Log in

View Full Version : Tarabuka i def(bendair)????

korenjak
26-03-2008, 07:48 PM
Imate li da mi preporucite neku dobru VST-i tarabuku i def......

imam wizoo tarabuku ali ona ne moze da se edituje vec su gotovi loopovi

znaci treba mi nesto sto je klasican midi a da su dobri zvukovi??

p.s.
napisite i ako imate neki predlog za uopste za udaraljke udaraljke!

tnx
pozz

OFF
26-03-2008, 09:30 PM
Yellow tools Culture, najbolji samplovi perkusija koje sam cuo

korenjak
26-03-2008, 10:56 PM
Hvala puno OFF!!

Ako ima jos neko neki predlog SLOBODNO....

:rolleyes:

DEMONIO
27-03-2008, 11:20 AM
Sve preporuke za Culture... :)

Ogi
27-03-2008, 01:01 PM
Bilo je nekoliko Akai diskova koji nisu zvucali lose... ne secam se tacnih imena, mislim da je bilo nesto kao " Mediteranian instruments", "World instruments", "Ethnic"...
"Culture" je u redu, "Colossus" i "Ra" su upotrebljivi, ima nekih "Oriental world"(ili tako nesto) biblioteka za "Kontakt", "Intakt"...
Pravio je i Roland svasta, ima nekih Emu diskova...
Ako juris pojedinacne zvuke, mislim da je veci izbor medju "antikvitetima" - starim bibliotekama... cini mi se da je "moderni" trend pravljenje instrumenata (sample player-a) sa gotovim frazama, a onda ti sledi zezanje sa "Recycle"-om i slicnim alatkama za prilagodjavanje licnim potrebama...

Tribal_kg
27-03-2008, 01:15 PM
Probaj da nadjes AKAI cd Voice of Instanbul.. Ja ga ponekad koristim za perkusije i ima brdo stvari. Takodje sam primetio da se ovaj cd koristi danas bas dosta u narodnoj muzici. Najvise Strings iz ovog paketa.

korenjak
27-03-2008, 07:02 PM
Imam Voice of Istanbul i Hearth of Asia

Ali konkretno najvise mi treba neki def koji zvuci dosta duboko i masivno

Ima ga u Wizoo ali ne moze da se edituje.....tj ne mogu da koristim zvukove kroz midi...vec je nekako spakovan.....u lupove...

Tarabuku isto imam u Sample Tanku ali je previse plasticna.....

Kad bi mogo da izvucem neki def koji ima dubinu kao u wizoo a da mogu da ga teram kako midi....
U wizoo ima de se podesi dubina stima i kompleksnost ritma i mnogo je dobar
sadrzi sve azijske perkusije i bliskoistocne...nazalost nisam uspeo da mu iscackam da upotrebim pojedinacne zvukove

Ne znam da li je mohuce da se pretvori u wawe pa da se isecka svaki ton pojedinacno ali to je ebada ...

U svakom slucaju hvala svima videcu dal moze da se iskopa sta iz ovih koje ste mi preporucili!!!

Ako ima jos nekih vrhunskih udaraljki (generalno udaraljki ) napisite....

Ovih dana cu da isprobam
Yellow Culture

tnx

i pozz

Tribal_kg
27-03-2008, 10:48 PM
Uvek mozes da izvezes te loop-ove u .wav pad da probas da seckas, uklapas. Ako znas sta zelis mozda i mozes da postignes uz malo truda. Bitna je vizija. :wink:

master29
27-03-2008, 11:14 PM
Ja mislim da mozes u Wizoo separatno da pustas midi instrumente,koliko me pamcenje sluzi.Zasto ne odvojis def, koji ti se svidja i usnimis ga kao wav?

korenjak
28-03-2008, 12:12 AM
Pa navikao sam da pravim svoje ritmove koji potpuno prate pesmu.
Ne svidja mi se da mi neki ritam tako fura kroz celu pesmu jednolicno, te stoga crtam sve prelaze i udarce rucno.....

E sad nisam naso nacin da izdvojim zvukove i wizoo-a pojedinacno
jedino mi preostaje da pretvorim neki ritam(jednostavan)iz wizoo-a koji sadrzi te zvukove u waw pa da ih isecem....

Nego recite mi ako ih isecem pomocu cega mogu da ih teram kroz midi?

Halion mozda?(kad su wave-ovi)....ili ima nesto da se konvertuju u drugi format(extenziju za neki sempler)?

Voice of istanbul ima upotreblivih zvukova i to mi resava deo potreba.....

tnx svima

opustenzy
28-03-2008, 12:24 AM
Predlazem po meni najbolji "turkey-emre"

master29
28-03-2008, 12:26 AM
Pa navikao sam da pravim svoje ritmove koji potpuno prate pesmu.
Ne svidja mi se da mi neki ritam tako fura kroz celu pesmu jednolicno, te stoga crtam sve prelaze i udarce rucno.....

E sad nisam naso nacin da izdvojim zvukove i wizoo-a pojedinacno
jedino mi preostaje da pretvorim neki ritam(jednostavan)iz wizoo-a koji sadrzi te zvukove u waw pa da ih isecem....

Nego recite mi ako ih isecem pomocu cega mogu da ih teram kroz midi?

Halion mozda?(kad su wave-ovi)....ili ima nesto da se konvertuju u drugi format(extenziju za neki sempler)?

Voice of istanbul ima upotreblivih zvukova i to mi resava deo potreba.....

tnx svima

Voice of Istambul mozes koristiti pomocu Haliona.Sto se tice Wizoo Darabuka mislim da mozes da izdvojis def ili sta ti treba dole postoje opcije sta da ti svira,koliko se secam.Pricam napamet zbog toga sto pisem od kuce a instalacija mi je u studiju.Provericu sutra pa ti javljam.Pazi nije lose ni da sve to prebacis u wav pa da tako radis,jedino ako si bas navikao u midiju da radis

master29
28-03-2008, 12:29 AM
Predlazem po meni najbolji "turkey-emre"

Sta je to? Mislis li na Voice of Istambul?

opustenzy
28-03-2008, 12:30 AM
wizoo zvuci jeftino i mutavo. ko je cuo emre (turkey) tog trenutka brize wizoo iz masine.

master29
28-03-2008, 12:31 AM
wizoo zvuci jeftino i mutavo. ko je cuo emre (turkey) tog trenutka brize wizoo iz masine.

Sta ti je to Emre(Turkey) jel si siguran da se bas tako zove?

opustenzy
28-03-2008, 12:33 AM
Ne secam se kako se zove kompilacija, odavno imam ova cuda.
Imas tu bargama loops, grek loop, emre, keman... mnogo mocno.

OFF
28-03-2008, 12:36 AM
@master

aj' baci negde malo vecu sliku tog stola sto ti je avatar:wink:

korenjak
28-03-2008, 12:37 AM
Ja imam te Emre nazive na cd-u voice of istanbul.....

pise recimo Emre Ud .....ili Emre kemen.....ili Emre baglama

Ali nisam cuo za program koji se zove Emre!

Ako mozes opisi to malo bolje....

E da i ti zvukovi nisu nesto veliki ....staju na jedan cd!?!

P.S. Da navikao sam da radim u midiju......wavove nisam pakovao rucno nikad ....osim kad radim vokale ili instrumente audio pa seckam i lepim.
U kom se editoru najbolje pakuju wavovi?

opustenzy
28-03-2008, 12:38 AM
mogu da postavim na rapidshare par loop-ova da cujes ako hoces, odn. ako je dozvoljeno da se to radi na forumu

master29
28-03-2008, 12:39 AM
@master

aj' baci negde malo vecu sliku tog stola sto ti je avatar:wink:

Evo avatar

opustenzy
28-03-2008, 12:40 AM
ma nisam ni mislio na program, na to sam mislio sto si napisao nego nisam znao naziv kompilacije.
Pa seckaj u nuendu sve. klikci dugme "H" dok ti se ne rasiri toliko da mozes precizno da recnes i samo ctrl + D

master29
28-03-2008, 12:49 AM
P.S. Da navikao sam da radim u midiju......wavove nisam pakovao rucno nikad ....osim kad radim vokale ili instrumente audio pa seckam i lepim.
U kom se editoru najbolje pakuju wavovi?

Probaj u Fox magic Audio recorder,Audacity,WavePad sound editor.

opustenzy
28-03-2008, 12:56 AM
Mozda nisam najbolje razumeo tvoje pitanje.

Max
28-03-2008, 01:45 AM

Gluposti .... potpuno dva razlicita pristupa ... a po kvalitetu nisu toliko razliciti ....

Yellow ..... od svega sto sam probao , ovo je najblize istini ( ponekad i malo vece od istine )

I zaista bi bilo super da ljudi ZAISTA probaju sve programe , pa onda da daju savete .....

A i porediti semplove koje seckas sa onim koji sazista imaju svoje repove , ne govori mnogo o postovanju kvalitete onoga sto se radi ...

Pozdrav

Ogi
28-03-2008, 08:44 AM
A mozda ti je najjednostavnije da pozoves nekog od ovih?

http://youtube.com/watch?v=5HBN9cpzook
http://youtube.com/watch?v=gAkKBDgbIVs
http://www.youtube.com/watch?v=X-9gC28IHq8&NR=1
http://youtube.com/watch?v=lTFTDlEsB6Q

Izvini, bilo je jace od mene...

korenjak
28-03-2008, 10:10 AM
:rotfl:

Imam pun DVD ovijeh klipova!!!

Nego
Kad smo vec pomenuli Voice of Istambul (Akai) CD, Njega mi vidi jedino program cdXtract i pomocu njega mogu da konvertujem instrumente u hallion, betori i druge formate....

ali ne znam kako da ga narezem nekome jer ga windows ne vidi!

mozda preko opcije copy cd?

Ja sam dosad koristio tarabuku iz SAMPLE TANK-a... koja je super za editovanje.......ali zvucno nije bas nesto......

kad smo kod klipova evo jednog

http://youtube.com/watch?v=rBXYTz4teMY

a ovaj je jos bolji obavezno pogledati!!!:

http://youtube.com/watch?v=YamDoDK71Ds&feature=related

:)

opustenzy
28-03-2008, 10:18 AM
Gluposti .... potpuno dva razlicita pristupa ... a po kvalitetu nisu toliko razliciti ....

Yellow ..... od svega sto sam probao , ovo je najblize istini ( ponekad i malo vece od istine )

I zaista bi bilo super da ljudi ZAISTA probaju sve programe , pa onda da daju savete .....

A i porediti semplove koje seckas sa onim koji sazista imaju svoje repove , ne govori mnogo o postovanju kvalitete onoga sto se radi ...

Pozdrav

Pozdrav i za tebe.
Yellowtools radi super ali ne mogu da verujem da se lozis na mutavi wizoo.

opustenzy
28-03-2008, 10:21 AM
:rotfl:

Imam pun DVD ovijeh klipova!!!

Nego
Kad smo vec pomenuli Voice of Istambul (Akai) CD, Njega mi vidi jedino program cdXtract i pomocu njega mogu da konvertujem instrumente u hallion, betori i druge formate....

ali ne znam kako da ga narezem nekome jer ga windows ne vidi!

mozda preko opcije copy cd?

Ja sam dosad koristio tarabuku iz SAMPLE TANK-a... koja je super za editovanje.......ali zvucno nije bas nesto......

kad smo kod klipova evo jednog

http://youtube.com/watch?v=rBXYTz4teMY
a ovaj je jos bolji obavezno pogledatiu!!!

http://youtube.com/watch?v=YamDoDK71Ds&feature=related

ja imam ekstraktovan. Sve mi je u wave-u.
imam i sf fajlove koje ucitavam preko haliona. Pa ako ti treba javi se.
Poz.

korenjak
28-03-2008, 10:27 AM
Wizoo je dobar jer se stimuje svaki instrument...te se moze izuzetno produbiti zvuk bentira recimo za ambijentalnu muziku je vrllloo koristan!!
mada boje kako koja!

Max
28-03-2008, 10:34 AM
waves rbass ......

Pozdrav

OFF
28-03-2008, 10:46 AM
Evo avatar

Hvala:) :wink:

korenjak
28-03-2008, 10:57 AM
ja imam ekstraktovan. Sve mi je u wave-u.
imam i sf fajlove koje ucitavam preko haliona. Pa ako ti treba javi se.
Poz.

Ne znam dal si probao ali cdXtract moze da extrahuje u bilo koji format za bilo koji sempler!!!

Sto je super

Ja trenutno teram Voice od Istanbul preko Hallion trojke i radi samo prede!

Ne znam mozda predjem na Kontact ali sumnjam!

poz

opustenzy
28-03-2008, 11:26 AM
Cdextract me malo smara ali je super za one akai varijante, ma generalno je super.

Ja sam navikao na halion. Tako da je to manje vise stvar navike.

;)

Poz.