View Full Version : napajanje
liman021
20-03-2008, 08:42 AM
pozdrav koje je najkvalitetnije napajanje za core2duo i vise(quad...).hvala na odgovoru
diviner
20-03-2008, 05:40 PM
Zavisi sta ti je ostatak konfiguracije!
Mozes ici na Antec Phantom 500W osim ako ces gurati neku bijesnu igracku platformu, a posto pretpostavljam da zelis praviti neki DAW, on ti je najbolje rjesenje...
Od jeftinijih pogledaj CoolerMaster 430W sa PCAP oznakom na kraju (extreme power) koja su zaista odlicna i mi ih, doduse malo modifikovana (akusticki u smislu extenzije hladnjaka unutra kao i mjenjanja i stavljanja kvalitetnijeg i gotovo necujnog venta), ubacujemo u ruDAW PRO. Ta napajanja nema sta ne mogu da izguraju, a mi smo probali da ga opteretimo sa SLI 8800gt (znaci dva komada) i 6HDDova, oveklokovani Core 2 na 3.8Ghz (i igrali se na tome nekoliko desetina sati, radilo apsolutno stabilno i bez greske). Samo pozuri, posto mi se sve cini da ovakvi kvalitetni primjerci i serije nece jos dugo stizati u Srbiju :) ...
Najjeftinije a tiho rjesenje za core 2 duo (a vjerovatno bi guralo i quad; mi smo probali gore slicnu masinu ali bez 8800GT karti koji su znacajan potrosac) jeste Chieftec 350W oznake GPS-350EB-101A .
korenjak
20-03-2008, 06:14 PM
Antec Phantom 500w je idealno resenje jer nema ventilator i potpuno je necujno!
Tj. Ima ventilator koji se ukljuci samo pri izuuuzetnom opterecenju(jednom u dva meseca) on sluzi samo kao sigurnosni vent inace se ne pali skoro nikad!
Ja sam hteo da ga kupim medjutim nema ga ni od korova, a kod uvoznika su mi rekli da ga nece skoro biti, a mozda ni uopste...
Postoji i model istih osobina Phantom 350w ali nema ni njega!!
Ja sam kupio prvo najbolje resenje ispod anteka- Corsair HX520w, ima i model 620w....potpuno je necujno iako ima fan od 12 mm......
Ovo je ustvari seasonic napajanje koje oni rade za corsair tako da je po kvalitetu bolje od anteca ali antec ima prednost jer ima pasivno hladjenje....
mana corsaira kao i antec phantom serije je cena antec je 120e a corsair oko 95 odnosno 110 e.
Moja preporuka je Corsair 450VX oko 70e......ili LC power 6550GP ultra silent 14mm fan
I chieftec turbo serija....termal take je dobar ali ne svi modeli
Imas i Antec TP trio seriju koju isto hvale
poz
Haxli
22-03-2008, 12:08 PM
Moja preporuka je Corsair 450VX oko 70e......ili LC power 6550GP ultra silent 14mm fan
Shto se tiche tishini, i Corsair hvala po tom pitanju...
Aj na pm mi reci firmu gde ima Corsair za te pare kod nas (bg) jeste mu to cena al ga nema u prodaju ili ako ga ima onda je to 85+
LACKY
22-03-2008, 12:25 PM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21880&highlight=napajanja Evo covek je okacio jako koristan link o napajanjima uopste pa pogledajte.
Ghost Dog
14-05-2014, 10:48 PM
....Najjeftinije a tiho rjesenje za core 2 duo (a vjerovatno bi guralo i quad; mi smo probali gore slicnu masinu ali bez 8800GT karti koji su znacajan potrosac) jeste Chieftec 350W oznake GPS-350EB-101A .
Predivno napajanje!
Ja sam ga pro?le godine vratio u funkciju kad sam unapredio računar.
http://i1116.photobucket.com/albums/k577/Odysseus_BG/DSC_6268_zpsbf6e8835.jpg
Sa ovom mojom konfiguracijom (valja napomenuti da sada unutra stoji i gradička kartica HD 7750), radi tiho i ne greje se (kuc, kuc). Ne?to nema mnogo podataka o njemu, ali čuo sam da ventilator radi na 900 obrtaja sve dok sistem vuče manje od 250W (ja lično verujem da ovaj računar zapravo i vuče manje od 250W, i to pri punom opterećenju).
E, sad, izgleda da je napajanje mo?da malo i počelo da pokazuje godine.
Ventilator sam preventivno zamenio ove nedelje. Stavio CM 12-icu koja je ostala od pretposlednjeg racunara (napravio sam civilizovan adapter za priključivanje na PCB samog napajanja; heat shrink; sve po PS-u). Stari je ne?to počeo maaalko čudno da zvuči.
To me navelo da razmi?ljam i o tome da li da zamenim elektrolite nekim boljim (ne znam iskreno ni gde bih na?ao ne?to pristojno u BG-u) .... ili da se jednostavno ne cimam time?! :confused:
Ghost Dog
15-05-2014, 06:29 PM
Skoro 19 sati Intel Burn Test-a, prilično umerena temperatura napajanja tokom testiranja (relativno toplo, ali ni izdaleka vruće), sve deluje kako treba, tako da ..... trebalo bi da je sve i dalje u najboljem redu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.