View Full Version : Fantom X vs Fantom G
anderson
28-03-2008, 10:17 AM
Kako je vec proslo neko vreme od kako se pojavio Fantom G 6/7/8, ima li nekoga ko je dodao spravu svojoj kolekciji?
Kao visegodisnjeg zadovoljnog korisnika Fantom-a X6, zanimaju me razlike i opsti utisak, mimo detalja iz User Manuala-a.
Unapred hvala
slowstar
30-03-2008, 01:54 AM
Za par dana stize u BG jedna 6-ica i jedna 8-ica iz G serije, pa ce se znati nesto vise. Roland iz meni nepoznatih razloga drzi celu Fantom G seriju medijski prilicno nisko, iako serija ima SVE atribute da bude dobro podrzana. Takodje sam veoma zadovoljan korisnik Fantoma X7, tako da sam i licno prilicno nestrpljiv da se licno "upoznam" sa G serijom.
slowstar
03-04-2008, 10:07 PM
Juce sam imao cast da probam jedan Fantom G, zadrzao se par sati, i bio bukvalno sokiran kvalitetom zvuka, operativnim sistemom, mogucnostima, editingom, ali najvise osnovnim kvalitetom zvuka, koji je po meni bar do sada NECUVEN!!!!
Zvuk je toliko dobar, pun, prefinjen, sa sirinom, punocom, stereo slikom, prefinjenoscu u gornjem spektru, od najkompleksnijih 4-layer boja, pa sve do prostih talasnih oblika, koji plene svojom prisutnoscu, punocom i realnoscu, da je to SOKANTNO....Jos uveksam duboko pod utiskom.
Ko ima priliku da proba, a bice ih jos nekoliko u Srbiji vrlo skoro, moja iskrena preporuka da to ucini STO PRE. Rec "Rompler" je uvreda za ovakav instrument!!!!
P.S. jos ni na jednom instrumentu nisam video display takvog kvaliteta i rezolucije, potpuno kao display na boljem laptopu, samo malo manjih dimenzija, ali rezolucija i boja "Otkida"
goran ns
03-04-2008, 10:17 PM
Negde sam procitao da ne moze da se ocitavaju semplovi u njega, da li ste to probali?
Navodno ima memoriju 512Mb samo za snimanje seqvencera, a ne mogu semplovi da se ubace!
Navodno to je otkriveno na sajmu u Frankfurtu pa bi trebao softver da se promeni.
Takvu ja imam informaciju!
slowstar
03-04-2008, 11:37 PM
Po specifikaciji, mogu, i to sa prosirenom memorijom od 512 mb, a cip treba da je
SDRAM, a takodje prima i spoljnu flash memoriju do 4 GB, licno,- to nisam probao, ali zato su me interni soundovi bukvalno OBORILI, narocito klaviri, el. klaviri i gudaci - NEVEROVATNO dobro, bolje i sviriljivije od bilo kog semplovanog kao sto su "Ivory" "Grand", "Galaxy" i tako dalje, a gudaci su na nivou najboljih iz velikih sampling library, mislim po upotrbljivosti i "Svirljivosti", a specijalno su dobri osnovni talasni oblici u sirovoj formi u banci "other synth" Jako dobro reaguju na filter i resonance. Efekti su vrh vrhova za klasu sintija, a cini mi se da je DA konverzija najbolja do sada...
goran ns
04-04-2008, 12:25 AM
Probacemo!
I ja sam jako zainteresovan!
darkstar
05-04-2008, 01:20 PM
.............i nema multisampling,cao zdravo zbogom prijatno :)
slowstar
05-04-2008, 04:05 PM
Ne znam kome jos treba taj multisampling, imam ga na mom sadasnjem Fantomu X, i jos ga nisam upotrebio, koji ce mi k...c, pored raznih soft samplera, i AKAI Z8? dal' je moguce da neko kupuje Fantom da bi koristio multisampling? kojesta!!!
slowstar
05-04-2008, 04:10 PM
.............i nema multisampling,cao zdravo zbogom prijatno :)
Ima tu jos problema:
Nema ugradjenu cediljku za limun i ostale agrume, a osim toga prilicno se tesko otvaraju konzerve sa istim...
Zaista, totalno neupotrebljiva sprava, bar da su ugradili ventilator!
HeatMan
05-04-2008, 04:32 PM
..ali na donjoj plochi, da ti hladi noge.. :)
darkstar
06-04-2008, 04:06 PM
Slobo,ja razumem da Vi favorizujete rolanda kao firmu,ali nema potrebe za tolikom nervozom ... Svako svira sta voli.A multisempling je meni jako potreban,a i mnogim ozbiljnim sviracima...Roland je odlican,i ja nemam nista protiv njega,ali nazalost,uvek ce mu biti san da poraste u Yamahu
Pozdrav.
slowstar
06-04-2008, 05:33 PM
Nikada ni na jednoj klavijaturi namenjenoj za "zivo" nece dodatni sampler biti tako dobar, pregledan, i funkcionalan, kao kada se ima "dedicated" sempler, kao sto je recimo AKAI Z8, ili neki EMU novije generacije (relativno) ili neki pouzdani laptop sa software semplerom, na mom Fantomu X7 postoji sampler, koji podrzava multisampling, koji NIKADA nisam iskoristio, mada sam procitao u uputstvu kako se sa njima radi, cak sam i prosirio memoriju na 256 mega, imam i PCMCI adapter sa CF karticom od 1 gig, i spreman sam da ti to sve "ustupim" kada mi stigne Fantom G za smesnu cenu (40% nize od nabavne)
pa eto, iako je ovo malo OT, a sto se Motifa tice, kada mu gudaci budu zvucali malo lepse od "dallape" harmonike, kupujem ga, mada cenim svirljivost klavira i El. klavira.
Ako si zainteresovan, salji PM da se dogovorimo.
Poz.
Sloba
darkstar
06-04-2008, 08:54 PM
Pozdrav,
Svog Fantoma sam prodao,pa ne verujem da bi me zanimao x7.Ali hvala na ponudi.
Jako mi je zao sto profesionalac kao sto ste Vi tako jeftino reaguje.Zbog ovakvog tona mi je neugodno da dalje uopste pricam na ovu temu,pa cu ovde zavrsiti.
A ovo za cenu ne razumem,to bi valjda trebalo da mi kaze da ja to isto ne mogu da izvedem?A mozda mogu?
Pozdrav
slowstar
06-04-2008, 09:09 PM
Darkstar, nisam nista lose mislio, samo sam hteo da drugim recima kazem kako (mene licno) ne zanima multisampling na klavijaturi kao sto je Fantom, tako da (opet meni licno) ne smeta sto je Fantom G bar za sada, do izlaska novog softcera bez mogucnosti za multisampling, tako da ponavljam, cenim i postujem tvoj stav, i ovo za prodaju sam onako, usput napisao, jer cu ZAISTA morati da se lisim mog voljenog X7, da bih ga zamenio za G7 uz ako moze umerenu doplatu. Samo toliko, ne znam kakav sam to los "ton" imao, veruj mi bez ikakve lose namere.
akordeonista
12-04-2008, 08:46 PM
Ljudi, znam da upadam ovu ozbiljnu pricu kao vanzemaljac ali vredi li Roland XP-60 sa koferom 500 eura? Zaista mi je hitno da saznam pa vas molim da reagujete.
duoflash
14-11-2008, 12:14 PM
Postovi su jako stari ali koliko da se zna fantom g do sada ima dva apdejta !
1.10 dodato multisampling i josh shto shta. 1.20 Support for 1GB RAM memory
smf export i josh mnogo toga.Posle w30-tice i mnogo korgova zadnji je extreme. Taman da kupim M3 probao sam fantom g , Definitivno sam se vratio na Roland. Roland se konachno vratio u igri zvana Workstation :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.