View Full Version : ivan sexpress
alavuk
16-02-2008, 09:53 AM
http://www.youtube.com/watch?v=EYX_6-ixcBA
da se zamislis ;)
jel oggy ili max radio ovaj album ??? ne mogu bas da se setim
DADDY Z
16-02-2008, 10:13 AM
smešan je
On to jako ozbiljno shvata :(
Inace je pesma obrada neke 2pac ove pesme ( out on bail ..... ili out of jail .... ili tako nesto )
Kod Oggy ja su snimljeni vokali ..... mix za ovu pesmu je radjen kod mene .....
Spot je njegov ...... gerila tehnika ..... parkiraju auto , puste disk u kolima , jako ..... i onda on otvara usta , dok ga zacudjeni Atinjani gledaju :D
Inace , preprodavci droge su autenticni :)
Mix je poprilicno uspeo ..... zvuci vrlo dobro ..... treba poslusati neki mp3 ili sl ....
Pozdrav
Sta mu bi da snima ovo?:shock:
Ali u nekim delovima mi je interesantan kako repuje...hahaha...zvuci mi ko da je na dopu...
Tribal_kg
16-02-2008, 11:57 AM
Klavir(rekao bih da je klavir posto je ocajan zvuk na snimku) je isti kao u pesmi The Game-Start from scratch, produced by Dr.Dre and Scott Storch.
Nema veze s repom ali ima zanimljiv glas.
zvuci mi ko da je na dopu...
Bio je deset dana "na" caju od nane, medu i belom luku (:banghead:)... :D
Bio je deset dana "na" caju od nane, medu i belom luku (:banghead:)... :D
hahaha...imam iskustva sa reperima na dopu i nekako mi se on uklapa u ceo taj fazon
Ma decko je strejter pravi. Barem je to bio tada...
Markiz
16-02-2008, 01:53 PM
bože gospode o čemu ovaj repuje... i na koji način. :S
Arthur
16-02-2008, 02:05 PM
dok sam imao priliku da uredjujem 2 put nedeljno domacu playlistu na tv metropolis, pustao sam ovaj spot. Na prvi pogled delovao mi ozbiljno, i da se decko ipak malo potrudio bez obzira na sve. A u moru sprdnje koja je stizala u bazu televizije, ovo se zapravo moze itekako pohvaliti. Da, narocito mi se dojmio produkcijski deo, da zapravo jako dobro zvuci. Nisam znao da je to maslo rumskog foruma ;) Zapravo, vise me zanima kako je uopste doslo do ovakve kolaboracije, obzirom da obojica ucesnika u produkciji imaju uslove i praktikuju full proizvode. E sad, text je.... na srecu neupadljiv na prvu loptu.
i jes, nikome sa televizije nije bas bilo jasno zasto pustam ovakve stvari.. na srecu, vise se ne zanosim takvim akcijama, tojest, ne pravim vise te liste.
DEMONIO
16-02-2008, 02:08 PM
On decko ... ima neki problem ... to je jedino sigurno :)
A u moru sprdnje koja je stizala u bazu televizije, ovo se zapravo moze itekako pohvaliti. Da, narocito mi se dojmio produkcijski deo, da zapravo jako dobro zvuci......
Hvala sto si primetio ..... uz kakve takve aranzmane ( koje je uradio njegov i moj drugar ) ovo stvarno odlicno zvuci .... glupo mi bilo da kazem , zbog subjektivnosti ..... ali eto ..... :grin:
Nisam znao da je to maslo rumskog foruma ;) Zapravo, vise me zanima kako je uopste doslo do ovakve kolaboracije, obzirom da obojica ucesnika u produkciji imaju uslove i praktikuju full proizvode.......
Ma kod Oggy ja se usnimavaju vokali da se useres ..... ona kombinacija Classic 2 i 9098i pre i eq , radi toliko dobro , da mi dodje da kupim isto to ......
Pozdrav
On decko ... ima neki problem ... to je jedino sigurno :)
Ivan je prilicno dobar u dusi ..... ume da bude malo dosadan , jer je uporan :)
Strejt je kao sestar , vezba , igra u Grckoj u klubovima ......
Karao je vise riba nego ceo Rumski zajedno ( potpisujem ) ..... :wink:
A pise ( repuje ) o onome sto vidi i sto njega muci ..... posto zivi u Grckoj .... ocigledno ga muce ove stvari ....
Pozdrav
Tribal_kg
16-02-2008, 02:38 PM
Jel mozete da okacite neki mp3? Makar neki privju.. :D
Ivan je prilicno dobar u dusi ..... ume da bude malo dosadan , jer je uporan :)
Strejt je kao sestar , vezba , igra u Grckoj u klubovima ......
Karao je vise riba nego ceo Rumski zajedno ( potpisujem ) ..... :wink:
A pise ( repuje ) o onome sto vidi i sto njega muci ..... posto zivi u Grckoj .... ocigledno ga muce ove stvari ....
Pozdrav
E onda je to druga prica...Cuje se da je iskren nekako, ali nekako je izopacen...Daj taj mp3 da cujemo lep ako moze
Nemojte mi u Ivana...! :)
Ivan je jako dobar decko, samo je u momentu kada je ovo snimao imao veliku zelju i male mogucnosti.
Ali koliko god to nekome sluzilo za podsmevanje, ja mogu da potpisem da je on jedan od retkih koji je dao 120% sebe u sve ovo, bez obzira na rezultat.
I sto rece Max, on je zaista iskren i sve pesme su licno njegove. Imao je velikih pevackih problema i ja sam deset dana pokusavao da instant od njega napravim pevaca.
Repuje odlicno i perfektno tacno da i ne primetis da slusas 4 vokala istovremeno, a slusate.
Nemojte mi u Ivana...! :)
Repuje odlicno i perfektno tacno da i ne primetis da slusas 4 vokala istovremeno, a slusate.
ma gde se ne cuje...:)
Tribal_kg
16-02-2008, 03:14 PM
Ogi, sta podrazumevas pod perfektnim i odlicnim posto je ovo daleko od perfektnog repovanja?
Mislim "za domace prilike", posto je meni, realno sve to kriticno kod nas (kao i sto-sta drugo...). U moru "raznih", ovo mi nije tako lose. Sad sam precizniji :wink:
Mislim "za domace prilike", posto je meni, realno sve to kriticno kod nas (kao i sto-sta drugo...). U moru "raznih", ovo mi nije tako lose. Sad sam precizniji :wink:
pa onda nisi cuo dovoljno nasih....
Tribal_kg
16-02-2008, 03:55 PM
pa onda nisi cuo dovoljno nasih....
Bas tako. Postoji mnogo klinaca koji repuju bolje od njega, a da ne pricamo o neki "poznatijim" imenima.
Kad smo vec kod iskrenosti. Secam se, pre jedno 4-5 godina, upoznao sam jednog lika, rom je bio, radio u luna parku, jedno celo vece mi je repovao svoje tekstove. Lik je bio veoma nepismen ali se osecala iskrenost. Malo je iskrenih repera kod nas, a sve je manje onih koji rep rade iz ljubavi.
HeatMan
16-02-2008, 04:02 PM
^ajzea? hahahahhah
E onda je to druga prica...Cuje se da je iskren nekako, ali nekako je izopacen...Daj taj mp3 da cujemo lep ako moze
U pravu si , ima dosta bolji repera ..... radio sam nekoliko stvari sa Sky Wiklah om , i taj decko je neverovatno talentovan ..... verovatno ima i dosta takvih ....
Mene cesto smore teme tipa " mi smo glavni , ribe se vrte oko nas , ko ne misli tako , taj je p**** ... "
Meni je to kopiranje amera , jer tih geto prica kod nas generalno nema .... i ne mozes biti iskren .... Sky i ekipa su prvi poceli da repuju o nekim normalnim temema , o kojima moze da se iskreno repuje , a mislim da sa te strane Ivan ( ma koliko da je losiji reper od mnogih ) ima svoj i iskren stav ..... Kome se dopadne ok , kome ne i to je ok .... verujem .....
Covek je ziveo u losim kvartovima , gledao da se ne zamera sumnjivim likovima , video dosta lose price , tretiraju ga kao stranca , sustinski moze jedino da se poistoveti sa raznim strancima slicnog ekonomskog nivoa ..... i prica svoju pricu ....
Mi smo se potrudili da to sto on radi spakujemo najbolje ( zaista ne zvuci lose ) Nisu koristeni loopovi , sve je radjeno od starta ..... ali ipak je ovo NJEGOVA prica ....
Pozdrav
Ma ja se muzikom ionako bavim iz hobija...
Inace radim u piljarnici i prodajem kelj i kelerabu...
Nemoj da odemo predaleko. Bez zelje i namere da ikoga uvredim, ali rep u Srbiji (pa cak i u ostatku sveta izuzimajuci Ameriku...ali ostanimo za sada kod nas) je otprilike na nesto visem nivou od svinjogojstva u Iranu.
Evo neka me neko prosvetli i uputi u srpski rep underground (jedino tako mogu objasniti da nesto mozda nisam cuo). Posle toga, mozemo da poslusamo i Snoop-a i Dre-a i razne crne i belog repera. Mozda zaista nisam u pravu :wink:
HeatMan
16-02-2008, 04:25 PM
Max (uskoro izdaje album)
Ill goverment - iz te blokovske maxove ekipe
Bauk squad - slichna pricha kao kod bc-a, shto iskreno ne gotivim, ali su mi kul ovako
Carski rez (arhitekti) - ukljuchujuci Blokovskog (aka Kajblo Spirit) i Mladog Mauzera (aka Rastamon) <lupam ove akaove da bi ako guglash mogao da nadjesh>
5 stepen - obrati se janu
Bvana (skoro izdao album)
i pun organ ostalih grupa.. dakle srpskog andergrounda ima.. i to podosta.. chak shta vishe, imash po jednu grupu na 4 slushaoca.. shto je jako loshe, realno.. jer ima malo kvaliteta.. al eto ja sam nabrojao one koje ja smatram kvalitetnim i vrednim pomena..
da ne pricham o tome koliko grupa sam ja radio i snimao, i koji su postigli kolki tolki uspeh kod nas.. jer realno, jako mala je slushanost hip hopa ovde.. a oni koji bi doshli na koncert, ne dolaze jer "nemaju pare".. ili ako dodju, mrshte se i glume ludilo shto, naravno, frustrira izvodjache..
iz istog razloga sam i ja odbio par nastupa.. jer, realno, pre bih repovao u garazi sa mojim drushtvom nego pred 100 klinaca koji se mrshte...
O nashoj sceni da ne pricham, ali evo ti ukratko listing izdatih albuma:
Struka - ipak se obrce, muzika iz podruma
Gospoda - platinam mixtape 1, i ne znam kako im se beshe zove album
oneya - 1st serbian mixtape bassivity
lud - u ime igre
bvana - ko je ukrao jogurt
bad copy vec svi znate
gru sa svoja 4 albuma, i sad sprema josh jedan
vikler sa svoja 3 4 albuma
ajs nigrutin sa svoja 2 albuma
d fence
demonio
vip
krang (moze slobodno i u underground da udje)
------------------------------
monogamija
prti begee
sha (novi album)
ila (novi album)
shwarcenigga
itd itd.. ispod crte su izvodjachi koji nisu proshli atest kvaliteta kod mene.. pali su na ispitu, ali imaju izdate albume..
pozdrav
HeatMan
16-02-2008, 04:26 PM
p.s. za ostale informacije poseti www.radivizija.com
Tribal_kg
16-02-2008, 04:28 PM
Daleko smo mi od Amerike ali nije bas tako crno kao sto mislis Ogi.
Ma ja se muzikom ionako bavim iz hobija...
Inace radim u piljarnici i prodajem kelj i kelerabu...
Ja jos nisam cuo ni video da neko zivi od repa u srbiji. :)
Ajde dajte neki mp3 pa da diskutujemo o zvuku.. Mogli bi vas dvojica ako imate vremena da napisete nesto o samom snimanju, mixu, itd. posto na ovom forumu nema puno materijala vezanog za hiphop zvuk, a pominjete da je ta stvar super odradjena.
Pozz
HeatMan
16-02-2008, 04:42 PM
Koja dvojca? max i ogi?
btw, marchelo zivi od muzike.. a i vikler je bogme pocheo da ide njegovim putom.. :)
p.s. nisi mi nakachio pesme.. :?
Tribal_kg
16-02-2008, 04:46 PM
Pa da.. Koliko sam ja razumeo, kod Ogija je snimano, a Max je radio mix.
Bacicu ti linkove, bez brige.. :)
Ne znam dal' zive samo od repa ali ok, oni i zasluzuju.
Daleko smo mi od Amerike ali nije bas tako crno kao sto mislis Ogi.
Misliiiiim... :D
Sto rece Max, prica o "srpskom getu" je tolko glupa, da je nema na svetu gluplje.
Rap u nas se na kraju svede na polupismene bilmeze (cast izuzetcima, sami ce se prepoznati :) ) "iz kraja" koji tako brljave, da stvarno razmisljam da se u zivotu posvetim nekoj piljarnici, mini-marketu i sl.
Ponekad se pitam sta li im se nalazi ispod frizura (ukoliko i frizura ima...).
Opet rece Max za Viklera, ali to je on. Jedan i drugaciji.A opet, uprkos tome sto je deo ekipe, Bad Copy mi redovno izaziva osecaj mucnine kada cujem "uno due tre..." ili "daj daaaa piiijeeeem" ili mnostvo drugih stvari. Na momente se vidi da ima tu duha, ali jednostavno, ja to lose varim.
Da sada ne ispadne da redom idem i pljujem, necu vise, ali stvarno.
Nisam cak ni imao nameru, ali ne znam sta mi je. I sad mi malecka stoji u gluvoj i ceka da snima pevanje, a ja se dopisujem.
Stvarno sam i ja... :)
Mogli bi vas dvojica ako imate vremena da napisete nesto o samom snimanju, mixu, itd. posto na ovom forumu nema puno materijala vezanog za hiphop zvuk, a pominjete da je ta stvar super odradjena.
Pozz
Nema to sve mnogo veze sa hip hopom... Ali dobro zvuci.
Sto se mene tice, ja sam vec napisao. Caj od nane, med, beli luk, Classic 2 i Amek 9098 + 10 dana sa Ivanom, koji je realno dobar decko :wink:
Tribal_kg
16-02-2008, 05:15 PM
Nanu pijem redovno, bar 1 dnevno. Jos samo da nabacim rodu i ameka.. :D
I opet, da ne bude zabune.
Ja nemam ama bas nista ni protiv repa, ni protiv hipa ni protiv hopa... :D
Kada sam cuo Marcelov "Novi Vavilon" (u stvari, dobar deo Puzzle Shock albuma), odlepio sam na prvo slusanje, ali je decko jasno rekao mnogo pametnih stvari, a ne "evo blejim sa ortacima u kraju".
Meni je cela ta kultura u definiciji bunt, ali meni nije bunt kada se par dokolicara sakupi i prdi gluposti, vec buntovnik moze biti samo pametan koji zna protiv cega se buni.
Blenta ne moze da bude ni umetnik, ni buntovnik, a bunt vrlo cesto poprima oblik umetnosti, cak cesto je upravo ono sto i uoblicuje samu umetnost.
Sad sam verovatno jos jasniji (ili nisam?).
Idem sad stvarno da snimam... :D
Nanu pijem redovno, bar 1 dnevno. Jos samo da nabacim rodu i ameka.. :D
Evo, ja cu da ti uletim za bela luka, a posto cu biti sad par dana u hotelu, nakrascu ti i one male medice za dorucak... :D
Rode imas svakog Petka od 20:00, a za Ameka ces morati da se snadje sam... :D
Boga mi Ogi, Nemci mnogo dobru lovu prave od repa...Bas dobru lovu, u Francuskoj se isto dosta slusa rep i imaju kultne izvodjace, da ne pricam kakve undergorund izvodjace imaju, pa cak kapiram da i u Engleskoj isto ima dosta repa, samo sto ja sve sto sam cuo od Engleza mi je nekako nesvarljivo...Ali to je razlika u trzistu, vece zemlje, vise publike, jaci ekonomski standard, prodavaniji diskovi, drugacija svest, vise repa u medijima...Kod nas bas i nema mnogo gangsta repera, Marcelo se bavi nekim drustvenim temama i interesantan je starijoj publici ("pametan decko, ima sta da kaze"), harizmatican je i u pesmama i na bini i privatno...Voodoo Popeye oduvek je imao sta da kaze, i sad ima dobar album, ima potencijalnih hitova na koje bi se siroka masa lozila, izdao je za RTS, ali ga nesto ne vidjam po medijima, tu i tamo se pojavi negde, kao i svaki drugi reper...A slozicete se sa mnom, da svi ostali muzicki pravci osim turbo-folka i samo odabranih izvodjaca main stream pop-a su uguseni, nema ih onoliko koliko bi mogli da pruze i koliko bi mogli da budu slusani...Jednostavno nije problem u Srpskim reperima, nego je problem u zemljoradnickoj zemlji...
A sto se Ivana tice, vec nekoliko sam puta pogledao spot i preslusao pesmu, nije bas stilski razvijen, prica se cuje da je iskrena i on to lepo prenosi , oseca se iskrenost, ali nije dovoljno samo biti iskren...Najpopularniji reperi u Americi nisu bas ono sto pricaju da jesu, nije poenta u tome da li je prica iskrena nego koliko ce narod to da slusa, a ja ne verujem da bi narod slusao ovu pesmu pa makar bila non stop na svim kanalima...Ali generalno Ivan nije los, nije najbolji u Srbiji, ali je iskren, sto meni pesmu cini zanimljivom...
alavuk
16-02-2008, 05:33 PM
gde li je perun da nesto kaze o svemu ovome , posto je prosao jedno i drugo ... od bgp-a do atelje-a trag . koji je najduze u svemu ovome duze nego heatman npr. (ne hejtujem te nego sam te naveo kao primer) i moze da bude kompetentan o celoj janovoj prici tj post iznad i sto neki ljudi olako shvataju hiphop tj rep kak ogod ...
Tribal_kg
16-02-2008, 05:41 PM
Rode imas svakog Petka od 20:00, a za Ameka ces morati da se snadje sam... :D
Haha.. :D
Ako nista, bar smo mu odradili super reklamu. Jos malo pa ko Ceca.. Vec 4 strane..
Jan je lepo napisao, a i Ogi je u pravu..
Chak se i Shvedskoj slusa rap i uspesno pravi, ja od Svedjana znam samo za Looptroop zato sto repuju na engleskom i kidaju...Ruske spotove i pesme ne zelis ni da vidis, mozda jos veci glamur nego ameri...Rusi isto mlate milione...U zadnje vreme dosta ima saradnje izmedju Hrvata, Srba i Bosanaca, to treba malo vise da se otvori i bice sve kako treba i za rep na ovim prostorima...Isto tako treba se malo mnogo vise uloziti u samu produkciju rep pesama ovde...95% hiphop albuma u Srbiji su produkcijski krsh...Viklerov album novi je recimo fantasticno izrepovan i otpevan, meni se jako dopada i tematika i sve, malo je vise ocigledno bio inspirisan nekim stranim pesmama, pa jedno 7-8 stvari neodoljivo podsecaju na neke strane poznate stvari, ali po meni je album sto se miksa tice itd krsh...Ali sa strane repa, ideja oko instrumentala i pevanja je vrh...
I ja sam opet ovde... :)
Francuski rep istina, nije los, zaista.
Vodoo Popaj je imao dva prava hita koja mu je radio Voja ("Karantin" i "Otmicar americke zene") i ovo posle je vrlo tuzno. On se u jednom momentu nalozio i na ziv bend i neki hard/hip hop, ali bezuspesno. Istina, imao je par dobrih saljivih pesmica tipa "Ova pesma je djuture iz gradske sredine..." (ne znam naziv, ali znam text... :D) Setio sam se i naziva "nije ti fazon" :) !
Za Ivana niko i nije rekao da je "najbolji" (samo da nije los), vec sam rekao uopsteno da "najbolje" od "kriticnog", bas i nije mnogo dobro.
On je decko samo iskren i to je cela prica oko njega. Cak dobar deo albuma vuce na narodnjake, jer se bio primio na neku etno- nostalgiju, pa sam ga ja koliko toliko uspeo nagovoriti da se vise bazira na ovome sto ste slusali, a ne na onom trashu.
Ruske spotove i pesme ne zelis ni da vidis
Cuti... gledao sam ih 2 nedelje letos... :)
E, da...
Edo Majka mi je OK od "stranih domacih" i Elemental, ali na njih vise gledam kao na bend nego na pomenutu temu, mada ima dosta elemenata hip hopa (repa, kako god to zvali...)
Hehehe...
Perun uopste nije los. Bezobrazan je i agresivan, ubedljiv, samo u losem drustvu (mislim na to sto sam ja gledao)
Ima na Youtube, ali necu ja da kacim link... :D
HeatMan
16-02-2008, 06:22 PM
@alavuk: ma opushteno, brate.. shto bih se uvredio? i stariji je i sve.. ali ono shto je radio mi se, nazalost, ne svidja.. ne mislim na mix i to.. tu svaka chast, ali muzika mi je :? .. mislim pre svega na 187..
jan: mislim da treba malo vishe od ujedinjenja scena.. poshto scene chak i nisu razjedinjene.. prosto se ne vidi neka korist u svemu tome.. potrebno je da ljudi STVARNO kupe albume.. i da dolaze na koncerte muzike koju "vole".. tada ce nam i ozvuchenje biti bolje, i sve ce lichiti na nestho.. realno, ja hip hop stanje u srbiji mogu da poredim samo sa metalom.. Ima ih.. previshe.. ali nigde love.. demo bendova pregrsht, a kvaliteta nigde..
realno, ono shto bi trebalo uraditi: dici svoje standarde.. a to pre svega mislim na producente.. jer snimati na 10 eura po satu neke likove koji ti ispadaju iz ritma, i kao to nazvati pesmom koju ce oni posle da promovishu svuda je loshe po scenu.. a josh loshije po reputaciju samog producenta i studija.. a da ne pricham o klincima shto hoce za dz da snimaju.. eo, ja sam do skoro naplacivao po tom principu, ali vishe necu.. nemam vishe zivaca ni vremena.. digao sam standard, pa verovatno mozesh chuti ko zna kakve priche o meni.. za dz cu dati samo nekome ko je IZUZETNO dobar.. i to je to.. mislim, realno, moramo i mi platiti hranu i struju.. a da ne pricham o instrumentima i sranjima koja su potrebna da bi istakao svoju produkciju..
eto, prvi primer: edo je ulozio kintu u albume, i sad ima i da placa gajbu, da hrani zenumu i decumu i josh shteka kesh da otvori svoju cevapchinicu.. ili kako se vec pishe to.. marchelo je ulozio kesh, vratio mu se.. dobro, nije on nego multimedija.. ali tako to treba da se radi, jbg.. gospoda nisu, liga nije.. gde su sad? lige nema nigde, a gospoda se pojavljuju tu i tamo.. ali jaaaaaako retko.. gru je ulagao kesh, zaradio je isti.. i shirio biznis..
samo mozga treba u celoj prichi i to je to..
@oggy: nemoj suditi o domacoj rep sceni po par stvari shto si chuo.. eto, imash bc, koji ni ja ne gotivim u globalu.. osim kad su na bini, jer su jebeni showmani.. BS koji su politichki angazovani, a iz tog razloga su privukli previshe mrznje od strane repera splavara.. kao i marchelo.. chim neko uspe, odmah ce ga drugi povlachiti.. jednostavno, konzumeri zele vishe, a daju najmanje.. i chim se neko izdigne, odmah ga popljuju zato shto je "iz paracina", "je gej", "ima ugradjene zube", "se uvlachi borisu tadicu".. a nishta od toga, nazalost, nije pravi argument..
@oggy: nemoj suditi o domacoj rep sceni po par stvari shto si chuo..
"Par stvari"?!?! :)
Pa cuo sam malo vise od "par"...
I jos nesto!
Ovo sve sto sam rekao, izrekao sam sa zaljenjem, a ne sa prezirom.
Isto to mislim za bendove.
Nema tu ni muzike, ni ideja i zato niko ne zivi od toga i zato ljudi ne kupuju CD-e. I zato retki uspesni prodaju CD-e, jer neko zeli da ima "original" necega sto mu se zaista dopada.
Cela muzicka letargija ne proizilazi iz nemanja para, vec iz nepostojanja muzike u muzici.
Ja sve sto volim da slusam, imam na original CD-ima i dnevno potrosim love za barem 2 originala na razne gluposti, ali ne kupujem diskove, jer vec 7 put ulazim u prodavnicu u poslednjih pola godine sa namerom da "nesto" kupim i izlazim uvek praznih ruku.
I kada kazem za nesto da je bezveze, to kazem zato sto tako i mislim, a ne zato sto nisam cuo, pa ne znam.
Od muzike jedino ne pratim narodnjake i splavare (i uglavnom slabo jazz, osim u nekim finim kafanama :) ), ali ostatak mi je itekako poznat, jer radim razlicite stvari, pa se trudim da budem upoznat, a i zanima me :wink:
alavuk
16-02-2008, 06:51 PM
@alavuk: ma opushteno, brate.. shto bih se uvredio? i stariji je i sve.. ali ono shto je radio mi se, nazalost, ne svidja.. ne mislim na mix i to.. tu svaka chast, ali muzika mi je :? .. mislim pre svega na 187..
pricam o periodu belgrade posse-a , znaci rep grupe sa jos 2 ortaka, pesme su iz 94-95-e ali i dan danas su mnogo bolje odradjene (po meni) nego pola ovih "hardkore" producenata , vidi sa andricem ili tagijem da ti dosibnu to ako ne probacu da nadjem
187 nikad nisu bili reperi oni su bili wanna be tj da nije bilo grua da ih gura i vuce sa sobom cisto sumnjam da bi izdali taj prvenac za centroscenu pa posle dosli gdee su dosli , bez uvrede prema momcima ali na kraju se ispotavilo tako
...Viklerov album novi je recimo fantasticno izrepovan i otpevan, meni se jako dopada i tematika i sve, malo je vise ocigledno bio inspirisan nekim stranim pesmama, pa jedno 7-8 stvari neodoljivo podsecaju na neke strane poznate stvari, ali po meni je album sto se miksa tice itd krsh...Ali sa strane repa, ideja oko instrumentala i pevanja je vrh...
Najmanje smo tri puta pricali o tome .... i svaki put kaze .... " dogovor , dolazim ...."
I onda ga nema .... mislim da jednostavno ( po cenu svega ) zeli da to bude kompletno njegovih ruku delo ......
Pozdrav
HeatMan
16-02-2008, 06:53 PM
dobro, ja se izvinjavam.. shto se originala tiche, tu smo isti.. samo shto tu klinci (inache glavni pratioci cele te rep priche) "nemaju" 400 dinara a ni 300 za original nechega chemu se stvarno dive.. eto, krang je jedan od najcenjenijih underground repera, a prodao je svega 300 kopija.. a svi ga gotive.. svi "pravi" reperi..
pa ti vidi.. :)
alavuk
16-02-2008, 06:54 PM
dobro, ja se izvinjavam.. shto se originala tiche, tu smo isti.. samo shto tu klinci (inache glavni pratioci cele te rep priche) "nemaju" 400 dinara a ni 300 za original nechega chemu se stvarno dive.. eto, krang je jedan od najcenjenijih underground repera, a prodao je svega 300 kopija.. a svi ga gotive.. svi "pravi" reperi..
pa ti vidi.. :)
to "sine" ;)
HeatMan
16-02-2008, 07:08 PM
hahah.. "ne kapiram.." :?
alavuk
16-02-2008, 07:09 PM
aj me dodaj opet na msn-u pa cemo da se "isprebijamo" ko djelic ahhahaha salim se , stvarno me dodaj opet na msn , nemam te na listi kod kuce , elem cudi me da niko nije komentarisao ovu kajlu :]]]]
Najmanje smo tri puta pricali o tome .... i svaki put kaze .... " dogovor , dolazim ...."
I onda ga nema .... mislim da jednostavno ( po cenu svega ) zeli da to bude kompletno njegovih ruku delo ......
Pozdrav
Nazalost, ta egocentricnost je problem svih repera u nas, osim Marcela i Suida...Svi misle da sami sebi mogu najbolje uraditi...BTW, slusao sam pre neki dan Suidov novi album koji ce izaci do kraja godine za multimediju, posto sam mu radio jedan instrumental, i bez razmisljanja mogu da kazem da je to najbolji rep album koji sam cuo na ovim prostorima...Inace i Suidov prethodni album je bio jako dobar, sam Marcelo kaze za Suida da je ucio od njega i da je Suid najbolji tekstopisac u Srbiji itd, i imao je super stvari Suid i na prethodnom albumu ali nekako ga publika nije razumela...
http://youtube.com/watch?v=zo_7AsgjZ6E
recimo jedan od njegovih spotova, jeste teska pesma, ali odma je proglasen za sektasha itd i nacionalne televizije nisu htele da mu vrte spot, zato sto u spotu nosi odoru i mobilni telefon...A toliko filmova i svacega je radjeno sa jos vecom kritikom crkve pa su emitovani...A imao je jos jednu stvar gde mu Vikler peva refren, ali nema je na youtube-u....A novi album ce mu biti jako slusljiviji i obzirom da je odlezao zatvor 9 meseci u medjuvremenu ima interesantnih prica koje inace nikakve veze nemaju sa kriminalom itd...Aj u zdravlje
HeatMan
16-02-2008, 07:20 PM
aj me dodaj opet na msn-u pa cemo da se "isprebijamo" ko djelic ahhahaha salim se , stvarno me dodaj opet na msn , nemam te na listi kod kuce , elem cudi me da niko nije komentarisao ovu kajlu :]]]]
prso mi je msn.. sad tek vidim da ga nema u system trayu.. a i zauzet sam trenutno kachenjem slika ovde (56k), a i imam goste.. :_)
alavuk
16-02-2008, 07:26 PM
brate adsl ili cable je tako pristupacan da ... ali dobro ...
aj uveseljavaj goste , odo ja da uveselim svoj stomak :]]]]
Arthur
16-02-2008, 08:15 PM
elem, da se vrnemo na ivana. Ja to gledam iz perspektive ovoga sto se (nazalost) moze cuti i videti u javnom zivotu. Video sam 50ak spotova svih mogucih i nemogucih samozvanih i prozvanih repera, i uglavnom na prvu loptu sve sto mogu da identifikujem je jako mnogo zelje a jako malo truda. Mnogo ljudi to radi cisto iz nekog pubertetsko/postpubertetskog tripa neprihvatanja realnosti, a gomila njih je zapravo mazeno i pazeno od strane krajnje retardiranih roditelja (sve sam imao prilike iz prve ruke da vidim) . Tako da od geta i iskrenosti, tanka fajda. Takodje, gomila satro-nacionalizma, fudbalskog fanatizma i showoff-a. Dakle jalovo. Od ovog sto je heatman naveo, jedino sam zapamtio da sam bvanu cuo, i da mi je to ipak bilo, malko smesno. E sad, Vikler ali i cela bad copy ekipa je svojevrsna grupa ozbiljno poremecenih ludaka koji se sasma uspesno leci praveci izuzetno cudnu, ali i siroj masi prihvatljivu muziku .Meni je cak i uno duo tre zabavna, a o novom albumu da ne pricamo. Marchelo je ipak uspeo sam, multimediija je za ovih 10ak godina izbacila ipak odlicnu cifru domacih albuma i svi do jedan su bili mucak, ne vidim da je njegov uspeh uopste povezan sa tom kucom. Taj mikrofon i studijske uslove koje je on dobio od njih, realno, nije uopste tesko dostici. A ni skupo.
Daklem, Ivan definitivno nije najbolji, nije cak ni u top 5, ja sam samo pohvalio to sto se po meni vidi, a i cuje, jako mnogo truda i skoncentrisanosti u ovom poslednjem poduhvatu.
Bravo Arture! :)
Ja bih ovo potpisao sve osim da su mi bc zabavni :)
idekius
16-02-2008, 08:56 PM
...beli luk, Classic 2 ...
Posle ovoga, treba imati hrabrosti pa pevati na tom Classic 2 :rotfl:
Pa bio je i pop filter koji sam posle toga menjao... :D
Arthur
17-02-2008, 12:50 AM
ma i meni j strokavi mozak bio gadan na prvo slusanje, al tek posle viklerovog zagadjenja jadrana sam uspeo da desifrujem njihov smisao za humor, koji je zapravo, jebeno kompatibilan sa mojim.. i to nije prvi put da cujem da neko ko ima srodan smisao za humor sa nekim drugim, ne konta to na prvu loptu. Tako je naprimer svojevremeno Rambo izjavio kako je 10ak puta pokusavao da gleda i skonta radovana 3eg, i potpuno je bio u rebusu zasto je to koj kurac nekom smesno.. i tek nekom posebnom i suludom prigodom, zapravo zakacio neki fazon, i skontoa radmilovecevu auru.. nebitno, ja sam se kao mali mnogo lozio na Ramba i njegove fazone dok nisam odrastao, a sad mi je Vikler favorit, cini mi se da je otisao tamo gde rambo zapravo nije imao muda :P
nenad
17-02-2008, 01:00 AM
Svira li Ivan neki instrument ? Ili samo "repuje" ?
Pitam ovo iz ciste znatizelje...........
nenad
17-02-2008, 01:27 AM
Odlicno !!!!! Imam ja jedan primerak iz Senegala.... Pa ako treba za snimanje, cimni.... !!!
Aj dajte taj mp3 ako je moguce da lepo cujemo stvar
Pokusavam da nadjem , ali nesto ne ide posto je to dosta davno radjeno ......
Ako nadjem , saljem .....
Pozdrav
mekonin
19-02-2008, 09:00 PM
iskreno vise sam gotivio ivana dua dua sekspresa dok je radio house
Danny Lou
20-02-2008, 09:44 PM
duga prica...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.