View Full Version : Audio interfejs po meri :-)
Dakle, situacija je sledeca... imam Digidesign Mbox 2 i zajedno sa njim imam i problema jer radim pod win-om... da ne duzim ali problema ima a ne prelazi mi se na OSX i na PT...
Imam ortaka koji zivi u USA i ima njihovo drzavljanstvo i dolazi uskoro pa bi mogao da mi ponese neku lepu spravicu odande:)
Ja sam malo obisao net i od sve guzve u toj klasi interfejsa izabrao jedan kao najpogodniji:
- Presonus Firestudio Tube - 800 dolara (inace tek izlazi u prodaju) http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=51
...e sad, ono sto je meni generalno bitno je to da imam dva sto kvalitetnija mic preampa (vise mi nece trebati jer ne snimam bendove ni zive bubnjeve, ali od viska glava ne boli:wink: ), da mogu da nakacim, ako budem hteo, neke mono efekte (recimo channel strip za oba mic ulaza)(mada mi to mozda i ne treba uz ovaj Tube:wink: ), da sutradan mogu da nakacim recimo neki mastering Comp i EQ... i naravno da je latencija sto manja, konverteri sto bolji... i najbitnije - da nema problema u radu pod win-om
... i jos jedno pitanje... da li je isto kad sprava ima Send i Return (kao recimo Firestudio 26/26) ili kad ima samo analogne I/O pa se preko njih nakaci efekat? kontam da bi trebalo da je isto ali sta ja znam8-)
Znaci uslov je da cifra ne predje 900 dolara u USA...
Kako se vama cini ova spravica, bar po karakteristikama? (posto ne verujem da je neko probao... ili mozda jeste/?/ )... ili mozda imate predlog za neku drugu kombinaciju ako smatrate da bi nesto drugo bilo bolje.
Unapred hvala
Pozz
spidermusic
09-03-2008, 12:49 PM
Zasto ne pogledas RME fireface 400? Mozda, zbog toga sto nema lampe? Sumnjive su mi te lampe i njihov kvalitet u Focusrite-ovom interfacu za 900 dolara.
Po svom skromnom iskustvu u ekspoatartaciji RME ff800 i njegovoj stabilnosti u radu pod Windows-om, radije bih ti preporucio RME i neki ozbiljniji tube preamp.
To je samo moje skromno misljenje koje ne znaci da je ispravno. Verujem da ce biti i drugih istih ili oprecnih.
Pozz.
Arthur
09-03-2008, 08:44 PM
FF800 defitivno
clusterchord
09-03-2008, 11:16 PM
"Tube" na spravama tog tipa, i cjenovnog ranga je igracka za malu djecu. nemoj to ni gledat.
ako uzmes u obzir koliki dio te cijene otpada na te "tube" preampe.. jasno je da tu kvalitete nema - racunaj da idealno bez 600 - 700 dolara po kanalu SAMO za preamp, nema dobrog high voltage tube dizajna. jednostavno ne postoji..
postoje behringerove lampice, i takozvani starved-plate dizajn gdje voze jeftilen cijevi na maloj voltazi, i onda nemaju ni headrooma ni sounda ni dinamike ... umiru .. svi ti oni to rade na low end modelima, presonus, dbx, behringer itd..
uvijek je bolje uzet jeftini "solid state" nego jeftini "tube". osim ako ne trazis ovedrive/fdistorziju za gitaru, onda je niska voltaza cak i pozeljna.. tj da sound "rikava".
Pa evo ovako... RME nisam gledao zato sto prelaze moj budzet, s obzirom da je ff400 1300dolara a ff800 1700dolara... a Firestudio Tube je 800...
... e sad, meni generalno nije bitno da li ima lampe... prvenstveno sam gledao Firestudio 26/26 fw, pa sam onda video da je izasao Tube za 100 dolara vise... i to je to, nisam ga izabrao zbog lampi...
U principu znam da bi bilo bolje da sacekam da skupim lovu i uzmem RME ali ovaj lik dolazi sad i ko zna kad, tako da mi je glupo da propustim priliku da mi donese neki interfejs (kad vec moze:) ), a i da se sto pre resim Digidesign-a, da ga udomim kod nekog ko koristi OSX da bude u svom elementu :wink:
Sad se razmisljam da je mozda ipak bolje uzeti onaj Firestudio 26/26 fw, da se ne igram sa tim lampama...
Hvala u svakom slucaju na savetu... ako neko zna u tom cenovnom rangu za nesto bolje neka kaze sad ili cuti zauvek8-) :da: :D
Pozz
p.s.: sad sam se setio necega... pitanje je: posto ja nemam karticu i ne mogu da bidujem na e-bay-u i sl., a ne mogu da ocekujem od tog ortaka da uradi to za mene, kako i gde mogu da nadjem neke polovne sprave na netu... tj. konkretno kako da nadjem, recimo, polovan ff400 ili ff800 na netu (u USA)...(posto pretrazujuci ne nalazim nista), mada se onda postavlja pitanje da li je ispravan, jer nema ko da ga proveri...:banghead: jbg nisam pametan...u principu mi se vise isplati da uzmem polovan RME nego nov Presonus ali... ajde ako neko ima pametan predlog kako da resim situaciju neka javi
Pozz
clusterchord
09-03-2008, 11:41 PM
ne razumijem, zasto inzistiras na americi ???!? pa imas ovdje za kupiti NOVI fireface400 za oko 600 - 650 eura ... to je njemacki proizvod, sta ces to vuci od tamo..kad imamo ovdje odlicne cijene za RME..
ima ih posvuda. a za malo preko 1000rke mozes dobiti i fireface800.
da si u hrvatskoj ja bi ti prodao svoj, dobio sam nedavno za prebijanje neke love jos jedan ff800 iz Audio Pro. jbga.
Pa kontam da je u USA sve jeftinije :rolleyes: ali ocigledno nije :shock: ... a pritom mi dolazi taj ortak odande... nebitno... otvoren sam za sve opcije... ako ima blize a po istoj ili nizoj ceni... nisam gadljiv
Nego Clusterchord... baci cenu tog ff800 na pm ili ovde, svejedno... ali napravi neku lepu cenu da ne moram da roknem nekog za lovu:rolleyes: :D ... meni je keva rodjena u Hrvatskoj i imam neku silnu rodbinu tu, a i keva mi ide cesto tamo, tako da ni to mozda nije problem
Pozz
korenjak
10-03-2008, 12:42 AM
E Zoki Zoki ipak si podlego pritiscima!!!
A de je ona parola spasa:''meni to ne treba"?:shock:
Salim se
Poz
Aaa pa rek'o sam ja da cu uzeti nesto malo bolje, i da se resim ovih naprava sto rade dobro samo pod OSX-om (lazem, ova radi dobro i pod win-om ali neke sporedne stvari me nerviraju), i onda cu se smiriti, majke mi :D :rolleyes: kasnije cu samo jos nekog roknuti za neke efekte i onda cu definitivno da stanem :D :rolleyes: eventualno jos nekog za neki kontroler, cisto da imam fader-e pod prstima i mozda jos nekog za bolje monitore i neki bolji mic... ali to je to, posle stajem sigurno 8-) :rolleyes: :D
Pozz
p.s. Korenjak, cujemo se ovih dana da svratim da vidim masinu na delu...
korenjak
10-03-2008, 01:46 AM
Zoki
obavezno se cujemo, nego sad mi neko njesra od windiwsa neki satro sp3 nisam imo drugi....
A ne da zaebava nego je pravi d'kadzia.....
Mora da mu metim neki ''Prozors" naposleno....
I mora neki "Biosi" da se pogase....
Cimni me pa dojdi
milos
10-03-2008, 04:04 PM
Pre otprilike 2 meseca prodat Fireface 800 za 800 EUR :)
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20990&highlight=fireface
E pa jbg, pre dva meseca sam razmisljao ko li je toliko lud da da toliko para za interfejs:rolleyes: :D
Salim se, naravno... javio se Ivan i dao stvarno lepu cenu za ff800 ali jbg, ja te pare tesko da cu imati :( ... mozda, bilo bi lepo ALI /?/ ... inace ff400 mi se ne uzima iz razloga koji nemaju veze sa kvalitetom /?/:D 8-)
... a sta mislite o Motu 828 Mk3? kosta oko 800dolara (650e) tamo... Koliko znam Motu je malo naklonjeniji OSX-u ali za razliku od Digidesign-a driver-i za win su odlicno uradjeni i ne prave probleme (barem 2408)...
Arthur
10-03-2008, 10:17 PM
skoro smo probali 2408, doduse MKII, ali funkcionalnost samog interfejsa je ipak daleko iza RME skole.
:da: :wink:
:da: :wink:
Znaci ti si taj...:)
Pretpostavljam da si uvideo da je sprava krs i da hoces sto pre da se otarasis bede...8-) :rolleyes: :D
66musicman
11-03-2008, 04:23 AM
A da pogledas i neki Tascam u tom cenovnom rangu.
A da pogledas i neki Tascam u tom cenovnom rangu.
Ja imam Tascam US 122, i kapiram da su na svim tascam-ima isti preampi...Stabilan je pod Windows-om, ali hoce po nekad da se izgubi od jednom, ali to retko, i na svim kompovima koje sam do sad imao (imao sam ih 3), kad Nuendo se smrzne, Windows se sam resetuje, kapiram da to ima veze sa tascamom (a mozda i nema).Preampi mu lepo zvuce, poredio sam bio zvuk, kad ubodem direktno na njega mikrofon, i kad linijski sprovedem iz Behringer Ultra Voice (ali bez kompresora onog beringerovog mrtvog) i zvuk je primetno bolji kad ide direktno u tascam, kroz beringer je nekako spicastiji.E sad, meni licno se svidjaju preampi na njemu, ali ima jedan problem, levi preamp je crko tanana, izgleda sam toliki maler da uvek naidjem na neki skart.Demonio ima neki od onih vecih tascam interfejs-a, cini mi se da ima 4 preampa i 8 linijska ulaza i kaze da mu preampi sa njega osetno bolje zvuce nego sa M Box 2-ojke, da su jaci...
Ali ja bih definitivno uzeo RME Fireface bez razmisljanja, bilo da FF400 bilo FF800...
Hehe... Jan, taj Demoniov Tascam je dosao sa moje adrese:wink: :) , ali i tad i sad ima mnogo toga sto meni ne treba ili ne odgovara pa o tome i ne razmisljam.
Vrlo moguce da cu sacekati da skupim malo vise love za RME... ali plasim se, posto lova dolazi u etapama, da dok dobijem onu poslednju kintu, prva nestane bez traga:rolleyes: 8-) ... pazi, to je ozbiljan problem :banghead: ...
Pozz
Hehe... Jan, taj Demoniov Tascam je dosao sa moje adrese:wink: :) , ali i tad i sad ima mnogo toga sto meni ne treba ili ne odgovara pa o tome i ne razmisljam.
Vrlo moguce da cu sacekati da skupim malo vise love za RME... ali plasim se, posto lova dolazi u etapama, da dok dobijem onu poslednju kintu, prva nestane bez traga:rolleyes: 8-) ... pazi, to je ozbiljan problem :banghead: ...
Pozz
Eto ti:D
Kad bih sad imao love i kupovao interfejs, bez sumnje bi to bio ili ff400 ili ff800...A ovo za kintu, apsolutno te razumem:D
spidermusic
11-03-2008, 08:57 AM
Pozz
Kako ti bude pristizala lova, ti je posalji kod mene na cuvanje. Siguran sam da ces tako kupiti FF400 ili FF800, jer sam se i ja morao navici da ne trosim sto pokazuje i cinjenica da sam vlasnika FF800. Eh, da, a i nisi mnogo daleko!:D
@Spidermusic... E pa ajde ako si raspolozen da se vidimo neki dan kad ti odgovara, da svratim do tvog studija i bacim malo pogled. Blizu smo, glupo je da se ne znamo :) ... ja donosim pice:)
Pozz
spidermusic
12-03-2008, 01:46 PM
@Spidermusic... E pa ajde ako si raspolozen da se vidimo neki dan kad ti odgovara, da svratim do tvog studija i bacim malo pogled. Blizu smo, glupo je da se ne znamo :) ... ja donosim pice:)
Pozz
Imas PM. Javi se. Pozz!:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.