View Full Version : Nuendo
Tolerancija
01-02-2008, 02:01 PM
Podesio sam neku opciju u Nuendu tako da projekt u njemu zastane sa reprodukcijom ako spustim Nuendo u taskbaru i pozovem neku drugu aplikaciju. Stane čak i ako pozovem analizer. Kada ponovno pozovem Nuendo, play započne sa reprodukcijom. Kako da podesim da muzika ide dok recimo surfam po netu? Pozdrav
kejkz
01-02-2008, 02:12 PM
play in background, negde u vst opcijama... mislim da je ovaj problem vec pominjan dosta puta.
Rhino
01-02-2008, 02:41 PM
U device manageru, tamo gdje ti je karta, pa maknes (ili stavis) shtrik. Ne znam ovako napamet.
Arthur
01-02-2008, 03:28 PM
release asio driver in background se to zove.
nalazi se u device manageru, pod VST multitrack (tamo gde biras asio drajvere tojes sa kojom kartom ti nuendo svira)
treba da bude ugaseno
Mitjovan
01-02-2008, 09:24 PM
Kad smo vec krenuli sa pitanjima, kako da promenim tempo u Nuendu a da midi fajlovi -isprate- promenu tog tempa?
U CubaseTu htelo, ovdI nece...:)
Dexxy
01-02-2008, 09:33 PM
Ukljuci na svakom traku ne secam se kako se zove...ima mali..sat. Mislim da pise nesto tempo, ili timebase....bla ,bla...
Na kanalu stisnes satic da ti se pretvori u noticu ......
Onda sve hoce :)
Pozdrav
Dexxy
01-02-2008, 10:51 PM
Na to sam mislio Max...:)
Mitjovan
02-02-2008, 01:07 PM
To mi reci!:grin: Nema gore stvari nego kad uradish celu stvar i sine ti da bi mogla da bude +10 bpm!:D
U Nuendu to funkcionise i sa audiom, tako da nije mnogo strasno :wink:
Ako nemas tu noticu(sat) treba da ides na "ad togle time base"
Mitjovan
02-02-2008, 03:40 PM
Hehe, nije losha fora, samo predpostavljam da taj "tajmstreč" fazon ne funkcioniše baš najbolje kada su u pitanju audio fajlovi.:D
Ili grešim? :ups:
PS Imam noticu! :)
Ako je sve OK i ako odaberes pravi algoritam, te ukljucis "musical mode" u okviru svakog audio fajla, funkcionise +/- 3-5% promene tempa, a da ne primetis.
Tomislav
02-02-2008, 03:56 PM
Koji algoritam treba izabrati?
Ja nisam niti znao da se algoritam može mjenjati, pa mi je bio defaultni.
Uuuups... :ups:
Ovo za algoritme je za pitch shift :D
Za promenu tempa biras "musical mode" i tamo u editoru trake biras preset "mix, drums, vocal...". Jedno je bitno.... Sustinski, ne pocinjem da radim nikakav audio ako nisam 100% siguran u tempo i tonalitet, ali mi se nekada desi da dobijem gotov aranzman u audio trakama koji mora ici mrvicu brze ili sporije da bi "proradio", e tu koristim ovu foru.
Tomislav
02-02-2008, 04:41 PM
Ok, ja ni za to nisam znao... :šejm:
Hvala na info... Bit će mi korisno i za ubrzavanje.
alavuk
05-02-2008, 02:41 PM
sto mi puca nuendo kad hocu audio export ???? :S inace nuendo je radio u paru sa kx drajverima zbog midija i m-audio asio audio naravno , medjutim kako sam uzeo novu masinu tj plocu procesor i mem , sve radi super dok ne krenem da exportujem i tu je kraj ... nekad radi nekad ne ko zmigavac ... skinuo sam kx drajvere medjutim isto ... da nije problem do ploce mozda ??? posto ima samo 2 pci slota i to su ja mislim shared irq-ovi mada mislim da bi izbio konflit izmedju karti , sumnjam na motherboard update info posto je u pitanju win xp sp2 , do sad mi je to na starom pokojnom kompu radilo sve bez problema ... inace nuendo verzija je 3.0.1.62 tako nesto ... pa eto ako nesto neko zna kool , veceras cu probati sa nekom drugom verzijom nuenda , pa sta bude :S
Rhino
05-02-2008, 07:01 PM
Ihhh, moze svasta da bude uzrok tu..
alavuk
08-02-2008, 01:18 PM
hah , motherboard info update je krivac za sve :S ... uopste zeznuo je ceo sys a ne samo nuendo ... eto problem resen na kraju
diviner
08-02-2008, 07:02 PM
Kakav motherboard info update? Napisi o cemu se radi, zaintrigirao si me :) ? Jel ti pri exportu pucao samo Nuendo, ponekad cijela masina zaglavljivala, restartovao se komp ? Sta od ovog navedenog (ili objasni simptom)?!
alavuk
08-02-2008, 07:12 PM
radi se o fajlu koji se dobije uz maticnu plocu na cd-u , konkretno to je fajl ic7h.inf (mislim da sam pravilno napisao ime fajla) , kad ga instaliram kompjuter je poceo da mi pravi probleme , jedno vreme je je creative live karta imala konflikt sa njim kad ucita kx drajvere kompjuter se resetovao kad krene da inicijalizuje drajvere , ajde nekako sam doskocio tome ne znam ni ja sam kako , kad sam to sredio , i instalirao nuendo , kad god krenem automatski export nuendo izbaci an error occured while trying ... please save your song under a new name bla bla bla ... , ili kad krenem da radim na nekom projektu samo nuendo nestane , ili jednostavno zabaguje tj ne ucita projekat , nekad je radio export nekad nije , ne znam ali eto sad kad sam formatirao i instalirao nov sistem bez tog fajla sve radi kako treba ... znaci ovo se desava samo sa cubase sx 3 / nuendo 3 , abletone acid i ostali programi su radili super ...
evo sad nesto razmisljam i mozda je razlog zasto se sve ovo desava jeste zato sto nemam uad ... nista i ja dajem svoj oglas da kupujem uad-a :]]]]]
aj odo da vozikam elektrotinet !
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.