PDA

View Full Version : Lampaske metal distorzije

metalah
06-03-2008, 11:59 AM
pozdrav svima :)

ovako, zanimaju me vasa misljenja o raznim LAMPASKIM (METAL) DISTORZIJAMA - znaci pedale
koje koristite ili ste koristili, koje ste probali - sta mislite o njima itd.
razmisljam o kupovini jedne takve ali me takodjer zanimaju i vasa misljenja o ovim pedalama - cijena nije ogranicena i marka nije bitna
STO BOLJE TO BOLJE :)
pa pisite, saljite linkove, sta treba
puno vam hvala i Vase misljenje mi je bitno :)
pozdrav

File
06-03-2008, 01:01 PM
Pozdrav....E vidi? i mene zanima isto pitanje....Chitao sam malo o tim distorzijama s lampama....i stvarno ne znam....Siguran sam da ni jedna takva distorzija neće zamjeniti dobar marshalov lampa?ki gain ili jo? bolje mesabugijev...ali jeftinija alternativa bi mogla biti nekakva takva distorzija o kojoj pricha?....ja sviram na metalzone, a to je takav tre?...ali slu?i...zuji ko pćela, al da se ne?to slo?iti....

metalah
06-03-2008, 04:16 PM
ja se trenutacno sluzim sa dod tec8 gitarskim procesorom, procesorcic je nis posebno al eto sluzi svrsi, meni ponajvise za nastupe al kad sam s njim uso u studio i direktno spojio s njega na mix pult sa 2 kabla za stereo bome sumi li ga sumi i to ne samo na distorziji (sto je ja bi rekao normalno za ovakvu jeftinu opremu) ali i na nekim efektima - flanger, chorus mjesano sa ostalima, tad sam skuzio da je vec stvarno vrijeme da ga promjenim i da si kupim nes kak si bog zapovijeda
e sad, gledo sam od procesora digitech gnx 2 ili 3, mislim da to sigurno radi i ljudi to fale, jednom prilikom sam malo ceprko po dvojci i svast se da dobit
ali ono sta me vec duze vrijeme mori je lampaska distorzija (metal distorzija) - ono da je masna, da je ima, da reze, da rastura sve oko sebe :) ak me kuzite :)
stoga eto malo gledam po katalozima - I STA MI JE ZAPELO ZA OKO?

damage control - solid metal - 1800 kn
rocktron - silver dragon - 1100kn
electro-harmonix - hot hube overdrive - 1600kn

to je iz audio pro kataloga

pa sta vi velite - ko kad cuop sta od toga, kak radi i to :)
pozzz

Dushan_S
13-03-2008, 03:19 AM
Kad me neko pita koju pedalu da uzme, ja mu uglavnom odgovorim da kupi dobro pojachalo. Ne mora neshto ekstra, mozhe to da bude chak i (oh, blasfemije) neki dobar tranzistorac, samo da ima snagu, da su dobri zvučnici tj kutija i da tonske kontrole funkcioni?u kako treba. Jednom prilikom sam ubo (jer je do?ao neki dečko da kupi a ostalo mi u nekoj zameni) Zoom 505 u Boogie kombo na kom sam tad svirao i čak je i to govance zvučalo u toj situaciji kako treba.
?to se tiče pedala, u vlasni?tvu mi je jedino ostao H&K Tubeman koji retko palim, ali kul mi radi, koristio sam ga za album. Live sad teram Rocktron Chameleon preamp jer moram da menjam mnogo farbe od dela do dela pesme, pedale ne bi radile posao.

I da li sam pomenuo da bi trebalo kupiti i dobru gitaru? Nisam? E pa evo sad jesam. Kad su tu gitara ili pojačalo, ovo između je često samo stvar ukusa i ni?ta drugo, čak i neka skromna pedala mo?e da radi posao.

buzUki
16-03-2008, 01:31 PM
Metal Zone najcheshce ljudi uzimaju kada ne znaju shta ce...Kad smo vec kod roktrona da li je ko imao susret sa gainiakom,zanima me jer sam chuo da lepo radi za relativno male pare,pa ako neko ima neki koment za gainiaka neka prilozi...

silicon science
16-03-2008, 04:42 PM
Mozda nesto ovako:

http://www.sherman.be/

Izaberete demo video

darkofly
24-03-2008, 06:37 AM
Sto se tice Lampaskih (metal) pedala moj glas ide za dve sa kojim sam imao iskustvo mada je ipak sve to stvar licnog ukusa
1.rocktron - silver dragon
2.ibanez - tube king

dejankuki
24-03-2008, 02:08 PM
Moj glas takodje ide Rocktronu pa onda Damage controlu...

Mada pre bih uzeo Womanizer ili pre-ampu Demonizer koji imaju bolji metal i dist. sound pocev od blagog Overdrajva. Solid Metal je malo plitak i ima veoma uzak manevarski prostor... u smislu raznolikosti...

A Silver dragon stavljam na prvom mestu zbog cene... naime on je duplo jeftiniji od Damage Controla...

H&K nisam probao ali svi koji jesu kazu da je odlican....

EHX-english big muff takodje dobro radi posao... ali ako je neko voljan da ima fuzz-o-liku distorziju...

silicon science
14-04-2008, 02:25 PM
http://www.youtube.com/watch?v=k9ZQ99c4K4k

Evo ga jedan jako zanimljiv video, obratite paznju sta lik radi sa Shermanom i gitarom. Ludilo:grin:

Epidemic
08-07-2008, 12:16 PM
Zvuci sasavo, ali Behringer VT999 zvuci neverovatno dobro (pogotovo kad vidis ime firme koja ga pravi), mozda eventualno valja na njemu zameniti lampu koja stigne u pedali (one chinaboy umeju da prsnu brzo), ali za te novce je prava zivotinja...
Probao sam ga uporedo sa gomilom Boss-ova (DS1,OD3,OD2,OS2,MT2...) i Metal Muff-om, i pojeo ih je pristojno...Malo mu je slabiji jedan deo frekvencija (oko 2k) ali to se da nadomestiti jako lako...

silicon science
08-07-2008, 01:21 PM
Zvuci sasavo, ali Behringer VT999 zvuci neverovatno dobro (pogotovo kad vidis ime firme koja ga pravi), mozda eventualno valja na njemu zameniti lampu koja stigne u pedali (one chinaboy umeju da prsnu brzo), ali za te novce je prava zivotinja...
Probao sam ga uporedo sa gomilom Boss-ova (DS1,OD3,OD2,OS2,MT2...) i Metal Muff-om, i pojeo ih je pristojno...Malo mu je slabiji jedan deo frekvencija (oko 2k) ali to se da nadomestiti jako lako...

Jesi siguran u to??? Sve Berindzer pedale koje sam chuo su djubre, a jos manje mogu da verujem da bolje zvuci od Electro harmonics:confused:

Epidemic
10-07-2008, 01:05 PM
Ozbiljan sam u vezi tog Behringera, samo sto s jako lako naleti na primerke sa lampom koja brljavi (od recimo 3 komada koja sam probao, samo na jednom je lampa valjala, i taj sam i pazario:D). I ja bezim od Behringera ko macka od vode, ali zalomi se i njima kanda da naprave nesto pristojno.
Jos par stvari koje ne idu bas u prilog ovoj pedali, ali meni licno ne smetaju previse :
- bypass je izveden na jeftin nacin (radi i kad pedala nije u struji)
- kapice za potove su od lose plastike

Inace sam gazio pedalu (sa svojih 100+ kila :shock::D) i mogu reci da je dosta izdrzljivo kuciste...