View Full Version : Hatred... kolko vidim nema neke metalurgije...
Miha Blaze
24-03-2008, 08:05 PM
Rec je o mojim drugarima > Hatred a pesmica se zove Breaking the Skull...
bubanj je programiran, to nisam radio... u to vreme ovo su jedini semplovi koje sam imao za isti... meni se ne svidjaju al rade posao...
ostatak je sniman... cujte i pocujte pa komentarisite... bas me zanima sta i kako ;)
link:http://rapidshare.de/files/38918054/Hatred_-_Breaking_The_Skull_-_FINAL.mp3.html
pozdrav!
Miha Blaze
27-03-2008, 02:45 PM
...niko??
Miha Blaze
02-04-2008, 02:19 AM
:shock: mrka kapa :)
evo ja cu... samo da skinem:wink:
Arthur
02-04-2008, 10:04 AM
evo ja cu... samo da skinem:wink:
ma nemoj, nije ti fora, vish da ga organizovano kuliramo :D
Miha Blaze
02-04-2008, 11:25 PM
nije da sam sad "preeezeljan" komentara, al ono zar nevin da umrem? :)))
vise me interesuju komenti za gitare i vokale, nego za bubanj :))
poooz!
Dushan_S
03-04-2008, 01:28 PM
Evo ja sam poslu?ao, i suprotstaviću se zaveri da ti niko ne poslu?a snimak! :wink: :)
Da ti odmah ka?em, kad neko pita ne?to tipa "Mani bubanj, reci kakve su gitare" u kontekstu miksa to ispadne kao "Mani kakva je cela torta i da li ne valja fil, nego kakvo ti je testo, jel ti se dopada ukus". Negde sve to ima veze, neke gitare mogu biti dobre u kontekstu određenog zvuka.
Meni je ovde osnovni problem ?to pesma "Ne svira" ?to je jedan onako subjektivan do?ivljaj, nadam se da zna? na ?ta mislim. Sve se čuje pojedinačno ali ne predstavlja homogenu celinu. Imam utisak da si pod utiskom "Programiran bubanj, ne sviđa mi se" gurao bubanj nazad a gitare i vokal napred, tako da mi gitare vise same sa strane, vokal stoji sam u sredini. Takođe, zvuči kao da ne čuje? bas frekvencije i visoke dobro kad miksa?, (ili obrnuto, ima? kutije koje se malo u "V" pa kompenzuje? nesvesno za to) jer mi sve izgleda zgurano u srednje, noga nema nikakvu masu već samo ekser na primer. Takođe i hihat je jako zakopan. Na tvom mestu, makar iz zajebancije, probao bih da prvo uradim bubanj najbolje ?to mogu, tako da je malo krupniji, pa onda probao da gitare stavim oko toga, mislim da bi ti sve u kompletu mnogo bolje radilo. Onda bi i gitare legle u matrici, i zato i neću komentarisati farbu gitara, jer imam utisak da upravo zato ?to si previ?e mislio o farbi gitara snimak kao celina nije legao. (al ajd da ka?em da mi i one malo zvuče hladno i obrijano i da mi fali da budu malo o?trine gore, kao da si ih zamutio previ?e).
Jel dosta kao komentar? :D
Miha Blaze
03-04-2008, 04:52 PM
uf, u pravu si... jbg, tad kada sam poceo da radim ovo nisam imao ovaj BFD koji imam sad... a i nisam nesto bio motivisan da uradim bubanj da bude do jaja jer ne volim kucane bubnjeve... :( moguce da sam svesno ili podsvesno gurnuo bubanj pozadi da se ne "provali" imam taj problem sa programiranjem, nikada ne dobijem shirinu bubnja zbog OH koji ne radi stalno :(
a mislim da tu bas muti vise no sto mute gitare... a noga ima sub, ne znam dal to na cemu slusas ide dotle?
mislim da nije do kutija... ova pesma mi generalno zvuci namidlovano, verovatno zbog gitara koje su takve i njihovog sadejstva sa basom... sad razmisljam, mozda sam mogao da skinem nekih 300 Hz na gitarama, mozda bi snimak malo "prodisao"... a pesma je meni monotona, samo rokanje, jos i bubanj kucan... ne znam sta je spas za istu...
pozdrav i hvala!
Evo, na prvu loptu, bez da sam citao komentar uvazenog gitar gurua iznad:)
Bubanj jeste los, ali mislim da nije toliko lose ispogramiran koliko je los izbor samplova elemenata i koliko je u mixu netreiran. Gitare i bass mi ne rade zajedno, odnosno, na gitarama ima malo vise niskih srednjih, da ne kazem basova, pa se malo desava da zaguzva. Takodje, gitare mogu da budu dosta prezentnije, sa vise zrna, to je vec stvar ukusa. Ja obicno na vakve gitare opalim BBE na grupu i odma zadzdzisu:D .
Glavna zamerka na mix su prostori, odosno njihov nedostatak. Nekako mi sve svira samo za sebe, nema kompaktosti, vokal mozda i nije preglasan, koliko je sam u sredini. Uz veci dobos (u svakom pogledu, cak i sa vecim prostorom), i moalo igranja sa prostorima, mislim da bi bilo bolje.
Ipak, generalno, fino, uredno, ali me najvise iritira onaj brejk na svakih 15 sekundi...
i, da obrati paznju na mono - kompatibilnost
Arthur
04-04-2008, 01:05 AM
samo zbog toga i nisam hteo da pisem recenziju, jer je stvarno retardirano . a moje misljenje si ionako cuo vise puta kod mene :P
zvincic
04-04-2008, 02:28 AM
eto, ja cu ti komentirati zvuk gitare
zvuci pickasto
Arthur
06-04-2008, 12:37 AM
e i neka si mu reka' :twisted:
Miha Blaze
06-04-2008, 02:46 AM
a sta to znaci? :D
Mitjovan
06-04-2008, 10:12 PM
Procitaj mu potpis! :grin:
Dobro ti je ovo Miki, sama pesma vuche na Machine head, recimo, i rece neko da su gitare malo prejake, kao da si hteo da sakrijesh kucan bubanj, ali meni je ok!:)
Hey, hey, i wanna be a rockstar! :D
Miha Blaze
06-04-2008, 11:14 PM
Procitaj mu potpis! :grin:
Dobro ti je ovo Miki, sama pesma vuche na Machine head, recimo, i rece neko da su gitare malo prejake, kao da si hteo da sakrijesh kucan bubanj, ali meni je ok!:)
Hey, hey, i wanna be a rockstar! :D
uh... ako nesto mrzim to je kucan bubanj... drugacije nije moglo, pa sta da se radi... al stvarno, svesno ili nesvesno sam ga "krio"...
inace da nema glavnog Picka rumskog, Zvincica, forum bi bio siromasan za veliki deo mrachne sile koja na njemu vlada... prosto obozavam te komentare tipa dobosh kanta i gitara pickasta... sjajno! :D:rotfl::rotfl::rotfl:
Arthur
07-04-2008, 12:55 AM
vis koji si ti mamlaz, prvo kukas da ti niko ne komentarise, onda uslovljavas sta da se komentarise, onda i na to kad dobijes komentar, opet se zalis... pa ne ide to tako sine :cool:
Miha Blaze
07-04-2008, 02:09 AM
vis koji si ti mamlaz, prvo kukas da ti niko ne komentarise, onda uslovljavas sta da se komentarise, onda i na to kad dobijes komentar, opet se zalis... pa ne ide to tako sine :cool:
JA SAM GAZDA NA SVOJOJ TEMI! :p
ne kukam... samo konstatujem ;)
Mitjovan
07-04-2008, 01:19 PM
Kukash, Miki, kukash...:D
silicon science
08-04-2008, 12:07 PM
uh... ako nesto mrzim to je kucan bubanj... drugacije nije moglo, pa sta da se radi... al stvarno, svesno ili nesvesno sam ga "krio"...
inace da nema glavnog Picka rumskog, Zvincica, forum bi bio siromasan za veliki deo mrachne sile koja na njemu vlada... prosto obozavam te komentare tipa dobosh kanta i gitara pickasta... sjajno! :D:rotfl::rotfl::rotfl:
Moze bubanj da se nakuca tako da ni bubnjari ne mogu da provale da je kucan... Gosn Bandar sa foruma je doktorirao kucanje bubnja, zvuci kao da je svirano:wink:
Miha Blaze
08-04-2008, 04:48 PM
Moze bubanj da se nakuca tako da ni bubnjari ne mogu da provale da je kucan... Gosn Bandar sa foruma je doktorirao kucanje bubnja, zvuci kao da je svirano:wink:
naravno da moze... samo treba motivacija i zelja... malo znanja... cak i za moj album ga ne bih kucao, pa da mi je to jedini nacin da ga "snimim"...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.