Log in

View Full Version : ?timanje razglasa

MusicMan5
04-03-2008, 08:29 PM
Nov sam ovdje pa mi nemojte zamjeriti ako postoji ovakva tema...ja sam pretra?io i nisam na?ao...

Kako u?timati razglas...općenito...na ?to treba obratiti pozornost,?to koristiti,razina instrumenata i vokala,ritam gitare efekti i te stvari..ako ima neko ko se razumije neka napi?e neki tutorial,,hvalaaa

Tiki the Boyler
04-03-2008, 08:41 PM
Dobrodošao!

Pitanje ti je previše uopšteno... kao npr. "Možete li mi napisati neke fore da postanem stomatolog?" :) Ne ide to baš tako.

Tutorijal bi se u ovom slučaju zvao bar Knjiga!

Jedno od nepisanih Forumskih pravila kaže: "Što je pitanje konkretnije veća je vjerovatnoća da će neko odgovoriti na njega!", pa probaj tako...

Poz!

MusicMan5
04-03-2008, 10:08 PM
mislio sam omjere instumenata i vokala,koliko efekta u pojedine instrumente i vokale i na koje frekvencije paziti...

Oggy
05-03-2008, 01:40 AM
mislio sam omjere instumenata i vokala

Sto skladnije, to bolje

koliko efekta u pojedine instrumente i vokale

Tek toliko da ne preteras.

i na koje frekvencije paziti...

Treba posebno paziti na one kriticne.

E, sad, ako ti ovi odgovori deluju malo neprecizno, vrati se koji post vise, pa procitaj sta ti je Tiki napisao.
Tvoja pitanja ne da nisu konkretna, nego nam ne ostavljaju nikakvu mogucnost da ti pomognemo, cak ni teoretski...

LACKY
05-03-2008, 01:58 AM
U principu treba da ti vokal i instrumenti budu u korelaciji. To znaci da sve namestis da bude kako treba, e onda stavis efekta toliko da nije ni premalo ni previse tj. kako treba. E onda sve to pustis ni pre jako ali ni pre slabo, i onda ce sve da bude kako treba.
Gde ono stadoh?

Rhino
05-03-2008, 02:03 AM
Gde ono stadoh?

i onda ce sve da bude kako treba:D

LACKY
05-03-2008, 02:12 AM
Tako je! : Povikaše seljaci, poskidaše čakšire i sedoše na mravinjak.

Rhino
05-03-2008, 02:14 AM
o boze:banghead:

LACKY
05-03-2008, 02:16 AM
Ne prizivajte Boga zarad gluposti!

Rhino
05-03-2008, 06:30 AM
Osnovni i prvi korak ka unutrasnjem miru je, udahnite vazduh duboko...

Javite se za drugi korak na 1-800-NOSOROG

Daj covjece, bila ti je simpa opaska. To je bila i poenta iste, ne? Zbog toga sam se nadovezao na nju. Nema razloga da budes tako malodushan.

Sad me izvin'te odoh da radim :)

LACKY
05-03-2008, 11:37 AM
Dosao sam do NOSOROGA, sta sad?

HeatMan
05-03-2008, 12:59 PM
U principu treba da ti vokal i instrumenti budu u korelaciji. To znaci da sve namestis da bude kako treba, e onda stavis efekta toliko da nije ni premalo ni previse tj. kako treba. E onda sve to pustis ni pre jako ali ni pre slabo, i onda ce sve da bude kako treba.
Gde ono stadoh?

jel koristish suvlji ili techniji reverb? mislim, kako dobijash taj "mudizam".. 8-)

Rhino
05-03-2008, 06:58 PM
Dosao sam do NOSOROGA, sta sad?

Podjes do postanske stedionice, pa se vratis na dorcol. Prijace ti setnja..

Daj me iskuliraj, mozemo ovako do sledeceg petka. A nema potrebe, slozices se valjda? Nemoj da budes namcor, nije dobro za zdravlje:wink:

AcaHari
05-03-2008, 09:25 PM
Postovana gospodo kad se postavi pitanje o stimovanju razglasa, svi ste zaboravili da postavite osnovno pitanje.
1.Koji razglas
a.Linearray
b.Konvencionalan.
c..........
2.Na otvorenom ili unutra........................
Nisam video da je covek postavio pitanje o produkcionim pitanjima.
Mislim da je bilo dovoljno od mene.

Reinhardt
09-03-2008, 12:57 AM
Mislim da je bilo dovoljno od mene.

i ja isto