View Full Version : Pomoc
Pozdrav svima.
Jer mi neko moze reci i objasniti kako da dobim vokale koje je snoop dog odradio na pjesmi sexual eruption?
Ubijam se s time a tako dobro zvuci ko kroz neki filter. Pa ako neko ima iskustva sa time da mi objasni ili postoji neki plugin koji ce to odraditi?
Evo i linka:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=6344278
Zahvaljujem se unaprijed.
Arthur
10-03-2008, 10:20 PM
u sustini to je sklop efekata koji ukljucuju razne modulacije, ali najupecatljivi fazon je dao efekat u narodu poznat kao "Vocoder". Istrazi malo detaljnije sta su Vocoderi i kako funkcionisu (upotrebi prste, nemoj biti lenj). Mislim da cak imas integrisani vocoder u Nuendu.
Everbeatz
10-03-2008, 10:22 PM
Koliko ja cujem to je vokoder.
:) Sad tek vidim da sam zakasnio za Arthurom nekoliko sekundi:D
lesha
10-03-2008, 10:27 PM
nije vokoder, vise mi lici na neki autotune.
Everbeatz
10-03-2008, 10:42 PM
Moze i vokoderom takav efekat da se dobije..
u sustini to je sklop efekata koji ukljucuju razne modulacije, ali najupecatljivi fazon je dao efekat u narodu poznat kao "Vocoder". Istrazi malo detaljnije sta su Vocoderi i kako funkcionisu (upotrebi prste, nemoj biti lenj). Mislim da cak imas integrisani vocoder u Nuendu.
nisam lijen samo nisam znao da je to vocoder:) jer bi mi ko mogo dati link ili naziv plugina od kakvog kvalitetnog vocodera?
hvala svima jos jednom!
Arthur
11-03-2008, 08:16 PM
moze i autotuneom da se dobije slican rezultat (najbolje da se rucno nacrta u graphikal modu ili Melodyne-u)
a za VST vocodere nemam preporuku, enibodi else?
allegrosteva
11-03-2008, 10:57 PM
Orange vocoder:jupi::jupi::jupi:
Tribal_kg
14-03-2008, 04:17 PM
To je danas popularan "T-Pain" efekat. Kazem popularan jer je karakteristican bas za tog izvodjaca, T-Pain-a. Imas na netu tekstove kako da podesis da Autotune da bi dobio takav efekat. Secam se da sam jednom naleteo na taj tekst. Imas i na YouTube-u dosta klipova koji objasnjavaju kako da dobijes takav efekat pomocu Autotune-a.
lesha
14-03-2008, 07:29 PM
lepo ja kazem, ali mi niko ne veruje :banghead:
alavuk
16-03-2008, 05:47 AM
pa cuje se da je autotune a ne vokoder ... skoro pa identican preset kao za cher - belive
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.