Log in

View Full Version : Roland JD800 club

fischek
13-02-2008, 01:57 PM
Evo uclanih se i ja.

http://farm3.static.flickr.com/2194/2258193609_1e021031eb_b.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2336/2258994164_84c9cd9c4a_b.jpg

sRce
13-02-2008, 02:55 PM
i sta kazu impresije ?

fischek
13-02-2008, 03:12 PM
i sta kazu impresije ?

Factory presets...BLJUC. A Rimbertovi patchovi su iz neke druge galaksije - neverovatno, kao da su 2 potpuno razlicite sprave :)

roginator
13-02-2008, 06:13 PM
imam jedan viska ako neko oce u klub ;)

sRce
13-02-2008, 06:18 PM
daj na pm

Don Solaris
13-02-2008, 08:32 PM
JD-800 je super ?minka. Lijep synth. Meni ?ao ?to nema matrix modulaciju. Da ju ima, kupio bih ga.

Joyba
14-02-2008, 10:11 PM
Factory presets...BLJUC. A Rimbertovi patchovi su iz neke druge galaksije - neverovatno, kao da su 2 potpuno razlicite sprave :)

cestitam,

koji patch editor koristis?

fischek
14-02-2008, 10:26 PM
cestitam,

koji patch editor koristis?

SoundDiver za slanje patch-ova JD-u (D-50-u), cemu god...to mislis?

darkstar
15-02-2008, 04:11 AM
bravo fischek,svaka cast ! TO roka !>

clusterchord
15-02-2008, 05:27 AM
cestitam :D, ali sto ce to pobogu patchevi i editori...

pa taj sint je stvoren da se na njemu brzo i lako rade novi soundovi.. fenomenalan user interface sa brdo slidera.. uzet tudje gotove soudnove je zadnja stvar koju bi napravio, da si ne uskratim zadovoljstvno programinga na njemu..

fischek
15-02-2008, 08:20 AM

pa, naravno - covek je pitao koji editor, pa sam mu rekao sta ja koristim za prebacivanje patch-ova - i naravno da imam nameru da cackam iako ne znam jos uvek sta i kako :D a u medjuvremenu sam hteo malo da se radujem mogucnostima sprave pomocu patch-ova ljudi koji znaju sta rade - moze? :grin:

Joyba
15-02-2008, 01:36 PM
SoundDiver za slanje patch-ova JD-u (D-50-u), cemu god...to mislis?

da za prebacivanje patch-eva,
i ja sam se sign up-ovao prosle nedelje ;)

pa taj sint je stvoren da se na njemu brzo i lako rade novi soundovi.. fenomenalan user interface sa brdo slidera.. uzet tudje gotove soudnove je zadnja stvar koju bi napravio, da si ne uskratim zadovoljstvno programinga na njemu..

kad kupim neki novi sint, prvo poskidam sve moguce patch-eve(ako je to moguce) da odprilike vidim ste ta masina moze i da zabodem koji :)
pa tek ih onda pravim.
Verujem da nisam jedini.

ZelMatic
17-02-2008, 06:35 PM
Gdje se mogu nabaviti Rimbertovi patchevi? :grin:

fischek
17-02-2008, 07:41 PM

http://www.francisrimbert.dk/_download$/audio/Francis_Rimbert_JD800_Chronologie+HongKong.mid

http://www.francisrimbert.dk/_download$/audio/Francis_Rimbert_JD800_TDOTS.mid

Don Solaris
17-02-2008, 09:06 PM
Obzirom da je JD-990 skroz drugi synth, on kao takav ne mo?e učitavati JD-800 patcheve.

Inače ja imam konverter za JD-800 -> JD-990, ali u ovom slučaju ne poma?e jer su fileovi u .MID formatu, a taj program tra?i sirovi .SYX i to samo Patch Dump.

Ako hoće? ja to mogu konvertirati, ali trebao bi Fischek prvo napravit SYX dump od patcheva. No nećemo sad smarati čoveka dok u?iva u novoj spravi. 8-)

fischek
18-02-2008, 08:08 AM

ja sam razumeo da ti imas JD800...

ZelMatic
18-02-2008, 10:41 AM
ja sam razumeo da ti imas JD800...
jd990. :)

BTW friend mi ima 9 org data ekspanzija za jd seriju. Neke od ekspanzija su za jd800 neke pak za jd990. Uskoro ću to uzeti od njeg, pa kad skinem i ak uspijem javim, a ak neko ima link za dobre patcheve nek slobodno postavi.
?to mislite da napravimo site posvećen jd seriji gdje bi se mogli slu?ati demo uradci i gdje se mogu skinuti razni patchevi? :rotfl:

Don Solaris
18-02-2008, 04:26 PM
?to mislite da napravimo site posvećen jd seriji gdje bi se mogli slu?ati demo uradci i gdje se mogu skinuti razni patchevi? :rotfl:

Več sam ga napravio - posvećen programiranju. Ali nije jo? online. Radi se polagano.

fischek
18-02-2008, 05:28 PM
Ako hoće? ja to mogu konvertirati, ali trebao bi Fischek prvo napravit SYX dump od patcheva. No nećemo sad smarati čoveka dok u?iva u novoj spravi. 8-)

Moze, samo objasni kako i sta.

ZelMatic
18-02-2008, 09:35 PM
Več sam ga napravio - posvećen programiranju. Ali nije jo? online. Radi se polagano.

Ajd super. Bilo bi dobro kad bi gore skupio sve na jednu hrpu... Mogli bi svi pomalo doprinjeti...:wink:

Don Solaris
19-02-2008, 08:05 AM
Ajd super. Bilo bi dobro kad bi gore skupio sve na jednu hrpu... Mogli bi svi pomalo doprinjeti...:wink:
Naravno. Biti će otvoren tip sitea. Svako će moći dodati. Naglasak je na tehnički dio kao i programiranje. Po?to si ti "doktorirao" kompoziciju, mogao bi slo?iti par kartica o kompoziciji - neke osnove tipa kako se pro?iruje tema, klasični chord progression na nekih par osnovnih akorda i sl. :wink:

Moze, samo objasni kako i sta.

Ma lele, to je jako jednostavno. Učita? soundove. Potom skine? program MIDI-OX (http://www.midiox.com/zip/midioxse.exe). Uzme? manual od JD-800 i pogleda? kako se radi Patch SYSex DUMP. Ode? u MIDI-OX. Odabere? SysEx. Odabere? Receive Manual Dump. Odabere? Sysex Save As... i snimi? to. Gotovo.

Inaće MIDI-OX najbolja alatka za sysex. Ima? hrpu patcheva u tom formatu na netu za JD. A ovom prilikom dajem ti i Patch Organizer za JD (http://www.rolandsynthesis.com/images/techstuff/jdsoftware/jd800.exe). Imamo ga samo ja i jo? jedan lik online, po?to je originalni gwydi site odavno zatovren (ianče najveći resource center). Zato uzmi dok jo? ima!

Don Solaris
20-02-2008, 12:11 AM
Potpuno ispravan. Posebno napravljeno vanjsko kučište sa transformatorom napona sa 220V/110 V. Njegovo napajanje je napravljeno na 110 V, obzirom da je za američko tržište proizveden.

Hey Motif!

Vidio sam u oglasniku da je stavljen ovaj oglas za JD. Ali nije mi jasno - zbog čega si išao raditi kučište s transformatorom ???

Pa JD ima univerzalno napajanje. Otvoriš poklopac i preseliš žicu sa 110V na 230V. 3 minute posla.

Sjećam se ko danas kada sam ga donio iz pošte, nisam još niti jaknu skinuo, i več je bio prepravljen na 230V. Naravno prvo sam multimetrom izmjerio otpor svih sekundara za svaki slučaj.

P.S. Inaće ne moraš bacati pare na izradu 110/220V transformatora. Imaš gotove za kupiti po 38kn u Chipoteci.

Motif
21-02-2008, 04:05 AM
Eh, sada mi to ka?e?.:shock: Obzirom da u trenutku kada sam ga kupio nitko nije to znao, najsigurnija opcija za JD mi je bila da to dam napraviti. A po?to sam ja "veliki" stručnjak za elektroniku, bolje da sam ne prčkam po takvim stvarima. :rotfl:
Sada barem znam koga ću u sličnim situacijama pitati za savjet. Zelmatic, jesi ti to znao?

Don Solaris
21-02-2008, 01:19 PM
Eh, sada mi to kažeš.

Eh, pa što nisi pito. Znaš da si servisiram synthove (izrađujem noise generatore za ise, i tako dalje...). Kako onda nebih znao nešto tako jednostavno kao što je power supply. To je prvi razred srednje.... :rotfl: (ehhh... kada se sjetim Tesle.... najbolja škola!!)

Ali svakako zadrži onaj konverter. Ako ti ga je netko radio, to je pet puta kvalitetnije od onih kupljenih koji su under-powered, znaju zujati i grijati se do besvjesti. Spremi si to.

ZelMatic
21-02-2008, 04:07 PM
Eh, sada mi to ka?e?.:shock: Obzirom da u trenutku kada sam ga kupio nitko nije to znao, najsigurnija opcija za JD mi je bila da to dam napraviti. A po?to sam ja "veliki" stručnjak za elektroniku, bolje da sam ne prčkam po takvim stvarima. :rotfl:
Sada barem znam koga ću u sličnim situacijama pitati za savjet. Zelmatic, jesi ti to znao?

Nisam bio sto posto siguran, ali rekao sam ti, po?to sam već negdje načuo da je moguće prespojiti sekundar i da provjeri? to... Zar se ne sjeća??

Don Solaris
21-02-2008, 09:14 PM
po?to sam već negdje načuo da je moguće prespojiti sekundar

http://www.rolandsynthesis.com/temp/eusa_naughty.gif

Ne dirati sekundar transformatora. To je spojeno na diodni ispravljač i potom na regulator napona - sve skupa je proračunato da daje točan napon uređaju.

Motif
21-02-2008, 10:22 PM
Eeeeeeeee, Zex, sada ku?im, ti si me na to nagovarao samo da ga skurim, pa da moram od tebe uzimati JD i da bude? glavna faca.:rotfl::rotfl::rotfl:

?alim se.

Ovo ?to mi je taj tip napravio je kvrga od 2kg. Uključi? ga u struju i na njemu je druga utičnica u koju u?teka? ?to ?eli?. Nisam primjetio nikakvo zujanje iz JD, pa vjerujem da je sve ok. Platio sam to 200 kn.
Zex, jesi odlučio oko roland G?
Ajd kada već pi?em, usput da pitam dali mi se isplati mjenjati Korg T3 za Yamaha TG-77?

Don Solaris
21-02-2008, 10:32 PM
Ajd kada već pišem, usput da pitam dali mi se isplati mjenjati Korg T3 za Yamaha TG-77?

Trpaj TG-77 pod ruku i bježi !!!!

Motif
21-02-2008, 10:48 PM
OK. Hvala!

ZelMatic
22-02-2008, 02:05 PM
Zex, jesi odlučio oko roland G?
Ajd kada već pi?em, usput da pitam dali mi se isplati mjenjati Korg T3 za Yamaha TG-77?

Kako za sad stvari stoje ostavit ću si motif.
TG-77 FM je opet in...:D

sRce
01-07-2008, 11:34 PM
Uclanih se i ja sa JD-990... malopre stigo iz Nemacke... :da:

p.s. Boze sto nisam ranije kupio ovo cudo... :D

slowstar
02-07-2008, 02:53 AM
Zaista, neverovatna masina, steta da je samo 24 polifon, pogotovo sa toliko izlaza, i to KVALITETNIH....
Uopste ne mogu da objasnim odakle tako dobar zvuk iz tako stare, a ipak digitalne sprave...Ne bih ga dao ni za kakve novce!!
Bilo bi lepo kada bi me neko uputio gde da "skinem" editor, i patch librarian za njega, a pritom da bude za MAC...

cucko
02-07-2008, 10:55 PM
@slowstar

Ne bi li vam zivot bio mnogo jednostavniji kada bi kombinovali i Mac i Pc ?

Zaista nemam nameru da vas provociram.

Postovanje,
Cucko

clusterchord
03-07-2008, 12:06 AM
diskusija o tome je ovdje zabranjena.

navrh glave mi je da o tome citam prepucavanja na drugim subforumima, pa ne treba nam to i ovdje.

osim ako je on topic - znaci testovi midi timinga kad se tjeraju externe sprave i sl.. midi interfejsi.. mac pc atari mpc i ostalo..

natrag na topic: trebao bih zamijeniti JD990 Display malo je potamnio. znam da ima firmi koje to prodaju... druga stvar, neki dan sam, radeci neki aranzman opet (po neznam koji put) došao do ideje da bi mi stvarno dobro došao još jedan JD-990, da imam dva. eto pa nikako da se otelim da to napravim.. jer varira.. neki put mi uopce ne treba a neki put nemogu da pr*nem bez njega. :D

klasika. i najbolji digitalni rezonantni filteri IKAD. znam da sam to vec rekao ali.,. ;)

slowstar
03-07-2008, 02:29 AM
Slazem se POTPUNO, i ja bih voleo jos jedan, pogotovo sto oni imaju modus kako da se vezuju jedan za drugi, tako da "glume" jedan VEEEELIKI i mnogo vise polifoni sint...
P.S. ne shvatajte me pogresno, ne pocinjem nista, samo pitam zna li ko da me uputi na editor i librarian za JD 990 al' za onu "drugu" vrstu racunara...
Hvala...

slowstar
03-07-2008, 02:33 AM
P.S. sad se setih da sam na nekom starom intervjuu sa Hansom Zimmerom, video, a i procitao da on ima 8 (osam) komada JD990, kao i da od svakog koristi samo glavni izlaz...bilo je to pre dosta godina...Posle je mislim presao na 8 JV 1080, pa na 8 XV 5080, pri tom ne otarasivsi se nijedne stare kombinacije, cak sam negde video da ima i onaj mali JV 880...Sta ce covek. voli, pa to ti je!

relis
03-07-2008, 06:10 AM
Najbolji rezonantni digitalni filter? Po meni, virus definitivno.

cucko
03-07-2008, 06:48 PM
@slowstar

Dali ste probali Midi Quest ?

http://www.squest.com/Macintosh/MidiQuestXL/MidiQuest-About.html

sRce
04-07-2008, 03:00 PM
P.S. sad se setih da sam na nekom starom intervjuu sa Hansom Zimmerom, video, a i procitao da on ima 8 (osam) komada JD990, kao i da od svakog koristi samo glavni izlaz...bilo je to pre dosta godina...Posle je mislim presao na 8 JV 1080, pa na 8 XV 5080, pri tom ne otarasivsi se nijedne stare kombinacije, cak sam negde video da ima i onaj mali JV 880...Sta ce covek. voli, pa to ti je!

Ma procio sam negde da je imao vezana 40 (cetrdeset) komada S-760...

Jao sto volim kad neko poludi...

alavuk
04-07-2008, 06:12 PM
koliki mu je racun za struju ???? :]]]]]

InsaneEyes
16-04-2009, 05:41 PM
kako bih se ja uchlanio, al nece niko da se raschlani :banghead:

jel ima neko da 'oce out???

fischek
17-04-2009, 07:11 PM
bio je relativno skoro oglas za JD800

slowstar
17-04-2009, 09:36 PM
Zar niko nema da mi pomogne? mrzi me do bola da se setam do besvesti po podmenijima na JD990, postoji li neki editor za isti al' za "jabucni" racunar. Ne startujem nikakav "flame war" nego molim za pomoc...
Dakle?

InsaneEyes
17-04-2009, 09:56 PM
bio je relativno skoro oglas za JD800

kad? maltene religiozno patriotski pratim rumski oglase a ladno nisam primetio

Aleksandar Filipovic
17-04-2009, 10:24 PM
kad? maltene religiozno patriotski pratim rumski oglase a ladno nisam primetio
Eeee,bio je to ""blitz krieg"" pre oko mesec dana kad sam ovog lepotana pokupio od dragog kolege Moritza i tako ispravio istorijsku gresku koju sam napravio pre ravno 10 godina kad sam ga dao u jednoj(kako se ispostavilo) mnogo neozbiljnoj trampi.Ako nista drugo,bar se osecam 10 godina mladje.:)

Moritz
17-04-2009, 11:29 PM
Eeee,bio je to ""blitz krieg"" pre oko mesec dana kad sam ovog lepotana pokupio od dragog kolege Moritza i tako ispravio istorijsku gresku koju sam napravio pre ravno 10 godina kad sam ga dao u jednoj(kako se ispostavilo) mnogo neozbiljnoj trampi.Ako nista drugo,bar se osecam 10 godina mladje.:)

Nek ti je sa srecom kad vec meni nije potrajao :( , ako nista drugo tesi me da je u pravim rukama :)

Aleksandar Filipovic
17-04-2009, 11:54 PM
Nek ti je sa srecom kad vec meni nije potrajao :( , ako nista drugo tesi me da je u pravim rukama :)
Hvala Moritz,sad mislim da treba da mi utesis burazera sa onom drugom spravom.:wink:

Moritz
17-04-2009, 11:57 PM
Hvala Moritz,sad mislim da treba da mi utesis burazera sa onom drugom spravom.:wink:

:rotfl:....resili ste da me zavijete u crno...ccccc gde ce vam dusa

Aleksandar Filipovic
18-04-2009, 12:01 AM
:rotfl:....resili ste da me zavijete u crno...ccccc gde ce vam dusa
Prodadosmo je Rolandima i... po kojem Alesisu:D.

clusterchord
18-04-2009, 01:10 AM
kako bih se ja uchlanio, al nece niko da se raschlani :banghead:

hehe he dobra fora :D

a nisu bas cesti. bio je jedan u ZG prosle godine, i znam da je Srce sa rumskog prodavao i nedavno prodao svog. zna ih bit na njemackom ebayu. ja sve tamo nabavljam vise manje.

Zar niko nema da mi pomogne? mrzi me do bola da se setam do besvesti po podmenijima na JD990, postoji li neki editor za isti al' za "jabucni" racunar.

nazalost neznam. al raspitacu se na ovim stranim forumima gdje sam domaci. mozda netko zna. mislim, vjerujem da ima sigurno za mac. ja sam oduvijek naviko na njemu direktno. i to brzinski. kakvih ima groznih interfejsa sa malim displejem, kao recimo wavestation ili fs1r, JD990 je jos poprilicno dobar.

:rotfl:....resili ste da me zavijete u crno...ccccc gde ce vam dusaProdadosmo je Rolandima i... po kojem Alesisu:D.
i ja je prodade rolandima, oberheimima i jednom specificnom Alesisu .. :wink:

sRce
18-04-2009, 04:33 AM

Pozdravi burazera...

p.s. ima i on jednu dobru spravu...

AleksandarK
05-09-2009, 10:46 AM
Pozdrav svim JD vlasnicima,

Ja sam medju srecnicima jos od 2002. (JD800) ali doslo vreme po svoje.
Trazim gumice za klavijaturu. Je li neko cuo gde mogu da se nadju.
Kako se to uposte kaze(pise) na engleskom ?

darkstar
06-09-2009, 02:30 PM
slowstar,sound diver ?

clusterchord
08-09-2009, 01:35 AM
Pozdrav svim JD vlasnicima,

Ja sam medju srecnicima jos od 2002. (JD800) ali doslo vreme po svoje.
Trazim gumice za klavijaturu. Je li neko cuo gde mogu da se nadju.
Kako se to uposte kaze(pise) na engleskom ?

pa ja bih kontaktirao direktno Roland. oni drze strahovito puno rezervnih dijelova. reci im sto trebas, i to je to. i nisu skupi.

ako nema Roland u europi, imat ce u japanu.

AleksandarK
10-09-2009, 02:43 PM
Ok, hvala clusterchord, pokusacu tako.

AleksandarK
11-09-2009, 09:36 AM
Sinoc sam imao lagani shok, pa da postedim istog nekoga od vas sa JD800,
ako vec ne znate ili ste zaboravili:

kada je keyboard local control off, na mom sintu tasteri za promenu banke i patcha ne rade ! Svi ostali rade normalno.

slowstar
14-10-2009, 12:51 AM
Pa da, tako su ga "smislili" secam se, dok sam imao oba (800 i JD990 koji i sada imam) da sam mogao da editujem JD990 sa slajderima iz JD800, (transmit edit data ili slicno u meniju) i to mi se jako dopadalo, a i po neku boju sam prebacio pre nego sam "zavalio" JD 800.
Paznja vlasnicima: regleri hoce da se isprljaju, pa iako nisu u audio lancu, hoce da podivljaju i pocnu da salju kojesta, a i tasteri, iako izgledaju super kvalitetno tokom koriscenja postanu tvrdji, teze reaguju, mislim da je stos u nekim membranama unutra.
Ostalo je jako dobro, fenomenalna masina, zao mi sto sam prodao, ali imam JD 990, koji inace zovu "Super JD"

AleksandarK
14-10-2009, 10:26 PM
'Podivljali regleri' su neizbezna pojava. Resavam ih tako sto iskljucim edit mod sa sva 4 tona.
Slazem se, prekrasna masina. Cak i vizuelno, a sound.... Zeleo sam je od dana kada sam prvi put u moj Kurzweil 2000R ubacio CD sa kolekcijom JD800 semplova. Taj dozivljaj pamtim kao otkrovenje. Ali to su bile godine ratova, kriza i sankcija. Tek posle 2000-te sam taj stari dobri K2000 sa gomilom diskova i svega sto je uz njega islo, dao za JD800. Znao sam odmah da nikad necu zazaliti, i nisam, iako sam svoje najbolje aranzmane uradio na tom sempleru.
Isto bih uradio i danas za JD990. Rado bih imao oba, trazim ga (990) ali ga je izgleda jako tesko naci.
Koliko je sam zvuk 990 bogatiji od 800 ? Da li 990 prepoznaje kom parametru idu sysex koje salju 800 regleri, ili se moraju mapirati ?

Ljusko
15-10-2015, 11:43 PM
Ne radi mi Direct out, jel neka fora kao sa XP-ovima... Dr?i ovo, pa onda pritisni ono, pa tako...?