drzox
25-02-2008, 08:20 AM
Koji je po vama najbolji(mozda i omjer cijena -kvalitet) sto se tice stylova i zvukova ,iskljucivo za studijsku upotrebu.
Nedim
25-02-2008, 09:40 AM
Zavisi kakvu muziku, za Oriental bi ti preporucio PA seriju a za West
mozda T2 al za mene licno nijedan ako je Studio u pitanju. Uzmi sebi
neki dobar MIDI Controller i nekoliko VSTi i 1 Soft Sampler, jeftinije
a i mnogo bolje i efikasnije. Platices 3500$ za masine koje nisu namenjene
za studio a placas vise za funkcije koje se ne koriste u studio. Radje uzmi
MOTIF XS za jeftinije pola a mozda 100 put bolje za studio.
drzox
25-02-2008, 10:43 AM
Ma pun sam vsti i samplova,neznam sta da otvorim,ali mi jednostavno treba nesto sto ce mi dati osnovi kostur,style i da istresem recimo bubanj i bas sa prelazima a onda cu ja dalje nadogradjivati.Sa korgom pa1x sam uradi jedan cijeli album (style ,bubanj , i bas ) i mrak je izgledalo.Kod korga znam da mu total sound zvuci vise kao live,pa me interesuje je li i yamaha takva ili je vise studio mirisa.
anderson
06-03-2008, 04:33 PM
I sam sam nosio comp i koristio VST + svasta na svirci. Dojadi vremenom nosenje+povezivanje+osetljivost opreme...
Probao sam TyrosII, a kupio Pa2x.
Sve ima svoje prednosti i mane. Kod pa80 glavna zamerka mi je bila plasticno kuciste. Tek kad sam kupio klavijaturu koja je alu kucistu, video sam kolika je prednost za nekog ko stalno nosi instrumente. Ruku na srce, jako sam pazljiv kad je nosenje u pitanju.
Da se vratim na temu, Tyros ima tu mega voice opciju, sa jako realnim bojama i artikulacijom. Priznajem da je pristrasnost ka KORG aranzerima imala uticaj, ali sam osecaj dirke pod prstom na Pa2 i na Tyros-u je neuporediv, zaista.
Klavijatura (dirke) je odlicna (na pa2), semiweighted.
Sto se tice tehnicke strane, takodje sam zadovoljan. Najveci napredak je polifonija od 120, koja domacinski radi svoje.
Na ranijim aranzerima se ceto desavalo da ako se drzi pun akord u levoj ruci i svira se desnom, pri fill-u je znalo po nesto da bude ujedeno, najcesce cinela, pa je ceo prelaz zvucao kao recenica bez tacke, sto mi je jako smetalo. Ovu sam namerno opterecivao svime i svacime (i frekventno i po polifonijski) i nisam naisao ni na kakvo gusenje. Kao pandan Tyros-ovom MegaVoicu, pa2 ima paletu RX (Real Xpirience) boja. Udaraljke imaju do 6 nivoa dinamike, sto je pohvalno.
Sampling mi se vise svidja na Rolandu (ne na Roland aranzerima), na Korg-u je u odnosu na ozbiljne Rolandove klavijature nepotrebno zakomplikovan.
Jako korisna opcija je 3band EQ za svaki kanal. Klavijatura moze bez problema direktno u aktivnu kutiju (ko ima potrebe za time), jer ima i master 4band EQ!
O Tyros-u ne mogu detaljnije, jer ne znam.
Dugogodisnje iskustvo sa Korg-om je dopinelo da mogu da prepoznam kako se koji aranzer ponasa na razglasu. Tyros takodje zvuci jako realno, odlino zaista, ali pa2x mi deluje realnije. Najkrace receno, (a da ne zaboravim: par dana sam imao prilike da se igram sa G70) od novjih aranzera pa2 mi je najbolja prevara:wink: ,tj. zamena za zivi bend.
Ono sto mi se ne svidja i sto mi smeta pri zivoj svirci je da tempo ne moze da se menja ako nije aktivna osnovna stranica aranznama. Dakle, odaberete performance, aktiviran je Displlay Hold, pokusate da promenite tempo, ali ne reaguje. Mora Exit, pa tek tada promena tempa. Iskreno se nadam da ce ovaj za mene mullfunction biti otklonjen nekom narednom verzijom OS-a.
Naravno, sve je stvar ukusa+potrebe. Svaki aranzer ima karakter zvuka koji izlazi iz njega, pa je glavno potruditi se da i oni svojerucno pravljeni budu sto vise priblizeni karakteru zvuka same klavijature. Karakter aranzmana ovog aranzera je takav da zvucno podseca na live izvodjenje pesme 4-5clanog benda.
Celokupan zvuk je priblizen slicnosti sa live svirkom.
Odlicna opcija je i guitar track, koji omogucava da gitare u pratnji ne zvuce vestacki, nego bas naprotiv!
Nema vise potrebe za snimanjem gitare na 2 kanala, jedna osnovna boja+2. koja simulira udarac, tj. attack i daje ritmiku.
Na Tyrosu-u mi sam zvuk koji izlazi iz njega i pored sve realnosti (zvucace kontradiktorno) izleda svuda pomalo spacy. Pa2x neumoljivo lici na zivo!
Prvi put da su beat i unplugged banke ispred Roland-a.
Svoja glas dajem Pa2x-u.
AKo treba neko objasnjenje, tu sam!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.