View Full Version : koji je ovo mixer?
Hollywood
12-03-2008, 04:08 PM
Mislim da je Sony, ali nisam siguran...
http://b7.ac-images.myspacecdn.com/01009/77/07/1009457077_l.jpg
Hollywood
12-03-2008, 04:22 PM
HVALA :D
Jel ima neko to u Srbiji?
Ja mislim da je Georgiev imao taj mixer , pre nego li je kupio Ameka ....
Pozdrav
Bitch
12-03-2008, 06:03 PM
Ja mislim da je Georgiev imao taj mixer , pre nego li je kupio Ameka ....
Pozdrav
tako je, i ima ga i dalje :wink:
pozzz
Inovative_kg
12-03-2008, 06:31 PM
Cuo sam dosta lepih reci o tom mixeru, a i nije preterano skup:)
Oko 6 - 10 000 e
U zavisnosti koliko je " napunjen "
Sto se mene tice , u studijskim uslovima , osim kontrolera i prelepog izgleda i ne vidim neku preteranu funkciju ..... Sony oxford vec svi imate u svojim kompjuterima , tako da :(
Pozdrav
Manley
12-03-2008, 06:48 PM
Oko 6 - 10 000 e
U zavisnosti koliko je " napunjen "
Sto se mene tice , u studijskim uslovima , osim kontrolera i prelepog izgleda i ne vidim neku preteranu funkciju ..... Sony oxford vec svi imate u svojim kompjuterima , tako da :(
Pozdrav
odlicna konverzija, premp super plus brdo compresora i eq-a
mislim da je odlican uredjaj
odlicna konverzija, premp super plus brdo compresora i eq-a
mislim da je odlican uredjaj
Cek ..... zar nisu Sony oxford komp i eq ??? Ili ima jos nesto ???? ( ako sam se zezn'o ..... onda je blaaaam :ups: :D )
Pozdrav
P.S. Napisah ti par PM ali ne odgovaras ....
Bitch
13-03-2008, 12:23 PM
Cek ..... zar nisu Sony oxford komp i eq ??? Ili ima jos nesto ???? ( ako sam se zezn'o ..... onda je blaaaam :ups: :D )
Pozdrav
pa u pravu si, oxford eq i comp, a pod "brdo" je verovatno mislio x 48 kanala snage, plus master :wink:
pozzzz
Manley
13-03-2008, 02:06 PM
ma ne znam i sam sta da radim, zato ti nisam ni odgovorio
slowstar
21-03-2008, 07:59 PM
Moze se videti takodje i u studiju Fute Radulovica u svom sjaju, zaista. jedan jako dobar mixer, pogotovo u svojoj cenovnoj klasi, odlican preamp, savrsen EQ, dinamika kakvu samo pozeleti mozes, i tako dalje, naravno i motorizovani faderi,
kao i pregledan monitor (ekran)
... odlican preamp, savrsen EQ, dinamika kakvu samo pozeleti mozes, i tako dalje, naravno i motorizovani faderi,
kao i pregledan monitor (ekran)
Ima jedan u Minhenu na prodaju ... €7,750.00
slowstar
21-03-2008, 08:18 PM
Hvala, na osnovu moga "slusnog" iskustva, a i mojih potreba (mix hardware sintova, i nesto malo "virtualaca" iz kompa, i poneki, samo poneki "zivi" instrument) meni je potreban ANALOGNI MIXER, i pored sve moje "paljevine" na Hi-tech, i "latest" tech. Ne mogu jos uvek da stignu analogni prolaz.
Ko je jednom "provukao" nesto kroz malcice bolji analogni mixer, da ne pominjem NEVE VR, ili AMEK 9098i, nema sta da mu objasnjavam, sam ce videti. To ne vazi samo za krajnje "dzabaluke" kao sto su Mackie 24/8 (uzas)
ili Studiomaster, ili slicne, mada me je Allen & Heath ZED, ili mix wizzard veoma prijatno iznenadio. Voleo bih da probam Trident ATB 16 (Malcolm Toft) do sada nisam imao priliku, a deluje mi da dobro radi. Napominjem da mene licno interesuju iskljucivo LINIJSKI ulazi, za mic preamp koji je potreban u 1-2 komada ce se lako naci resenje.
Hvala, na osnovu moga "slusnog" iskustva, a i mojih potreba (mix hardware sintova, i nesto malo "virtualaca" iz kompa, i poneki, samo poneki "zivi" instrument) meni je potreban ANALOGNI MIXER, i pored sve moje "paljevine" na Hi-tech, i "latest" tech. Ne mogu jos uvek da stignu analogni prolaz.
Ko je jednom "provukao" nesto kroz malcice bolji analogni mixer, da ne pominjem NEVE VR, ili AMEK 9098i, nema sta da mu objasnjavam, sam ce videti. To ne vazi samo za krajnje "dzabaluke" kao sto su Mackie 24/8 (uzas)
ili Studiomaster, ili slicne, mada me je Allen & Heath ZED, ili mix wizzard veoma prijatno iznenadio. Voleo bih da probam Trident ATB 16 (Malcolm Toft) do sada nisam imao priliku, a deluje mi da dobro radi. Napominjem da mene licno interesuju iskljucivo LINIJSKI ulazi, za mic preamp koji je potreban u 1-2 komada ce se lako naci resenje.
Prilicno sam siguran da ne mislis na sve Studiomastere...
slowstar
22-03-2008, 12:38 PM
verovatno, posto nisam SVE probao...
Prilicno sam siguran da ne mislis na sve Studiomastere...
BTW sta valja od njih, kakva je uposte klasifikacija unutar te firme?
BTW sta valja od njih, kakva je uposte klasifikacija unutar te firme?
Nisam ne znam kakav poznavaoc svih njihovih modela,ali sam cuo nekoliko iz onih serija tipa 16/4/2 i slicno i neke iz Mixdown serije i uopste mi se nisu dopali,los zvuk i neka ludila sa preslusavanjima i sl...
Medjutim Mixdown serija mi se svidela,cuo sam je u par studija po gradu u 24 i 32kanalnim verzijama,i to je potpuno druga prica!
Pre svega mi se dopao zvuk EQ Mixdown-a,lepo,toplo i muzikalno,pa sam na kraju i naleteo na jedan komad Mixdown 24 u dobrom stanju pazario ga,reparirao i evo za sada sam veoma zadovoljan.
Naravno,slazem se,koliko para toliko i muzike,ali mislim da ova serija zvuci mnooogo
ozbiljnije nego sto bi se ocekivalo prema ceni...
Ne znam sta Slowstar misli o tome?
Nisam ne znam kakav poznavaoc svih njihovih modela,ali sam cuo nekoliko iz onih serija tipa 16/4/2 i slicno i neke iz Mixdown serije i uopste mi se nisu dopali,los zvuk i neka ludila sa preslusavanjima i sl...
Ne znam sta Slowstar misli o tome?
Ja sam imao taj 16/4/2, neki od njihocih (mislim diamond)... bash tako, preslusavanje, najgore moguce, i zvuk krsh. A kontam da imaju i ok modela
gitarstudio
22-03-2008, 07:16 PM
jeste sony,imao ga je georgijev ima ga na e buy-u po nemackoj itd...
Manley
22-03-2008, 07:51 PM
probaj manley line mixer...izgleda da je za tebe to idealno resenje
slowstar
23-03-2008, 12:25 PM
Manley, hvala na savetu, koji je zaista dobar, ali mislim da imas malo precenjeno misljenje o mojim finansijskim mogucnostima, a osim toga, trebalo bi mi NAJMANJE 48 ulaza, od kojih dobar deo sa nekim pristojnim EQ, a i 2-3 "sendica' bi takodje legla...
Manley
23-03-2008, 12:59 PM
Manley, hvala na savetu, koji je zaista dobar, ali mislim da imas malo precenjeno misljenje o mojim finansijskim mogucnostima, a osim toga, trebalo bi mi NAJMANJE 48 ulaza, od kojih dobar deo sa nekim pristojnim EQ, a i 2-3 "sendica' bi takodje legla...
e sto ne kazes ;) onda bez kompromisa mogu da ti preorucim calrec.ov bbc mini mixer ne znam da li ima 48 kanala(usta sumnjam), ali je u tvom cenovnom rangu...kupio ga kolega za 1000eu na ebayu i prezadovoljan je.
pa sta radis druze sa 48 LINE ULAZA!!!!!! Logika summinga je da saljes bus kroz mixer, a ne svaki kanal pojedinacno. u tom slucaju osam stereo kanala su sasvim dovoljni.
DaBear
23-03-2008, 01:12 PM
e sto ne kazes ;) onda bez kompromisa mogu da ti preorucim calrec.ov bbc mini mixer ne znam da li ima 48 kanala(usta sumnjam), ali je u tvom cenovnom rangu...kupio ga kolega za 1000eu na ebayu i prezadovoljan je.
pa sta radis druze sa 48 LINE ULAZA!!!!!! Logika summinga je da saljes bus kroz mixer, a ne svaki kanal pojedinacno. u tom slucaju osam stereo kanala su sasvim dovoljni.
pa dok izvuce odvojene izlaze iz svih sintisajzera i samplera koje ima..eto! odose ulazi....:(
Manley
23-03-2008, 01:15 PM
pa dok izvuce odvojene izlaze iz svih sintisajzera i samplera koje ima..eto! odose ulazi....:(
pa logicnije da to posalje na bus u toku miksanja?! ili ti pricas o snimanju?
DaBear
23-03-2008, 01:27 PM
pa logicnije da to posalje na bus u toku miksanja?! ili ti pricas o snimanju?
pa treba mu puno fizickih ulaza iz fizickih sintisajzera...covek ih ima puno (ne radi sve u soft sintijima!!)..Akai sampler sigurno ima 16 outs, pa 3-4 sintija sa po 4 outs itd, pa ritam masina...pa retrns...kamara ulaza!
snimanje ili miks, treba mu (ja mislim, napeo sam ko mutav..he,he) puno ulaza da ubode sve!
pa ja imam hard-wired 32 line ulaza (na Tape faderima) sa sintisajzerima i samplerima (i to sam ekonomisao..!!)
Manley
23-03-2008, 01:37 PM
aha, taj rad. ja sam kapirao da zeli dodati farbu u miksu, pa zato line ulazi
pa treba mu puno fizickih ulaza iz fizickih sintisajzera...covek ih ima puno (ne radi sve u soft sintijima!!)..Akai sampler sigurno ima 16 outs, pa 3-4 sintija sa po 4 outs itd, pa ritam masina...pa retrns...kamara ulaza!
snimanje ili miks, treba mu (ja mislim, napeo sam ko mutav..he,he) puno ulaza da ubode sve!
pa ja imam hard-wired 32 line ulaza (na Tape faderima) sa sintisajzerima i samplerima (i to sam ekonomisao..!!)
slowstar
23-03-2008, 03:08 PM
DA DA DA, Da Bear je u pravu, jos sam bio vrlo skroman, jer trenutno mi je Soundcraft pun k'o brod (48 ulaza+echo returns) i jos mi fali sigurno 20-ak ulaza, da bi mi svi hardware sintovi bili povezani. Nisam besan, nego jednostavno kada izbacim sve izlaze iz sintova i semplera, ima skoro 60 linija, a ako moram svaki cas da "ubadam i izbadam" ode kreativni momenat u bestraga. jednostavno volim da mi sve bude povezano...
Manley
23-03-2008, 03:14 PM
DA DA DA, Da Bear je u pravu, jos sam bio vrlo skroman, jer trenutno mi je Soundcraft pun k'o brod (48 ulaza+echo returns) i jos mi fali sigurno 20-ak ulaza, da bi mi svi hardware sintovi bili povezani. Nisam besan, nego jednostavno kada izbacim sve izlaze iz sintova i semplera, ima skoro 60 linija, a ako moram svaki cas da "ubadam i izbadam" ode kreativni momenat u bestraga. jednostavno volim da mi sve bude povezano...
jedina varijanta na patchbay...ne vidim drugu mogucnost
Bitch
23-03-2008, 03:36 PM
jedina varijanta na patchbay...ne vidim drugu mogucnost
au pa smorio bi se Sloba na patch. Ma kontam ja trip,kreativci najvise vole da im je sve hardwired,i to je to.sve oma u mixer bez izbadanja.`Slobo,mozda nije lose da odes kod Kobca i Kona da cujes Kovinic-Rajko sabirnicu (MMK) pa da vidis. 48ch summing box,super sound,svidece ti se. A ako ti bas treba EQ, uzmes jedan Trident 8, ili Toft ATB i gotovo.ali jedan summing bi ti svakako legao (ako ces manje kanala,preporuka SPL MixDream, vrh).`odosmo u OT :)`pozz
slowstar
23-03-2008, 07:34 PM
Bio, i to danas, odavno sve video, a Milan mi je prijatelj dugogodisnji, tako da sve znam...
Nema meni nista bez nekog nizebudzetnog mixera, al da kol'ko tol'ko dobro sabira...(ZED, ATB, ili slicno)
P.S. summing ne bi bio dobar, zbog drasticne razlike u nivoima kod sintova, razlikuju se i po 20 db!! da ne govorim o potrebi za nekim EQ, ili AUXom,Inace, sabirnica je zaista odlicna, uverio se svojim usima...
dvuckovic
23-03-2008, 08:21 PM
Slobo, jesi gledao Speck XtraMix? To je sprava za tebe, a ima cak i control room sekciju.
alavuk
23-03-2008, 09:00 PM
Bio, i to danas, odavno sve video, a Milan mi je prijatelj dugogodisnji, tako da sve znam...
Nema meni nista bez nekog nizebudzetnog mixera, al da kol'ko tol'ko dobro sabira...(ZED, ATB, ili slicno)
P.S. summing ne bi bio dobar, zbog drasticne razlike u nivoima kod sintova, razlikuju se i po 20 db!! da ne govorim o potrebi za nekim EQ, ili AUXom,Inace, sabirnica je zaista odlicna, uverio se svojim usima...
pa iskoristite donekle onaj xenyx sto vam je u kutiji :]
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.