View Full Version : Master klavijatura - koja?
akordeonista
27-03-2008, 10:03 PM
Ne znam da li je iko do sad otvarao ovu temu ali interesuje me koju master klavijaturu preporucujete i koji je to kontroler po vama najbolji (sto za zivu svirku, sto za studijski rad)?
Koje klavijature imaju najbolje sintisajzerske a koje klavirske dirke?
Napoleon
28-03-2008, 10:56 PM
Najbolja sintisajzerka dirka- DX7. Samo jos da salje midi za velocity do 127 a ne do 100... Gde bi joj bio kraj...
CME UF 6 (60)... bilo je vec price o tome, potrazi... za pare koje das nema bolje... inace ima poluotezane dirke koje su odlicne... jedino UF 8 (80) ima klavirske dirke...
Pozz
akordeonista
31-03-2008, 09:31 PM
Ja se razmisljam da uzmem CME Vx 6 ili 7. Ali ne znam kakve su mu dirke. Uzeo bih sintisajzerske dirke ali da je nesto poput DX7, Motifa, Fantoma... Ali tako nesto jos nisam sreo kao master klavijaturu, sve neke plastikanerke; ili su zilave ili pucaju kad ih sviras!
Kad sam kupio Edirol sa 49 dirke na nevidjeno mislio sam da je onako bezveze... ali prevario sam se... dirka je vrh... Kupi Edirol sa 5 oktava ako ti treba i bices prezadovoljan...
Najtoplija preporuka ! :da:
Kad sam kupio Edirol sa 49 dirke na nevidjeno mislio sam da je onako bezveze... ali prevario sam se... dirka je vrh... Kupi Edirol sa 5 oktava ako ti treba i bices prezadovoljan...
Najtoplija preporuka ! :da:
Na koju 'normalnu' klavijaturu lice te dirke sa Edirola?
CME ima polu otezane dirke osim uf8(80) koja ima klavirske... znaci kome trebaju sint dirke nek ne razmislja o CME... za njega je recimo... Novation xstation49 8-) :D ... malo skuplji ali jbg, odlican sint... sve radnje radi :wink:
Pozz
Ja imam m-audio keystation pro koji ima klavirske ali nisu bas nest. Za tu lovu je taj keyboard super (a ima i brdo fadera i knobova) ali ak ti trebaju realnije klavirske tipke uzmi neku yamahu.
CME ima polu otezane dirke osim uf8(80) koja ima klavirske... znaci kome trebaju sint dirke nek ne razmislja o CME... za njega je recimo... Novation xstation49 8-) :D ... malo skuplji ali jbg, odlican sint... sve radnje radi :wink:
Pozz
Diskutabilno je i sta su poluotezane, za kog proizvodjaca. Meni su npr, najuniverzalnije dirke tipa dx7 (T3, triton, motif i gomile klavijatura), ili stvarno poluotezane A33 i A70
akordeonista
03-04-2008, 12:17 AM
Sa time (u vezi dirki DX7 i sl.) se i ja slazem u potpunosti OFF ali gde imaju takve dirke sada da se kupe na master klavijaturi koja ima dosta programibilnih dugmica, padova, knobova i klizaca (kao sto recimo ima CME VX 5,6,7,8)?
Da taj CME prave sa dirkama od DX7 ne bih zalio para da dam za takvu master klavijaturu, kupis je jednom i imas je ceo zivot!:)
akordeonista
04-04-2008, 03:05 PM
Zar je to sve, niko vise nema nista da doda?!
`Ajte ljudi, treba mi master sa dosta programibilnih dubmica, klizaca itd. a da ima dobre sintisajzerske dirke! Postoji li uopste tako nesto?
A jesi li probao CME negde pa ti ne odgovaraju ili... ako nisi probao obavezno probaj jer imaju odlicne dirke... jbg nisam nikad stavio ruku na DX7 pa ne znam sta tacno trazis... probaj negde ako mozes i Novation... jbg nema dobre dirke za malu lovu :( :banghead:
Inovative_kg
04-04-2008, 03:35 PM
Sa time (u vezi dirki DX7 i sl.) se i ja slazem u potpunosti OFF ali gde imaju takve dirke sada da se kupe na master klavijaturi koja ima dosta programibilnih dugmica, padova, knobova i klizaca (kao sto recimo ima CME VX 5,6,7,8)?
Da taj CME prave sa dirkama od DX7 ne bih zalio para da dam za takvu master klavijaturu, kupis je jednom i imas je ceo zivot!:)
Ako vec preferiras Yamahine dirke, zasto ne pogledas nesto od njihove ponude master keyboarda iz KX serije?Imas onaj KX61 on je half-weighted, a ako hoces hammer graded action imas KX8
akordeonista
05-04-2008, 03:12 AM
A jesi li probao CME negde pa ti ne odgovaraju ili... ako nisi probao obavezno probaj jer imaju odlicne dirke... jbg nisam nikad stavio ruku na DX7 pa ne znam sta tacno trazis... probaj negde ako mozes i Novation... jbg nema dobre dirke za malu lovu :( :banghead:
Probao sam UF seriju ali, iskreno, nisam bio odusevljen! Kao sto rekoh, od njihovih klavijatura me zanima jedino VX 6 ili 7 zbog dobre mogucnosti kontrole.
Inace, klavijatura od Yamahe DX7 je bila prisutna na Korgovim top modelima (pocev od M1 pa do Tritona Extreme) sve do skorasnje pojave M3.
Ako vec preferiras Yamahine dirke, zasto ne pogledas nesto od njihove ponude master keyboarda iz KX serije?Imas onaj KX61 on je half-weighted, a ako hoces hammer graded action imas KX8
Gledao sam po netu ali nisam imao prilike da ih probam. A i treba mi vise kontrola.
Na kraju ce izbor, najverovatnije, pasti ili na VX6,7 ili na Novation ReMOTE SL61 mada je prva bolja jer ima i numericku tastaturu.
Ako bih kupio ovu drugu, razmisljam da uzmem i DX7 ili M1 zbog dirki pa da ih povezem midi kablom. Za koliko para mogu da se nadju te klavijature? Mogu li se uopste naci u dobrom stanju?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.