View Full Version : hd boss br-1600 kako koristiti kao live mix
magnum
05-02-2008, 05:29 PM
Imam ovaj boss br1600 hard disk rekorder vec neko vreme.Neznam kako da ga koristim kao klasican live mixer, tj. kada prikljucim neki instrument u bilo koji kanal potenciometar i ekvilajzer ne reaguju na tom kanalu. U uputstvu ne pise nista u vezi toga. Malo sam izrazio sumnju da li on uopste to moze ali sam video yamahin model koji je jeftiniji od mog i on radi kao live mixer. A da zaboravio sam reci da efekat redi u realnom vremenu ali ekvilajzer i potenciometri po kanalu ne, ako neko zna nesto u vezi ovog problema bio bih mu veoma zahvalan na pomoci !
magnum
10-02-2008, 06:24 PM
ako imate bilo kakvu ideju da moze da se resi ovaj problem javite
magnum
27-02-2008, 10:27 AM
E i ja sam ti neke k..... srece:cry:, da niko nema ovaj hd, nema veze sta da radim niste vi ljudi krivi, ali nada uvek postoji, neko ce se naci sa resenjem ili pokusajem da se resi ovaj problem :grin:
alavuk
27-02-2008, 11:09 AM
si probao da pritisnes rec ? :]]] mora da ima nekakav dodatni izlaz sa kojim slusas sta se desava tokom snimanja tj nivoi i sl.
vidim da ima audio out sa cincevima , sigurno nemas neko upustvo za njega ??? a i malo mi je ne logicno da ne cujes nista sta se desava ...
magnum
28-02-2008, 12:52 AM
si probao da pritisnes rec ? :]]] mora da ima nekakav dodatni izlaz sa kojim slusas sta se desava tokom snimanja tj nivoi i sl.
vidim da ima audio out sa cincevima , sigurno nemas neko upustvo za njega ??? a i malo mi je ne logicno da ne cujes nista sta se desava ...
Ne ne ne, sto se tice snimanja to je sve ok, sve to funkcionise, ali me interesuje da ga koristim kao live mix, sto znaci ubacus neki instrumenat u jedan od kanala obojis ga na eq, das efekat i pojacas koliko treba na potenciometar, e u tom slucaju ne radi potenciometar i eq, tj. ne desava se nista kad pojacavas ili kad hoces da dodas visoke, srednje i basove. Prospekt imam ali ne pise nista kako ga koristiti u tom slucaju. Znaci ne da ga koristim za snimanje, nego kao obican mixer :banghead:
magnum
28-02-2008, 12:55 AM
Ali dobra je ideja to da pritisnem rec, bas cu probati pa da vidim sta ce se desiti u tom slucaju, javicu se !:wink:
magnum
29-02-2008, 12:48 AM
Evo da se javim samo, mrtva kapa ni u record modu neme nikakvih reakcija
MrHeavy
22-04-2008, 01:21 PM
Magnum,
jesi probao da snima? aktivnu bass gitaru preko ove sprave,
uz pomoć njegovog ugrađenog GT-6B amp/cab/efekt simulator-procesora ?
Ima li kvalitet za tu svrhu ?
---
Ja se ne?to razmi?ljam da nabavim manji model BR1200CD,
da olak?am sebi snimanje bass gitare... ako bi ovo moglo da pomogne...
a naravno i za sve ostalo ?to mo?e da pripomogne... za brza sobna snimanja...
Pozdrav,
MrHeavy
IgorBG
06-05-2008, 10:23 PM
Hej Magnum,neznam za live variajntu,ali znam posto moj drugar Ratko ima istu spravu,da ona ima neko dugme neki kao autoleveling,sam iznivelise nivoe snimanja,mozda je to ukljuceno pa ti ne reaguje.Neznam mozda lupam.Nagadjam cisto.
IgorBG
06-05-2008, 10:26 PM
Inace sprava je vrhosto se tice kvaliteta snimanja,ja sam je slusao dugo i cesto,neznam koje DAC-ove ima ali cenim da su dosta dobrog kvaliteta,ono sto se usnimi to i izadje sa dosta dobrom dinamikom.Za te pare mislim da je dobitna kombinacija za dobar kucni studio,a i za snimanje na terenu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.