Log in

View Full Version : Arhitek - Indignations (pres. Dark Angel) - prva produkcija

ArhiteK
05-03-2008, 09:51 AM
Saveti, komentari, kritike?

sa obzirom da smo na samom pocetku, pomoc nam je stvarno potrebna.

www.myspace.com/arhitek

ili

http://rapidshare.com/files/96964212/EggSquirt.mp3

http://rapidshare.com/files/96964211/Dive.mp3

clusterchord
05-03-2008, 04:22 PM
poslusao sam egg squirt. svidja mi se. zanimljivo zvuci taj minimalizam. sound dizajn element je takodjer jako dobar, odradjen minuciozno. pogotovo ona polifona arpeggio linija koja se pojavljuje prema kraju - hebeni sound. dubby delays lievo desno, isto super.

sto se produkcije tice, ja bi osnovni beat, ovo sto je u centru i tuce, malo procesirao kroz nesto analogno, sa trafoima, da malo saturira, malo "udalji", da postane tek toliko mekse muzikalnije. nekad smo to zvali da malo vise zvuci "ko s ploce".tkdj, u kontekstu ovog tracka, noga mi je malo previse teska. starinska. volio bih da je malo originalniji sound. vise punchy, a manje tog booom.

sto se mjuze tice, s tim da nemam pojma jel to igra za taj stil ili ne, ali eto samo ideja.. sve mi je pet, samo bih na nekim mejstima , taman kad ritmicni elementi, efekti i taj glas odrade "dovoljno", uletio s nekim sint padom, ili procesirani zbor iili neki vocoder, ali u dalekoj pozadini , veliki reverb, highpass filter, tamo negdje daleko.. par malo zastrasujucih harmi .. da da odmak od sveg ovog , i ucini ga opet zanimljivim kad krene da lupa izpocetka. i smanjio bi broj ponavljanja "doggy.." daklem svi su mi elementi dobri, ali sam razvoj pjesme kroz tih 8 minuta, bi mogao imati vise drame, jos toga sot se mjenja. mozda..

btw nebi bilo lose da napisete s cim ste radili... ima li tu neki machine drum i sl.. bas su mi zanimljivi ovi "analog" perkusivni soundovi..

polsusat cu i drugu cim stignem ;)

ArhiteK
05-03-2008, 05:03 PM
Hvala ti mnogo na ovako iscrpnom komentaru, stvarno mi je pomogao da primetim neke sitnice.

Sto se tice previse ponavljanja Doggy momenta, slazem se sa tobom. Uz to odmah ide i dramatika razvoja. Mozda da sacekam sa prvom pojavom glasa jos malo, da atmosferici koje si spominjao iz dubina reverba najave glas, tako da prva pojava glasa bude malo razjasnjenje? Moracu da se poigram malo sa tim...

Cela stvar je uradjena iskljucivo uz pomoc AU pluginova u Live 7ici (NI FM8, MicroTonic, String Studio, plus simpler i efekti iz Live-a). Znaci nista od harvera nije ukljuceno u pricu.

Bass i beat mi i dalje ne cuce onako kako sam ih zamislio, tako da se slazem sa tvojom primedbom. Bilo bi dobro da je malo explozivniji i precizniji zvuk dole. Kontam da bi tome malo pomogao neki hardver, no za sada toga josh mena. Planiram nabavku machinedruma koji bi mogao da pomogne.
Ako neko ima savet za neki dobar put do socnog beata, znacice mi puno. Trenutno se igram sa RMIV, i imam utisak da moze da ponese pricu sa svojim beat synthom.

Analogne perkusije su prozivod MicroTonica. Obozavam taj soft drum synth. ultra jednostavan, a vrlo produktivan, plus ima prilicno ziv zvuk, analogan, mada se ljudi iz nekih labela zale da im u poslednje vreme dolazi reka stvari napravljenih iskljucivo od preseta iz ovog plugina. :) No, ako se upustis u sound design, otvara veliki prostor za igru...

clusterchord
05-03-2008, 05:36 PM
postoji li taj machine drum kao plugin na pc-u, ili u live 7 za pc?

zvuci kao dobar izvor da se nesto sintetizira, posamplira i preko SDS-a prebaci u moj emax ili neki drugi (karakterni) hardver sampler. da ga malo zamrlja..

inace , hardverski sampleri, pogotovo stari su odlicni za taj dodatni 3D, da malo makne bubanj od nas.. sve postane "vece".

btw tema sa harmama u arpeggiu (krene na 5:15) zvuci kao dobar potencijal da se negjde pojavi na nekom dalekom onako sje*anom padu. ili nesto tako. vazno da harme nemaju previse direktne veze sa bas linijom - da se stvara ta tenzija.. tako mi to ovdje mirisi..

ArhiteK
05-03-2008, 05:44 PM
postoji li taj machine drum kao plugin na pc-u, ili u live 7 za pc?

zvuci kao dobar izvor da se nesto sintetizira, posamplira i preko SDS-a prebaci u moj emax ili neki drugi (karakterni) hardver sampler. da ga malo zamrlja..

inace , hardverski sampleri, pogotovo stari su odlicni za taj dodatni 3D, da malo makne bubanj od nas.. sve postane "vece".

btw tema sa harmama u arpeggiu (krene na 5:15) zvuci kao dobar potencijal da se negjde pojavi na nekom dalekom onako sje*anom padu. ili nesto tako. vazno da harme nemaju previse direktne veze sa bas linijom - da se stvara ta tenzija.. tako mi to ovdje mirisi..

Moja greska!

Perkusije nisu proizvod MachineDruma nego MicroTonica i on postoji kao AU i kao VST. Odlican je.

Pogledaj na http://www.soniccharge.com/products

MachineDrum je hardverski synth o kojem trenutno mashtam. Verovatno sam ga zato i napisao... :)

Ti pozadinski zvuci i izmena aranzmana su mi definitivno sledeci korak.

clusterchord
05-03-2008, 05:51 PM
miks je znaci u liveu, na macu, ako sam dobro shvatio..?

ajd potrazicu taj microtonic da vidim kako se to ponasa.. ;)

EDIT: imam ga.. :cool:

za ovo iza bi cak mozda igrao neki M-Tron zbor, ali kroz analog filter i delay.. ili neki fantom zbor/vox sa tritona,fs1r ili sl.

lesha
05-03-2008, 11:08 PM
da se ne bavimo tehnikalijama, meni su numere monotone i mracne..

ali to je samo moje licno misljenje, nemojte da vas obeshrabri.

ArhiteK
05-03-2008, 11:22 PM
Hmmm... TO je ok. Namenjene su da budu mrachne i po malo nervozne. Razumem te i za monotoniju...

No, to moze biti i pitanje ukusa. Ono shto mi moze pomoci su bash tehnikalije. Taj momenat u muzici izlazi van ukusa i zanra, tako da ako imash neku kritiku sa te strane, shoot! :)

BTW mix jeste na MacBook Pro, Live 7...