View Full Version : Hitno potrebno!!!
Boki_R
29-02-2008, 07:07 PM
Sto bi rekli za juce.
Za potrebe Protestnog mitinga serblja po Parizu, a u skladu sa scenarijom koji sam sto je najgore sam predlozio:banghead: treba mi snimak pompeznih crkvenih zvona za oglasavanje pocetka mitinga predvidjenog za nedelju 02/03/2008 u 12h44
Cilj mi je da po svaku cenu izbegnem stereotipe tipa "boze pravde->srpska truba->spremte se spremte..." a samim tim pokusavam da i muzikom situaciju odrzim pod kontrolom.
Miting je u organizaciji svih mogucih srpskih asocijacija a pridruzice se i asocijacije grka, rusa, ...
Ozvucenje kao ni svoj rad ne naplacujem, pa ako je neko u posedu ovakvih snimaka a rad je ih podeliti...
RokStudio
29-02-2008, 07:22 PM
A ?to početak mitinga ne mo?e da se najavi, recimo, betovenovom odom radosti ili nekom poznatom rok pesmom, već mora srednjevekovnim, mračnim simbolom pozivanja na bo?iju slu?bu. Ako je cilj da se neko zadivi - zaglu?ujuće klipovani snimak crkvenih zvona će samo izazvati podsmeh.
Sandzama
29-02-2008, 09:03 PM
Ja predlazem Vostani Serbie (muzika: Ljuba Manasijevic; tekst: Dositej Obradovic)
mračnim simbolom pozivanja na bo?iju slu?bu
Sta je tu mracno?
Ja predlazem Vostani Serbie (muzika: Ljuba Manasijevic; tekst: Dositej Obradovic)
Meni je ovaj prijedlog odlican.Ako se ne varam ima i melodjia na isti tekst od Varteksa Baronijana(iz tv serije "Dositej"). Mozda je to ustvari samo Baronijanov aranzman ili tako nesto.Cuo sam obe varijante u horskim izvodjenjima.
Moritz
29-02-2008, 09:49 PM
A ?to početak mitinga ne mo?e da se najavi, recimo, betovenovom odom radosti ili nekom poznatom rok pesmom, već mora srednjevekovnim, mračnim simbolom pozivanja na bo?iju slu?bu. Ako je cilj da se neko zadivi - zaglu?ujuće klipovani snimak crkvenih zvona će samo izazvati podsmeh.
Smanji slusanje Rocka skodi ti :banghead:.
Kakve crne veze ima Rock ili Betoven sa Kosovom i Srbijom uopste?
Crkvena zvona su univerzalni simbol Bozijeg glasa ( obicno glasa potvrde istine) i prema tome nema tu nikakvog mracnjastva, osim ako neko nije satanista pa mu to smeta iz prakticnih razloga.
alavuk
29-02-2008, 09:57 PM
ej eto kyma da se pokaze na delu . odradi zvona :] btw nasao sam neki drum set za istu tj likovi su pravili drum set sa kyma-om sikk brale sikk ali pozitivan.
moze neki rok , riblja corba - pogledaj dom svoj andjele ili galija - pravosljavlje ! :]
silicon science
29-02-2008, 10:50 PM
moze neki rok , riblja corba - pogledaj dom svoj andjele ili galija - pravosljavlje ! :]
GALIJA:shock: Fujjj. Nemoj Alavux leba ti.
"A ti lepa kao slika
naseg druga predsednika"
:banghead: :banghead: :banghead:
Tribal_kg
01-03-2008, 12:47 AM
Mislim da bi Baja Mali Knindza odlicno odradio posao!
dvuckovic
01-03-2008, 01:21 AM
Mogu da ti posaljem snimak zvona iz Simonpetre, sa Svete Gore, ali to nije pompezno?
alavuk
01-03-2008, 05:06 PM
GALIJA:shock: Fujjj. Nemoj Alavux leba ti.
"A ti lepa kao slika
naseg druga predsednika"
:banghead: :banghead: :banghead:
ma naravno da sam se zezao covece hahahaha zar ce iko normalan pustiti galiju na takvim skupovima ??? :]]]] hahahaha alo ljudi sala ...
sasaristic
01-03-2008, 05:24 PM
Zvuk zvona (izmedju ostalog) sluzi kao poziv na molitvu ljudima koji nisu u stanju da prisustvuju sluzbi ...... a to da je mracni srednjevekovni simbol.....malo si stvarno preterao.
Boki_R
01-03-2008, 05:50 PM
Mogu da ti posaljem snimak zvona iz Simonpetre, sa Svete Gore, ali to nije pompezno?
Ako se nevaram to je snimak koji pocinje sa malim zvonima, a tek oko 2/3 se ukljucuju ozbiljnija zvona. Upravo je to jedini koji imam kod sebe. Neke snimke koje sam mislio da imam medju semplovima ne mogu da nadjem.
Nasao sam jos neka zvona, ali mi se sve cini relativno tanko. Nema monumentalnost kakvu mozemo cuti recimo kod Tcaikovskog u 1812 ili na kraju 11te simfonije kod Shostakovica (naravno bez ostatka sinfonijskog orkestra).
Ako neko ima sta korisno moze mi poslati na boki.yuer@gmail.com
Unapred hvala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.