PDA

View Full Version : Stigli Dynaudio BM-15 P

FrankoPanko
27-03-2008, 08:02 PM
Danas uzeh Dynaudio BM-15 P u savrsenom stanju! :grin:Tek sad sve ovo ima smisla (uz NS-10)! Uzitak je slusati glazbu na njima (preko Haflera), kakva cistoca i detalji! Jedva cekam da snimam i miksam na njima! ... Avantura pocinje!!! :):):)

DaBear
27-03-2008, 08:31 PM
Danas uzeh Dynaudio BM-15 P u savrsenom stanju! :grin:Tek sad sve ovo ima smisla (uz NS-10)! Uzitak je slusati glazbu na njima (preko Haflera), kakva cistoca i detalji! Jedva cekam da snimam i miksam na njima! ... Avantura pocinje!!! :):):)

Dobrodosao u Dynaudio klub !!:)

Rhino
27-03-2008, 08:48 PM
Koliko si ih platio ako nije tajna?

OFF
27-03-2008, 08:50 PM
Cudi me da ih nisi sam pravio:D :wink:

Cestitke:) . NS10m i Dynaudio, super kombinacija

Ad Fines
27-03-2008, 08:52 PM
@FrankoPanko

800€ od Trpkova?

master29
27-03-2008, 08:57 PM
@FrankoPanko

Sad u masovnu proizvodnju istih:D dynaudio(clone)

FrankoPanko
27-03-2008, 09:00 PM
@ Ad Fines
Da, od Trpkova u zamjenu za BM6 P, Squier telecaster (Afinity) i jos koja sitnica do 800 eura. U svakom slucaju robna razmjena! :)
Ma bas me ne puca trip da kloniram zvucne kutije. Nisam se tome posvetio kao elektronici. "Mehanika" me nikad nije nesto posebno interesirala!
Jos uvijek ne mogu vjerovat da od iste serije zvucnih kutija (BM 15 i bivsih BM6) izlazi sasvim razlicit zvuk, pogotovo u donjim midlovima gdje ih BM6 ima i previse.

Rhino
27-03-2008, 09:09 PM
A jesi li furao BM6 sa istog amp-a kao i BM15?

FrankoPanko
27-03-2008, 09:14 PM
Jesam, Hafler P-1500 (2x 85 Watti RMS na 4 ohma), savim dovoljan za moju malu reziju od 10 m2, iako bi bolje radile sa P-3000, ali onda NS-10 dovodim u opasnost da mi se ne omakne kakav kobni shut! :rolleyes:

OFF
27-03-2008, 09:49 PM
Jos uvijek ne mogu vjerovat da od iste serije zvucnih kutija (BM 15 i bivsih BM6) izlazi sasvim razlicit zvuk, pogotovo u donjim midlovima gdje ih BM6 ima i previse.

E, daj koje poredjenje BM15 i BM6 (po secanju).... ja sad imam BM6, i planiram BM15, kad se nategnem sa lovom.
I ja imam takav osecaj kod bm6, malo naglaseniji donji mid, i previse okrugao bas....mada su kod mene ne bas sjajno pozicionirane, s' obzirom da je bass reflex pozadi.

FrankoPanko
28-03-2008, 09:30 AM
@Off
Moj savjet ti je da ih kupis sto prije jer su mnogo lakse za rad nego BM6! Kad sam ih prvi put prije dve godine usporedjivao nisu mi se cinile toliko razlicite ali sam skuzio da smo ih ganjali sa nekim slabasnim hi-fi pojacalom 2x30W i sve je zvucalo nekako zrnasto i mekano. Hafler ima tvrdi i konkretan zvuk tako da sam tek u svojem studiu otkrio prave cari tih BM15:grin: . Ocito je skretnica na njima drugacije izvedena i ublazena je ona frekvencija izmedju 200 i 300 Hz koja stvara dojam mumljavosti dok po papirima oba zvucnika idu navodno od 43 Hz.
Na BM6-icama nikad nisam mogao procijeniti koliko je vokal vani i koliko ima reverba na njemu jer mi je uvijek vokal zvucao malo mumljavo. NS 10 su zbog toga ipak zakon, a BM 15 su toliko transparentne da je pravi uzitak stavit, recimo, cd od Diane Krall i uzivati u svakom detalju pojedinog instrumenta! :wink: :D

OFF
28-03-2008, 10:43 AM
Eh.....tesko da cu sad moci da ih priustim:(

Ali, u pravu si za bm6, isti utisak imam. Dok nisam nabavio NS10, nisam ni smeo da radim na njima, jer sam jako mashio mixeve

Max
28-03-2008, 10:48 AM
Eh.....tesko da cu sad moci da ih priustim:(

Ali, u pravu si za bm6, isti utisak imam. Dok nisam nabavio NS10, nisam ni smeo da radim na njima, jer sam jako mashio mixeve

Po meni , mnogo bolji izbor od onoga sto sad imas , a ako imas i bm6 i one Tannoy e , prodaj lepo oba ..... uz kanarinca kojeg vec imas , boga mi ces da pevas ..... ja mislim , cak i da prodas Tannoy e , nije to velika doplata .....

Pozdrav

Max
28-03-2008, 10:50 AM
@Off
..... a BM 15 su toliko transparentne da je pravi uzitak stavit, recimo, cd od Diane Krall i uzivati u svakom detalju pojedinog instrumenta! :wink: :D

Samo se pazi sledeceg ..... imaces osecaj da ti je mix lepsi nego sto jeste ..... ja se uvek jako malo trudim kad radim na njima , jer mi je sve super u startu ..... onda dodjem na nesto " surovije " i tu se sto sta pokaze .....

S'obzirom da si radio na bm6 , trebalo bi da si spreman na zamke koje Dynsi pokazuju ....

Pozdrav

Bitch
28-03-2008, 10:50 AM
Po meni , mnogo bolji izbor od onoga sto sad imas , a ako imas i bm6 i one Tannoy e , prodaj lepo oba ..... uz kanarinca kojeg vec imas , boga mi ces da pevas ..... ja mislim , cak i da prodas Tannoy e , nije to velika doplata .....

Pozdrav

jes vala :) mudro zboris. BM15 i kanarinac - ludilo! tek tad rade ko zmaj!

Max
28-03-2008, 10:52 AM
jes vala :) mudro zboris. BM15 i kanarinac - ludilo! tek tad rade ko zmaj!

Pa imao sam prilike da cujem te Tannoy e u uporedbi sa Bm 15 p .... preko Alesis Ra( mislim da su ti Dyn si sad kod Oggy ja ) To je tako lako oduvalo te Tannoy e ...... jednostavno razlicite klase .....

Pozdrav

Rhino
28-03-2008, 01:00 PM
E meni ljudi BM6 nisu losi koliko ih ispljuvaste.:) Mada ja pricam o aktivnim, pa ne znam kakva je i kolika razlika...

OFF
28-03-2008, 03:50 PM

Pozdrav

Tannoy su vec u oglasu, ali BM6 nisu moji, ali ih koristim vec duze vreme, tako da ne mogu da ih prodam. Mada, da mogu da biram da radim samo na BM6 ili Tannoy precission (bez pomoci drugih monitora) pre bih uzeo Tannoy (kao sto sam i radio neko vreme), bas iz razloga koje si naveo u drugom postu. Na BM6 se cas posla 'zavrsi' mix:(
Ne sumnjam za slusni test, BM15 vs Tannoy, pojeo ga je Dyn, na lepotu, ali kao monitor.... nisu tannoy za baciti, posebno sa kanarincem kad se poteraju:wink:

Max
28-03-2008, 03:52 PM
Ne sumnjam za slusni test, BM15 vs Tannoy, pojeo ga je Dyn, na lepotu, ali kao monitor.... nisu tannoy za baciti, posebno sa kanarincem kad se poteraju:wink:

Vrlo verovatno si u pravu ..... slusao sam ih sa Alesis Ra ..... i to je lose:(

Pozdrav