View Full Version : AutoREgulacija takta CPU gde se gasi?
korenjak
15-03-2008, 02:21 AM
Gde se gasi ona opcija u biosu ili gde vec, kad procesor sam smanjuje mnozioc a samim tim i brzinu, posto kad je na leru ne koristi sav svoj potencijal........
Ploca je EP35C-DS3R?
ako neko zna?
poz svima
zvincic
15-03-2008, 02:34 AM
sta, ne trosi max struju i ne grije se max kad nista ne radi?
:banghead:
ostavi kako je osim ako ti ne radi probleme sa nekom aplikacijom...
milanCHE
15-03-2008, 07:55 AM
to se regulise u bios-u,pogledaj medju opcijama advanced ili power management,nisam ni ja siguran,posto sa AMD-om nema toga,ali znam da sam sa starim intelom imao istu stvar,da je na "leru"radio na 2.4 a tek pri opterecenju na 3.4GHz.nemam sad knjizicu od te stare ploce,ali sigurno se resava u biosu.a s obzirom da je gigabyte ploca,onda dok si na glavnom meni-ju u bios-u,pritisni ctrl+f1 i dobices dodatne opcije(tj.pod-meni-je),gde ces sigurno naci i to sto te zanima
poz....
milanCHE
15-03-2008, 08:03 AM
dakle,evo ovako probaj
kad udjes u bios,pritisni ctrl+f1,zatim udji u MB Inteligent Tweaker pa u opciji CPU Host Control(koju,nadam se,imas) stavi DISABLED,trebalo bi da je to u pitanju
poz....
zvincic
15-03-2008, 08:55 AM
dakle,evo ovako probaj
kad udjes u bios,pritisni ctrl+f1,zatim udji u MB Inteligent Tweaker pa u opciji CPU Host Control(koju,nadam se,imas) stavi DISABLED,trebalo bi da je to u pitanju
poz....
njet, sa tim samo postavlja fsb na defaultnu tvornicku vrijednost
ono sto njemu treba je pod advanced bios features i zove se C1E ili cpu enhanced halt te cpu eist function...
ali moj savjet mu je da ih ne iskljucuje....ako nista drugo, zbog ekologije...
korenjak
15-03-2008, 10:57 AM
Ej Zvina,
Svestan sam da je ova opcija super , jer na leru tj. idle-u radi na 2,00ghz a pri opterecenju promeni mnozioc na 8 i tek tada radi na 2,66ghz( nije klokovan)...
Medjutim ovo sam pitao jer onaj AKVST test nije dovoljan da ga optereti nego i kad poteram taj project on i dalje ekonomise i drzi ga na 2,00ghz, te nemogu dobiti prave rezultate na punoj brzini.......
Bio sam ga jedno vece kloknuo na 3,2ghz, i tad je ekonomisao i radio na 2,4ghz.....(posle sam vratio na default), nista se nije grejalo i radio je super, no zaista nemam potrebe da ga klokujem te sam vratio na def.
Jos nesto ova moja ploca ima da se uljuci neki ekonomic rezim koji ustedjuje 70% energije......i plus ima neku CPU thtothimg opciju gde gusi CPU i tako stedi jos vise resursa....
REtko to palim samo nocu kad ostavim da downloaduje nesto pa onda ukljucim da mi stedi struju he :rolleyes:
Ono slovo E u oznaci EP35c oznacava ploce koje imaju taj Dynamic Energy Saver...
bla bla...
korenjak
15-03-2008, 11:01 AM
sta, ne trosi max struju i ne grije se max kad nista ne radi?
:banghead:
ostavi kako je osim ako ti ne radi probleme sa nekom aplikacijom...
DA TAKO JE.
Zato mu je temperatura jako niska u idle i cpu fan rpm je oko 800 (na box-u)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.