Log in

View Full Version : Nuendo pitanjce

Arthur
31-03-2008, 03:38 AM
snimah ovih dana jedan regge bend, i ima puno onih "cjik-cjik" gitara, single hitovi (one drop). E sad, nismo se nesto mnogo kurcili sa vremenom na raspolaganju pa nismo svaku ruku gitara pokupili maximalno precizno, tojest, razilaze se tu i tamo. Kako ja ovo najbrze da kvantizujem? Udarci su skoro pa perkusionisticki, ali pokusao sam sa onim hitpointima i sve je nesto odlazilo u tri lepe, a nikako da se jedna prema drugoj kvantizuju (gitare)
El ima neko strpljenja za step-by-step objasnjenje postupka?

Max
31-03-2008, 04:22 AM
cekaj , ni jedna sama po sebi nije tacna ????

Ako samo hoces da navuces jednu na drugu , onda koristi vocalign ....

A ako hoces obe da navuces za 20 ak min po pesmi da sve budu savrsene , onda preko Melodyne ......

Javni se ako hoces u detalje ....

Pozdrav

Arthur
31-03-2008, 04:49 PM
ma jedna je kul (recimo), a ostale bi da poslazem prema njoj... nije mi vocalign pao na pamet, a probacu. Dzaba mi savrsene kad ljudi zivi svirali, setali oko clicka bas lepo

Oggy
31-03-2008, 08:05 PM
Udjes u Nuendov editor, desni klik, "warp sample" i onda stavis svaki rukom na svoje mesto, odaberes recimo "plucked" mode za gitare i eto. Ako si brz, treba ti minut do dva po traci, naravno, ako bas nije totalno groblje.
Mali tip. Odvojis sve vece celine pre nego sto pocnes da razvlacis i skupljas sempl, da se to ne bi odrazavalo odjednom na ceo fajl.

Arthur
01-04-2008, 12:18 AM
nisi me skonto, necu da ih kvantizujem po kliku nego po drugoj gitari.. ili nisam ja tebe skonto :?

Oggy
01-04-2008, 01:13 AM
Resenje je univerzalno.
Mozes i po drugoj gitari i po fruli i po komsninici... :D

Odredis sta ti je "parametar" i lepo ispomeras kako ti drago. Mislim, to samo od tebe zavisi ;)

HeatMan
01-04-2008, 02:08 AM
u super.. to ni ja nisam znao.. imal toga u sx3? ja bash radim neshto projekat sa kritichnim bubnjevima.. (kritichno - novo-beogradski izraz za retardirano/degenerisano, prim. aut.) a ne mogu da odredim hitpointe.. tj, hahah.. nit znam kako, nit bih to radio jer su sami bubnjevi vec prekompresovani i to je.. ono.. jedna masna crna traka.. tako da ne verujem da bi ni jedan program uspeo da odredi di je snare a di je kick..

boom.trass
01-04-2008, 11:14 AM
Udjes u Nuendov editor, desni klik, "warp sample" i onda stavis svaki rukom na svoje mesto, odaberes recimo "plucked" mode za gitare i eto. Ako si brz, treba ti minut do dva po traci, naravno, ako bas nije totalno groblje.
Mali tip. Odvojis sve vece celine pre nego sto pocnes da razvlacis i skupljas sempl, da se to ne bi odrazavalo odjednom na ceo fajl.

Super korisna informacija!

A, mene interesuje da li postoji u Nuendu komanda kojom bi sve `iseckane` delove jednog audio kanala mogao da pokupim i postavim tik jedan uz drugi. Npr. snimim par minuta audia, iseckam to na recimo 30-ak delova, izbrisem ono sto mi ne treba, a ono sto mi treba markiram i .....??? Znaci, nesto kao audio kvantizacija, ali bez ritma.
Ovo mi treba kad radim reklamu. Isti tekst procitam vise puta, pa pravim odabir `najzvucnijih` delova.

kVu
04-04-2008, 04:00 AM
ma jedna je kul (recimo), a ostale bi da poslazem prema njoj... nije mi vocalign pao na pamet, a probacu. Dzaba mi savrsene kad ljudi zivi svirali, setali oko clicka bas lepo

pa sta je problem ako su hits da uradis strip silence, uvecas sliku do imbecilnosti i na brzaka pomeras slice-ove prema toj koja valja? to ti je 10-ak minuta posla, osim ako neces da ga navuces bas u sample :)

jedino ako nemas 50 takvih gitara... :)

allegrosteva
04-04-2008, 10:20 AM
tip-
u file-preferences-editing-audio-time stretch tool odaberite mprex2 algoritam, mnogo bolje radi od standardnog mada mi je i on pravio neke cudne zvuke kod klin gitara na pr.

Arthur
04-04-2008, 11:02 AM
pa sta je problem ako su hits da uradis strip silence, uvecas sliku do imbecilnosti i na brzaka pomeras slice-ove prema toj koja valja? to ti je 10-ak minuta posla, osim ako neces da ga navuces bas u sample :)

jedino ako nemas 50 takvih gitara... :)
pa ima ih.. podosta... a pesme su 6 minuta najkraca

cikla
08-04-2008, 04:51 AM
snimah ovih dana jedan regge bend, i ima puno onih "cjik-cjik" gitara, single hitovi (one drop). E sad, nismo se nesto mnogo kurcili sa vremenom na raspolaganju pa nismo svaku ruku gitara pokupili maximalno precizno, tojest, razilaze se tu i tamo. Kako ja ovo najbrze da kvantizujem? Udarci su skoro pa perkusionisticki, ali pokusao sam sa onim hitpointima i sve je nesto odlazilo u tri lepe, a nikako da se jedna prema drugoj kvantizuju (gitare)
El ima neko strpljenja za step-by-step objasnjenje postupka?
Pozdrav!Tek sam se prijavio i ne mogu stavit post iz nekog razloga.?
Uglavnom,totalni sam početnik u nuendu pa ako mo?e tebi jedno pitanjce?
Ne mogu sinkronizirat trackove u nuendu 3 razilaze se i sve zvuči u?asno.
?to da radim? Bio bi veoma zahvalan kad bi mi neko pomogao.

"7"
08-04-2008, 07:26 AM
Da li ti se razilaze audio i midi track-ovi ili... koju zvucnu imas...

Rhino
11-04-2008, 07:56 AM
Ako samo hoces da navuces jednu na drugu , onda koristi vocalign ....

Pozdrav

Cek, cek..... Izvinjavam se na offtopicu, ali zar vocalign nije vezan iskljucivo za pro tools?

Ako nije, molim te reci mi kako se tacno zove verzija koja radi u steinbergu...

Hvala

Max
11-04-2008, 11:06 AM
Cek, cek..... Izvinjavam se na offtopicu, ali zar vocalign nije vezan iskljucivo za pro tools?
Ako nije, molim te reci mi kako se tacno zove verzija koja radi u steinbergu...
Hvala

To je stand alone program ..... zove se Vocalign

Pozdrav

dexyco
11-04-2008, 11:19 AM
Uglavnom,totalni sam početnik u nuendu pa ako može tebi jedno pitanjce?
Ne mogu sinkronizirat trackove u nuendu 3 razilaze se i sve zvuči užasno.
što da radim? Bio bi veoma zahvalan kad bi mi neko pomogao.
Imam utisak da je problem u ukljucenom lepoljenju, proveri to...

Rhino
11-04-2008, 09:05 PM
To je stand alone program ..... zove se Vocalign

Pozdrav

Hvala.... Ja sam mislio da je rtas iskljucivo, ne znam zbog cega??:banghead: