Log in

View Full Version : Transformator...

"7"
16-03-2008, 07:46 PM
Treba mi transformator sa izlazom od 9v (50-60Hz) i 500mA... ako neko zna gde mogu to da nadjem ili ako neko pravi to nek' mi javi
Hvala unapred...

Pozz

spidermusic
16-03-2008, 08:02 PM
Vidi www.trafco.co.yu (http://www.trafco.co.yu), ako ti treba samo transformator.

A za ispravljac je druga prica.

Pozz.

PS: Zaboravio si disk kod mene. Javi se, pa da se vidimo.

"7"
16-03-2008, 11:28 PM
Ehh da :banghead: ... nisam mislio na transformator vec na ispravljac...

Dakle... ispravljac je u pitanju... 9v, 500mA :)

@Spider... cujemo se, treba i jedno pojacalo da pogledas... Vintage vrh sprava :rolleyes: 8-) :wink: :D :) ... "Akustika Beograd" :mase: ...

Pozz

spidermusic
17-03-2008, 07:38 AM
Koji ispravljac? 9v 500 mA, ok! DC ili AC?????

dvuckovic
17-03-2008, 10:05 AM
Radio klub, Timocka 11

boggy
17-03-2008, 10:17 AM
Radio klub, Timocka 11
Timocka 18

RetroMan
17-03-2008, 10:45 AM
DC ili AC?????
Ja ovih dana trazio AC, i niko nema. Ako neko zna gde moze da se nadje AC javljajte.

RM

"7"
17-03-2008, 01:54 PM
Dakle, proverio sam tacno... i nije mi najjasnije o cemu se radi (mada mozda i nema veze) /?/
... na spravi pise da je potrebno 9v AC, 500mA... a u specifikacijama sprave stoji da se koristi adapter (originalni adapter koji ide uz spravu) koji ima izlaz 9,75v AC, 820mA... :confused: da li ova razlika ima nekog uticaja na rad sprave ili ne?sta da jurim, jednu ili drugu varijantu:confused: ili nema veze, pa da uzmem nesto priblizno sto uspem da nadjem :rolleyes: :confused:

Pozz

"7"
17-03-2008, 03:06 PM
@ Retroman
Ima u Radio Klubu u BG-u (zvao sam)... http://www.radioklub.co.yu/

Pozz

RetroMan
17-03-2008, 10:45 PM
... na spravi pise da je potrebno 9v AC, 500mA... a u specifikacijama sprave stoji da se koristi adapter (originalni adapter koji ide uz spravu) koji ima izlaz 9,75v AC, 820mA... da uzmem nesto priblizno sto uspem da nadjem :rolleyes: :confused:
Uzmi za svaki slucaj 1A (9V), od viska glava ne boli, dakle ako je jaci ne moze da skodi, a ako je slabiji NE VALJA!

@ Retroman
Ima u Radio Klubu u BG-u (zvao sam)...
Bio licni dva puta NEMA AC!!!

RM

LACKY
17-03-2008, 11:23 PM
Ajmo malo o osnovama elektrotehnoke.
AC-Alternating Current, ili ti naizmenicna struja.
DC-Direct Current, istosmerna struja.
Znaci ako vam za uredjaj treba 9V AC, vama je potreban samo trafo.
A ako pise 9V DC, onda vam je potreban kompletan ispravljac.

Arthur
18-03-2008, 03:32 AM
u kojoj si skoli to naucio :da: :P:

"7"
18-03-2008, 06:26 AM
Ajmo malo o osnovama elektrotehnoke.
AC-Alternating Current, ili ti naizmenicna struja.
DC-Direct Current, istosmerna struja.
A ako pise 9V DC, onda vam je potreban kompletan ispravljac.

Jeste tako, ali posto to ne ide u spusteni plafon ili sl. vec normalno u uticnicu i treba ga povezati sa spravom, onda treba da ima "kutiju" i konektor, tj. da izgleda kao ispravljac...

Retroman
znaci ne mogu da verujem, zvao sam ih juce dva puta i rekli su mi da ima... cu cu cu cu:D ... kada si bio? da nisu mozda dobili u medjuvremenu...

Pozz

"7"
18-03-2008, 09:24 AM
U radio klubu NEMA... sada sam ih opet zvao i prosli put me nisu razumeli kad su mi rekli da ima...

Ako neko zna gde ima neka javi... mozda pravi neko... znaci izlaz: 9v AC, 1A...

Pozz

RetroMan
18-03-2008, 01:02 PM
Trafo (najmanji 20 W) kod Trafka skoro 1000 din (ceka se minimum 5 dana) + kutija (preko 600 din) + kabl za struju + kabl i konektor za 9V + zezanje da se sve to upakuje i dobijes nesto sto deluje veoma primitivno a isuvise kosta, pogotovo kad je (u mom slucaju) za spravu koja ne vredi vise od 100 EUR. Pokusao sam da nadjem neki DC ispravljac, pa da mu izvadim Grec, ali nisam nasao ni to da je (samo) na 9V, a i da jeste, pitanje je da li uopste ima trafo, a i kad ga ima koliki je napon na izlazu iz trafoa - pre Greca?

nisu razumeli kad su mi rekli da ima...
Ma ja im kazem treba mi Adapter (ne kazem ispravljac) na 9V AC, oni odu i donesu mi DC ispravljac, pa tek kad im ukazem na to da to nije AC, oni tek tad ukapiraju sta ja hocu. Tako je isto bilo i u drugim radnjama. Bio sam u Micro Princu kod Slavije, Kanibalu, i jos tri radnje oko Kalenica, niko nema. :mad:

RM

LACKY
18-03-2008, 06:26 PM
Ondak punjac od starog nobilnog.:da:

"7"
18-03-2008, 07:30 PM
Ondak punjac od starog nobilnog.:da:

heh, imam jedan ali mu je izlaz 3,7v /?/ :cry:

"7"
20-03-2008, 09:04 AM
E pa ljudi moji, tako komplikovano je izgledalo a tako prosto sam resio... :banghead:
Dakle, kazem ja jednom liku (koga sam zvao da pitam za ispravljac) o cemu se radi, on me pita za sta mi treba i kaze ovako: "ta sprava 100% ima ispravljac u sebi, stekni obican dc ispravljac i radice, jer nema veze da li spoljni ispravljac radi posao ili ispravljac od sprave..."
... i RADI... :wink: :) :trchi: :mase: ... hehe... a sto je najgore ja sam vec to probao, ali sa nekim koji "ima" 200mA (a nisam obracao paznju na to) i naravno nije htela da se upali.

Dakle Retroman... probaj sa dc ispravljacem iste voltaze i amperaze (rekao mi je da nema sanse nista da crkne, moze samo da nece da radi) i ako sprava ima ispravljac tj. sama sprava radi na dc, radice sigurno...

Pozz

alavuk
20-03-2008, 12:34 PM
nego gde se nalazi timocka ulica ??? nesto je zabagovao plan plus dolazim tamo iz centra grada ,tacnije sa trga nikole pasica

edit : nadjox

http://www.radioklub.co.yu/gdesmo/mapa.png

RetroMan
20-03-2008, 04:29 PM
Dakle Retroman... probaj sa dc ispravljacem iste voltaze i amperaze
To je prvo sto sam uradio, pa tek kad nije radila sprava (i posle obrtanja polaritete na ispravljacu), pogledao sam i video da na njoj pise AC, na sta do tad nisam ni obratio paznju vec samo na to da je 9V.

RM

"7"
20-03-2008, 08:55 PM
E jbg, onda ti sprava stvarno radi na AC... ja imam srece, evo radi sa obicnim dc adapterom...8-) :)

Pozvao sam "Akustik" i rekli su da mogu da naprave ali da ce da kosta oko 1.100 - 1.200 dinara (9v ac, 1A)/?/ ... ako ti to nije puno pozovi ih - 32-38-478

Pozz

alavuk
20-03-2008, 09:34 PM
elem bio danas prvi put u radio klubu , bem mu misha pa ni u nasi ili u hitaciju nije toliko sterilno koliko je tamo , imao sam osecaj ko da sam u nekoj svemirskoj apoteci samo sto umesto tableta imas cipove , kola i sl. a umesto sirupa imas adaptere :]]]]]] jedino sto mi se svidja tamo jeste jonizator vazduha sa mirisom vanile :]]]]]]] (valjda je vanila) elem uzeo sam adapter ...

"7"
20-03-2008, 09:54 PM
elem bio danas prvi put u radio klubu , bem mu misha pa ni u nasi ili u hitaciju nije toliko sterilno koliko je tamo , imao sam osecaj ko da sam u nekoj svemirskoj apoteci samo sto umesto tableta imas cipove , kola i sl. a umesto sirupa imas adaptere :]]]]]] jedino sto mi se svidja tamo jeste jonizator vazduha sa mirisom vanile :]]]]]]] (valjda je vanila) elem uzeo sam adapter ...

Eee jbg ako ti se pored onih devojcica tamo najvise svidja jonizator :banghead: :wink: :D

idekius
21-03-2008, 02:37 PM
Sto se trafoa tice... Braci i meni je Edelinski radio trafo za MCI kanal.
Kazu da on dobro radi. Mislim da bese troslojni trafo od 60-ak vati... kostao je valjda oko 1600 dinara, a uradio ih je istog dana kada je naruceno i sutra poslao post express-om. Za ukupno dva dana su trafoi bili kod mene.

Evo linka za njegov sajt http://www.elektra-od.co.yu/transformatori.html

alavuk
22-03-2008, 10:21 AM
Eee jbg ako ti se pored onih devojcica tamo najvise svidja jonizator :banghead: :wink: :D

ma daj ... kojih devojcica ???? :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:on o su sve teslina vanbracna deca ... pogotovu prodavac 0001 marijana :]]]]]]]

"7"
22-03-2008, 11:34 AM
ma daj ... kojih devojcica ???? :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:on o su sve teslina vanbracna deca ... pogotovu prodavac 0001 marijana :]]]]]]]

Touche :da: 8-)