View Full Version : Sennheiser e906 plus Rode NT-2A : heavy metal gitare
MrHeavy
03-03-2008, 11:03 AM
Pozdrav svima !
Planiram da za potrebe snimanja heavy metal gitara
(amps: Marshall, Randall, cabinets: Marshall 1960B, Randall, sve 4x12 kutije)
nabavim 2 mikrofona, da bih snimao istovremeno na 2 kanala, i posle radio mix ta 2 kanala, i to:
1. dinamicki mic - Sennheiser e906 evolution ... oko 170 EUR
2. kondenzatorski mic - Rode NT-2A ... oko 300 EUR
Suma ukupno ~~ oko 470 EUR
Sta kazete za ovaj izbor,
s obzirom da mi je bas ta cifra oko 470 EUR maksimum, nema se vise love.
Ima li nekog boljeg kondenzatorskog mikrofona nego sto je to Rode NT-2A, a da ne kosta vise od 300 EUR, i da moze da radi snimanje distorziranih agresivnih heavy metal gitara ?
Pozdrav !
MrHeavy
Reinhardt
03-03-2008, 11:52 AM
ako je samo do mikeova za kabinete,
ishao bi na shure sm57+ neki od povoljnijih ribona (t-bone.. ili sl.)
ali,cini mi se da ce ti veci problem biti glasnoca tih zvijeri,
kolicina neobuzdanog spl-a..
Pozdrav svima !
Planiram da za potrebe snimanja heavy metal gitara
(amps: Marshall, Randall, cabinets: Marshall 1960B, Randall, sve 4x12 kutije)
nabavim 2 mikrofona, da bih snimao istovremeno na 2 kanala, i posle radio mix ta 2 kanala, i to:
1. dinamicki mic - Sennheiser e906 evolution ... oko 170 EUR
2. kondenzatorski mic - Rode NT-2A ... oko 300 EUR
Slazem se sa predlogom za sm 57 i ribbon .... ali sam imao skoro odlicna iskustva sa slicnim pojacalom i sa sm 57 + Nt2a , i pored dosta drugih mikrofona , ova kombinacija je odlicno radila .......
Ipak predlazem , da pozajmis nekoliko mikrofona za snimanje , pa da probas razne kombinacije ......
Pozdrav
ili jos bolje sm57 i md 421, i mozda i kondenzator neki
Arthur
03-03-2008, 08:43 PM
ili jos bolje sm57 i md 421, i mozda i kondenzator neki
ova dva podrzavam za gitare, al mi se cini da mu 421 ne bi legao na hevi metal gitare.
Ja bi uzo 2 x 57, u zavisnosti da li tu sobu koju zelis da slikas kondenzom vredi uopste slikati, tojest dal je ozbiljna akustika il nije. Ako nije, uzo bi 2 x 57ice i ostatak potrosio na pivo :)
Evo kako ja radim - sm57, md421, skroz na membranu, c414 malo dalje (sad, uglovi, daljine, i sl., zavisi uvek, sta i kako), i obavezno dir signal iz di-boxa, za eventualno layerovanje nekim GuitRigom i slicnim zujalicama. Iskreno, Dir kanal i c414 obicno zavrse mutirani:(
MrHeavy
04-03-2008, 09:18 AM
Pozdrav !
Prvo da kazem da Shure Sm57 vise ne bih koristio... mislim da je njegovo vreme definitivno proslo - sto se tice snimanja heavy gitara... i da je bolje koristiti Sennheiser e906, mic novije generacije koji posao radi bolje...
Takodje, ne bih vise da koristim ni MD421.
A sto se tice kondenzatorskih, rado bih nabavio Rode K2 koji je svakako najbolji mic za cifru DO 700 EUR, ali tih para na zalost nemam... i onda moram da nadjem nesto sto bar malo "podseca" na K2 a ne kosta vise od 300 EUR... pa mi se cini da bi to mozda mogao biti mic od iste firme Rode, i to ovaj NT-2A za koga mnogi kazu da uopste nije los...
Nisam imao priliku da proverim Rode NT-2A, ali verujem da nije smec'e.
Verujem da ce posluziti kao drugi mic koji treba da pokupi malo "ambijenta i dimenzije", na izvesnom odstojanju od kutije.
---
e906 cu naravno da postavim vrlo blizu do kutije/zvucnika,
a ovog NT-2A cu da postavim malo dalje...
---
Guitar rig mi se ne svidja kada su distorzije u pitanju.
---
Hvala na odgovorima, i pozdrav svima !
MrHeavy
Ne znam sto si pitao onda:confused:
Ne znam sto si pitao onda:confused:
:D :D :D
Verovatno je hteo potvrdu svoje duge potrage za idealnim resenjem ....
Pozdrav
Arthur
04-03-2008, 01:56 PM
svasta
Reinhardt
04-03-2008, 05:52 PM
ne kontam..
sm57 nije dobar za guitar cab,heavy overdriven?
pih..
odo ja spavat onda
dadson
05-03-2008, 07:43 AM
Pozdrav !
Prvo da kazem da Shure Sm57 vise ne bih koristio... mislim da je njegovo vreme definitivno proslo - sto se tice snimanja heavy gitara...
MrHeavy
Pa,.......ah, :confused::banghead:
:ne-ne:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.