PDA

View Full Version : DVD regional setings pitanje?

milanCHE
10-02-2008, 10:29 PM
uhhh,ne znam odakle da krenem.ali,'ajde...
imam problema sa 2 NEC-ova DVD rw-a,tj.jedan(model 3540A)ne prepoznaje veliki broj dvd-eva i ni jedan cd,a drugi(model 3550A istog nesretnog proizvodjaca)prepoznaje cd-ove i poneki dvd.e,sad,ja sam u medjuvremenu uzeo dva nova pioneera d115,i Bogu hvala,rade k'o zmaj.medjutim,pre nego sto definitivno i bukvalno bacim ove NEC-ove u kantu za smece,molio bih nekog da mi objasni opciju "DVD REGION",a do nje se dolazi desnim klikom na dvd drive u "my computer",pa onda tab hardware,pa selektovanje dvd uredjaja,pa properties,pa onda DVD REGION.jer sam primetio da je na oba problematicna dvd rezaca vec po dva,tri puta neko menjao postavke u DVD region-u(inace,dozvoljeno je do 5 puta,posle toga nema vise prepravki!).da li to i kakve veze ima sa radom uredjaja?na nekim forumima su oprecna misljenja po ovom pitanju..da li neko ima iskustva sa ovim?samo da napomenem da sam flash-ovao najnoviji firmware za oba dvd-a,medjutim,nije bilo poboljsanja.
hvala unapred i pozdrav

Haxli
13-02-2008, 04:44 PM
Da li je pre fleshovanja sve radilo kako treba ?

Ne verujem da promena regiona moze da ima veze sa chitanjem diskva, tachnije moze al mislim da to vazi smo za orginalne diskove... nisam siguran da to moze imati veze sa ostalim diskovima.Sem toga, imash programe "Regino Free" koj ti pomazu da ne morash da menjash te regione uopshte.Ondosno da ti stoji samo jedna zona a da ti pushta filmove iz svih zona bez promene zone...

diviner
13-02-2008, 05:40 PM
Mjenjanje regiona ima uticaja samo na DVD filmove, i to originale, ali kako je vecina softdvd plejera i raspolozivog softvera gotovo imuno na problem zvani mjenjanje i zakljucavanje regiona (moze da se sredi fleshovanjem firmware-a, ali i raznim softverskim alatkama poput region free), to sigurno nije uzrok tvojih problema.

Pokusaj odnijeti u kakav ozbiljan servis, pa neka ti malo prociste optiku (nije dovoljno samo odozgo cistiti socivo, vec je potrebno dobro ciscenje kompletnog pick up-a koje treba znati ocistiti...

milanCHE
13-02-2008, 09:50 PM
thnx,ljudi,uzeo sam danas pioneer dvr 115,a sa ova dva nesrtena NEC-a cu u servis kad bas ne budem imao sta da radim.previse sam vremena izgubio pokusavajuci razne varijante,sto softverske(ukljucujuci jedno 5,6 flashovanja firmware-a),sto hardverske("majstorske" a la milanCHE:D ).dacu nekome drugome da razgonetava.vama hvala u svakom slucaju
pozdrav

LACKY
14-02-2008, 03:15 AM
Za takve stvari je kanta najbolji servis.
Salu nastranu ali ako kupis za 40-tak evrica DVD i posle 2 godine krene da zajebava, mnogo je bezbolnije otici u radnju i uzeti nov.