Log in

View Full Version : Paznja,kompozitori,tekstopisci,aranzeri,admini.pro i junior memberi

oliver10
04-03-2008, 05:51 PM
Dakle,na ovom forumu sam uspeo da kupim,prodam i razmenim gomilu hardwera od kako sam se prvi put ulogovao.
Upoznao sam mnogo dobrih,kulturnih,priucenih,profesionalnih i drugih ljudi.
Cak sam i prodao par pesama preko nekih clanova.
Ne znam da li sam na pravom mestu za ovaj post ali mislim da bi bilo VRLO korisno i PODIGLO bi nivo foruma na visi nivo kada bi pored malih oglasa hardverskih i softwerskih elemenenata postojao i tread mali oglasi intelektualne svojine(recimo),gde bi clanovi koji su zainteresovani postovali ponude za prodaju-kupovinu tekstova,kompozicija,aranzmana,produkcijskih i music inzinjering usluga etc.
Mislim da je to potrebno da bi ljudi lakse dolazili do poslova,jeftinih,pristupacnijih,kvalitetnijih usluga i samim tim mnogo vise ljudi bi bilo zainteresovano da se loguje i koristi ovaj sajt.Znaci pored ljudi koji su zainteresovani za tehnicka pitanja logovali bi se i ljudi korisnici muzickih usluga,dakle izvodjaci,video producenti(reklame,serije...)i tako dalje.
Mislim da je ideja odlicna i da NE SKODI A MOZE MNOGIMA DA KORISTI!
Zato pozivam clanove,administratore i sve relevantne i nerelevantne clanove da daju svoje misljenje o ovome.
UNAPRED ZAHVALAN!

Danny Lou
04-03-2008, 07:44 PM
to je trebalo odavno da bude... isto recimo da se ukljuci i ljude za svirke i sl.

"7"
04-03-2008, 10:09 PM
Pa oglasi su oglasi, niko ti ne brani da takav oglas postavis... bilo je i oglasa, koliko se secam, i za poducavanje i za prodaju pesama... nikakav problem, gde god ga postavis ljudi ce ga videti, bolje je mozda da su svi na jednom mestu...

Pozz

oliver10
05-03-2008, 02:02 AM
Prvo-hvala moderatoru sto je prebacio tread na pravo mesto.
Drugo Mislim da nije isto sto i klasican mali oglas,jer bi se ovako napravila baza podataka.Ne bi to bio klasican tread oglas nego tread koji bi se editovao(svako svoj)tipa napisati sta ste do sad radili (ako nesto vec jeste)pesme,muziku za film,seriju itd.
cim nesto novo uradite vi editujete svoj oglas-tread.Tako da onaj ko je zainteresovan za angazman odredjenog umetnika ili producenta,bend i tako dalje moze u glavnim crtama da shvati o cemu se radi(poput izloga u radnji).
Nadam se da ste me shvatili i razmislili koliko bi to bilo dobro za sam RUMSKI.a naravno i njegove stalne korisnike.Takvih sekcija oglasa nema.

P.S.
Svaki clan koji zeli da se na ovaj nacin reklamira imao bi pravo na samo 1 post koji bi naknadno editovao(nema smisla da svaki put kad napisem novu pesmu postujem da je ima u prodaji:shock: ).
Uzmite u obzir da ja licno ne znam ni za jedan ovakav sajt u Srbiji ili bivsoj Jugoslaviji a mislim da ovaj sajt moze na ovaj nacin da pospesi saradnju ljudi na balkanu a mozda i pomogne da neko izda nesto svoje i u inostranstvu.

LACKY
05-03-2008, 02:14 AM
Precesljaj malo forum, o ovome se danima razgovara.

Arthur
05-03-2008, 10:22 AM
U principu ne svidja mi se ideja da to bude u vidu oglasa, vise bi bilo zgodno da se pojavi neki adresar/yellow book ljudi koji se profesionalno bave ovim poslom.

DaBear
05-03-2008, 10:28 AM
U principu ne svidja mi se ideja da to bude u vidu oglasa, vise bi bilo zgodno da se pojavi neki adresar/yellow book ljudi koji se profesionalno bave ovim poslom.

Bolja fora, da...ALI,. to ce se opet pretvoriti u kamaru bezveznih pesama koje samo zauzimaju mesto na serveru.
Ko ce od pevaca sad da kopa po forumu i trazi pesme??

Mozda se proda jedna dve, nekom ko nije tolika faca...ali cisto sumnjam da je to pravi nacin.

Zna se kako se to radi..stekne se ime, ili se nadje manager koji trazi pesme ili sta vec. Ovako...nema smisla.

Za Yellow Pages - ok, nije losa fora, ali u realnosti - ko ce to da koristi?
Bendovi da traze studio i producenta? Pevaci kompozitore?
kako da znas da oglaseni kompozitor nije neki mrmot? itd itd?

Ko hoce da se reklamira, nek plati oglasni prostor na forumu, ionako nije skupo?,
a?:mad:

LACKY
05-03-2008, 11:21 AM
Pa neprodajemo kinesku robu na veloko i malo. Prodajm pesme i textove, cena po komadu 300 e a preko 1000 komada 3 e.

Arthur
05-03-2008, 01:18 PM
@daBear

pogresno si me shvatio. Ja predlazem da se sve potrebe za tim zadovolje jednim konkretnim spiskom ljudi koji su iz posla, sa podacima o nacinu kontaktiranja i vrstom delatnosti. O da, itekako znam da su ljudi mene ili nekog drugog cimali za broj telefona ili kontakt na ovog ili onog zbog neceg.

oliver10
05-03-2008, 01:19 PM
Arture potpuno se slazem sa tobom,to je otprilike to o cemu sam pricao.Sto se tice ostalih,niko vas nece goniti motikom da napravite svoj yelow page.To je valjda dobrovoljno.Ko ima toliko posla i misli da je ova stvar degradacija njegovog lika i dela ne mora da to radi.Ja stvarno neverujem da ce se registrovati neko poput Dragana Brajevica,Marine Tucakovic,Romariija ili Gorana Bregovica.Njima to nije ni potrebno.To je potrebno neafirmisanim ili srednje afirmisanim autorima koji zele da predstave svoje radove.
P.S.
Izvinjavam se ako nisam video da je ovo neko vec pominjao na forumu.
Ja i dalje insistiram da to ne budu klasicni mali oglasi vec nesto poput licne baze podataka na dobrovoljnoj bazi.

oliver10
05-03-2008, 01:29 PM
Off topic za KAPETANA SARADNIKA.
Malopre pogledam jos jedan post koji sam postavio u vezi novih pravila za male oglase i vidim da je nakon jedne stranice zatvoren potpuno bez razloga i jos ces da ga sutra OBRISES.
O cemu se radi.Kad sam se ulogovao na ovaj site administratori se nisu ponasali ko BOGOVI i imali su vise strpljenja i tolerancije.
Ako se neko nesto pozali zarad dobrobiti sajta dobije cusku.Svaka j.... cast!

DaBear
05-03-2008, 01:50 PM
@daBear

pogresno si me shvatio. Ja predlazem da se sve potrebe za tim zadovolje jednim konkretnim spiskom ljudi koji su iz posla, sa podacima o nacinu kontaktiranja i vrstom delatnosti. O da, itekako znam da su ljudi mene ili nekog drugog cimali za broj telefona ili kontakt na ovog ili onog zbog neceg.

ok, ako tako kazes....nije problem napraviti spisak, i uploadovati nove informacije....a kako ce publika / pevaci / oni kojima trebaju producenti i kompozitori, znati gde da to pogleda?

I sta ako se (na pr.) prijavi 2000 kompozitora i producenata ?
(rumski imapreko 3000 clanova - svi su producenti)

To ce biti stranice i stranice sa spiskovima..ko ce to da lista / gleda / cita /???

kako pronaci pravog u tolikom moru..?

silicon science
05-03-2008, 01:55 PM
Malopre pogledam jos jedan post koji sam postavio u vezi novih pravila za male oglase i vidim da je nakon jedne stranice zatvoren potpuno bez razloga i jos ces da ga sutra OBRISES.
O cemu se radi.Kad sam se ulogovao na ovaj site administratori se nisu ponasali ko BOGOVI i imali su vise strpljenja i tolerancije.

Nemoj mesati administratore i moderatore. Po meni administratori kao da su nezainteresovani za to sta se desava.:( I u pravu si za ponasanje nekih od moderatora

Danny Lou
05-03-2008, 04:48 PM
dabear ovo je bolje nego sto ti se cini... a ljudi ce da priloze sta su do sad radili. ako to bude necije saznace se pa nece nikad vise ni raditi, mislim da smo dosta povezani. jednom ko uprska nema ga vise i gotovo. i ako neko bude trazio nekog provjerice ga jos 5000 puta na 50 nacina, to je najmanji problem...

Oggy
05-03-2008, 04:54 PM

Pokusacu da budem kratak i sazet, kako bi me sto bolje razumeo.

1. Topik o malim oglasima vec postoji i samo je stvar tvoje lenjosti ili nezainteresovanosti za nalazenje konkretnog resenja, sto to nisi pomenuo na mestu gde se vec danima o tome diskutuje.

2. Ni jednim svojim predlogom nisi cak ni nagovestio moguce resenje problema, iako sam par puta insistirao na tome. Znacii, cista demagogija kao i ovaj topic.

3. Topic sam obrisao posle sugestija par ljudi i uzajamnog konsultovanja sa njima i to brisanje nije rezultat moje samostalne odluke, i ako se u potpunostii slazem sa ucinjenim. A ako te zanima, ne, ja nisam bio taj koji je to predlozio, ali jesam bio taj koji se sa time slozio i uradio.

4. Koji si mi ti da dovodis u pitanje moje postupke? Kada budes placao clanarinu stotinak evra mesecno, osnuj sindikat pa drndaj vunu koliko ti drago, ovako, uzivaj u blagodetima besplatnog znanja, iskustva i mogucnosti da prodas jos po koju pesmu . Naravno, mozes da kazes i "Hvala".

5. izuzmi me iz svojih prozivki, a svoja obracanja meni svedi na potrebnu meru (ako je uopste potrebno), a u svrhu eventualnih strucnih rasprava. U suprotnom cu morati da primenim svoja moderatorska ovlastenja i sprecim te u tome.

6. Kada budes imao sta pametno i konkretno da predlozis, slobodno to ucini u sekciji "Predlozi i sugestije", a prethodno proveri da li se vec neko setio tog istog, da ne bi glumio "uvredjenu snajku" kada te neko spreci da spamujes po forumu.

7. Samo replika na tvoju opasku : " Ako se neko nesto pozali zarad dobrobiti sajta dobije cusku.Svaka j.... cast!"
- Nisi se ti pozalio zbog dobrobiti sajta, vec zbog svoje licne, te nemoj da ocekujes da se svi ovde rasplacemo. A o dobrobiti sajta, pusti da razmisljaju oni, kojima je dokazano stalo do istog. O casti bolje i da ne pocinjemo...

Nadam se da sam sada malo razjasnio stvari?

Oggy
05-03-2008, 05:01 PM
Nemoj mesati administratore i moderatore. Po meni administratori kao da su nezainteresovani za to sta se desava.:( I u pravu si za ponasanje nekih od moderatora

Kojih "nekih". Imenuj, kako bi se problem resio ili nemoj ni pocinjati, ako nemas sta da kazes.

Oggy
05-03-2008, 05:45 PM
ZA KAPETANA SERADNIKA! (izvini na lingvistickoj gresci)
1.Posto ti sujeta izlazi na d... i usta i ocigledno je da si preterao i glumis mi nekog velikog profesionalca.MOBINGRATORU(opet Greska) da si pogledao video bi da imam vise od sto postova tako da se prica o pravilniku bas uopste ne odnosi na MENE nego na druge.

:)
izvini... Jako mi je smesno dok citam ovo... Vidim da si krenuo licno iako se ne poznajemo, pa prihvatam izazov...

Oliver Stojiljkovic, kralj "trash dance-a" u pokusaju vaskrsnuca, drzi profesionalne ili bilo kakve pridike, bilo kome... :)

Izvini... Zaista nisam pogledao koliko imas postova. Trudim se da ne obracam paznju na nebitne stvari i marginalce....
Mada... cini mi se da ti je to bas bio stoti post u momentu kad sam ti replicirao. Mozda si ti ipak ovo sve radio da stignes do "magicne stotke"? :rotfl:

OVO JE MOJ ZADNJI POST.

Ispravno se kaze "poslednji". "Prednji-zadnji", "prvi-poslednji" ;)
Eto ti jos jedne besplatne lekcije sa ovog foruma.

Pomoci cu ti da izneses kofere kad si vec krenuo...
Sve najbolje ;)