Log in

View Full Version : problem: ima slike - nema tona

SandRob
19-03-2008, 01:13 PM
dva pulsara su mi radila bez problema dok nisan stavi dva uad-a.
sad mi se dogadja da mi nestane zvuk usred rada. to se dogadja i sa asio driverima i sa multimedia. i nema nekog pravila. dogadja se i sa multimedia playerom, tj. kad nijedan uadov plugin nije aktivan.

nekad cili dan sve radi bez problema, a ponekad mi u samo sat vremena nestane zvuk 2-3 puta.
kad nestane nema ga 5-6 sekundi i opet se vrati. cak nuendo ne padne (ne ostane bez asio drivera), nego kursor ide i sve je na ekranu normalno, samo nema zvuka 5-6 sekundi. :confused:

dvuckovic
19-03-2008, 01:17 PM
Pa, to ti masina govori da treba da odes nedje na kafu.

Mogli
19-03-2008, 07:16 PM
Ja sam mislio da sam ja frik za neobicne pojave, ali ovo je... Je li to nemas zvuka u Nuendu ili uopste, ni na nekom plejeru?

spidermusic
19-03-2008, 07:31 PM
Proveri sta se desava IRQ-ovima. Svaki UAD mora biti na zasebnom IRQ, a pozeljno je da i sve ostale PCI kartice budu svaka na svom IRQ.

Imao sam slican problem i promena mesta kartica u PCI slotovima je dala pozitivne rezultate.

Pozz i srecno.

vly
19-03-2008, 08:07 PM
Da li "peglas" napon struje necim ili ne?
Ja imam slican problem u prostoru koji koristim jos jako kratko vreme za rad(pa zato i ne ulazim u resavanje istog dok sam tu).

Kad se masina za ves:) u stambenom delu prostora ukljuci,meni se desi identicna pojava kao i tebi...

Ja sam problem resio dogovorom sa ukucanima:taz: :D ,ali planiram da buduci studijski prostor ozbiljno resim sto se struje tice.

Pozz

SandRob
19-03-2008, 08:38 PM
Da li "peglas" napon struje necim ili ne?
Ja imam slican problem u prostoru koji koristim jos jako kratko vreme za rad(pa zato i ne ulazim u resavanje istog dok sam tu).

Kad se masina za ves:) u stambenom delu prostora ukljuci,meni se desi identicna pojava kao i tebi...

Ja sam problem resio dogovorom sa ukucanima:taz: :D ,ali planiram da buduci studijski prostor ozbiljno resim sto se struje tice.

Pozz

uad je svaki na svomu irq-u ali ga dijeli sa nekim usb-ima i sl.
a pulsar je sam na posebno irq-u - ne djeli ga sa nicim.

problem je, dakle, nasta kad san stavi 2 uad-a iako se dogadja i kad uad-i uopce ne rade, recimo u winampu.

inace. kompjuter i monitori kompjutera su zasebno na 2 ups-a koji im drze stabilan napon.

promisli san da nije do nekog kontakta pa san danas otvori kompjuter i malo jos gurnu pulsara u slot i danas mi se vise to nije nijednom dogodilo... sto ne znaci da nece sutra opet.
hm, nadam se da nece.

spidermusic
19-03-2008, 09:26 PM
Jutro je pametnije od veceri. Nadam se i ja da neces vise imati tih problema.

Vreme ce pokazati.

roginator
20-03-2008, 04:35 PM
OT: jao kad bi bar tako moglo u Braku neki puta ...IMA SLIKE NEMA TONA...bilo bi puuuno lijepse ponekad ne slusat nego samo gledat :):rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: