View Full Version : Analogna mikseta iz 80-tih
Drugari,
rzmisljam o kupovini neke analogne miksete iz 80 tih,u sto boljem
stanju naravno.
"Kanalizacije" moze biti od 16 ili 24 a ako neko bas navali i do 32 kanala.
Klasa srednja-srednja visha.
Namena : snimanje instrumenata,vokala,"provlacenje" sinteva i sl a i neke druge stvari,tipa voiceover,nahovanja sinhronizacije i sl.
Za ono drugo mi ne treba sigurno takvo nesto,ali hteo bih u jednom komadu da spojim ono sto mi treba i ono sto volim za ozbiljnije stvari koje radim.
D&R?Soundcraft?Studiomaster?
Zanima me i vase misljenje u vezi toga sta da trazim?
Pozdrav!
LACKY
06-02-2008, 08:12 PM
Cifra, reci cifru koju zelis da odvojis za to. To je faktor koji ce odrediti dosta stvari.
Cifra, reci cifru koju zelis da odvojis za to. To je faktor koji ce odrediti dosta stvari.
Do 2000 e...
LACKY
06-02-2008, 08:20 PM
Po ono sto bi se moglo pazariti za te pare, moze da zadovolji tvoje ptrebe. Na E Bay se moze kupiti neki Sondcraft ili D&R, ali moras na to dodati troskove trnasporta i neke carinske dazbine.
Po ono sto bi se moglo pazariti za te pare, moze da zadovolji tvoje ptrebe. Na E Bay se moze kupiti neki Sondcraft ili D&R, ali moras na to dodati troskove trnasporta i neke carinske dazbine.
Znam da moze,ali Ebay mi je malo macka u dzaku za kupovinu takvih stvari...
Niko nista?
Ajte malo starije kolege,nesto iz licnog iskustva...
Recimo, D&R taj model da,a onaj ne,ovaj ima super eq,a onaj ima dobre preampove, i tako to...
Mislim, znam i ja ponesto,al uvek sam samo uletao i izletao iz raznih studija i ponesem neki parcilajni utisak,tipa ovaj mix ima lepe eq i sl a mozda taj isti mix ima nesto grugo sto je katastrofa a da ja to ne znam jer jednostavno nisam JA bio snimatelj pa da znam...
Ajde,ajde, sta ste se stisli8-) ...
Studiokoka013
11-02-2008, 11:23 AM
Ili jos bolje ako mozes da nadjes neki Soundtracs Topaz zvucace sigurno dobro.
milos
11-02-2008, 11:40 AM
Secam se da je neko iz Novog Sada bese kupio nekog Tridenta povoljno :)
kakvi su ti topazi, generalno?
Nisam jos radio na njemu,sta bi mogao da kazes o njemu u smislu zvuka i slicno?
Tnx na odgovoru...
LACKY
11-02-2008, 08:57 PM
Lep mixercic, koliko me secanje sluzi to je imao Toma Milakovic.
Studiokoka013
12-02-2008, 08:55 AM
Mixer ima veoma solidne preampe izvanredan EQ i meksi zvuk od ovih koje si naveo, ako to volis ?
idekius
16-02-2008, 01:27 AM
Hocu i ja te vase cigare! :D
Jos jedan dim i bice super i Soundcraft Spirit za tez(a)gu :)
Nije da mudrujem, ali sam se malo bacio na njuskanje takvih stvari zbog jednog prijatelja.
Kad kupujes, kupuj kako treba, kad su takve stvari u pitanju. U suprotnom, moze da boli glava.
Jos, ako podjemo od pretpostavke da mixeri nisu od nerdjajuceg celika, bice da im treba i servis... pa sad, da rekapiras nesto lepo i o.k. je bacati pare, ali ulagati u kljuse, hmmm... super... ako je poenta samo da se ima mixer, kakav god on bio, da svetli i uliva strahopostovanje posetilaca koji i nemaju bas veze o tome :)
Da je npr. IL 24, pa i da se palis na njega. Realno, ispada da se ni jedna kupovina ne isplati za male pare, izuzev mozda i eventualno Souncraft TS-24, TS-12, ako imas srece da naletis na neki MCI, ili tako nesto i opet ces imati problem da to dovedes u ispravno stanje, jer takvi zahvati i nisu bas jeftini.
Onda barem ima neke logike, jer ulazes u spravu koja ima vrednost. Kupovati/popravljati low budget zajebancije... nije bas logican korak, izuzev ako nije cilj da se pred klijentom nasmejes, pokazes zlatan zub i kazes : "Ete ga" :)
Subjektivno. Ako kupujes nesto, kupi nesto sto valja. Ako nemas para za dobar mixer, lepo kupis rack, preamp, kompresor... sta vec... vishe klase...
RetroMan
17-02-2008, 02:30 PM
Nije da mudrujem
Ipak slede reci mudrosti:
Ako kupujes nesto, kupi nesto sto valja.
Nadam se da su ti ciste ruke, posto si mi uzeo reci iz usta. :wink:
Ako nemas para za dobar mixer, lepo kupis rack, preamp, kompresor... sta vec... vishe klase...
Dok ne naletis na nesto cemu nemozes da odolis, kao na primer ovo:
idekius
18-02-2008, 12:14 AM
Bane, Bane... bas si ti nestasan :D
O.k.... u pravu si, Topu(a)z je sjajan sto i bas se isplati kupiti ga... dobices sa njim... dobices... ovaj... tja... ne pada mi nista bas na pamet, ali.. SETIO SAM SE!
Dobices hoby :rolleyes: A mozda i kojeg jeftinog klijenta kojem je bitno da je samo neki sto :wink:
Mozda i moze da se neka naivchina ubedi da kanal koji i nije nesto, o.k., nije nesto, al' kad prodje kroz TOPUZ, e onda jebe kevu :rotfl:
Cudno mi je samo to otkad ti postade ljubitelj jeftinih krsheva koji nekome mogu da zagorchaju zivot?
Dajte ljudi.. ovo je vec smesno...
LACKY
18-02-2008, 12:16 AM
Sta fali Topazu?
Bane, Bane... bas si ti nestasan :D
O.k.... u pravu si, Topu(a)z je sjajan sto i bas se isplati kupiti ga... dobices sa njim... dobices... ovaj... tja... ne pada mi nista bas na pamet, ali.. SETIO SAM SE!
Dobices hoby :rolleyes: A mozda i kojeg jeftinog klijenta kojem je bitno da je samo neki sto :wink:
Mozda i moze da se neka naivchina ubedi da kanal koji i nije nesto, o.k., nije nesto, al' kad prodje kroz TOPUZ, e onda jebe kevu :rotfl:
Cudno mi je samo to otkad ti postade ljubitelj jeftinih krsheva koji nekome mogu da zagorchaju zivot?
Dajte ljudi.. ovo je vec smesno...
Opaa....:harmonikas:
idekius
18-02-2008, 12:31 AM
Sta fali Topazu?
Tompuzu fali to sto je jeftina varijanta novijeg datuma od trazenog godista (80-te) i sto danas ne moze da posluzi nicemu pametnom, izuzev kurchenju.
Ko sto vec rekoh, da je neki TS-12, TS-24, MCI, Studer... pa i da se palis na njega i da ga popravljas, volis, pazis, negujes... Jeftin pandam Mackie-u tesko da pije vodu.
Budi iskren pa reci bi li ti zamenio ono na cemu radis za Tompuza i bi li pre vocal snimao npr. kroz 6176 (za otprilike te pare i manje) ili bi mic ukljucio u Tompuza? :)
Jeste da 6176, API LB itd... itd... nema XXX kanala, ali... ko sto rekosmo, koliko para, toliko i muzike, pa bih rekao da je bolje kupiti dva dobra, umesto gomile losih.
Sta bi ti radio sa Tompuzom? Sabirao kroz njega da se gusce chuje? :)
Samo mi objasni primenu Tompuza u studiju 2008-me i povlacim svaku svoju losu rec o tom dragulju zvuka i produkcije :)
Sta fali Topazu?
Nisam ga cuo ali nekako mislim da se slazem sa tobom.
Verovatno svakom polovnjaku ispod 10.000 E, fali nesto ako ne i svasta,ali razlika izmedju jeftinog i skupog ksrha je verovatno sto je jeftin krsh jeftin a skup skup?
Slobodno kazite da sam gluv,ali cuo sam i neke veoma lepe zvuke koji izlaze iz nekih"jeftinih krsheva"a i sacuvaj boze neke iz onih skupih...
Na kraju krajeva,mi ovde pricamo o miksetama srednje i srednje vise klase iz nekih "vintage godina" koje tada i nisu bile bas jeftine...
Ideikus,da ne ode ovo u svadju sto mi nikako nije gusht,mislim da sam dobro shvatio da je poenta tvog posta da bi ts 12 ili 24 ili neki mci bio mnogo bolja jeftina varijanta od onih sa kojima sam cisto kao primer klase zapoceo thread?
Pozz
LACKY
18-02-2008, 12:56 AM
Budi iskren pa reci bi li ti zamenio ono na cemu radis za Tompuza i bi li pre vocal snimao npr. kroz 6176 (za otprilike te pare i manje) ili bi mic ukljucio u Tompuza? :)
Juri Komandant Mark nitkova:Stani nitkove pucacu! Nitkov odgovara: Ha ha, znam da neces pucati zato sto si plemenit! Komandant Mark: Dodjavola upravu je!
Dodjavola upravu si! Naravno da nebih menjao ono na cemu radim za ovo, i naravno da bih mic radije ukljucio 6176.
Stvar je samo u starom pravilu koliko para toliko muzike.
idekius
18-02-2008, 12:59 AM
Da ne ode ovo u svadju sto mi nikako nije gusht,mislim da sam dobro shvatio da je poenta tvog posta da bi ts 12 ili 24 ili neki mci bio mnogo bolja jeftina varijanta od onih sa kojima sam cisto kao primer klase zapoceo thread?
Pozz
Poenta je da sam trenutno u teskoj akciji jurenja sa svojim prijateljem oko jeftinijeg mixera koji moze danas da necemu posluzi i da to ne budu bacene pare.
Poenta je da se nista ispod navedenog (i jos nekih stvari koje sigurno nisu Tompuz) ne isplati, a ne isplate se ni one, jer je tesko naci stvarno dobar mixer (u dobrom stanju), a ako je u dobrom stanju, onda i kosta.
U losijem stanju ne kosta previse, ali kosta opravka, dakle, ko ne plati na cupriji, platice na mostu.
A pricamo o mixerima koji su apsolutni minimum da bi ista unapredio (zvuchno, ne estetski).
Mislim da je pametnije kupiti (ako se vec nema para za dobar i ozbiljan mixer) kvalitetne rackove, a ako se mixer bas voli bez obzira na nerealan budzet za tako nesto, onda nesto od onoga sto sam naveo, pa skupljati pare, popravljati polako i uvesti u upotrebu onda kada bude spreman za to.
Rekao bih da je malo bolje, nego kupovina smeca.
Poenta je da sam trenutno u teskoj akciji jurenja sa svojim prijateljem oko jeftinijeg mixera koji moze danas da necemu posluzi i da to ne budu bacene pare.
Poenta je da se nista ispod navedenog (i jos nekih stvari koje sigurno nisu Tompuz) ne isplati, a ne isplate se ni one, jer je tesko naci stvarno dobar mixer (u dobrom stanju), a ako je u dobrom stanju, onda i kosta.
U losijem stanju ne kosta previse, ali kosta opravka, dakle, ko ne plati na cupriji, platice na mostu.
A pricamo o mixerima koji su apsolutni minimum da bi ista unapredio (zvuchno, ne estetski).
Mislim da je pametnije kupiti (ako se vec nema para za dobar i ozbiljan mixer) kvalitetne rackove, a ako se mixer bas voli bez obzira na nerealan budzet za tako nesto, onda nesto od onoga sto sam naveo, pa skupljati pare, popravljati polako i uvesti u upotrebu onda kada bude spreman za to.
Rekao bih da je malo bolje, nego kupovina smeca.
Ja bih rekao da mi u stvari trazimo istu stvar,ali je razlicito nazivamo...:)
El imas jos neku ideju sta je zanimjivo ako naletim na to,pa da ti ga maznem ispred nosa?:wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.