mozda oni?
moracu da ih zovem pojedinacno - na sajtovima ne vidim - hvala
Inovative_kg
01-04-2008, 06:21 PM
Hajde vec kad je ovde postavljeno pitanje, da ne dupliram bespotrebno:)...Koji stalak preporucujete za CME UF8, posto cu najverovatnije njega uzeti?Uzmite u obzir da cu kad mi stigne Kawai MP5 i njega povremeno stavljati na taj stalak:)
Inovative_kg
01-04-2008, 08:43 PM
Jeeeste, skuplji stand od keyboarda:D :D
darkstar
01-04-2008, 10:26 PM
Spider je grozota.
FIshcek,imas to u stringeru kod nas,bas ovo sto trazis.
U mitrosu ga imaju izlozenog,ali mislim da ga ne prodaju.
pozdrav
fischek
01-04-2008, 10:45 PM
Spider je grozota.
FIshcek,imas to u stringeru kod nas,bas ovo sto trazis.
U mitrosu ga imaju izlozenog,ali mislim da ga ne prodaju.
pozdrav
Super, hvala - zovem ih sutra.
anderson
02-04-2008, 03:51 PM
Hajde vec kad je ovde postavljeno pitanje, da ne dupliram bespotrebno:)...Koji stalak preporucujete za CME UF8, posto cu najverovatnije njega uzeti?Uzmite u obzir da cu kad mi stigne Kawai MP5 i njega povremeno stavljati na taj stalak:)
Roland V Stand,
ni manjeg stalka kad se spakuje, ni lepseg kad je u radnom polozaju
silicon science
02-04-2008, 06:08 PM
Roland V Stand,
ni manjeg stalka kad se spakuje, ni lepseg kad je u radnom polozaju
Stvarno je sjajnog dizajna:) Ali stvarno, koje su to cene jebes ga.
Inovative_kg
02-04-2008, 06:22 PM
Danas sam ga pogledao V stand i stvarno sjajno izgleda..I cena je sasvim OK:)
Dezutilo
02-04-2008, 08:50 PM
A za?to je Spider grozota, molit ću lijepo?:confused:
akordeonista
03-04-2008, 12:35 AM
A zasto ne bi uzeo ovako nesto:
http://www.proelgroup.com/proel/en/stageequipment/product.jsp?id_prod=11156515768420&id_scat=11159768337080&id_cat=11159768730910
Ja koristim ovaj stalak a imam Kawai MP4 i Korg Pa1x Pro i stalak je sjajan. I klavir i klavijatura stoje stabilno i nema ni najmanjeg klimanja koje kad su takve sprave u pitanju (zbog duzine i tezine) mora da bude prisutno na stalcima tipa Spider Pro i Proel KK!
A sto se tice V-standa, i meni se jako svidja ali mu je mana sto na njega ne mogu da se stave dve klavijature vec samo jedna (bar koliko ja znam)!
anderson
03-04-2008, 03:58 PM
Danas sam ga pogledao V stand i stvarno sjajno izgleda..I cena je sasvim OK:)
Mozes da ga dobijes u Kg-u na ruke za manje od 200e
anderson
03-04-2008, 04:00 PM
A zasto ne bi uzeo ovako nesto:
http://www.proelgroup.com/proel/en/stageequipment/product.jsp?id_prod=11156515768420&id_scat=11159768337080&id_cat=11159768730910
Ja koristim ovaj stalak a imam Kawai MP4 i Korg Pa1x Pro i stalak je sjajan. I klavir i klavijatura stoje stabilno i nema ni najmanjeg klimanja koje kad su takve sprave u pitanju (zbog duzine i tezine) mora da bude prisutno na stalcima tipa Spider Pro i Proel KK!
A sto se tice V-standa, i meni se jako svidja ali mu je mana sto na njega ne mogu da se stave dve klavijature vec samo jedna (bar koliko ja znam)!
Ispravka! Koristim stalak vec 2 god., ima dodatak za 2. klavijaturu, posebno se kupuje i montira. Podesava se nagib i rastojanje od donje klavijature.
akordeonista
03-04-2008, 05:01 PM
Ispravka! Koristim stalak vec 2 god., ima dodatak za 2. klavijaturu, posebno se kupuje i montira. Podesava se nagib i rastojanje od donje klavijature.
Moja greska, izvinjavam se zbog neupucenosti!:banghead:
Inace, i meni se svidja taj V-stand ali kada sam pre oko godinu dana hteo da ga kupim u Mega Music-u su imali samo za jednu klavijaturu i rekli su da nema nastavaka za njega! Sta reci???:confused:
slowstar
05-04-2008, 12:50 AM
Nije tacno! juce bas video nastavak, i sto je interesantnije svirao 2 klavijature na istom, ODLICAN, ali malcice skup, mislim da je sa nastavkom za gornju klavijaturu oko 260 evrica, ali pitati...
Zastupnik je AP MUSIC ili Misa Komnenic (vidi pod roland.co.yu)
Sto se "spidera" tice, osim sto zaista dobro izgleda (imam ga) nije nesto narocito, obzirom na cenu (skup) i tezinu (katastrofa) osim toga, veoma nezgodan za nosenje, mada spada u neku "elitu". Priznajem, zeznuo sam sekada sam ga kupio. Radije bih imao Roland V stand, ali i on je "oskuplji"
darkstar
05-04-2008, 01:17 PM
Fishcek,sorry,zeznuo sam te.Juce sam nesto svratio do stringera i pogledao,to sto sam ja video je za rasvetu :) ali naslonjeno i sklopljeno uza zid izgleda isto kao rampa za klavijature jbg.
A spider je grozota jer je pretezak,nezgodan za nosenje,i ne daje ama bas NISTA vecu stabilnost od bilo kog drugog stalka,a pri tom kosta 200 eura.I ne bih se slozio da je elita,mozda po ceni,inace je smece kao i svaki drugi proel stalak za klavijaturu.
V stand mi se ne dopada.Previse fensi,premalo za put.Na njega sam stavljao teske klavijature.Mozda je za lagane klavdze super,i za SEDECI stav za vreme svirke.Ja stojim kad sviram.Izgleda odlicno,i spakuje se u mali prostor,tu se slazem.Cena mi nije bila problem,za kvalitet uvek vredi platiti.Ali za svirku gde stojim a ne sedim + 2 teske klavijature nisam se odlucio za njega.
I dalje je najbolji stalak kod nas onaj sugavi proel pre spidera,tronozac.Taj imam.I ne svidja mi se.
fischek
05-04-2008, 02:52 PM
Fishcek,sorry,zeznuo sam te.
nema frke - hvala ti - ostavio sam Artistu broj, pa ce me zvati ako izbunare nesto
slowstar
05-04-2008, 08:27 PM
A spider je grozota jer je pretezak,nezgodan za nosenje,i ne daje ama bas NISTA vecu stabilnost od bilo kog drugog stalka,a pri tom kosta 200 eura.I ne bih se slozio da je elita,mozda po ceni,inace je smece kao i svaki drugi proel stalak za klavijaturu. SLAZEM SE!!!
V stand mi se ne dopada.Previse fensi,premalo za put.Na njega sam stavljao teske klavijature.Mozda je za lagane klavdze super,i za SEDECI stav za vreme svirke.Ja stojim kad sviram.Izgleda odlicno,i spakuje se u mali prostor,tu se slazem.Cena mi nije bila problem,za kvalitet uvek vredi platiti.Ali za svirku gde stojim a ne sedim + 2 teske klavijature nisam se odlucio za njega.
I dalje je najbolji stalak kod nas onaj sugavi proel pre spidera,tronozac.Taj imam.I ne svidja mi se.
Pa ja sam iskljucivo i mislio na SEDECI polozaj, taman posla da stojim, ko da sviram u letnjoj basti u Vrnjackoj Banji...Al se u principu slazem sa Darkstarom, jako je tesko naci dobar stalak, bar ja ga jos nisam nasao, a imam 4-5 komada...
E bas sad.... spider i proel isto. Meni je Spiderpro stvarno super po stabilnosni i fleksibilnosti, ali mi nije bas pod ruku, tacnije klavijature mi nisu pod ruku. Posto stojim na svirkama, a imam preko 190cm, gornja klavijatura mi je malo niska. A nije mi pretezak, do gepeka i nazad
Dezutilo
07-04-2008, 04:06 PM
Ja za svirke koristim jednog Rolanda i jednog Korga, dakle ukupna te?ina ne?to manje od 20 kila. Kupi san Spidera Pro prije par dana i ODLIČAN je. Stabilan je i dobro izgleda. Za njega san uze i torbu pa mi ni transport nije problem...
Rampa zauzima puno mista i komplicirana je za sastavljanje, X stalak se ljulja, ULTIMATE na jednu nogu mi je prenizak, a PROEL na jednu nogu ima one odvratne vijke koji su mi na kraju pukli.
Eto!
anderson
14-04-2008, 04:35 PM
Do sad sam promenio stosta od stalaka, od X-a, preko Ultimate-a i Proela...
Ubedljivo najstabilnija mi je rampa, ali mi se malo smucilo da je montiram i demontiram, tako da ako imam stalnu gazu, namestim je i stoji mi tamo gde sviram. A V-Stand od kako mi stoji u gepeku (spreman za tezge), namontira se brze nego sto se upali mobilni, a spakuje se na manji prostor od bilo kog drugog stalka. Nisam primetio da mu nesto fali u "stajacem" polozaju!
AleksandarK
05-12-2012, 06:41 PM
Da iskoristim stari post.
Ima li ko preporuku za dobar X stalak.
Ne nosim ga nigde, treba mi za kucu,
da bude stabilan i po mogucstvu za 2 klavijature.
Da li je vakum sistem ok ili za izbegavanje ?
darkstar
05-12-2012, 09:36 PM
Aleksandre,
Meni se iskreno najvise dopao ovaj
http://www.dv247.com/assets/products/83054_l.jpg
Proel stalak. Na njemu drzim Motifa 6, i drzao sam gore Bloefelda, dok ga nisam prodao. Proveri samo da li ti odgovara polozaj gornje klavijature.
Ne znam da li mozda pricas o vecem sintu,sa klavirskim dirkama, ali trebalo bi da ga nosi. Nije klasican X, vise je kao sto, ali meni se odlicno pokazao za kucu. Ne znam kakav je za akanje u liveu, jer tu koristim drugi stalak.
Pozdravljam.
AleksandarK
06-12-2012, 04:13 PM
Darkstar hvala za info.
Razmotricu i njega mada mi na prvi pogled izgleda 'preopsirno' za moj prostor koji se stalno smanjuje. :( Da li nagib gornjih rucica moze da se prilagodjava ?
akordeonista
06-12-2012, 07:58 PM
Moze da se podesava nagib gornje klavijature! Inace, ovaj stalak je ubedljivo najstabilniji stalak za sedece svirace. Pogotovo ako sviras Stage Piano pa jos gore imas neku tezu klavijaturu. Sto se tice mesta, nista manje ti nece zauzeti obican X stalak. Imam takav stalak, koristio sam ga za Stage Piano a otkad sam ga prodao stalak stoji i ne koristim ga. Mozda bih ga i prodavao, ako si zainteresovan javi se.
AleksandarK
08-12-2012, 11:23 AM
Vec imam rampu i uz nju mi treba nesto sto se lako sklopi i skloni po potrebi.
Proel ima jedan zgodan X kod koga se raspon-naginb fiksira meni nepoznatim 'vakum' sistemom. Koliko je takav sistem dobar ? Ako je neko imao tako nesto, da li je zadovoljan ?
darkstar
09-12-2012, 06:54 PM
Aleksandre, samo da znas, kad kazem za ovaj proel da je ok, kako bih ti rekao, on je najmanje zlo koje sam kod nas nasao :)
A mozes li blize objasniti sta podrazumevas pod "vakum" sistemom ?
AleksandarK
12-12-2012, 04:35 PM
Negde sam procitao da se tako zove, izgleda otprilike kao teniska loptica na mestu ukrstanja nogu. Sa prednje strane ima kao rucicu kojom se zglob otpusta i steze.
Moracu da odem do Mitrosa cim se ovaj sneg malo otopi, da vidim licno.
akordeonista
13-12-2012, 11:04 AM
To je jednostavan sistem postavljanja stalka jedino sto nisu namenjeni za teze klavijature, klavire i sl. Zavisi od toga sta ces drzati na njemu, za neku laksu spravu je super!
rax75
20-03-2013, 02:05 PM
Drugari moji dali bi mogli da mi pomognete gde mogu kupiti ovaj stalak,ja sam malo trazio ali nisam uspeo da nadjem.Ako nesto saznate bilo bi mi od velike pomoci.Hvala!!!
darkstar
20-03-2013, 11:00 PM
rax75,samo pojasni na koji stalak mislis, jer je bilo reci o vise razlicitih ...
clusterchord
12-07-2013, 12:20 PM
koristim crni spider pro s dodatnim parom ruku. cvrst je i stabilan. naravno da ako je klavijatura velika ima neki minimalni hod u usporedbi kad bi ga stavio na stol sa 4 noge, ali jos uvijek sam vrlo zadovoljan u odnosu na sve prije. uredno drzi 3 te?e klavijature.
ono sto nije dobro je sto ruke koje narucujes dodatno nekad nisu iste visine.. (kreteni)., pa sam morao vracat pa ponovo narucivat.
kod slicnog ultimate mi smeta dole za noge i pedale. x stalci su nestabilni i plesu. jednom mi je zvuznula klavijatura dole na koncertu. nikad vise.
Synclavier
14-07-2013, 04:34 PM
cluster, dobrodosao nazad :), dugo te nije bilo na forumu. :( Pitali smo se, sta je sa tobom...
Delim tvoje misljenje u vezi K&M Spidera i sto se tice pohvala, a i kritika. U studiju koristim dva komada (za 6 klavijatura), i pored toga sto sam generalno zadovoljan, imao sam problem sa jednim parom dodatnih nosaca, odmah po kupovini. Osim toga sto ne odrzavaju istu visinu, jedan od osiguraca koji zabravi nosac na podesenoj duzini je bio labav i cesto iskakao. Samo iz lenjosti da ce cimam da ga vracam i ponovo narucujem, nekako sam "nabudzio" stvar i resio problem. Inace, cuo sam od par kolega i da su imali slucaj da donji, noseci deo do "nogu" ume i da pukne "iz cista mira" i da je napravljen od shpijaltera, tako da treba biti na oprezu, cak i kada su najkvalitetniji stalci u pitanju. :confused:
Sto se tice Ultimate-a, verujem da si mislio na Apex seriju. Po meni, ona je vise napravljena za slikanje u stojecem polozaju, nego za neki ozbiljan performans, :rolleyes: kako zbog nemogucnosti za iole upotrebljivu postavku sustain (i ostalih) pedala, tako i zbog nemogucnosti podesavanja nagiba gornjeg nosaca, nedostatka "osiguraca"na krajevima nosaca i prekratke duzine istih sto rezultuje cestom potrebom da se gornja klavijatura oslanja na vertikalnu letvu. Kada su X stalci u pitanju, tu je kod Ultimate-a nesto bolja situacija.
Sto se tice A-frame tipa stalaka, tu je uvek bio i ostao problem, komplikovanog i sporog postavljanja i velikog zauzeca prostora, da ne pominjem licno iskustvo u vidu situacije u kojoj mi se SY99 lepo "iskipovao" sa stalka, :shock:(Ultimate A-frame), koji se zatim i sam slomio na tek malo "zivljoj" bini. Koliko se secam, Jaspers je tu mozda malo sigurniji i kavalitetniji, ali posle ovoga - ne, hvala. :banghead:
Posle duzeg traganja, zadovoljavajuce resenje (za sedece sviranje) sam nasao u Hercules KS410 seriji. U jednoj recenici: cvrsto, stabilno, lako se postavlja, sa pametnim sistemom za pakovanje i transport, visina, sirina i nagib se lako podesavaju, nema frke sa pedalama, elegantno izgleda...
Preporuka, osim ako nije najvaznije da se dobro "slika". :wink:
wladymeer
15-07-2013, 09:20 AM
Inace, cuo sam od par kolega i da su imali slucaj da je donji, noseci deo do "nogu" ume i da pukne "iz cista mira" i da je napravljen od shpijaltera, tako da treba biti na oprezu, cak i kada su najkvalitetniji stalci u pitanju.
Iskreno, imam Spidera od 2004/5te i nikad nikakav problem nisam imao sa njim. U medjuvremenu sam prešao na jednu klavijaturu (znam, nije baš zgodno za slikanje) pa sam dao drugaru da ga koristi već 2 godine... i nije se nijednom požalio.
Čuo sam i ja priče da puca, a onda sam našao post gde taj što mu je "puklo" kaže da se sa obe noge popeo na noge stalka... šta reći :)
A Hercules X stalci su izuzetni - dovoljno visoki i u singl varijanti, čak i za mene (193cm) a izuzetno stabilni. I uvek skrenu pažnju na sebe onim EZ-lock "rafalnim" podešavanjem (ko ima, shvatiće :D)
Čak i ovaj Athletic stalak (http://athletic.eu/statywy-statyw-keyboardowy-kb-20,53.html) nije loš za neke transport varijante, jer preko traka omogućuje da stalak i synth budu "u jednoj ruci".
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.