Log in

View Full Version : dbx DDP

boom.trass
04-03-2008, 11:36 AM
Zamolio bih vas da ovu temu posmatrate kao nadovezivanje na pricu o duploj parametrici u zivoj svirci. :)

Naime, poslusao sam savet koji se tice compressor, gate, limiter processora i krenuo u potragu za dbx 166xl-om, ali negde na pola puta sreo sam prijatelja koji mi je ponudio dbx DDP(digital dynamic processor) uz reci: probaj, koristi, a ako ti se bude svidelo-dogovoricemo se...

Naravno, uzeo sam ga na probu, ali bih pre svega(pre nego kupim kablove za insertovanje) hteo da se konsultujem sa vama.
Postavio bih par pitanja.

Prvo:

Kako ocenjujete ovu spravu na lestvici od 1-10?

Reklo bi se da je vise studijski orijentisana.

Koliko cu imati koristi od nje u zivoj svirci benda?

Poseduje 2 kanala i na svakom Eq, Gate, Compressor, De-Esser, Limiter

Moja ideja je da koristim samo Gate, Compressor i Limiter u nekoj `light` varijanti. Processor bih insertovao na LR master-insert od miksete. Na zalost, A&H MixWizard nema grupe, tako da ne mogu da koristim levi setup processora za bubanj i bas(recimo), a desni za vokale, sto bi po meni bilo najbolje.

Sta kazu strucnjaci?

Pozdrav!

spidermusic
06-03-2008, 01:54 PM
Ne znam kako ta sprava radi. Verujem dobro, ali bih se ja radije odlucio za DBX166. Koristio sam ih i dan danas koristim dva za peglanje kick-a, dobosa i vokala. Za novce koje kosta na zivim nastupanjima radi odlicno.

Sigurno postoji bolje, ali za nase uslove mislim da je ovo pravi izbor.

boom.trass
06-03-2008, 09:51 PM
Spidermusic, znam da je dbx166 neki `nas` live standard(i to mi je stalno na pameti). Ja cak i vise volim analogne uredjaje za live, zbog `on the fly` podesavanja, ali ovo je prilika koja me finansijski ne bi opteretila, a vec mi stoji u reku.
Vec bih ja nesto isprobavao, experimentisao, da imam Y kablove za insertovanje. Ali ne bih da pazarim te kablove, da izgubim vreme podesavajuci, pa da se razocaram. Voleo bih prvo da se konsultujem sa nekim ko je radio sa DDP-om.
Pozdrav!

Arthur
07-03-2008, 12:19 PM
moj najtopliji savet ti je da se manes forumovanja i da lepo ubodes spravu i probas je i onda podelis sa nama misljenje o njoj. Narocito jer je dosta ljudi sa foruma nije nikad videlo, pa eto korisne informacije.

spidermusic
07-03-2008, 12:29 PM
Ne zali pare za kablove. U bilo kojoj varijati ti kablovi ce ti trebati. Sto rece Arthur, ubodi spravu, probaj i proceni sam.
Naravno, ne zaboravi da nas izvestis kako sprava radi. :wink:

Pozz

boom.trass
07-03-2008, 07:15 PM
Ok, narode.... Izgleda da ce tako i biti.

Pozdravljam...

Combo
10-03-2008, 04:17 PM
Volim ljude koji non-stop mesaju BABE i ZABE. DBX 166 i DDP se nemogu cak ni poraditi... Prvo sto je DDP jedno 5 puta skuplji pa ako se ima onda se i cuva...

Namena mu je cista digitalije sa svojim procesorima i odlicno se uklapa u ostalo digitalno okruzenje, A/D, D/A konverteri, opticki ulazi izlazi... Ako je i ostatak oprama takav onda imas visoko-budzetni live setup. Medjutim ako nije, cemu onda sprava??? U analogiji pogotovu, koriscenjem Y kablova na jednom takvom uredjaju je samo skrnavljenje uredjaja... DBX 166 ce suprotno svaki posao u analognom domenu zavrsiti mnogo bolj bez daljnjeg.

DDP je IZVANRADAN DIGITALNI DINAMICKI PROCESOR, naci ces ga u Project Studiima, digitalnom live set-up-u, a najvise zbog svoje tehnicke konstrukcije na TV gde njegova primena dolazi do izrazaja 100%.

RTS recimo ima po 2 DDP-a u svakom studiskom rack-u!

spidermusic
10-03-2008, 06:55 PM
Volim ljude koji non-stop mesaju BABE i ZABE. DBX 166 i DDP se nemogu cak ni poraditi... Prvo sto je DDP jedno 5 puta skuplji pa ako se ima onda se i cuva...

Namena mu je cista digitalije sa svojim procesorima i odlicno se uklapa u ostalo digitalno okruzenje, A/D, D/A konverteri, opticki ulazi izlazi... Ako je i ostatak oprama takav onda imas visoko-budzetni live setup. Medjutim ako nije, cemu onda sprava??? U analogiji pogotovu, koriscenjem Y kablova na jednom takvom uredjaju je samo skrnavljenje uredjaja... DBX 166 ce suprotno svaki posao u analognom domenu zavrsiti mnogo bolj bez daljnjeg.

DDP je IZVANRADAN DIGITALNI DINAMICKI PROCESOR, naci ces ga u Project Studiima, digitalnom live set-up-u, a najvise zbog svoje tehnicke konstrukcije na TV gde njegova primena dolazi do izrazaja 100%.

RTS recimo ima po 2 DDP-a u svakom studiskom rack-u!

Sve je to lepo i tacno, samo, koliko mi je poznato covek koji trazi savet raspolaze analognom opremom (kupio je novi analogni mikser) i pored toga trazi spravu cijim ce setovanjem brzo i lako doci do zeljenog zvuka.

Niko ne spori kvalitet DDP-a, ali se postavlja pitanje da li mu je digitalna sprava sa optickim ulazima i izlazima potrebna u setup-u, ili moze i sa jeftinijim uredjajem dobiti zeljeni kvalitet.

To sto RTS ima po dva DDP-a u rack-u nista ne govori. Lako je kupovati opremu za tudje (zapravo nase) pare i kada ne postoji potreba za takvim uredjajem.

Combo
10-03-2008, 09:23 PM
Skroz TACNO i ZALOSNO (kolega) :)! U Studiu 11 RTS-a - 2xDDP komada i oba skupljaju prasinu a sa onim SONY DMX-100 digitalnim mixerom isli bi fenomenalno! Medjutim nema to tamo ko ni da koristi... spansko selo!!!

A gde ces bolje od DBX 166 za analogni live setup! Koji crni preseti kad je LIVE u pitanju pa cak i studio, uvek ih iznova namestas, pa cak ako unapred znas i kako sta zvuci, doboljno je da ti vremenska prognoza pokvari SVE! TRESHOLD pod prstice pa sve puca i svi srecni!:)
file:///E:/%21_A_%20DATA_%20%21/Semestar%20V%20i%20VI/PRAKSA/Studio%2011%20%28Abardareva%29/Patch%20Bay%203.jpg

boom.trass
10-03-2008, 10:29 PM
Combo, cenim vase misljenje, ali jos jednom da ponovim, DDP mi vec stoji u reku. Dobio sam ga od prijatelja za DZ. Treba da nabavim Y kablove i da spravu povezem sa analognom miksetom. Pitanje je, da li mogu da ga koristim na nacin na koji sam opisao u prvom postu? Da li je neko koristio DDP za live? Na koji nacin? Svakako cu uzeti te kablove i krenuti u experimentisanje, ali mozda na tom putu moze neko da mi pomogne sa konkretnim savetima?
Hvala!

Combo
11-03-2008, 12:41 PM
Dragi prijatelju Boom Tras :), tu neke velike filozofije nema, pogotovu ako vam je to jedini uredjaj za dinamicku obradu signala! Najpametnije je insertovati ga na neku grupu ili master sekciju i koristiti ga samo kao kompresor/limiret, nista vise! U svakom slucaju i ako ga koristis za live necete pogresiti NETREBA SAMO NIKAKO PRETERIVATI SA KOLICINOM ULAZNOG NIVOA U OVAKVE UREDJAJE!!! Imate veliki broj parametara za fina podesavanja, medjutim za vrednosti njihovih opsega cete morati, u svakom slucaju, da na brzinu prodjete User Manual!

boom.trass
11-03-2008, 03:32 PM
Hvala na savetu! Tako sam i planirao, da ga insertujem na master, jer na zalost nemam grupe na mikseti. Pokusacu sa nekom blagom compressor/limiter varijantom. User manual cu morati da proucim, svakako.
Pozdrav!