View Full Version : Celemony Melodyne - Direct Note Access
redroom
12-03-2008, 04:25 PM
je*eno braco!! (http://www.celemony.com/cms/index.php?id=dna&L=0)
Mogli
12-03-2008, 07:28 PM
Neverovatno!:shock:
Tribal_kg
12-03-2008, 07:35 PM
Neverovatno ali izgleda da je moguce..
Ne bi me cudilo da neko uskoro odvoji vokal i muziku.. U teoriji je i ovo nemoguce ali u praksi se ispostavilo drugacije.. Tako rece ovaj chika. :D
E, tek sad smo najebali...
lesha
12-03-2008, 08:21 PM
E, tek sad smo najebali...
posto mi se malo sporije ucitava, htedoh da napisem da jedino ako melodyne bude automatski davao predloge mogucih akorda... kad ono.. :D
Neverovatno ali izgleda da je moguce..
mene ovo uopste ne cudi, jer slicni alati vec postoje, naizgled nevezani za melodyne - algorithmix renovator i izotope rx.
Tribal_kg
12-03-2008, 09:57 PM
A da li su pouzdani kao ovaj? Nisam puno koristio ni Melodyne, a ne znam za te druge.. Nisam probao..
lesha
12-03-2008, 10:18 PM
rekoh slicni.
po koncepciji pomenuti programi sluze za ciscenje zvuka i mogu da "hirurski" tretiraju uski frekvencijski opseg. otud i moj zakljucak da je verovatno primenjen slican princip.
Tribal_kg
12-03-2008, 10:39 PM
rekoh slicni.
po koncepciji pomenuti programi sluze za ciscenje zvuka i mogu da "hirurski" tretiraju uski frekvencijski opseg. otud i moj zakljucak da je verovatno primenjen slican princip.
Za Izotope sam pretpostavio da je nesto iz onog paketa softvera za restauraciju ali nisam povezao sa temom razgovora..
Zanimljivo deluje i u pravim rukama sigurno ce biti dobar alat..
slowstar
12-03-2008, 11:03 PM
NEVEROVATNO!!! skoro da se kosi sa zakonima fizike, ali kao sto onaj bradonja kaze na videu, ako covek moze da "skine" harmoniju, sto svako od nas (nadam se) sa lakocom moze da uradi, zasto software ne bi mogao to isto, tojest da izvuce pojedine note iz akorda...zar ne?
Ima jos jedna jako zgodna stvar, zbog koje sam vec poceo pregovore sa Vladom Negovanovicem - SSL MATRIX, ko nije video, nek ide HITNO!!!
Pozdrav svima i sve najbolje
NEVEROVATNO!!! skoro da se kosi sa zakonima fizike, ali kao sto onaj bradonja kaze na videu, ako covek moze da "skine" harmoniju, sto svako od nas (nadam se) sa lakocom moze da uradi, zasto software ne bi mogao to isto, tojest da izvuce pojedine note iz akorda...zar ne?
Evo citam na raznim sajtovima i ne mogu da se nacudim ..... gledao sam video , sve zvuci prirodno ( manje vise ) ali , kako su sredili harmonike ????? Menjajuci E u Es u C duru/molu , sta se desava sa harmonicima ?????
I ovo moze imati jaaaako dalekosezne posledice na muziku uopste ..... evo npr , ako mi se nesto zameris , sve su tvoje durske pesme pretvoriti u molske i obrnuto :D
( shala , naravno ..... )
Ima jos jedna jako zgodna stvar, zbog koje sam vec poceo pregovore sa Vladom Negovanovicem - SSL MATRIX, ko nije video, nek ide HITNO!!!
Evo i to citam i ne vidim ama bas nista revolucionarno , uzmes 2 ( bilo koja ) kontrolera i sabirnicu i chao ...... evo npr Neve ..... a za mnogo manje pare ...... ili nesto propustam ????
Pozdrav
Hmmmmmm .... evo sad citam ....
Fourier Transformations or the FFT algorithm. Every wave, no matter how complex, can be broken down into component sine waves, and if you can tune one sine wave, you can tune the rest. Formants won't matter too much in a chord (you don't want to retune those) and the harmonic series from a fundamental sine wave is predictable...
Izgleda da i za to ima leka ....
Pozdrav
Mogli
12-03-2008, 11:48 PM
Moze li ukratko o cemu se radi?
slowstar
12-03-2008, 11:51 PM
Vidi, to ima 40 ulaza u mixu, 16 dobrih preampa, stereo linijske, mono linijske ulaze, sva moguca merenja, master kompresor koji je na neki nacin i proslavio firmu, svu mogucu automatiku, 3 lejera za DAW kontrolu, dugmice za kontrolu transporta, superioran "artist mix" sa svojim EQ i ostalim elementima, i jos toga, a sve zajedno oko 15 soma evrica...nije mnogo obzirom na firmu zar ne?
Sto se harmonika tice, jeste, problem je, al' ja nesto naslucujem da su harmonici na neki nacin fazno povezani sa fundamentom, pa ih on "odvaja" i "pripaja"valjda na osnovu neke fazne komparacije, j**em li ga....
Moze li ukratko o cemu se radi?
Pa ako imas 17 000 e .... manje vise ...
http://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/182849-new-ssl-wow.html
Srecno citanje ;)
Pozdrav
Vidi, to ima 40 ulaza u mixu, 16 dobrih preampa, stereo linijske, mono linijske ulaze, sva moguca merenja, master kompresor koji je na neki nacin i proslavio firmu, svu mogucu automatiku, 3 lejera za DAW kontrolu, dugmice za kontrolu transporta, superioran "artist mix" sa svojim EQ i ostalim elementima, i jos toga, a sve zajedno oko 15 soma evrica...nije mnogo obzirom na firmu zar ne?
Sto se harmonika tice, jeste, problem je, al' ja nesto naslucujem da su harmonici na neki nacin fazno povezani sa fundamentom, pa ih on "odvaja" i "pripaja"valjda na osnovu neke fazne komparacije, j**em li ga....
Koliko ja citam ( nadam se da imam ispravne informacije ) nema nikakvih preampa , eq a ni kompresora , nema AD DA konvertere , nema master kompresor niti bilo sta od toga sto si naveo ......
Samo sabir , kontrola DAW .... izlaz za monitore i kontrola x rack a .....
Sto se moze i sa Neve sabirnicom i dva mackie kontrolera .... ili onim lepim Euphonics
Pozdrav
slowstar
13-03-2008, 01:06 AM
Ipak treba otici na SSL sajt, tacno je da EQ nema, ali bar mislim da ima master komp, a mislim takodje da ima i 16 preampa, mada nisam 100% siguran, a meni to i nije bitno, posto bi da "teram" svoj hardver sa tih 40 LINIJSKIH inputa, koji definitivno postoje, i (nadam se) vrhunskog kvaliteta i headrooma su, mada ni sam ne znam gde da iskopam tih 16-17 soma evara, ali ipak, to je manja suma nego onih 40-ak soma koje bi trebalo da dam za mixer mojih snova (Amek media 51, 44 frame) i to polovan....
P.S. to za komp. mi je verovatno napomenuo Vlada, ali ne znam dal' je opcija, ili je serijski...
lesha
13-03-2008, 01:18 AM
http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=6281
kejkz
13-03-2008, 08:41 AM
Das is fantastischen :D
redroom
13-03-2008, 09:13 AM
Nakon pojave ovakvog softwarea zivo me interesira kako ce RIAA & co. uopce moc dokazat da je neki sample ukraden?
Cini mi se da ce se odmah u startu pobrinut da si kupnjom Celemony Melodyne i slicnih softwarea suglasan sa svim RIAA "premda, iako, buduci, mozda, u slucaju, a/ako, i/ili, zauvijek, zabranjeno, pec-pec" uvjetima :D
Sta je slijedece? Izvlacenje zasebnih trackova bubnja, glasa, basa, gitare iz gotove pjesme?
Tad cemo tek bit zasuti bujicama novih Verve remixed, BBC archive, gold edition, "Billy Holiday, Dizzy Gillespie, Groucho Marx, Mark Twain, Greta Garbo you've never heard before" kompilacija :D
A o white labelima da ne govorimo
alhoholicar
13-03-2008, 09:29 AM
Ko bude ovo htio da koristi, bilo bi dobro da plati jer stvarno... Nevjerovatno!!! Mada, vidim da ce se pojavit izvanredni muzicari po studijima...A bogami i uzivo... Trebalo bi sve svirke organizovati unplugged ubuduce!:D
redroom
13-03-2008, 09:37 AM
ovakav software bi definitivno mogao olaksat snimanje/editiranje solo instrumenata klasicne glazbe koja se obicno snima u komadu
mandrak
13-03-2008, 11:40 AM
Sad valjda sljedi zatvaranje svih osnovnih, srednjih i visokih glazbenih ?kola:shock:
Rhino
13-03-2008, 12:35 PM
Uhh, tek sad uzeh da vidim ove klipove.... WTF? Ovo se gotovo granichi sa nemogucim??? Ko zna sta slijedi josh....
Demo je super ali vidjet cemo kak ce to stvarno funkcionirati. Vec je melodyne sam po sebi bi revolucionaran a ovo je nevjerovatno.
Hahhah, a meni su godinama govorili da je to fizicki nemoguce :blabla: :banghead:
Kak bi to dobri stari Farnsworth rekao - Nothing is impossible...
Bambino
13-03-2008, 11:09 PM
Sad valjda sljedi zatvaranje svih osnovnih, srednjih i visokih glazbenih ?kola:shock:
Ote mi rec, dolazi era crtacha na instrumentima. Do sad su pevaci bili povlasceni, zasto ne bi malo pomogli i svirace da se ne muce!
nenad
14-03-2008, 12:16 AM
Ote mi rec, dolazi era crtacha na instrumentima. Do sad su pevaci bili povlasceni, zasto ne bi malo pomogli i svirace da se ne muce!
Imas pravo !!! Ali dolazi vreme i revolucija......postoji nesto sto nije fer... i dobri Bog sve vidi.... jeste da je naizgled dobro ali realno gledano sledi nam kolaps. Urusicemo muziku do tacke kada mora da se krene iz pocetka, jer ovo definitivno nema veze sa umetnickim izrazavanjem bica kao sto je covek. Muziku su mnogi poceli da "gledaju" materijalno i tu je mozda najveci problem....Zamisli situaciju......veci sam umetnik jer imam bolji software .... a tek sto imam hardware...ma ne moz' me stignes jos tri svetlosne godine....nece tako moci.......Zato je Paganini veliki i vecan.....jer je izvodjac i kompozitor a ne samo aranzerista koji sklapa "dobar" kick iz rmx-a ,odlican dobos sa Akai, a malo mu i ovaj Melodyne pripomogne... ma uzivancija.
Ustvari duga je prica o posledicama koje se doduse vec i te kako ispoljavaju , misljenja su oprecna. Ali mora postojati moralna granica, na nama je da je postavimo....hocemo li ili necemo....
Jedno je vezbati sebe da odsviras tri akorda na gitari a drugo je da to uradi robot umesto tebe. Pravimo muziku bez karaktera, sklapajuci lupove i takmiceci se u fazonima produkcije, Pesme nemaju autorsku tezinu jer su plasticne i sablonske......ma serem.....ali ovaj klip mi dade povod....
LACKY
14-03-2008, 12:58 AM
Skloni ste preterivanju, ako komsija Pantelija otkefa gitaru, nece mu ni Hudini pomoci da to zvuci kako treba, a kamoli Melodina.
Ovo je ipak napravljeno da zbog neke greskice koju ste otkrili kasnije, nezovete coveka da ponovo dolazi i tome slicno.
...
Ustvari duga je prica o posledicama koje se doduse vec i te kako ispoljavaju , misljenja su oprecna. Ali mora postojati moralna granica, na nama je da je postavimo....hocemo li ili necemo....
Jedno je vezbati sebe da odsviras tri akorda na gitari a drugo je da to uradi robot umesto tebe. Pravimo muziku bez karaktera, sklapajuci lupove i takmiceci se u fazonima produkcije, Pesme nemaju autorsku tezinu jer su plasticne i sablonske...
Bravo, mladicu!
Skloni ste preterivanju, ako komsija Pantelija otkefa gitaru, nece mu ni Hudini pomoci da to zvuci kako treba, a kamoli Melodina.
Ovo je ipak napravljeno da zbog neke greskice koju ste otkrili kasnije, nezovete coveka da ponovo dolazi i tome slicno.
Istina, ali kao i gomila drugih "alata" - ovde brzo prestane da vrsi "osnovnu funkciju" i postane "mocno oruzje u pogresnim rukama"... retki ce moci da se uzdrze od zloupotrebe...
slowstar
14-03-2008, 01:50 AM
U pravu si Lacky, ako neki polumoron ili vise od toga, a ima ih hvala Svevisnjem, "otkefa" nece mu pomoci ni Melodyne V99 GLX ULTRA da sredi svoj netalenat, pa makar sve harmonije "pogodio"
Ostaje ono neispravivo - MORONI SE CUJU, ma koji soft koristili!!!
kejkz
14-03-2008, 08:43 AM
Auuu joj, od vas (kvazi) tradicionalista me uvek zaboli glava. Sto onda lepo svi ne prodate kompjutere, pobrisete softver (cast izuzecima koja bi ga mogli takodje prodati), zaboravite na tehnologiju i vratite se lepo komponovanju na papiru i sviranju sa pravim muzicarima? Lako se sve uvezbano posle snimi. Ustvari, kakav papir, sve se moze zapamtiti i odsvirati, papir nije potreban... i to je nastalo tehnoloskim procesom.
Problem kod tehnologije je sto napreduje brze od nas samih. Taman kada uhvatimo prikljucak (ili bar mislimo da je tako) ona nam uvek dokaze da nismo u pravu, da su neki ljudi mislili unapred, i da su otvorili tolike nove mogucnosti, koje se vise ne mogu uklopiti u nase poimanje sveta od juce. Tome je tesko prilagoditi se.
Jedan softver ne moze nadoknaditi necije brljanje, ali moze pomoci da se lakse i efikasnije isprave greske ili dodje do, u ovom slucaju, nove strukture akorda bez potrebe ponovnog sviranja. Uvek ce biti zloupotrebe, kao sto je bilo i kod ostalih orudja do sada, ali ovaj alat od lose pesme sigurno nece praviti bolje.
Ako je nekom potreban softver, hardver ili vudu da bi bio bolji nego sto jeste, onda taj nije nista u samom startu... skole nema potrebe da propadaju vise, vec su dovoljno propale ... Za pravljenje muzike bez karaktera nije kriv softver, odnosno tehnologija, vec oni koji ih koriste ... za muziku imas ili nemas osecaj, to te ne moze nauciti ni jedna skola... niti "sprava" :)
Granice ne postoje, mozete ih postaviti sami, ali ljudski duh i genij je suvise sirok da bi se ogranicio na postojece.
Nisam pogledao video, jer sam u guzvi, ali koliko vidim, to nije nista sto nisam ocekivao odavno jos...
Ja napredak tehnologije vidim kao jednaku polaznu osnovu svima. Kada svi budu mogli sve, neko ce opet moci vise, a neko manje, jer se sa nekim stvarima rodis, a sa nekim se ne rodis. Ljudi ce jos dosta dugo morati da budu neizostavan sastojak dobre muzike i dobre produkcije... :wink:
nenad
14-03-2008, 11:42 AM
Nismo se bas ponajbolje razumeli...
Na kraju krajeva svako radi kako ume i moze. Ali cini mi se da je muzicko obrazovanje u smislu sviranja nekog instrumenta neophodno za shvatanje sustine. Tada se na ovaj vid tehnoloske pomoci drugacije gleda...... hmmmm, ili mi se samo cini.... no, sta je tu je !! idemo dalje. :)
DrumstickBass
14-03-2008, 03:10 PM
Jupiiii!!! Prestajem vjezbat sviranje i kupujem lego dok ne nabavim melodyne, da iskomponujem nesto.
Naravno da ce melodyne prvi nabavit oni koji zele da nadonknade svoju nemuzikalnost i cuveni kompozitori za tatine cerkice koje hoce da budu modona jer su je gledale na tv-u.
Mogli
14-03-2008, 04:21 PM
Jupiiii!!! Prestajem vjezbat sviranje i kupujem lego dok ne nabavim melodyne, da iskomponujem nesto.
Naravno da ce melodyne prvi nabavit oni koji zele da nadonknade svoju nemuzikalnost i cuveni kompozitori za tatine cerkice koje hoce da budu modona jer su je gledale na tv-u.
Tako je nesto slicno rekla i moja baba, kad se pojavio prvi TV aparat...:rolleyes:
@OGGY
Iznenadjuje me kombinacija tvoje mladosti i tvog zrelog razmisljanja! Pod hitno vadi izvod iz maticne knjige rodjenih na uvid!)
@OGGY
Iznenadjuje me kombinacija tvoje mladosti i tvog zrelog razmisljanja! Pod hitno vadi izvod iz maticne knjige rodjenih na uvid!)
Hteo si da izvuces pice za "dz"? :D
32 godine.... :rolleyes:
diviner
14-03-2008, 06:41 PM
Hteo si da izvuces pice za "dz"? :D
32 godine.... :rolleyes:
Pih, trebao bih da te zovem cika Oggy! :plazi:
Pih, trebao bih da te zovem cika Oggy! :plazi:
Kad ti cika Ogi da bonu... :twisted:
HeatMan
15-03-2008, 08:37 PM
samo ste me trebali da me vidite kako se bechim i kako urlam "koj kurac!!!?!??!" dok sam gledao ovo.. definitivno, kupujem violinu, kontrabass i flautu (recimo) i skidam s neta novi melodyne..
pa da vidi svet kako mogu da sviram sve instrumente.. :?
jbt..
Demonio i ja smo se dogovorili da snimamo pop album:rotfl:
Hahahaha....
Tribal_kg
17-03-2008, 11:14 AM
Ako vam treba gitarista, zovite me. Svira Melodyne. Pobedio sam na Melodyne-ijadi.. :)
Nazad na temu... Koliko patetike ima na ovom topicu, to je strasno.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.