PDA

View Full Version : Cme Uf8

Inovative_kg
21-03-2008, 03:29 PM
Kupio bih ovaj kontroler, pa me zanima ima li ovde neko iskustva u radu sa istim, gde ga je nabavio i koja je trenutna cena...:)

Hvala puno:)

"7"
21-03-2008, 05:30 PM
CME su odlicni kontroleri, vrede svaku paru... a imas ih u Artistu u BG-u i oni mozda i jedini imaju CME i cene su im ok... 011/3471-465

Pozz

Inovative_kg
21-03-2008, 06:39 PM
Hvala puno:)..Jos kad bi mi neko izneo iskustva u radu sa njima, npr. kakav je touch dok se svira akusticni klavir i tome slicno:)

clusterchord
21-03-2008, 07:24 PM
CME su odlicni kontroleri, vrede svaku paru... a imas ih u Artistu u BG-u i oni mozda i jedini imaju CME i cene su im ok... 011/3471-465

Pozz

imas ga? zanima me.. obzirom na kinesku kvalitetu... znam da super izgleda i sve, ali kakav je nakon nekoliko mjeseci/godina upotrebe?

naime, ljudi na netu se zale da su jako slabo sastavljeni i ofarbani, da ga zacas iskracas.. itd.. da nije neka trajan kvaliteta sta ti mislis o tome?

i kakav je touch na tom UF8 u usporedbi sa recimo yamahinim "klaviriskim" tiplama ala P250, 300 i sl..?

"7"
22-03-2008, 08:23 AM
Ja imam CME UF 60, i uzeo sam ga pre dva meseca... ali dok sam se raspitivao i skupljao lovu, svasta sam procitao o njima i probao sam maltene sve osim Uf8... ali sam zato probao VX8 koji ima odlicne dirke i ako su na UF8 iste...:grin: (mada su vx noviji) problem je sto nisam probao sa semplom akusticnog klavira pa ne mogu oko toga da kazem nista, ali osecaj i dirke pod prstima su super (sigurno mozes da probas u Artistu)...

Sto se tice ovog mog UF 60, nisam primetio da je bilo gde lose sastavljen ili da je poceo negde da se guli i sl. Jeste napravljen u Kini ali mislim da nije lose uradjen, naprotiv, i da ima malo vise od "kineskog kvaliteta".
Kada sam se raspitivao niko ko je imao CME nije rekao losu rec za njega, sto govori samo za sebe... ja sam mojim prezadovoljan.

Inovative_kg
22-03-2008, 08:30 AM
Malopre procitah izvod iz Sound on Sound magazina, nahvalili su CME do neba:)

"7"
22-03-2008, 08:41 AM
Eto :wink: ... kazem ti, za tu lovu koju das za CME sigurno ne postoji nista bolje (a da je u tom fazonu)... jedino sto treba da uradis je da odes da probas, jer ipak je licni utisak najbitniji a za lovu se covek snadje...
... ja sam recimo probao onaj M-audio... kako bese... prokeys 88... mislim da je taj, ali ima klavirske dirke i neki mali display i par dugmica (mislim i da ima par svojih zvukova)... ono je KRS za CME sto se tice dirki, bar je meni tako delovalo, a probao sam ih jedan za drugim...

Inovative_kg
22-03-2008, 09:04 AM
Mislim da mislis na Keystation88 PRO...Ja sam ga probao pre 2-3 meseca, i TOTALNO sam se razocarao! A bio sam tako zagrejan za njega:(...Prvo sto mi se nije svidelo je bio osecaj pod prstima, posebno kad sviras nesto sa jacom dinamikom, ako udaris malo jace dirku, tacno se cuje udarac plastike u dno:S...Jedina ok stvar je bila ta sto ima pregrst knobova i dugmica, mada mislim da ni ovaj CME ne zaostaje u tom pogledu:)..

"7"
22-03-2008, 11:59 AM
Ne, bas mislim na Prokeys 88, samo sto on nije kontroler nego stage piano... izgleda da su im sve klavirske dirke katastrofa, i na ovom sam imao isti osecaj kao ti na keystation-u.
A sto se tice knobova i ostalog... ova nova serija UF 50,60,70,80 (nisam siguran za 5,6,7,8) ima (pored ostalog) u sredini 8 knobova i 9 fadera x3... ovo puta 3 znaci da ima 3 layer-a i na svakom layer-u mozes knobovima i fader-ima da dodelis razlicitu funkciju... tako da prakticno kao da ima 24 knob-a i 27 fader-a, i pored transport kontrole i onih tastera + endles knob sa desne strane, mislim da zivom coveku vise i ne treba :wink: :D ... a da ne kazem da ova novija serija ima Widi :) (wirelles midi) pa ne treba kabl za spojku sa kompom :) 8-) :)
... sve u svemu... zacin C :wink: ... ako imas dovoljno love bolje uzmi UF 80( http://www.cme-pro.com/en/product-detail.php?product_id=2 ), a ako ne, neces se zeznuti ni sa UF 8 (mada http://www.cme-pro.com/en/product-detail.php?product_id=4 )... a u njihovom cenovnom rangu bolje neces naci... srecno sa kupovinom

Pozz

Inovative_kg
22-03-2008, 06:14 PM
Hvala na savetima:)..Mislim da cu ostati pri obicnoj UF8, ali ko zna:)...Kako sljaka tvoja 60ica, sta sviras preko nje?:)

"7"
22-03-2008, 07:02 PM
Sljaka super, tako sam ga namestio da kad sednem da nesto odsviram i snimim ne moram da skidam ruke sa njega dok ne zavrsim, cak i da preslusam, smanjim pojacam, snimim ponovo... koristim ga samo u kuci tako da i ne koristim njegov pun potencijal, a i inace nisam nesto zahtevan tako da imam i vise opcija nego sto mi treba.

Inovative_kg
31-03-2008, 08:47 AM
Slucajno danas naleteh i na ovo cudo...Prvi put ga vidim u zivotu, zna li neko o kakvom je proizvodu rec?Isto master keyboard

http://www.player.co.yu/product.php?ID=1154

slowstar
31-03-2008, 01:47 PM
Tesko da neko moze mnogo da zna, naime izasao je pre par meseci, i jos nema nekog ozbiljnijeg testa na netu ili nekom casopisu, mada je firma (ESI) prilicno pouzdana, bar po audio i MIDI interfejsima, kao i prilicno dobrim aktivnim nearfield monitorima, (za tu lovu, naravno)

lesha
31-03-2008, 04:35 PM
cme je u pitanju, nije esi..

"7"
31-03-2008, 10:27 PM
... nije CME... jeste Esi ali kao da su im ovi iz CME-a visili nad glavom i pricali sta da rade... tipa - ajde bar da transport stavimo na drugu stranu itd...:D

lesha
31-03-2008, 10:38 PM
sorry, ne obratih paznju na link.

Inovative_kg
01-04-2008, 10:13 AM
K.ON has a total of 4 expansion slots, compatible with existing synth modules from OTHER vendors.

Pitam se koji su to proizvodjaci cije expansion kartice mogu da se kace na ESI....:confused:

akordeonista
01-04-2008, 12:50 PM
Postoji li ovako nesto sa 61 ili 76 sintisajzerskih dirki?

Inovative_kg
01-04-2008, 06:08 PM
Postoji li ovako nesto sa 61 ili 76 sintisajzerskih dirki?

Ne postoji, bar ne od ovog proizvodjaca...ESI nudi K seriju sa 25 i 49 semi-weighted dirki i K.ON koji ima 88 hammer action dirki

anderson
03-04-2008, 04:02 PM
Posto su UF6 i UF7?

"7"
03-04-2008, 07:17 PM
UF6 je oko 250e... cini mi se... u Artistu, samo je pitanje da li ga ima jos uvek jer je prestao da se proizvodi... menja ga UF60 koji kosta oko 320e (+-)