View Full Version : Elektribe - Woodpecker
Everbeatz
30-03-2008, 12:27 PM
http://rapidshare.com/files/103356275/Elektribe_-_Woodpecker_MASTER.mp3.html
Elektribe - radovi kolege Silicon Science i Terrabeatz
Moja malenkost je radila mixing i mastering.
Suma kanala i vrlo agresivno:D
silicon science
30-03-2008, 06:05 PM
Radjeno u Logic 8, pregrsht ES-2, od harda Waldorf Pulse, Juno 60...
Al nije zvucalo nikako dok Everlast nije dovatio i smikasao. Imao si tezak posao:wink:
Everbeatz
30-03-2008, 06:23 PM
Da znas:wink::D
Lepa stvar:) ,mozda jedino sto mi ne dostaje su josh dva minuta neke bas voznje
Everbeatz
30-03-2008, 07:39 PM
Da, ovo bi trebao da bude "radio edit", sudeci po trajanju:)
pa da ,samo ona temica sto je krenula na 2.57 je iskulirala skroz pa sam ocekivao
silicon science
30-03-2008, 08:30 PM
Da mozda bi je trebalo malo produziti...
Mika Technika
30-03-2008, 08:38 PM
od sada u everlastovom user name-u u zagradi treba da stoji (MASTER) svaka cast !!! ja uzivao dok sam slusao na krkovima! predivno!
Everbeatz
30-03-2008, 11:01 PM
od sada u everlastovom user name-u u zagradi treba da stoji (MASTER) svaka cast !!! ja uzivao dok sam slusao na krkovima! predivno!
Fala matori!:wink::)
Milosh84
30-03-2008, 11:35 PM
odlicna pesma,ovo ide u moj sledeci set obavezno!
za koji label izdajes muziku?
silicon science
31-03-2008, 10:44 AM
odlicna pesma,ovo ide u moj sledeci set obavezno!
za koji label izdajes muziku?
Nismo jos nidje izdali... Privodi se kraju album pa cemo videti...
ovo do sad sto sam cuo zvuci dosta ozbiljno ,moj favorit od stvari sa profila je 'drive by shooting' .Volim kad pred kraj izvoza
silicon science
31-03-2008, 01:33 PM
Evo jos jedne koju je masterovao Everlast...
http://rapidshare.com/files/103050947/Time_Traveller-MASTER_2.mp3.html
DaBear
31-03-2008, 02:03 PM
pocinje dobro..onda na oko 1minut in, krene bas linija koja (moje misljenje) malo koci (ne radi mi patern / groovebasa)..i onda ide minut i po, a nista drugo se ne desava (sem malih promena u bubnju, i neke sitne bockalice)..postaje malo dosadno...a onda na 2:50 napokon udje malo muzike..i taman pomislim sad ce da grune, ono opet isto..
nije lose kao kostur na kome treba poraditi. Problem najveci - struktura / flow..to ce svaki DJ potvrditi..nema dovoljno jakih elemenata da drze paznju duze od minut, build up nije jak, itd.
Licno, ne radim ovakvu muziku puno, ali slusam svremena na vreme i PUNO sam programirao i aranzirao sa nekim DJ-ima koji su u tom fazonu, pa mogu da si dam slobodu da izkomentarisem...(jer ovoakve muzike ima na tone i sve na prvo slusanje zvuci kao "to je to!" ali kad se malo preslusa, nije bas isto!
toliko....
dezurni Mrgud!
silicon science
31-03-2008, 02:27 PM
@DaBear
Mislim da si u pravu sto se tice aranzmana. Problem je sto smo 3 meseca radili pesmu, sa pauzama, pa se covek malo izgubi i ponestane objektivnosti... Sredicemo...
Plonk
31-03-2008, 02:33 PM
upravo preslusao.....meni je zanimljivo:)..mada ne slusam ovakav tip elektronske muzike....u svakom slucaju..sretno....pa da se i izda nesto
DaBear
31-03-2008, 10:57 PM
@DaBear
Mislim da si u pravu sto se tice aranzmana. Problem je sto smo 3 meseca radili pesmu, sa pauzama, pa se covek malo izgubi i ponestane objektivnosti... Sredicemo...
ajde vazi..super! Inace, farbe su dobre, itd..samo treba da se poradi malo!
pozz
Bitch
01-04-2008, 10:25 AM
:thumbsup: :thumbsup: bravo Everlast ! keep up the good work :) i bez onih mikro korektura sto sam ti poslao, je super.
pozzz
p.s. sta je Kuzmo, primio si se na ES2? :D :D :D
silicon science
01-04-2008, 11:30 AM
:thumbsup: :thumbsup: bravo Everlast ! keep up the good work :) i bez onih mikro korektura sto sam ti poslao, je super.
pozzz
p.s. sta je Kuzmo, primio si se na ES2? :D :D :D
Ah jesam, super je sint...
redroom
01-04-2008, 12:14 PM
upravo preslusao
everlast kapa dole :thumbsup: jako dobar posao.
jesi radio sidechain?
prvo, ovo nije moj stil glazbe koji inace slusam pa necu ulazit u zanrovsko strukturne detalje pjesme, ali po mom sudu mogla bi bit kraca :wink:
inace, jako dobar izbor zvukova
i sta kaze DaBear, napravi da se jos nesto dogodi u njoj, malo je "ravna"
silicon science, na dobrom si putu :)
SHIVA
01-04-2008, 01:44 PM
OK. Stvar zvuchi super, ali ja chu u interesu konstruktivne kritike bit maksimalno kritichan.
Fali mi definicija bass linije. Shto DaBear reche nekako ne vozi i pomalo je "mutna"... stvar "pita" da bass linija vozi a to bash i nie sluchaj.
Lead synth je skoro "morning" - mislim da bi agresivniji lead puno bolje sjeo. Nekakav hi pass monster sawtooth sa dobrom square distorzijom.
Ritam sekcija je u pochetk stvari izvrsna, ali kasnije mi se nekako "zagubi". Dok svira lead synth je malo "guzhva".
Sve u svemu... odlichna muzika.... malo fali da bude "to je to"
Everbeatz
01-04-2008, 03:12 PM
upravo preslusao
everlast kapa dole :thumbsup: jako dobar posao.
jesi radio sidechain?
Nema side-chaina ni mrvice:)..mada je moglo malo
zahvaljuejm na pohvalama :)
silicon science
01-04-2008, 04:00 PM
@Shiva
Kad bi video aranzman po trakama sve bi ti bilo jasno tj. premnogo kanala ima, i jebga dodje do guzve, mada sam pazio da ne natrpavam mnogo stvari zajedno:ups: Zato se izgubi ritam sekcija u drugom delu numere...
Lead sint je Juno 60, ne moze agresivnije:ups: Al mi se boja svidela i mosh ga jebat... Mada, sad kapiram da je glavni nedostatak aranzmanski... tj. fali jedna zajebana voznja na mestu gde ulece brejk od jedno 2 min. pa onda brejk koji treba biti malo kraci itd. Tada ce biti okej...
Poslusajte i drugu stvar, malo je u drugacijem fazonu...
P.S. Sta bi tek bilo kad bi se Everlast dokopao hard sprava za master i dobrog mixera8-) i iskombinovao sa soft znanjem koje ima... Jednog dana
Everbeatz
01-04-2008, 04:25 PM
Da, mislis li da je vreme da zamenim ovaj ZX Spectrum i Commodore 64 za nesto ozbiljnije??:)
lesha
01-04-2008, 08:54 PM
hm, ne znam da li sam jedini, ali meni ovde nesto ne stima. sidechain bi verovatno popravio stvari, jer mi sve zvuci prekompresovano i zamara nakon kraceg slusanja. rms nije toliko strasan, ali meni definitivno nesto smeta, nedostaje dovoljno vazduha u aranzmanu.. ko zna, mozda je takva bila i namera.
nemojte da shvatite ovo kao uvredu ili nesto slicno, samo iznosim sta mi je prvo palo na pamet.
Everbeatz
01-04-2008, 09:04 PM
Ma ok, super lesho, no probs
Silicon verovatno treba da opravda kolicinu kanala koji nose stvar..:)
A, da je sa namerom radjeno ovako, radjeno je..
i josh da dodam da su svake kritike shvacene onako kako su poslate tj. dobronamerno...zato i kacim stvar ovde da bi cuo kako ljudi dozivljavaju i da popravim ako treba
lesha
01-04-2008, 09:10 PM
izgleda da sam navikao na minimal, pa mi gomila kanala po defaultu smeta.
SHIVA
01-04-2008, 10:31 PM
Time Traveler mi opet ima problema sa bas linijom, ali oko 4:30 postane puno bolja... Perkusije opet dobro zvuche, a lead-ovi su opet slatkasti, no sad vech kontam da ste jednostavno takvi tipovi :) Simpa su mi gitare, ali ova stvar je vech way 2 sweet hauz 4 me.
Sve je nekako njezhno... ne kazhem da je to loshe, ali meni osobno fali malo energije i temama i posebno lead soundovima.
silicon science
01-04-2008, 10:34 PM
Da, jeste malo "slatkasta" pesma..:rotfl: Radimo 2 nove koje su "tvrde", uskoro cete chuti...
Everbeatz
01-04-2008, 11:00 PM
@Silicon - ja te non-stop teram da stavljas dist i da pravis musku muziku a ti neces:D:D
silicon science
01-04-2008, 11:41 PM
@Silicon - ja te non-stop teram da stavljas dist i da pravis musku muziku a ti neces:D:D
Ma kad se dochepam tog Shermana bice destrukcije8-)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.