View Full Version : VST-ovi za G Funk
sta koristiti da bih se dobio neki g funk zvuk?
Arthur
03-02-2008, 01:05 AM
ma one g-funk sprave, al ne mos to ovde naci
hvala na infu moderator
konkretno, me zanima neki vst za lead koji se koristi u g funk.u
Hollywood
04-02-2008, 10:51 PM
hmm
probaj absint, ako ga malo tvikujes mozes dobijes super (shatro funk) lead.
u stvari na kakav lead mislis tacno? daj neki primer?
HeatMan
04-02-2008, 11:50 PM
misli na klasichne zujalice..
ako ti se svidja warren G, evo klasichnog njegovog setupa:
808, synth bass (moog klasichni square ili saw sa dosta low enda, imash valjane emulacije da nadjesh na netu), zujalice (albino ce ti zavrshiti posao), shaker-e, rhodes (ili bilo kakav e piano za atmosferu), koji agogo bell (il kako se vec zove "instrument" koji proizvodi "Booiiink" zvuk) i ono.. ubacish po volji josh shta ti treba.. al to ti je klasichan setup za g funk.. imash dosta dobrih preseta u albinu za zujalice (leadove) al pre svega g funk ima svoj stil.. i nije dovoljno da imash sve te instrumente na broju.. morash ih znati iskoristiti.. :)
pozdrav
Arthur
05-02-2008, 03:23 AM
nema na cemu ;)
probaj i Native Instruments PRO-53, simulacija prophet 5 sinta, ima jako mnogo zanimljivih leadova, kao u CS-80V od iste firme. Meni je absint malko tezak za kontrolu, a patchevi su mu uglavnom "svemirski".
vi's kako ide kad se lepo postavi piitanjce :)
HeatMan
05-02-2008, 03:59 AM
nije tezak absynth kad se naviknesh.. teshko je shto morash da odrzavash to znanje, jbg.. skini arti pesmu "regulate" od warren G-a i Nate Dogg-a.. apsolutni G funk hit.. Imash i pesmu "this DJ" isto od warrena djija... eto u te dve se moze chuti tachno ono o chemu sam prichao.. :)
sinusoida i pichi.. 808 prekriven nekim ol' school prljavijim ritmom i toe to..
poz
alavuk
05-02-2008, 06:55 AM
korg ms 20 vstI tj sama sprava je za to ludilo , hypersonic 2 , gmedia oddity za lead-ove ili bass-eve ...
balthazaar
05-02-2008, 12:49 PM
mislim da su ti ljudi već gotovo sve rekli...
ja bih samo dodao da prošunjaš malo po internetu i da nadješ originalne pjesme od kojih je nastao g funk...npr . warren g - regulate je Michael McDonald - I keep forgetting...itd itd...tako ćeš na osnovu originala i g funk obrada da vidiš ša mu oni to rade, kako ga frabaju da dobiju taj g funk zvuk...poslušaj ljude kao što su George Clinton i Roger Troutman, jer su oni u suštini stvorili g funk...mislim (mada nisam 100% siguran) da je George Clinton zasužan za one zujave leadove , a Zapp and Roger za one punchy hand clapove (za ovo sam 100% siguran)...
a što se tiče vsti-ova..dobro su ti ljudi rekli...ja bih ti pod broj jedan preporučio pro-53 (emulaciju propheta -5) jer znam da je taj sint upravo dosta koristio Roger Troutman....takodje dobro bi ti bilo da malo procackas sa onim novation vsti-ovima...bassstation i vstation i ne bi ti bilo od goreg da nabaviš i neku od emulacija minimoog-a....medjutim, g - funk nije strogo sint zvuk, tako da bi bilo potpuno treba da imaš neki dobar piano, epiano i upšte neke kvalitetne semplove instrumenata brass, strings itd...takodje, da bi ti to zvučalo dobro, trebalo bi znati i po koju muzičku caku, jer iako ti to možda ne izgleda tako - tamo ima po koja džezerska forica da bi se dobio taj šmek ...
HeatMan
05-02-2008, 02:11 PM
^tamo ti je uglavnom pentatonika.. i/ili jazz obrti.. to se mora znati ili ubosti.. eto, jbg.. ja sviram na uho, i dok ne ubodem to shto mi treba, ne ustajem od klavira.. btw, kako se zove original pesma koja je semplovana za "the next episode" od Drea i snoopa? to je pravi koren g funka.. ne ta pesma, nego ta grupa..
pozdrav
balthazaar
05-02-2008, 02:47 PM
David McCallum , a pjesma je The Edge...a onaj sempl koji je Dre uzeo je samo uvod koji ovaj više ne svira u svojoj pjesmi ;)
Arthur
05-02-2008, 03:31 PM
heh heati, odrastao sam ja na regulate... najvise me doji onaj subkick sto udara na 2 ;)
step in to the whole new era ;)
balthazaar
05-02-2008, 03:59 PM
heh heati, odrastao sam ja na regulate... najvise me doji onaj subkick sto udara na 2 ;)
step in to the whole new era ;)
jao brate i mene što veliš "doji" kompletan štimung one pjemse....;) jesi li slušao original?
alavuk
05-02-2008, 04:06 PM
ja sam slusao de la soul - keep the faith pa tek onda regulate ... u svakom slucaju zakon od pesme ...
balthazaar
05-02-2008, 05:12 PM
o da....de la soul - keep the faith i regulate imaju isti onaj žviždući sempl one fine melodijice, dok je u regulate bass linija, e piano i mute gitara iz , kao što sam već reko Michael McDonald - i keep forgetting....
Rhino
05-02-2008, 05:52 PM
A ja sam tad furao public enemy i nikako nisam mogao da svarim warren g-a i nate dogga... Mada drea jesam...:)
hvala vam ljudi
dobio sam svoj domaci
alavuk
06-02-2008, 05:01 PM
A ja sam tad furao public enemy i nikako nisam mogao da svarim warren g-a i nate dogga... Mada drea jesam...:)
:]]]] nikad nisam bio za east ili west vec sam "kupio" ono najbolje od oba , malo je neverovatno da su neki od najboljih mc-jeva zapada su sa istocne strane ili su radili tamo, ICE-T je rodjen u nju dzerziju , 2pac je iz baltimora ali je opet svu komplet produkciju radio u nyc-u , snoop dogg je takodje sa istocne obale , cypress hill / house of pain zvuce ko da su iz njujorka a kompletna soul assassin ekipe iz LA-a , itd ... kako god , imas sad neke predloge pa cepaj ...
(http://us.imdb.com/title/tt0271200/)
HeatMan
06-02-2008, 07:06 PM
^potpisujem.. samo shto se pac preselio u baltimore i igrao balet.. :) a nakon toga se seljakao svuda, pa je tako upao u prichu u nyc-u sa digital undergroundom.. igrao je iza njih, i jednom dograbio mikrofon i nijega pushtao nakon toga... posle je sve komplet radio u L.A... neke matre mu je radio kvinsi dzons..
elem, uvek sam uzimao najbolje od svih svetova.. veoma sam probirljiv, shto se danashnjeg repa tiche.. zato se vracam starom jezzy jeffu i DPG-u..
@arti: nisam znao da si u tom fazonu.. svaka chas'.. :)
pozdrav
problem pri snimanju u cubase-u
ukljucim da snima i note koje odsviram (preko tastature) se vrate na pocetak key editora
kako da resim problem?
Rhino
07-02-2008, 04:50 AM
:]]]] nikad nisam bio za east ili west vec sam "kupio" ono najbolje od oba
Pa kazem ti ja da je to bilo tako '93 god recimo:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.