PDA

View Full Version : koji monitor amp uzeti?

HeatMan
10-03-2008, 03:59 PM
..za quested VH 2108? neshto do 400 eura.. po mogucnosti da bude 2x200 W na 8 Ohm...

btw, ne bih neke polovnjake uzimao ako ne mogu da ih vidim i da ih probam pre toga.. tako da mi ebay, amazon (itd.) i nije reshenje..

hvala josh jednom, i pozdrav

HeatMan
10-03-2008, 05:44 PM
pomoc? :(

spidermusic
10-03-2008, 06:41 PM
Do te sume, mozda neki Alesis. Mislim da jedino to imas novo u tom cenovnom rangu.

Prodavao je OFF neki stariji Alesis koji bi tebi mogao da zavrsi posao. Izvidi situaciju!

Za drugo ne znam. Mozda da malo kopas po Netu.

Arthur
10-03-2008, 10:15 PM
vec smo ti RHino i ja nahvalili quad ampove, ja sam radio sa 405 i mnogo mi se dopao.

HeatMan
10-03-2008, 11:03 PM
pa znam.. to sam i mislio, ali to ne mozesh naci nigde novo.. a ne znam nikoga ovde ko bi se odrekao istog. tako da mi jedino ostaje neshto preko ebaya ili tako neshto.. al nisam za to.. sad sam gledao ima u artistu da se uzme neki alesis preamp.. :? cu da izvidim situaciju..

ne znam koliko preamp moze da shteti zvuku, to je problem..

perun
10-03-2008, 11:15 PM
vec smo ti RHino i ja nahvalili quad ampove, ja sam radio sa 405 i mnogo mi se dopao.

Jedino sto QUAD nije Bog zna koliko jak, poenta je da pasuje zvucnicima visokog kvaliteta i pre svega veoma visoke osetljivosti! U tom smislu... OPREZNO sa QUAD 405!

Ima jedan u Halo Oglasima sada, sa preampom 33 je oko 400 evra. Proveri, ali ponavljam, ne znam kakvi su zvucnici, oprezno!:wink:

HeatMan
11-03-2008, 12:53 AM
pa ono.. rade na 8 oma impedanci, i u fabrici kazu da im lezi 2x200 W pojachalo.. cu da vidim.. :)

btw, nisam uzeo halo oglase.. imash broj na koji da se javim? da ne chekam chetvrtak.. mozda i proda lik..

pozdrav

"7"
11-03-2008, 01:14 AM
www.halooglasi.co.yu (http://www.halooglasi.co.yu)

HeatMan
11-03-2008, 01:44 AM
sad sam ispao budala.. nisam imao pojma da ih ima na netu.. :?

spidermusic
11-03-2008, 09:07 AM
U Artistu imaju Alesis RA 300 i RA 500. To bi ti za prvo vreme, mozda, moglo zavrsiti posao.

Ne zaboravi da su pojacala na Q S8 220 i 110 W za drajver i tviter. Mislim da je za Q VH2108 potrebno pojacalo jos vece snage. Zato, oprez sa Quad-om. Pored otpora i snage potrebne za pogonjenje VH2108 proveri i njihovu osetljivost. To ce ti puno reci da li ti Quad odgovara ili ne.

Pozz!

HeatMan
11-03-2008, 12:18 PM
U Artistu imaju Alesis RA 300 i RA 500. To bi ti za prvo vreme, mozda, moglo zavrsiti posao.

Ne zaboravi da su pojacala na Q S8 220 i 110 W za drajver i tviter. Mislim da je za Q VH2108 potrebno pojacalo jos vece snage. Zato, oprez sa Quad-om. Pored otpora i snage potrebne za pogonjenje VH2108 proveri i njihovu osetljivost. To ce ti puno reci da li ti Quad odgovara ili ne.

Pozz!

eve ih specifikacije:

Size (WxHxD)
337(w) x 400(h) x 340(d) mm (blablablabla)

Weight
19 kgs (42 lbs)

Drivers
Bass cone - 1 x 200 mm (8")
High Frequency soft dome - 1 x 28mm (11/8")

Maximum SPL
111dB (C)

Sensitivity
90.5dB at 1W at 1m

Frequency Response
50Hz - 20kHz +/-2dB

Connector
Dual pair gold plated binding posts for bi-wiring

Nominal Impedance
8 ohm

Crossovers
Multi-pole network utilizing polypropylene capacitors and air cored inductors throughout

Options
Cloth covered grill and magnetic shielding

Power requirements
Amplifier rated at 8 ohms between 60 and 200W RMS per channel

jesam neshto pogreshio? :?

perun
11-03-2008, 12:23 PM
eve ih specifikacije:

jesam neshto pogreshio? :?

Pazi, pise da je oset. 90.5dB. Ok, verovatno bi Quad i prosao, ali uvek je bolje uzeti kvalitetno, dosta jace pojacalo od samih "potreba" zvucnika. Lako ces ga "obuzdati".

Ne slazem se da je Alesis dobro resenje, to su krshine kakvih nema, realno. Pogledaj za Quad u oglasima, jes' da je staro ko Biblija, al' stvarno nije lose za te pare. Imaj u vidu da covek daje i preamp 33 uz 405! Jedino, moras da proveris da nije neka budzavela...

Pozdrav.

HeatMan
11-03-2008, 12:43 PM
ne znam.. nije se javljao lik pre sat vremena kad sam ga zvao.. cu da probam opet.. ti alesisi.. nemam pojma.. lepo izgledaju i to je to.. a ja, kao shto rekoh, nemam apsolutno nikakvog iskustva sa pasivnim monitorima i pojachalima za iste.. :?

enivej, u oglasu pishe "pojachala quad 405+34 i marantz pm4".. shta god to znachilo.. :)

btw, perune, vozish skejt josh? :)

edit: koje jache pojachalo ti preporuchujesh? budzet mogu da pregazim za 100 evrica, ali je najbolje da bude do 400 eura.. :? ionako ni ove pare nemam.. :(

perun
11-03-2008, 12:46 PM
ne znam.. nije se javljao lik pre sat vremena kad sam ga zvao.. cu da probam opet.. ti alesisi.. nemam pojma.. u oglasu pishe Pojachala quad 405+34 i marantz pm4.. shta god to znachilo.. :)

btw, perune, vozish skejt josh? :)

Ne vozim. Vozio sam ga od 4. razreda osnovne do 1. godine. Davno to bese! Doduse, svom prijatelju Paji (Kobazzu) sam dao svecano obecanje da cu nastaviti kad skinu sankcije! I izjebah ga.

Mada, cujem da je u medjuvremenu moj tadasnji prijatelj Dejan Milicevic (DJ, ne fotograf) poceo opet da sk8uje, pa razmisljam da bih mozda mogo i ja da se izlomim malo... Ipak. E da, i Nebojsa, moj kompanjon u Ateljeu Trag je bio sk8er! hahaha.

Pozdrav.

paki
11-03-2008, 12:48 PM
Skupi jos 300e i uzmi BoZo amp,zavrsices sa ampovima za dugi niz godina.Sve ostalo je mucenje.

HeatMan
11-03-2008, 01:00 PM
Ne vozim. Vozio sam ga od 4. razreda osnovne do 1. godine. Davno to bese! Doduse, svom prijatelju Paji (Kobazzu) sam dao svecano obecanje da cu nastaviti kad skinu sankcije! I izjebah ga.

Mada, cujem da je u medjuvremenu moj tadasnji prijatelj Dejan Milicevic (DJ, ne fotograf) poceo opet da sk8uje, pa razmisljam da bih mozda mogo i ja da se izlomim malo... Ipak. E da, i Nebojsa, moj kompanjon u Ateljeu Trag je bio sk8er! hahaha.

Pozdrav.

hahahah.. slichna pricha i kod mene.. samo ja sam prestao kad sam prelomio nogu..

bash smo te ogovarali pre par dana kako si "izdao komunizam".. :) ne mogu da verujem jbt.. daj vrati se korenima i uradi neku opasnu repchinu! pa da "kick-pushujemo" uz to.. :)

pozdrav

perun
11-03-2008, 01:00 PM
edit: koje jache pojachalo ti preporuchujesh? budzet mogu da pregazim za 100 evrica, ali je najbolje da bude do 400 eura.. :? ionako ni ove pare nemam.. :(

Za te pare realno ne mozes nista nadrkano da uzmes, realno. Novo pogotovo! Ja sam se pricom o Quadu samo nadovezao na Arturovu preporuku, ja ga licno ne bih uzeo ni za sta sem za Auratone, eventualno! Ali, hvala Bogu, imamo pojacala.

HeatMan
11-03-2008, 01:01 PM
@paki: da kazemo da nemam vremena da skupljam josh toliko para..

HeatMan
11-03-2008, 01:03 PM
@perun: pa aj preporuchi neshto shto nece duplo da mi "probije banku"..

perun
11-03-2008, 01:05 PM
hahahah.. slichna pricha i kod mene.. samo ja sam prestao kad sam prelomio nogu..

bash smo te ogovarali pre par dana kako si "izdao komunizam".. :) ne mogu da verujem jbt.. daj vrati se korenima i uradi neku opasnu repchinu! pa da "kick-pushujemo" uz to.. :)

pozdrav

Pa eto... vidis, KO IZDA PIZDA! Samo, repchugom sam se bavio tokom polovine svog zivota, bukvalno. Imao grupu, emisiju, organizovao najjace dogadjaje tada u Industriji, Domu Omladine, Prostoru itd. Lepe koncerte i slicno. Ali, brate, veruj mi... U ovim vodama sam opusteniji, daleko puniji i generalno zadovoljniji. Doduse, gde god mozemo, a mozemo, provlacimo debeo uticaj HH-a! Makar u nekim smesnim razmerama.

A ocekuj album Marka iz 187, dosta je drukcije od onoga sto smo radili za njih od 2001.-2004. Mnogo ozbiljnije. Krajem godine ce izaci jos nesto, mnogo tvrdo... TEROR TECHA! Moj favorit od koga ocekujem stvarno mnogo. To ces da chujesh... Polako!:wink:

P.S. Razmisljam da napravim jednu stvar za BGP, moju nekadasnju grupu... Samo, tesko je okupiti se sad. Jedan u Americi (Ivan), dva u DJingu (Munja i Ponk), a jedan u TURBO FOLKU (:D)!

Pozdrav!

HeatMan
11-03-2008, 01:12 PM
znam ja za sve to.. i normalno je da si opushteniji kad je veca kinta u opticaju..

btw, ponk je tvoj pulen? to nisam znao.. :) on sad zavrshava onom maxu album.. chuo sam neke stvari, stvarno je dobar.. ma mozete da se okupite samo ako zelite.. chak i ivan iz amerike moze negde da snimi svoj deo.. nishta nije nemoguce! ako zelja postoji.. :)

shto se marka tiche, na koji nachin ozbiljnije? :? a to tvrdo chekam da chujem.. :)

pozdrav

perun
11-03-2008, 01:18 PM
btw, ponk je tvoj pulen? to nisam znao.. :) on sad zavrshava onom maxu album.. chuo sam neke stvari, stvarno je dobar.. ma mozete da se okupite samo ako zelite.. chak i ivan iz amerike moze negde da snimi svoj deo.. nishta nije nemoguce! ako zelja postoji.. :)

shto se marka tiche, na koji nachin ozbiljnije? :? a to tvrdo chekam da chujem.. :)

pozdrav

Nije Ponk moj pulen, daleko bilo. On je bio "ravnopravan partner" u BGP-ju! Kao i Ivan i Munja. Sumnjam da ce se okupljanje dogoditi. Videcemo, mozda i poludimo.

A Marka ces cuti. Izlazi pod imenom MAROKO. Spustio je loptu, teme su "romanticnije", beatovi tvrdi i moderni, ali je generalno vrlo sofisticirano sve. Vokale pevaju momci iz 5. Elementa, tako da je sve dosta mekse (vokalno), i ne pucamo na PRODAJU na prvom mestu. Stvarno. Kada smo pucali 2001. sa NNZ i 2003. sa SEXom, tirazi su bili astronomski. Ne za "rep", vec za Srbiju. Sada nas to ne zanima... Samo da lepo teche i dobro udara!

Pozdrav!:wink:

paki
11-03-2008, 01:18 PM
@paki: da kazemo da nemam vremena da skupljam josh toliko para..
...steta,Bozo stvarno rastura za te pare.Imaj ga onda u vidu za ubuduce pa bice valjda neke prilike da se to uzme.Ne znam sta drugo za te pare koje imas sem Alesisa na kojeg se ja jezim,jedva sam ga prodao:banghead: Ove polovne varijante mogu da budu rizicne.Pozdrav

HeatMan
11-03-2008, 01:23 PM
Nije Ponk moj pulen, daleko bilo. On je bio "ravnopravan partner" u BGP-ju! Kao i Ivan i Munja. Sumnjam da ce se okupljanje dogoditi. Videcemo, mozda i poludimo.

A Marka ces cuti. Izlazi pod imenom MAROKO. Spustio je loptu, teme su "romanticnije", beatovi tvrdi i moderni, ali je generalno vrlo sofisticirano sve. Vokale pevaju momci iz 5. Elementa, tako da je sve dosta mekse (vokalno), i ne pucamo na PRODAJU na prvom mestu. Stvarno. Kada smo pucali 2001. sa NNZ i 2003. sa SEXom, tirazi su bili astronomski. Ne za "rep", vec za Srbiju. Sada nas to ne zanima... Samo da lepo teche i dobro udara!

Pozdrav!:wink:

u super.. mada ti likovi iz 5og elementa su mi bzvz, iskreno.. ima mnogo mnogo boljih.. dosta ih dugo gledam, i istina.. popravili su se veoma.. ali ima tu josh boljih ljudi.. al ajd kao da chujem i to..

btw, ne reche mi koje mi pojachalo preporuchujesh? :) da nije duplo skuplje.. :?

@paki: imash mail..

perun
11-03-2008, 01:38 PM
btw, ne reche mi koje mi pojachalo preporuchujesh? :) da nije duplo skuplje.. :?

Pazi, neko je ovde prodavao jednu ozbiljnu YAMAHU. Ne znam da li je bas P2020 ili 2200, ali je bila malo jaca cena. Obori to i imaces ozbiljno, snazno i neutralno pojacalo! Mislim da je prodavac bio Master29, nisam siguran, prelistaj opet sekciju oglasa.

Ajd!

perun
11-03-2008, 01:40 PM
Nadjoh ga...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20984&highlight=yamaha+pojacalo

Odmah to zabodi ako je u dobrom stanju i resio si problem. cena 400 evra. Ja bih ponudio 350, a za 50 bih mene odveo na rucak! Hahaha. Uzivaj!:wink:

perun
11-03-2008, 01:49 PM
Jos nesto, postoji jedan jaci model Yamahe, to je stvarno zivotinja, ali ovde ga neces naci! Pazari ovo, neces se zajebati. Ja imam Yamahu A100a na gajbi i pojacalo stvarno izuva. Gura 15" monitore koji mi stoje u dnevnoj sobi bez problema. A samo je half rack, i nekoliko puta slabija od ove koju prodaje Master29.

Odoh.

HeatMan
11-03-2008, 02:06 PM
u hvala ti mnogo! sad cu da vidim sa njim... i vodim te na ruchak obavezno! i u zoloshki vrt i bioskop ako hocesh! :)

hvala puno

Pozdrav

Max
11-03-2008, 02:39 PM
Bezi od Alesisa .....

Pozdrav

Manley
11-03-2008, 02:44 PM
bezi od alesisa i potrazi hafler p3000...ja sam imao tu kombinaciju i stvarno je odlicna

HeatMan
11-03-2008, 02:52 PM
znam gledao sam haflera ali to je sve preko neta i preko granice.. to ne mogu da vidim da li radi uopshte.. :?

paki
11-03-2008, 03:15 PM
Bezi od Alesisa .....

Pozdrav
..i ja to htedoh da kazem ali se izgleda nisam skroz dobro odrazio:wink: .

OFF
11-03-2008, 03:22 PM
MAda, ako imas monitore kod sebe.... ponecu ja moj Alesis, koji nema veze sa RAserijom, pa da vidimo - 2x300w na 8Ohm, 25kg:wink:

HeatMan
11-03-2008, 03:27 PM
@paki: skapirao sam.. jbg tako mi je i izgledalo..

edit: @ off: imacu za jedno mesec dana.. pa onda mozemo da se iskombinujemo ako ne nabavim to chudo josh.. hvala na ponudi u svakom sluchaju.. cenim to.. :)

spidermusic
11-03-2008, 05:48 PM
Slazem se sa izjavama: Bezi od Alesisa! Ali, kada se ima u vidu da je covek hteo novo pojacalo do 400 eura, ne znam sta bi drugo mogao da kupi.

Kada je, pak, rec o polovnoj robi, stvari stoje sasvim drugacije. Ona Yamaha PC 2002 deluje sasvim ozbiljno i treba cuti kako to radi u kombinaciji sa Q VH2108. Rado bih to uporedio i sa Q S8.

slowstar
11-03-2008, 06:27 PM
Yamaha 2200 je pun pogodak sto se pojacala tice, doduse nisam je slusao sa Questedom, nego sa Dynaudio (Andy Munro M2) mislim, ali to je radilo jako dobro.Misljenja sam, kada vec ne moze neki osrednji Bryston da se nadje u tom cenovnom opsegu, da je Yamaha odlicna varijanta...

Arthur
11-03-2008, 08:14 PM
cek, bre, Perune, ti preporucujes generalno Yamahu A100? Jel to ono sto je gistro dizajnirano za NS10?

HeatMan
11-03-2008, 11:53 PM
ne mogu da provalim koju snagu ima yamaha.. sve neke nemachke i francuske sajtove dobijam.. a uchio sam i jedan i drugi jezik.. :?

vidi se koliko sam i nauchio.. :)

edit: predpostavljam da je 2x200.. al nesam siguran.. :?

HeatMan
15-03-2008, 04:46 PM
eee... opet ja.. idem sutra (posle dva dana odlaganja) da vidim ono pc2200 pojachalo.. sa druge strane, ima neki lik u bg-u (trebalo bi da dobijem njegov broj), koji sklapa quad 405-III.. kao upgradeovana verzija dvojke, koja nikad nije ushla u serijsku proizvodnju.. a taj lik je valjda naleteo negde na planove pa sklapa sve to.. al njega necu videti pre srede il tako neshto, a sutra je pitanje da li uzeti jamahu.. :? master29 kaze da je u savrshenom stanju i da radi perfektno.. :)

aj pomoc pomoc!!!

perun
15-03-2008, 04:49 PM
eee... opet ja.. idem sutra (posle dva dana odlaganja) da vidim ono pc2200 pojachalo.. sa druge strane, ima neki lik u bg-u (trebalo bi da dobijem njegov broj), koji sklapa quad 405-III.. kao upgradeovana verzija dvojke, koja nikad nije ushla u serijsku proizvodnju.. a taj lik je valjda naleteo negde na planove pa sklapa sve to.. al njega necu videti pre srede il tako neshto, a sutra je pitanje da li uzeti jamahu.. :? master29 kaze da je u savrshenom stanju i da radi perfektno.. :)

aj pomoc pomoc!!!

Idi i kupi Yamahu. Ne prdi sa tim HiFi genijalcima i njihovim THE SECRET shemama... Ajd.

HeatMan
15-03-2008, 05:18 PM
hehe.. to sam i mislio.. hvala perune.. imash pice od mene.. :)

spidermusic
15-03-2008, 05:42 PM
Kupuj Yamahu. Sprava deluje ozbiljno i, kao sto Perun rece, batali HiFI genijalce i teoriju zavere. Kod pravljenja cesto ispadne skuplja tara nego mera, a pored toga, jos budes i nezadovoljan zvukom. Za budzet koji imas bolju spravu ne mozes da kupis.

Srecno i da te dobro sluzi.

Pozz

HeatMan
15-03-2008, 06:02 PM
Srecno i da te dobro sluzi.

i da svratish i ti na pice i da slushamo vh2108.. :)

spidermusic
15-03-2008, 06:06 PM
Kada ocekujes da stignu VH 2108? Kada stignu odmah dolazim!

HeatMan
15-03-2008, 08:24 PM
mesec dana tops.. valjda bi tako trebalo.. :) ma videcemo se mi josh do toga il bar chuti.. :)

spidermusic
15-03-2008, 08:45 PM
Nadam se da cemo se i videti i cuti.:) :) :)

Prijatno mi je bilo druzenje uz ocenjivanje monitora. Vidim da cemo to uskoro ponoviti.

HeatMan
15-03-2008, 10:21 PM
definitivno.. al aj da prekinemo da oftopikujemo.. :)

master29, spremi kutiju za prenos.. :)