PDA

View Full Version : Elektribe - Woodpecker

Everbeatz
30-03-2008, 12:27 PM
http://rapidshare.com/files/103356275/Elektribe_-_Woodpecker_MASTER.mp3.html

Elektribe - radovi kolege Silicon Science i Terrabeatz

Moja malenkost je radila mixing i mastering.

Suma kanala i vrlo agresivno:D

silicon science
30-03-2008, 06:05 PM
Radjeno u Logic 8, pregrsht ES-2, od harda Waldorf Pulse, Juno 60...
Al nije zvucalo nikako dok Everlast nije dovatio i smikasao. Imao si tezak posao:wink:

Everbeatz
30-03-2008, 06:23 PM
Da znas:wink::D

cAAc
30-03-2008, 07:34 PM
Lepa stvar:) ,mozda jedino sto mi ne dostaje su josh dva minuta neke bas voznje

Everbeatz
30-03-2008, 07:39 PM
Da, ovo bi trebao da bude "radio edit", sudeci po trajanju:)

cAAc
30-03-2008, 07:57 PM
pa da ,samo ona temica sto je krenula na 2.57 je iskulirala skroz pa sam ocekivao

silicon science
30-03-2008, 08:30 PM
Da mozda bi je trebalo malo produziti...

Mika Technika
30-03-2008, 08:38 PM
od sada u everlastovom user name-u u zagradi treba da stoji (MASTER) svaka cast !!! ja uzivao dok sam slusao na krkovima! predivno!

Everbeatz
30-03-2008, 11:01 PM
od sada u everlastovom user name-u u zagradi treba da stoji (MASTER) svaka cast !!! ja uzivao dok sam slusao na krkovima! predivno!

Fala matori!:wink::)

Milosh84
30-03-2008, 11:35 PM
odlicna pesma,ovo ide u moj sledeci set obavezno!
za koji label izdajes muziku?

silicon science
31-03-2008, 10:44 AM
odlicna pesma,ovo ide u moj sledeci set obavezno!
za koji label izdajes muziku?

Nismo jos nidje izdali... Privodi se kraju album pa cemo videti...

cAAc
31-03-2008, 11:19 AM
ovo do sad sto sam cuo zvuci dosta ozbiljno ,moj favorit od stvari sa profila je 'drive by shooting' .Volim kad pred kraj izvoza

silicon science
31-03-2008, 01:33 PM
Evo jos jedne koju je masterovao Everlast...

http://rapidshare.com/files/103050947/Time_Traveller-MASTER_2.mp3.html

DaBear
31-03-2008, 02:03 PM
pocinje dobro..onda na oko 1minut in, krene bas linija koja (moje misljenje) malo koci (ne radi mi patern / groovebasa)..i onda ide minut i po, a nista drugo se ne desava (sem malih promena u bubnju, i neke sitne bockalice)..postaje malo dosadno...a onda na 2:50 napokon udje malo muzike..i taman pomislim sad ce da grune, ono opet isto..

nije lose kao kostur na kome treba poraditi. Problem najveci - struktura / flow..to ce svaki DJ potvrditi..nema dovoljno jakih elemenata da drze paznju duze od minut, build up nije jak, itd.

Licno, ne radim ovakvu muziku puno, ali slusam svremena na vreme i PUNO sam programirao i aranzirao sa nekim DJ-ima koji su u tom fazonu, pa mogu da si dam slobodu da izkomentarisem...(jer ovoakve muzike ima na tone i sve na prvo slusanje zvuci kao "to je to!" ali kad se malo preslusa, nije bas isto!

toliko....

dezurni Mrgud!

silicon science
31-03-2008, 02:27 PM
@DaBear
Mislim da si u pravu sto se tice aranzmana. Problem je sto smo 3 meseca radili pesmu, sa pauzama, pa se covek malo izgubi i ponestane objektivnosti... Sredicemo...

Plonk
31-03-2008, 02:33 PM
upravo preslusao.....meni je zanimljivo:)..mada ne slusam ovakav tip elektronske muzike....u svakom slucaju..sretno....pa da se i izda nesto

DaBear
31-03-2008, 10:57 PM
@DaBear
Mislim da si u pravu sto se tice aranzmana. Problem je sto smo 3 meseca radili pesmu, sa pauzama, pa se covek malo izgubi i ponestane objektivnosti... Sredicemo...

ajde vazi..super! Inace, farbe su dobre, itd..samo treba da se poradi malo!
pozz

Maiv
01-04-2008, 09:37 AM
Pohvale za saund:)

Bitch
01-04-2008, 10:25 AM
:thumbsup: :thumbsup: bravo Everlast ! keep up the good work :) i bez onih mikro korektura sto sam ti poslao, je super.

pozzz

p.s. sta je Kuzmo, primio si se na ES2? :D :D :D

silicon science
01-04-2008, 11:30 AM
:thumbsup: :thumbsup: bravo Everlast ! keep up the good work :) i bez onih mikro korektura sto sam ti poslao, je super.

pozzz

p.s. sta je Kuzmo, primio si se na ES2? :D :D :D

Ah jesam, super je sint...

redroom
01-04-2008, 12:14 PM
upravo preslusao
everlast kapa dole :thumbsup: jako dobar posao.
jesi radio sidechain?

prvo, ovo nije moj stil glazbe koji inace slusam pa necu ulazit u zanrovsko strukturne detalje pjesme, ali po mom sudu mogla bi bit kraca :wink:
inace, jako dobar izbor zvukova
i sta kaze DaBear, napravi da se jos nesto dogodi u njoj, malo je "ravna"

silicon science, na dobrom si putu :)

SHIVA
01-04-2008, 01:44 PM
OK. Stvar zvuchi super, ali ja chu u interesu konstruktivne kritike bit maksimalno kritichan.

Fali mi definicija bass linije. Shto DaBear reche nekako ne vozi i pomalo je "mutna"... stvar "pita" da bass linija vozi a to bash i nie sluchaj.

Lead synth je skoro "morning" - mislim da bi agresivniji lead puno bolje sjeo. Nekakav hi pass monster sawtooth sa dobrom square distorzijom.

Ritam sekcija je u pochetk stvari izvrsna, ali kasnije mi se nekako "zagubi". Dok svira lead synth je malo "guzhva".

Sve u svemu... odlichna muzika.... malo fali da bude "to je to"

Everbeatz
01-04-2008, 03:12 PM
upravo preslusao
everlast kapa dole :thumbsup: jako dobar posao.
jesi radio sidechain?

Nema side-chaina ni mrvice:)..mada je moglo malo

zahvaljuejm na pohvalama :)

silicon science
01-04-2008, 04:00 PM
@Shiva
Kad bi video aranzman po trakama sve bi ti bilo jasno tj. premnogo kanala ima, i jebga dodje do guzve, mada sam pazio da ne natrpavam mnogo stvari zajedno:ups: Zato se izgubi ritam sekcija u drugom delu numere...
Lead sint je Juno 60, ne moze agresivnije:ups: Al mi se boja svidela i mosh ga jebat... Mada, sad kapiram da je glavni nedostatak aranzmanski... tj. fali jedna zajebana voznja na mestu gde ulece brejk od jedno 2 min. pa onda brejk koji treba biti malo kraci itd. Tada ce biti okej...
Poslusajte i drugu stvar, malo je u drugacijem fazonu...
P.S. Sta bi tek bilo kad bi se Everlast dokopao hard sprava za master i dobrog mixera8-) i iskombinovao sa soft znanjem koje ima... Jednog dana

Everbeatz
01-04-2008, 04:25 PM
Da, mislis li da je vreme da zamenim ovaj ZX Spectrum i Commodore 64 za nesto ozbiljnije??:)

lesha
01-04-2008, 08:54 PM
hm, ne znam da li sam jedini, ali meni ovde nesto ne stima. sidechain bi verovatno popravio stvari, jer mi sve zvuci prekompresovano i zamara nakon kraceg slusanja. rms nije toliko strasan, ali meni definitivno nesto smeta, nedostaje dovoljno vazduha u aranzmanu.. ko zna, mozda je takva bila i namera.

nemojte da shvatite ovo kao uvredu ili nesto slicno, samo iznosim sta mi je prvo palo na pamet.

Everbeatz
01-04-2008, 09:04 PM
Ma ok, super lesho, no probs

Silicon verovatno treba da opravda kolicinu kanala koji nose stvar..:)

A, da je sa namerom radjeno ovako, radjeno je..

i josh da dodam da su svake kritike shvacene onako kako su poslate tj. dobronamerno...zato i kacim stvar ovde da bi cuo kako ljudi dozivljavaju i da popravim ako treba

lesha
01-04-2008, 09:10 PM
izgleda da sam navikao na minimal, pa mi gomila kanala po defaultu smeta.

SHIVA
01-04-2008, 10:31 PM
Time Traveler mi opet ima problema sa bas linijom, ali oko 4:30 postane puno bolja... Perkusije opet dobro zvuche, a lead-ovi su opet slatkasti, no sad vech kontam da ste jednostavno takvi tipovi :) Simpa su mi gitare, ali ova stvar je vech way 2 sweet hauz 4 me.

Sve je nekako njezhno... ne kazhem da je to loshe, ali meni osobno fali malo energije i temama i posebno lead soundovima.

silicon science
01-04-2008, 10:34 PM
Da, jeste malo "slatkasta" pesma..:rotfl: Radimo 2 nove koje su "tvrde", uskoro cete chuti...

Everbeatz
01-04-2008, 11:00 PM
@Silicon - ja te non-stop teram da stavljas dist i da pravis musku muziku a ti neces:D:D

silicon science
01-04-2008, 11:41 PM
@Silicon - ja te non-stop teram da stavljas dist i da pravis musku muziku a ti neces:D:D

Ma kad se dochepam tog Shermana bice destrukcije8-)