Log in

View Full Version : Novi Scope Hardware - 10x jaci

anap25
05-03-2008, 06:56 PM
bivsi creamware, sadasnji SonicCore upravo objavio novi hardware...

http://www.sonic-core.net/en/home/xite.html

:shock::D

Ludnica....

puRe
05-03-2008, 07:36 PM
dokle ce vise da izbacuju preskupe relikvije iz daleke proslosti :)

sad su setili i Mac-ova...ali i dalje besmisleno skupo...

anap25
05-03-2008, 08:16 PM
dokle ce vise da izbacuju preskupe relikvije iz daleke proslosti :)

sad su setili i Mac-ova...ali i dalje besmisleno skupo...

Hmmm... 10 vise snage od sadasnjeg vodeceg 14 DSP boarda, kompletno iznova napisani softver i asio driveri (potvrdjeno), novi pluginovi u verziji V5....izgleda da imas informacije iz proslosti. Street price jednog 14 DSP boarda ti je oko 800 eura. Pa izracunaj. No to nije ni bitno. Ja se istos tobom slazemda je taj 14 DSP outdated ali s ovim XITE ces dobiti V5 software i sve pluginve koje sonic core ima :) Sto znaci: minimax, optimaster, prophet emulacija itd...

Max
05-03-2008, 08:55 PM
A moze li se koristiti samo kao DSP chip ..... ja ne bih da se uvlacim u matematiku patcheva ( bavim se muzikom , ne programiranjem :) )

Znaci voleo bih da ubacujem efekte pravo u Nuendo ( kao i UAD i PoCo ) i da koristim moju sadasnju kartu ....

Pozdrav

puRe
05-03-2008, 09:30 PM
A moze li se koristiti samo kao DSP chip ..... ja ne bih da se uvlacim u matematiku patcheva ( bavim se muzikom , ne programiranjem :) )

Znaci voleo bih da ubacujem efekte pravo u Nuendo ( kao i UAD i PoCo ) i da koristim moju sadasnju kartu ....

Pozdrav

postojao je mod gde se kartica tako koristi, ali onda ti vecina (dobrih) plugova nije radila jer nisu pisani za taj "XTC" mod...

mada ja "zivim u proslosti" pa je verovatno Scope platforma postala neverovatno drugacija u odnosu na verziju 4 kada sam poslednji put probao... :rolleyes:

@anap25:
gde mogu da uzmem taj 14 DSP board za 800eur?
ozbiljno pitam posto sam svuda video za sumanute cifre...a bas da nadjes negde duplo jeftinije od Thomanna mi je neverovatno...

Joyba
05-03-2008, 09:39 PM
Dzabe im 10x jaci DSP ako nemaju makar 3x brzi PCi bus(sto nije slucaj sa PCix u odnosu na obican PCi)... Jedino ako nisi creamware soft synth freak :mase:

idekius
06-03-2008, 12:13 AM
A da sacekamo da karta prvo izadje, proba se... pa da onda dajemo ocene? :rolleyes:

Arthur
06-03-2008, 02:49 AM
pa ti ako ces da je probas za kilo i po eura onda si.... :D

idekius
06-03-2008, 10:23 AM
pa ti ako ces da je probas za kilo i po eura onda si.... :D

Mislis dva kila i sedamsto grama :D

Joyba
06-03-2008, 02:16 PM
ma za te pare nakupujes se hardware-a i hardware-a :da:

alen
06-03-2008, 03:01 PM
Jbg,to vam je kao sam mercedesima.......
Moras da se isprsis da udjes u sektu.A kad udjes...8-)
Kako vreme prolazi i izlaze nove kartice drugih proizvodjaca sve vise i vise
se divim Creamware-ovcima i njihovom remek delu od platforme.
Da se ima itekako bi se isprsio te dve kile i nesto,bez trenutka
razmisljanja,makar to bio i nabudzeni oldtajmer.

Joyba
06-03-2008, 03:17 PM
Jbg,to vam je kao sam mercedesima.......
Moras da se isprsis da udjes u sektu.A kad udjes...8-)
Kako vreme prolazi i izlaze nove kartice drugih proizvodjaca sve vise i vise
se divim Creamware-ovcima i njihovom remek delu od platforme.
Da se ima itekako bi se isprsio te dve kile i nesto,bez trenutka
razmisljanja,makar to bio i nabudzeni oldtajmer.

pa sad, meni su creamware-ov routing, mixer, par efekata mercedes klasa.
za te pare kupis scope project z link sa i/o box-om(mix&master paket) i za ostatak hard sintove i da te ne boli glava :)

al aj sad da ne miniram, svaka cast za soniccore !!!

milos
06-03-2008, 04:14 PM
http://www.thomann.de/gb/use_audio_plugiator.htm
Kakav DSP je u ovom cudu ?

Joyba
06-03-2008, 05:01 PM
http://www.thomann.de/gb/use_audio_plugiator.htm
Kakav DSP je u ovom cudu ?

verovatno isti kao i u ovim sintovima(stari analog devices shrac):

http://www.sonic-core.net/en/products/synths.html
http://www.analog.com/processors/sharc/overview/customerstories/creamware/creamWareIndex.html

puRe
06-03-2008, 07:11 PM
Mercedesu ne prevezujes kablove svaki put kada hoces da se vozis :)

clusterchord
07-03-2008, 12:42 AM
ako ovo stvarno ima snagu 10x scope odnosno ekvivalent 140 SHARC procesora (koliko god mi to nevjerovatno zvucalo) bilo bi zanimljivo igrati se s time na Modularu III sa dodatnim FLexor modulima ali sa za red velicine vecom poifonijom. to mi je dosad najbolje zvuceci digitalni modular, daleko ispred zvuka Reaktora ili Nord Modulara G1 ili G2. (makar volim G1 zbog njegove karakteristicne prljavoce)

nadalje, to sto ne moras ubaciti ogromnu DSP kartu u PC, koji ionako ima problema s temperaturom.. nije zanemariva stvar, pogotovo za potencijale kupce kojima se CW princip svidja i od prije - mislim da ta cijela ideja nikako ne pripada proslosti - oni su samo prvi krenuli u powered plugins, gdje su uad, duende i poco nastavili .. uvijek je to tako, onaj ko dodje drugi ili treci, puno bolje razradi osnovnu ideju,i uzme pare..

nadam se da ce izdati i neku manju varijantu, npr sa 5x snage ili nesto tako, ko sto je ssl izdao mini duende... za oko soma, to nebi imao nista protiv da mi vozi modular iii, flexor, mozda solaris i tako to..

alavuk
07-03-2008, 07:03 AM
meni je i pulsar pojam a mogu samo da zamislim kakve zezalice tek mogu sa ovim ... mozda onog plugoratora ili kako se vec zove uzmem umesto nekog sinta zbog minimax-a sinta ne pokojnog humoristu

Manley
07-03-2008, 10:18 AM
fino...creamware ima dobre plug in-e, ovo bi trebalo da se proba

milos
07-03-2008, 02:37 PM
Ma meni je to zanimljivo zbog Prodysseya i Pro 12 :)8-)

SandRob
12-03-2008, 11:58 AM
taman mi je ostalo jedno prazno misto u reku... i bojom ce se uklopit. :da:

SandRob
12-03-2008, 12:10 PM

Pozdrav

bilo bi zgodno da je sve unutar senkvencera radi efekata koji idu u seriju (insert), ali sto se paralelnih efekata tice, prakticki ti je svejedno je li plugin u sequenceru ili izvan njega.

ja san se organizira tako da ne koristim scopeove inserte, osim na master kanalu, a sto se paralelnih efekata tice, preko senda od nuenda, umisto da saljes signal u integrirani fx kanal, saljes signal u nuendov bus na koji je spojen plugin iz scopea.
ista stvar je sa instrumentima. sviras ih preko porta od nuenda, jednako ko da su vst ili rewire.

prosto ko pasulj. :)

nedostatak je sto ne mozes cinis export iz nuenda, nego snimas pjesmu u realtimeu, sto nije nikakav hendikep, narocito kad znas da zauzvrat dobijas genijalni ruting i karticu koja radi realtime, isto ko hardware. :)

anap25
12-03-2008, 12:58 PM
Dzabe im 10x jaci DSP ako nemaju makar 3x brzi PCi bus(sto nije slucaj sa PCix u odnosu na obican PCi)... Jedino ako nisi creamware soft synth freak :mase:

Khmmm... ne kuzim. Lijepo ti pise da ce ov novo biti preko PCIx sabirnice spojeno.
Dal ljudi uopce citaju tekst :banghead:

anap25
12-03-2008, 01:00 PM
Ma meni je to zanimljivo zbog Prodysseya i Pro 12 :)8-)
Imam ih ovdje. Mogu ti reci da s njima provodim vrlo "zanimljivo" vrijeme :D