Log in

View Full Version : Mikrofonski stalci i adapteri...?

OFF
01-03-2008, 06:56 PM
Treba da kupim stalake za mikrofone, postoji li jos nesto dobro osim k&M (u toj cenovnoj klasi ili jeftinije - 50tak e). Trebaju mi pouzdani i stabilno stalci za OH mikrofone (i za vokal, posle toga, aj' to nije problem)

Pod 2 - postoje li adapteri za tomove, gde se smeju nakaciti mikrofoni za iste (npr md421). Znaci, da su fleksibilni po pitanju podesavanja, a ne prenose vibracije na mic

Hvala

Arthur
01-03-2008, 06:59 PM
Sto se stalaka tice, mrka kapa osim k&m, oni umeju da budu pouzdani. Sve ostalo sto sam kupovao za manje pare, raspadalo bi se samo od sebe!

Za tomove ne znam zaista, vecinu mikrofona koje sam video da se kace, dolaze sa tim adapterima. A ne verujem da za toliko veliki mikrofon postoji efikasan adapter, mislim da on mora na stalak, sto nije tragicno ;)

boom.trass
02-03-2008, 03:46 AM
k&m je zakon! Stalak za OH je oko 100eur, ali u istu svrhu moze da posluzi i standardni model(50eur). Extra je stabilan. Quiklok je alternativa.

OFF
02-03-2008, 11:12 AM
Za tomove ne znam zaista, vecinu mikrofona koje sam video da se kace, dolaze sa tim adapterima. A ne verujem da za toliko veliki mikrofon postoji efikasan adapter, mislim da on mora na stalak, sto nije tragicno ;)

Nije tragicno, ali sam mislio da prodjem jeftinije:( . Vidjao sam neke stagg niverzalne adaptere za tomove, ali nisu bas bili dobri, verovatno postoji nesto valjano i za normalne mikrofone:)

spidermusic
02-03-2008, 11:33 AM
Slazem se sa Arthurom. K&M i nema brige. Neke od njih imam vec vise od deset godina i sluze me i rade kao i prvog dana. Kostaju vise, ali i vrede. Sve ostale jeftinije koje sa kupovao raspali su se posle mesec dana.

Adaptere zaboravi. Niti su dovoljno jaki da nose malo teze i solidnije mikrofone, niti su dovoljno dobri da sprece prenosenje vibracija. Zato, ne zaboravi, kada ustedis, platis dva puta. Govorim iz iskustva!:wink:

Miha Blaze
02-03-2008, 04:29 PM
jos jedan glas za K&M...

stagg se raspadne skoro pa odma cim izadje iz radnje a samo je malo jeftiniji... znam da K&M rade posao, i bas sto ljudi gore rekoshe, kupish ih i ne brines, traju dokle god ti trebaju...

poz!

zvincic
02-03-2008, 06:16 PM
jos jedan glas za K&M...

stagg se raspadne skoro pa odma cim izadje iz radnje a samo je malo jeftiniji... znam da K&M rade posao, i bas sto ljudi gore rekoshe, kupish ih i ne brines, traju dokle god ti trebaju...

poz!

k&m su odlicni stalci, to potpisujem....no nema tog stalka koji se nece raspasti ako ga ne pazis...

vidio sam ne bas malo k&m-ova u raspadnom stanju....a sa druge strane, vidio sam i stagova u odlicnom stanju iako su prosli sito i reseto! :wink:

Ad Fines
02-03-2008, 09:57 PM
Ja u studiu i u bandu koristim ove stalke, a za synth K&M Spider pro.

http://www.herculesstands.com/

HeatMan
03-03-2008, 03:19 PM
da da.. uzeo sam i ja sad K&M stalak.. imam neki matori stagov koji je po default-u kriv na sve strane.. :? trazio sam neshto shto jache shto teze (za mog geminija od kilo i po) i na kraju mi je ovo super odradilo posao.. izuzetan stalak.. tako da, josh jedan glas..