Log in

View Full Version : Gasi mi se racunar

Mogli
18-03-2008, 01:26 AM
Ako je u pitanju neka ozbiljnija operacija, kao sto je timestraching nekog malo veceg fajla, ili recimo otpakivanje veceg rar-a, velicine DVD-a, racunar se sam od sebe iskljuci. Procesor je AMD Barton 2600, mada Wavelab na system information pokazuje da je AMD 2190...Imam Artic Cooler, ne znam sta bi bio razlog, a to se vec odavno dogadja, pa me brine.:(

lesha
18-03-2008, 01:36 AM
napajanje?

cAAc
18-03-2008, 02:45 AM
Ako je u pitanju neka ozbiljnija operacija, kao sto je timestraching nekog malo veceg fajla, ili recimo otpakivanje veceg rar-a, velicine DVD-a, racunar se sam od sebe iskljuci. Procesor je AMD Barton 2600, mada Wavelab na system information pokazuje da je AMD 2190...Imam Artic Cooler, ne znam sta bi bio razlog, a to se vec odavno dogadja, pa me brine.:(
Imam isti procesor i desavalo mi se slicno(prvo po sat dva ,a posle i dan dva da ne mogu da ga upalim).Najverovatnije ti se nakupila prasina na coooleru ,ako ga dugo nisi cistio(ili uopste).Takodje bi trebao kad to budes cistio da ocistis i memoriju i sam slot .Ako posle budes imao slicnih problema najverovatnije je napajanje osim ako ne cujes i neko kliktanje i malo koci onda ti je i hard u problemu(sto pre bckup)

pedjah
18-03-2008, 07:06 AM
Tačno, najvjerovatnije je pra?ina, a ako to ne pomogne u pitanju je napojna jedinica.

diviner
18-03-2008, 03:31 PM
Za pocetak prekontrolisi ovo sto je vec spomenuto, temperature i ocisti memorijske module (iz socketa usisaj prasinu usisivacem).

Mogli
18-03-2008, 06:59 PM
napajanje?

Napajanje mi je 550w i rekao bih da dobro radi...ne znam kako se proverava njegov rad? Sad sam ga ocistio, od tone prasine, kao i hard diskove. Svaki hard mi ima svoj ventilator, tako da sigurno nije ni do njih. Rekao bih da se osusila pasta izmedju hladnjaka i procesora, pa sam je zamenio. Imao sam interesantnu pojavu prilikom editovanja, gde bi mi se u Wavelabu uz upotrebu L316 multimaximizera, redovno iskljucivao racunar, dok se to ne bi dogadjalo kad bi isti taj L316 koristio u Nuendu!:confused:

diviner@

Nisam se setio da izvadim memorijske module sad cu i to da uradim. S kojim programom bi mogao najtacnije da vidim temperaturu procesora?

nunuk_t2L
18-03-2008, 07:08 PM
nekako mi sve vuce na nekompatibilnost memorije
koji ram i koja maticna ploca?

moj savjet ti je da odneses nekom tko je kvalificiran da tio provjeri jesu li ti ram moduli ispravni..

meni se to desavalo prije i rijesio sam problem zamjenom rama...

Mogli
18-03-2008, 10:22 PM
Ljudi, osusena silikonska pasta je bila problem! AMD se sad totalno rashladio i spreman je za nove radne pobede! :grin: