View Full Version : Sta bi vi prije kupili
SIMKES2
02-02-2008, 05:29 PM
Sta bi vi prije kupili -Pro tools hd1 sa interface 96khz ili-mackie digitalni mixer (noviji ne onaj stari)sa kombinacijom Cubase ili nuendo mogu obo sistema kupiti za istu cijenu otprilike 5000e. Sta po vama bolje radi?????
HVALA!
milos
02-02-2008, 06:13 PM
Mac Pro 8 core
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21374
+ RME Fireface 800...
Za Logic Studio mozes a i ne moras da das 500 EUR:D
Ostatak novaca mozes recimo na Mackie Control Universal Pro da potrosis ili nesto slicno...
http://www.mackie.com/products/mcupro/index.html
Ako vec ne posedujes te sprave ,ostace ti pare i za Focusrite Liquid mix ili UAD1 PCI-x :wink:
Pa osnovno je pitanje da li zelis da radis u PT, Steinberg ili Logic okruzenju?
Ako zelis PT, onda HD1
Ako zelis Logic, onda ovo sto je Milos napisao
Ako zelis Steinberg, onda Samo kupi Nuendo na ovu prethodnu konfiguraciju
Ako radis na PC-u, onda zamenis Mac sa PC.
Digitalni Mackie, kao i bilo koji digitalni mixer, ne bih razmatrao za studio jer svakako mozes da kupis neki kontroler koji ce ti zauzeti mnogo manje mesta, a obavljati isti posao za manju lovu.
SIMKES2
02-02-2008, 07:01 PM
Pa osnovno je pitanje da li zelis da radis u PT, Steinberg ili Logic okruzenju?
Ako zelis PT, onda HD1
Ako zelis Logic, onda ovo sto je Milos napisao
Ako zelis Steinberg, onda Samo kupi Nuendo na ovu prethodnu konfiguraciju
Ako radis na PC-u, onda zamenis Mac sa PC.
Digitalni Mackie, kao i bilo koji digitalni mixer, ne bih razmatrao za studio jer svakako mozes da kupis neki kontroler koji ce ti zauzeti mnogo manje mesta, a obavljati isti posao za manju lovu.
Pa bas za to Mackie mi dodje i kao kontroler i mix,al me vise zanima koji sistem bolje "svira"
Pa bas za to Mackie mi dodje i kao kontroler i mix,al me vise zanima koji sistem bolje "svira"
"svira" dobro koliko i ti.... :)
milos
02-02-2008, 08:11 PM
Sva 3 navedena sekvencera su sam vrh kvaliteta zvuka (verovatno postoje neke jako minimalne razilke zbog 48-bit fixed point sumiranja kod Pro Toolsa ali sto ti podrazumevas pod "sviranjem" treba da se odnosi na konvertore tj kvalitet kojim se snima i reprodukuje zvuk...)
Kao sto kaze Oggy,sve je stvar koji workflow ti odgovara.
RME Fireface sam preporucio zbog odnosa cena/kvalitet AD/DA konvertora+broj I/O za te pare+rock solid drajveri...
Za 5000 EUR mozes i da iskombinujes Mac + neke skuplje konvertore npr Apogee ali RME isto jako dobro zvuci :)
PT ima smisla uzeti ako imas opreme koja kosta vise makar od 50 000 EUR i to onda makar HD 2 + treba razmisljati i o TDM plugovima koji su dosta skuplji od obicnih a bez kojih PT HD nije to sto jeste :D ...
idekius
02-02-2008, 08:12 PM
Digitalni Mackie
:piss:
gregor z
02-02-2008, 08:24 PM
Mac Pro 8 core
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21374
+ RME Fireface 800...
Za Logic Studio mozes a i ne moras da das 500 EUR:D
Ostatak novaca mozes recimo na Mackie Control Universal Pro da potrosis ili nesto slicno...
http://www.mackie.com/products/mcupro/index.html
Ako vec ne posedujes te sprave ,ostace ti pare i za Focusrite Liquid mix ili UAD1 PCI-x :wink:
+ 1
UADman
02-02-2008, 09:03 PM
Za te novce najpre uzmi 4x UAD i sve plagine. Kombinuj to sa Nuedo (ili Cubase) i miran si dugo, a jevtino prosao. :da:
roginator
02-02-2008, 09:49 PM
:piss:
+1 :da: :da: :da:
idekius
02-02-2008, 10:19 PM
Za te novce najpre uzmi 4x UAD i sve plagine. Kombinuj to sa Nuedo (ili Cubase) i miran si dugo, a jevtino prosao. :da:
A da umrezis tri compa sa po 4 uad-a, pa da ih imas 12??? nikad se ne zna...
Zatim podignes hipotekarni kredit i ulozis sve pare kao donaciju za razvoj novih UA plug-insa... :rolleyes: ?
Zatim podignes hipotekarni kredit i ulozis sve pare kao donaciju za razvoj novih UA plug-insa... :rolleyes: ?
:rotfl:
milos
03-02-2008, 10:02 AM
Haha Deki :rotfl: :rotfl:
Nadam se da ce da odrade FW verziju UAD2 koji ce biti dosta mocniji od UAD1:wink:
Color
03-02-2008, 10:22 AM
PT ima smisla uzeti ako imas opreme koja kosta vise makar od 50 000 EUR i to onda makar HD 2 + treba razmisljati i o TDM plugovima koji su dosta skuplji od obicnih a bez kojih PT HD nije to sto jeste :D ...
Ovo je totalna glupost.
Sve zavisi od toga sta covek radi. Veruj mi da gomila projekata za koje mislis da ti treba PT HD, se zavrsavaju isto toliko dobro i na PT LE!
milos
03-02-2008, 10:32 AM
Ovo je totalna glupost.
Sve zavisi od toga sta covek radi. Veruj mi da gomila projekata za koje mislis da ti treba PT HD, se zavrsavaju isto toliko dobro i na PT LE!
Ma to sam rekao u smislu ako imas vec toliko para da ti je to poslednja rupa na svirali....
PT LE, Logic,Nuendo... sve zavrsava posao:)
Color
03-02-2008, 10:34 AM
Sveta istina! :)
gitarstudio
03-02-2008, 03:35 PM
sa 5000 hiljada ti si car, i dobio si dobre savete od kolega.......pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.