Log in

View Full Version : Nuendo.log.......?

OFF
14-02-2008, 05:50 PM
Sme li (treba li) da se brise taj fajl?

redroom
14-02-2008, 06:34 PM
zasto bi ga uopce brisao?
ne razumin te.
imas nekih problema sa nuendom?

OFF
14-02-2008, 06:59 PM
zasto bi ga uopce brisao?
ne razumin te.
imas nekih problema sa nuendom?

u nekim projektima mi dupe pomera:banghead: :banghead:

npr.... radim, snimam pod novim imenima, i kako odmice projekat, Nuendo radi sve gore ,tj pada ko blesav. Prvi simptomi su da nece da insertuje plugin, ili da neki plugin graficki ne otvori (vidi mu se samo okvir) pa kasnije program padne. Kasnije, u novijim inkarnacijama projekta, pada sam od sebe, i kaze mi da mi pise u tom Log fajlu razlog napushancije.... pise, ali sve hexadecimalno, sto mi ne znaci puno....

opet, postoje projekti (bez vst instrumenata) gde sve radi kao sat, mada i projekti sa Bfd npr. u pocetku rade ok, dok posao ne odmakne

Postoji li neki history samog projekta (fajla) u kome mogu da postoje neki podaci koje treba brisati...... ?

redroom
14-02-2008, 07:51 PM
bojin se da ti brisanje log filea nece rjesit problem,
to je obicni tekst file u kojem nuendo
ko stara baka pise dnevnik dogadjanja. i nista vise.
nedavno sam total reinstalirao sistem i u frisko instaliranom cubaseu odjednom se par pluginova koji su zadnjih par godina uredno radili, takodjer pocelo otvarat u praznim prozorima. meni je pomogla deinstalacija tih pluginova
jesi nedavno mjenjao sta na konfiguraciji ili reinstalirao windowse ili ti se to pocelo dogadjat iz cista mira

OFF
14-02-2008, 09:02 PM
bojin se da ti brisanje log filea nece rjesit problem,
to je obicni tekst file u kojem nuendo
ko stara baka pise dnevnik dogadjanja. i nista vise.
nedavno sam total reinstalirao sistem i u frisko instaliranom cubaseu odjednom se par pluginova koji su zadnjih par godina uredno radili, takodjer pocelo otvarat u praznim prozorima. meni je pomogla deinstalacija tih pluginova
jesi nedavno mjenjao sta na konfiguraciji ili reinstalirao windowse ili ti se to pocelo dogadjat iz cista mira

Taj problem me prati na 3 uzastopne konfiguracije, sa razlicitim komponentama i zvucnimkarticama, cak je sada SP2, a pre je bio SP1. Cak su i pluginsi nove verzije. Nekada je zezao samo URS, sada uglavnom Waves mada i ostali znaju da zabrljaju. Nuendo pada (u punom projektu, sa npr 86. verzijom, sve se odnosi na to), cak kada pokusam da zamenim dobos u BFD....
gomila nebuloza.
Bio nekad amd3000+, pa x2, sad je c2d na 965 ploci, delta, pa Digidesign, pa RME, i uvek isto. :( :confused:

Oggy
14-02-2008, 10:38 PM
To ti nije do Nuenda, vec do plugina i to Kjaerhus GCO.
Meni se to sporadicno desi u pokojem projektu, ali odmah snimim, restartujem Nuendo i onda sve bude OK.
Ali me cudi ovo za BFD...

OFF
14-02-2008, 10:41 PM
To ti nije do Nuenda, vec do plugina i to Kjaerhus GCO.
Meni se to sporadicno desi u pokojem projektu, ali odmah snimim, restartujem Nuendo i onda sve bude OK.
Ali me cudi ovo za BFD...

Nemam Gco instaliran:(

Mada, premotavajuci film, sta je isto na svim konfiguracijaa, a da moze da zeza - PoCo soft 1.6.1
Sad sam ga zamenio sa 2.2.1, i izgleda da radi. (osim problema sa Bfd, koji se rushi u punom projektu)

OFF
14-02-2008, 10:43 PM
Nemam Gco instaliran:(

Mada, premotavajuci film, sta je isto na svim konfiguracijama, a da moze da zeza - PoCo soft 1.6.1
Sad sam ga zamenio sa 2.2.1, i izgleda da radi. (osim problema sa Bfd, koji se rushi u punom projektu)

Druga problematicna stvar moze da bude melodine plug, mada je on od skoro, ali cinjenica da zeza nekad

Jeeeeee..... evo ga i altiverb proradio (i on je rusio Nuendo, verovatno zbog poco verzije

Izvinjavam se, umesto edit, pritisnuh quote

Oggy
14-02-2008, 10:55 PM
MA to je sve do plugina nekih...
Cudi me za BFD, meni zaista radi besprekorno. A da li te zeza i kada mu uradis freeze sa "unload instrument"?

OFF
14-02-2008, 11:06 PM
MA to je sve do plugina nekih...
Cudi me za BFD, meni zaista radi besprekorno. A da li te zeza i kada mu uradis freeze sa "unload instrument"?

Hm, to nisam probao. Zeza samo kad hocu da promenim elemente, a aranzman je pri kraju. Probacu sa freeeze, pa da vidimo

Hvala obojici:wink:

LACKY
14-02-2008, 11:08 PM
Evo ja nesto da kazem iz svog iskustva. Ortaku sam na stari comp instalisao kompletan sistem Nuendo i brdo plugova. Ispostavilo se da je imao jako slicne probleme kao OFF. Nakon izvesnog vremena je covek kupio novi komp gde sam mu opet ja instalisao sve kao i prvi put. Medjutim sad sve radi savrseno.
Ni sam nisam pametan da donesem neki zkljucak.

LACKY
14-02-2008, 11:14 PM
Da i da nezaboravim, ovu novu masinu su sklapali ljudi koji rade RU DAW (nemam nikakve marketinske namere) ali ocu reci sledece. Kad sklopimo neki racunar (zavisno od komponenti) on ce nekako da radi. E sad sta ocu da pitam koliko stvarno mozemo imati problema sa racunarom koji je sklepan i prividno radi i onog koji stvarno radi.
Isti slucaj je bio i samnom, prosli comp je "kao" radio kako treba, kao sve je uredu. Ali onda kada mu dune u projektu padne, pa se zamrzne, pa nemoze da digne plug. Ali bez ikakvog pravila u odnosu koliko je optercen.
Ovaj sadasnji (koji je sastavljen uz pomoc prijatelja sa foruma koji znaju mnogo vise od mene) radi savrseno. Ista instalacija na njemu svih stvari je kao i na proslom ali nema nikakvih problema.
Zato mnogi ljudi vole Apple, oni to jednostavno spakuju i upucaju u fabrici i nemas problem, naravno i naplate.
Siguran sam da i lable-irani compovi su bolji odradjeni ali i skuplji.

Da naravno mozda sam malo otisao u off jer Off verovatno muci muku sa softom (ako mu je comp ranije radio kako treba).

OFF
14-02-2008, 11:19 PM
Evo ja nesto da kazem iz svog iskustva. Ortaku sam na stari comp instalisao kompletan sistem Nuendo i brdo plugova. Ispostavilo se da je imao jako slicne probleme kao OFF. Nakon izvesnog vremena je covek kupio novi komp gde sam mu opet ja instalisao sve kao i prvi put. Medjutim sad sve radi savrseno.
Ni sam nisam pametan da donesem neki zkljucak.

Hm.... .da nije fora u nekim optimizacijama XPa? Ja to cackam, po nekim upustvima, ali nisam bas....

Ja sam od Ru-daw-a odustao kad sam sklapao masinu, samo zato sto sam jedno 200km od NS, i sto nisam uzimao kompletnu, vec nadogradjivao... mada, ne verujem da je do hardwarea, jer mi se isto desava na 3 masine za 2 godine

LACKY
14-02-2008, 11:37 PM
Nije poenta da ja sad hvalim RU DAW. Vec sam hteo da kazem da comp uopste nije tako lako sastavit i da radi stabilno bez ozbiljnog iskustva.
Ja sam sa proslom masinom isto kao i ti jurio sve moguce optimizacije winda. probao i ovo i ono. A sa ovom novom masinom imam uredan SP 2 bez ikakvog dzaranja, i potpuno sam zaboravio mnoge stvari, jednostavno nemampotrebu bilo sta da cackam jer sve radi savrseno.
Pri tome sam sve instalacije radio sam kao i ranije. Znaci nije do toga.
Mislim da sistem sklapanja hardvera tj. sklopiti odredjen broj komponenti koje ce sto sa izborom a sto i sa setovanjem dovesti do toga da imas jako stabilan sistem. Ko i suprotno gde mozes da sastavis hardver koji pojedinacno svaki element za sebe je ok. ali u interakciji se neke stvari nevare i naravno opet setovanje.
Ocu reci da sklopiti komp koji je stvarno stabilan i sa dobrim performansama uopste nije lako.
Hteo sam jos da dodam, da nisam bas totalna neznalica u vezi compova. Sastavio sam u poslednjih par godina 10-tak kompjuter ortacima ali za kucne potrebe, ono net, malo Ofice i jednostavne igrice.
Ali posle izvesnog upoznavanja sa problematikom sam poceo da shvatam koliko tu kuka i kvaka ima na putu do dobre i stabilne masine.

OFF
14-02-2008, 11:46 PM
Nije poenta da ja sad hvalim RU DAW. Vec sam hteo da kazem da comp uopste nije tako lako sastavit i da radi stabilno bez ozbiljnog iskustva.
Ja sam sa proslom masinom isto kao i ti jurio sve moguce optimizacije winda. probao i ovo i ono. A sa ovom novom masinom imam uredan SP 2 bez ikakvog dzaranja, i potpuno sam zaboravio mnoge stvari, jednostavno nemampotrebu bilo sta da cackam jer sve radi savrseno.
Pri tome sam sve instalacije radio sam kao i ranije. Znaci nije do toga.
Mislim da sistem sklapanja hardvera tj. sklopiti odredjen broj komponenti koje ce sto sa izborom a sto i sa setovanjem dovesti do toga da imas jako stabilan sistem. Ko i suprotno gde mozes da sastavis hardver koji pojedinacno svaki element za sebe je ok. ali u interakciji se neke stvari nevare i naravno opet setovanje.
Ocu reci da sklopiti komp koji je stvarno stabilan i sa dobrim performansama uopste nije lako.

Ma u pravu si 100%...... ali ono sto je meni cudno, nemoguce da se 3 makine isto ponasaju. Ovaj komp sad radi extra u non-VST inst projektima (i ostali su radili ok).

A ne koristim nikakav egzotican software, cak sam minimalizovao upotrebu VST sto instrumenata, sto efekata

LACKY
14-02-2008, 11:54 PM
Potpuno te razume, jer sam imao identicne probleme, zato sam i pisao ovo. Tacno sam prepoznao kod tebe moje ponasanje do pre godinu dana, stalno setovanje Winda, trazenje po netu predloga kako ovo kako ono pa Tiny Wind.
I na kraju kada sklopismo novu masinu kako treba zaboravio sam na Wind i softver uopste.
Naravno, natrci tu po neki Peace softvera, koji neradi kako treba ali to brzo otkrijes.

Rhino
15-02-2008, 09:54 AM
A ja imam jednu staru ragu od pc-a (divlje sastavljenog) koja radi toliko besprekorno da je to nemoguce.:wink:
Nego da kucnem da ne ureknem. KUC KUC KUC..:rolleyes:

Potpuno me je 'strah' iz slicnih razloga da prelazim na novu mashinu. A moram vec odavno.... Ovako brzo dolazi do freeze i takvih stvari.... trt....trt! Smor.:(

Eee stvarno... Ima li u nuendu4 freeze za grupe?

OFF
19-02-2008, 08:46 PM
Evo dela odgovora (a mozda i celog)

Posle reinstalacije sistema, i svega sto ide uz to, posle svakog instaliranog plug-ina (koji moze da zeza), proveravao sam sumnjive projekte u Nuendu.

Ono sto nedvosmisleno mene zeza je moj omiljeni VST - YT Culture :( . Kad radi u projektu, rusi se BFD, kad ga deinsaliram, sve ok (proverio bar 5 puta sa i bez, u raznim projektima)

Takodje je problematican i Altiverb, ali za sad, sam za sebe, kad zakuje, zakuje, nema nekih podmuklih brljavljenja

Nadam se da ce i ostalo biti ok, za sad nisam imao novih problema

Oggy
19-02-2008, 08:50 PM
Pa ja sam taj Culture 2 puta instalirao i deinstalirao jer je brljao zesce. Tu bese moras da stikliras i ono "old host behavior"?
Vec 2 godine ga uopste ne koristim. Altiverb mi radi odlicno.
A da li te sada zeza BFD?
Ili te mozda uopste nikada i nije zezao?

OFF
19-02-2008, 08:55 PM
Pa ja sam taj Culture 2 puta instalirao i deinstalirao jer je brljao zesce. Tu bese moras da stikliras i ono "old host behavior"?
Vec 2 godine ga uopste ne koristim. Altiverb mi radi odlicno.
A da li te sada zeza BFD?
Ili te mozda uopste nikada i nije zezao?

Da, mora da se shtiklira. Culture nikada nije zezao direktno, vec podmuklo:mad: , a BFD koji se rusio kao lud, sad radi OK.

Ne znam jedino, da nema neka fora kod instalacije Culture...ja sam samo kopirao dll

Koji Altiverb radi ok?

Oggy
19-02-2008, 09:01 PM
Hehehe...
Ja nemam pojma koji, ako mislis bas na samu verziju. Imam i 5 i 6 instaliran istovremeno i jedino je sranje (i to od kada sam instalirao 6) to sto kada koristim u jednoj pesmi 5, pa u drugoj 6 (ili obratno), onda mu treba jako dugo da iskenira folder gde su impulsi (a ima ih bruka mnogo...).
Inace sve ostalo je ok.
Meni, od kada sam instalirao Mercury bundle, recimo, na samom dizanju Nuenda prijavljuje da nema Waves plugova. Onda ja kazem "ok" i njih, naravno ima posle.
Verovatno moram tamo da izmenadzerisem plugove, ali vec mesecima sam u "bitnim poslovima, ne diraj nista dok jos samo ovo ne zavrsim", tako da sacekam na dizanju ono jedno "dleng", kliknem "ok" i teram dalje...
Tako isto i Windovs nisam reinstalirao vec 5 godina... :D

A tusiram se, majke mi, svaki dan, uprkos svemu... :D

OFF
19-02-2008, 09:39 PM
Imas sad mercury 1.01., koji obuhvata sve (platinum , SSL, V, Api....) i zgodan je, cela instalacija gotova za minut :wink: