Log in

View Full Version : Shot cetvrti na HRT top 40

Max
03-03-2008, 02:52 PM
Cestitke !!!!

A posto se lista zasniva na prodaji , zanima me koliko zapravo treba prodati diskova da bi se doslo na 4 mesto ......... Shot ???

Cuo sam i Ninu Badric i meni je ono predivno ..... ko trenutno radi aranzmane i produkciju za nju ???

Pozdrav

idekius
04-03-2008, 08:02 PM
Cestitke Shotu... Kao i uvek, "Elemental" pichi po bivsoj SFRJ :da::)

lesha
04-03-2008, 08:29 PM
samo napred :)

Shot
05-03-2008, 12:54 AM
Hvala ljudi!

Nema blagog pojma koliko je to prodanih primjeraka! Uopce nemam nikakve izvjestaje od prodaje jer nije proslo niti mjesec dana otkako je izasao cd. A i kad ce ti izvjestaji postojati u izdavackoj kuci, necu ih pogledati. Ne zelim to znati.

Nina Badric ima nekoliko producenata s kojima radi. Ove sve rasviranije stvari rjesavaju duo Alan Bjelinski - Ante Gelo. Oni sjajno rade taj posao. Vjerovatno su najjaci trenutno. A "digitalne" stvari odradjuju Baby Dooks ili Dash. Znam da je prvi singl s albuma "Imati pa nemati" radio Dash. To su ljudi koji inace rade sa stvarno najjacim imenima s USA hiphop/r&b scene. Disk je miksao Miro Vidovic u svom Morris Studiju (najjaci studio trenutno po produkciji, ako ne i po opremi u HR) - SSL4000G, PT HD, shitload outboarda...

LACKY
05-03-2008, 01:43 AM
Upoznao sam Antu Gelu kada je svirao Arsenov koncert, covek je sjajan gitarista ali nisam znao da se bavi i produkcijom.

Max
05-03-2008, 06:23 PM
Hvala ljudi!

Nema blagog pojma koliko je to prodanih primjeraka! Uopce nemam nikakve izvjestaje od prodaje jer nije proslo niti mjesec dana otkako je izasao cd. A i kad ce ti izvjestaji postojati u izdavackoj kuci, necu ih pogledati. Ne zelim to znati.

Nina Badric ima nekoliko producenata s kojima radi. Ove sve rasviranije stvari rjesavaju duo Alan Bjelinski - Ante Gelo. Oni sjajno rade taj posao. Vjerovatno su najjaci trenutno. A "digitalne" stvari odradjuju Baby Dooks ili Dash. Znam da je prvi singl s albuma "Imati pa nemati" radio Dash. To su ljudi koji inace rade sa stvarno najjacim imenima s USA hiphop/r&b scene. Disk je miksao Miro Vidovic u svom Morris Studiju (najjaci studio trenutno po produkciji, ako ne i po opremi u HR) - SSL4000G, PT HD, shitload outboarda...

Hvala na odgovoru !

Sto se tice Nine Badric , dopao mi se aranzman balade " Da se opet tebi vratim " ..... jak uticaj Vlade Dzihana :)

Cuo sam da je Baby Dooks radio i sa Jay Z i ostalim .... samo mi nije jasno sta rade , i zasto onda rade i dalje u Hr , zasto ne zapale tamo gde je biznis ????

Baby Dooks je radio i za srpske pevace , znam ih vec nekoliko .... ( Knez , Ana stanic ... )

u svakom slucaju .... dva mesta ste ispred Nine :D :D :D

Pozdrav

Dushan_S
13-03-2008, 03:22 AM
Čestitke! :)

HeatMan
13-03-2008, 05:13 AM
hteo bih samo da pohvalim ovaj i proshli album grupe elemental.. i da pozelim dalju srecu u radu..

elem, ono shto me interesuje je:

imash trip da stavish neki efekat* preko glasa i da "unishtish" glavni fazon albuma.. sve se chuje, sve je ok.. ali mi opet nekako jako chudno zvuchi.. pa bih molio da objasnish shta si radio sa glasom u pesmi: "daleko".. pokushavam da skapiram, stvarno.. ajd' u pesmama "male stvari" i "hr pjevachica" mogu i da skapiram, poshto je studio "seshn".. :) ali nekako u pesmi "daleko" mislim da ti nije trebao taj flanger na glasu ili shta je vec.. poshto mi je pesma, iskreno, najbolja na albumu.. naravno, sve je ovo subjektivno mishljenje, tako da nemoj da se ljutish.. ali samo pokushavam da skapiram..

btw, izuzev ovih pesama mi je mix jaako dobar.. stoji rame uz rame sa svetskim standardom.. svaka chast za to.. :) najvishe mi godi kako uklapash bass sa kickom.. pa me s' toga interesuje i shta si uglavnom koristio od opreme i plug inova na ova poslednja dva albuma.. :)

*(ne mogu da skapiram koji je, jer mi zvuchi kao da je sniman vokal na ultra loshem mikrofonu - a verujem da to nije sluchaj)

evo sad razmishljam, mozda bi bilo najbolje da ga pozovete kao pochasnog chlana.. :) da lepo poprichamo ovako.. :)

Shot
13-03-2008, 11:20 AM
hehe! Daleko... 8-)
Ideja sa vokalom na "daleko" je bila da ga unistim! Namjerno! To je prekrasan pop refren koji ide na na odvratnu tjeskobnu temu. Zato je ideja bila da svi koji to poslusaju kazu "Koji k*rac!! Zasto!?". Vidim da si ti vec pao na to!! hehe!

Vokal je prvo dupliciran na dva kanala. Svaki od kanala je dobio na insert onaj Speakerphone plugin. Onda sam u realtime-u mjenjao tipove pojacala na Speakerphoneu i to se snimalo na novi kanal. Tako sam "na pamet" nalupao to na oba kanala vokala. Onda sam te "nove" kanale poslao na stereo grupu (ITB). Ta grupa je smiksana kao najnormalniji cisti vokal, znaci eliminirane su rezonancije i malo je kompresirana. To je jedina stvar na kojoj sam miksao vokal uglavnom ITB. Ta dva kanala su zatim izasla na pult da bi se sumirala sa ostalim kanalima. S pulta je na vokalu poslan send u phaser koji je malo ta dva kanala povezao (jer su panirani eksteremno L-R pa je malo odlazilo u kontrafazu. I to je to...

inace sto se tice opreme, koristim sve sto imam (a toga bas nije puno). Usnimavano je uglavnom preko UA 2-610 preampa, osim bubnja koji je na vecini pjesmama isao sa Tridenta 8T a na par pjesama je usnimavan bubanj na Allen&Heath MOD3 pult (stara mrcina iz '79 godine, pokupio sam ga od naseg Sandra). Miksano je na Tridentu + dosta pluginova iz kompa, send efekte sam spojio da s pulta idu u komp pa se izvlace iz Pulsar/Scope efekte... Bio je tu jedan mali Lexicon za bubanj... diy Pultec na lead vokalu... tri klona 1176... Ipak kljucna je stvar ideja da tocno uvijek znam sto hocu dobiti od svake stvari. Vec kod usnimavanja instrumenata je bitno dobiti tocno taj zvuk koji treba toj pjesmi, i onda u miksu ne pristajat na kompromis. Masu puta je miks dobro zvucao i bio tehnicki sasvim ispravan ali ako nema "ono nesto" onda se sve rusilo i islo nanovo...

I nemoj me pliz za "pochasnog chlana", gosta ili tako nesto... Nisam ja taj!

Maiv
13-03-2008, 12:48 PM
Cestitke !!!

Bas sam sad citao intervju sa Remi u Metrou...

Znaci Speakerphone ipak radi svoje unatoc kritikama, ja sam ga isto upotrebljavao u nekim momentima zadnje vrijeme, cisto da stvori neki ludi ambijent.

SHIVA
13-03-2008, 01:55 PM
@ Shot: Chestitke tebi i band-u. Ne pratim TV program pa me ova vijest bash ugodno iznenadila. Zasluzhili ste to definitivno!

HeatMan
13-03-2008, 03:39 PM
hehe! Daleko... 8-)
Ideja sa vokalom na "daleko" je bila da ga unistim! Namjerno! To je prekrasan pop refren koji ide na na odvratnu tjeskobnu temu. Zato je ideja bila da svi koji to poslusaju kazu "Koji k*rac!! Zasto!?". Vidim da si ti vec pao na to!! hehe!

Vokal je prvo dupliciran na dva kanala. Svaki od kanala je dobio na insert onaj Speakerphone plugin. Onda sam u realtime-u mjenjao tipove pojacala na Speakerphoneu i to se snimalo na novi kanal. Tako sam "na pamet" nalupao to na oba kanala vokala. Onda sam te "nove" kanale poslao na stereo grupu (ITB). Ta grupa je smiksana kao najnormalniji cisti vokal, znaci eliminirane su rezonancije i malo je kompresirana. To je jedina stvar na kojoj sam miksao vokal uglavnom ITB. Ta dva kanala su zatim izasla na pult da bi se sumirala sa ostalim kanalima. S pulta je na vokalu poslan send u phaser koji je malo ta dva kanala povezao (jer su panirani eksteremno L-R pa je malo odlazilo u kontrafazu. I to je to...

inace sto se tice opreme, koristim sve sto imam (a toga bas nije puno). Usnimavano je uglavnom preko UA 2-610 preampa, osim bubnja koji je na vecini pjesmama isao sa Tridenta 8T a na par pjesama je usnimavan bubanj na Allen&Heath MOD3 pult (stara mrcina iz '79 godine, pokupio sam ga od naseg Sandra). Miksano je na Tridentu + dosta pluginova iz kompa, send efekte sam spojio da s pulta idu u komp pa se izvlace iz Pulsar/Scope efekte... Bio je tu jedan mali Lexicon za bubanj... diy Pultec na lead vokalu... tri klona 1176... Ipak kljucna je stvar ideja da tocno uvijek znam sto hocu dobiti od svake stvari. Vec kod usnimavanja instrumenata je bitno dobiti tocno taj zvuk koji treba toj pjesmi, i onda u miksu ne pristajat na kompromis. Masu puta je miks dobro zvucao i bio tehnicki sasvim ispravan ali ako nema "ono nesto" onda se sve rusilo i islo nanovo...

I nemoj me pliz za "pochasnog chlana", gosta ili tako nesto... Nisam ja taj!

hahahahah.. nisi ti normalan bash.. hahah.. kad sam slushao prvi put, zvuchalo je kao da ti je neispravan mikrofon.. :) mislim da si malo preterao sa flangerom ili chorusom na celoj pesmi.. mislim, kada poslushash sve zajedno.. mada, ako si hteo da zvuchi dijabolichno, uspeo si.. :) mislim da ste to, realno, mogli da progurate kao glavni singl i da puknete po "pop" produkciji.. mislim da bi moglo i na evroviziju bez problema da ode.. :)

shto se tiche opreme, pa i nije bash malo.. :) bitno je znati koristiti opremu koju imash a ne imati krcat studio..

svaka chast! gurajte dalje!

btw, sad cu mozda da te iznerviram, ali na jednom domacem (srpskom) forumu se pojavio album za dl.. ja sam bio moderator na tom forumu, i urgirao sam da se skine album, ali eto.. administracija je takva.. nisu hteli da skinu jer "nece ni hrvati nashe albume".. ja rekoh da se krene od nas, da pokazemo primerom, pa ce mozda i fm jam i ostali forumi da skinu nashe albume sa neta.. medjutim, nisu hteli.. poenta priche: dao sam ostavku na najvecem domacem hip hop forumu (na kom sam bio jedan od, takoreci, chinovnih ljudi vec 2 godine) zbog poshtovanja prema elementalu.. a to nije malo.. mislim da bi mogli da se izorganizujemo neshto i probamo da promenimo malo mentalitet ljudi ovde.. eto, slushao sam "daleko" dok sam pisao ostavku.. :)

pozdrav

diviner
13-03-2008, 03:41 PM
4thi...odlicno! Svaka cast! :)

SHIVA
13-03-2008, 05:50 PM
Evo bash slusham "daleko" i moram rech da se ne slazhem s HeatMan-om. Pjesma je pomalo van Elemental shtiha (podsjecha me minimalno na neke Balashevicheve stvari po ugodjaju, a to je svakako pozitivna asocijacija), i da nie tako efektirana mozhda bi djelovala kao podilazhenje drugachijoj publici.

Eh da... moj osobni favorit je "vishe od toga"

josh jednom... well done ;)

HeatMan
13-03-2008, 07:59 PM
moj osobni favorit je "hr pjevachica".. devojka je objasnila stvari shto se tiche pevanja.. ostalo se vec dobro zna.. :)

avaj, ja sam i mislio da su mogli malo da iskomercijalizuju koju stvar.. chisto da bi privukli vecu paznju.. da bi mogli shirem auditorijumu da kazu ono shto imaju..