View Full Version : Beovizija 2008
http://ww1.rts.co.yu/euro/jedna_vest.asp?source=komentar&IDNews=641
Prvih 10 pesama izvedenih u "Evropskom licu" u Ponedeljak, 28.01. , pojavile su se na Youtube. Ceka se na drugih 10 pesama iduceg Ponedeljka.
Malo privatizujem thread, ali tu imate linkove i za sve ostale pesme :wink:
http://youtube.com/watch?v=obqXtwdHbDg&feature=user
Mnogo je slatka pesmica za Beti Bup .....
Steta sto zaista te devojcice ne mogu to da izvedu uzivo na bini ..... to bi bio dozivljaj :)
.... a i ti si napredovao kao aranzer ..... supr je :wink:
Pozdrav
idekius
31-01-2008, 01:32 PM
Svidja mi se! :wink:
Mali zenski Green Day :)
Fala drugari, trudimo se... :)
Videh negde spisak svih izvodjaca... prijatno sam iznenadjen, nema previse (mozda i uopste) izvikanih estradnih likova i likusha
LACKY
01-02-2008, 01:43 AM
Tu si uprqavu, sto je manje poznatih to bolje. Festivali bi i trebalo da sluze kao poletna pista za nove zvezdice u povoju koje tek treba da se dokazu.
Steka
01-02-2008, 04:50 AM
Fala drugari, trudimo se... :)
Ogi jebes mu mater dao bi ti 20 od 10 bodova,
po meni si pokosio ove sve te veceri. Ako nisi usao u top
3 onda ne znam, treba pokokati taj ziri.
Aranzer Molitve ima dobre ideje ali nikako da ukomponuje
sve to kako treba, zvuci vestacki i mislim da su glasovne mogucnosti svih devojaka ne iskoriscene. Pokusano je nesto poput Molitve, ali mislim da ce Joksimovic da oduva sledece nedelje. Imam takav neki osecaj ....
Steka
01-02-2008, 04:53 AM
Tu si uprqavu, sto je manje poznatih to bolje. Festivali bi i trebalo da sluze kao poletna pista za nove zvezdice u povoju koje tek treba da se dokazu.
totalno se slazem :grin: ali sta su ovi pevaci i aranzeri mislili kada su pravili ove pesme ??!! sem eto naseg Ogija i mozda jos nekoga :)
Ne znam nekako ti ostali slusam ih i deluje mi kao da su ovogodisnje ideje mnogo siromasnije od prosle i pred prosle.
1. Beli jablan
Muzika:Boris Krstajić
Tekst:Boban Janković
Izvodi:Aleksa Jelić i Ana ?tajdohar
http://www.youtube.com/watch?v=eXlgA_ctT4M
2. Tijana
Muzika: Vladimir Jovančić
Tekst:Vladimir Jovančić
Izvodi:Andrej Ilić Bend
http://www.youtube.com/watch?v=9raORHzHfYE
3. Zavet
Muzika:Vladimir Graić
Tekst: Vladimir Graić, S. M. Mare
Izvode:Beauty Queens
http://www.youtube.com/watch?v=LZc-mtKP4_w
4. Kvar
Muzika: Ognjen Cvekić
Tekst:Ognjen Cvekić
Izvodi:Betty Boop
http://www.youtube.com/watch?v=obqXtwdHbDg
5. U ?ivot kockam se...
Muzika:?ika Zana
Tekst:Jelena Zana
Izvodi: Grupa Zana
http://www.youtube.com/watch?v=e5xXQt9suwo
6. Ako me čuje?
Muzika: Dejan Vozlić
Tekst: Dejan Vozlić
Izvodi: Dejan Vozlić
http://www.youtube.com/watch?v=yNYrgJhHzZw
7. Bezimena
Muzika: Bane Opačić
Tekst:Bane Opačić
Izvode: Denis i Obule
nisam nasao link... izgleda da su promenili redosled - ili su odustali...
8. Dunav
Muzika: Drum?n?Zez
Tekst: Vojislav Male?ev
Izvode: Drum?n?Zez
http://www.youtube.com/watch?v=ooqhWDh2h9E
9. Čudesni svetovi
Muzika: Zemlja Gruva
Tekst: Zemlja Gruva
Izvodi: Zoe Kida u Zemlji Gruva
http://www.youtube.com/watch?v=VYOBjR1UPSs
10. Kao da hodam
Muzika:Ivana Ćosić
Tekst:Ivana Ćosić
Izvodi:Ivana Ćosić
http://www.youtube.com/watch?v=9VXf4IMgK4E
14. Mo?da ba?
Muzika:Nihad Petonjić
Tekst: Ana Petonjić
Izvodi:Mogul
http://www.youtube.com/watch?v=QKd4MI0m4tE
Vidis... Sad gledam i nigde ne postoji informacija o tome ko je radio aranzmane. Da li se to posao aranzera toliko marginalizovao ili je u pitanju nesmotrenost ljudi koji su zaduzeni za informacije, ali zaista mi dodje nekako bezveze.
dexyco
01-02-2008, 04:06 PM
Videh negde spisak svih izvodjaca... prijatno sam iznenadjen, nema previse (mozda i uopste) izvikanih estradnih likova i likusha
Festivali bi i trebalo da sluze kao poletna pista za nove zvezdice u povoju koje tek treba da se dokazu.
Da, s tim sto na zalost nije u pitanju razlog koji je Lacky naveo, vec to sto se evrovizija odrzava kod nas, pa niko od izvikanih ne vidi potrebu da tu ucestvuje, jer ne moze da ostvari neki veliki rezultat, a kamoli pobedu...
dexyco
01-02-2008, 04:22 PM
Zaboravih na glavnu temu... :)
Iskreno, ja ovde ne vidim ni jednu numeru koja je uradjena "zbog sebe", vec se sve svodi na "primenjenu umetnost" radjeno specijalno za evroviziju. Ni na jednom snimku se nisam zadrzao duze od 10 sekundi... Ovo je moje misljenje, znam da ce naici na kritiku drugih, ali stvarno ne zelim da spustam kriterijume na "evrovizijske standarde" i ocenjujem na takav nacin.
pa niko od izvikanih ne vidi potrebu da tu ucestvuje, jer ne moze da ostvari neki veliki rezultat, a kamoli pobedu...
Nema pesama... Vec duze vreme... To je pravi razlog.
Kada su festivali u pitanju, ne pricam vise o mestima jer uglavnom, nikada do sada nije bilo onako kako sam rekao... Mozda jednom ili dva puta...
Ali to nikoga ne sprecava da ima dobru pesmu, zar ne?
Naknadno se izmisljaju svakojaki razlozi, ali kako uvek to kazem, festival je dobar onoliko koliko ima dobrih pesama. Sve ostalo je podlozno raznim malverzacijama, ali niko ne moze da ti ospori pesmu koja je lepa, bez obzira na njen plasman.
Ovo je zemlja gde trend namecu "aranzeristi", "sviraci midi fajlova", "sviraci minidiskova", "splavarske trojke" (kao bend, a bolje se deli baksis). Zato su nam losi festivali, TV i radio programi, muzicke emisije (ima li ih vise uopste?), muzicka scena uopste i odavno smo (cast izuzetcima) postali ,izmedju ostalog, i muzicka "crna rupa".
Zato uvek kazem, nisu krive niti okolnosti, niti festivali, niti nesto trece, vec su krivi ljudi. Tuzno, ali istinito.
Steka
01-02-2008, 04:32 PM
Kada su festivali u pitanju, ne pricam vise o mestima jer uglavnom, nikada do sada nije bilo onako kako sam rekao... Mozda jednom ili dva puta...
Naknadno se izmisljaju svakojaki razlozi, ali kako uvek to kazem, festival je dobar onoliko koliko ima dobrih pesama. Sve ostalo je podlozno raznim malverzacijama, ali niko ne moze da ti ospori pesmu koja je lepa, bez obzira na njen plasman.
Ovo je zemlja gde trend namecu "aranzeristi", "sviraci midi fajlova", "sviraci minidiskova", "splavarske trojke" (kao bend, a bolje se deli baksis). Zato su nam losi festivali, TV i radio programi, muzicke emisije (ima li ih vise uopste?), muzicka scena uopste i odavno smo (cast izuzetcima) postali ,izmedju ostalog, i muzicka "crna rupa".
Zato uvek kazem, nisu krive niti okolnosti, niti festivali, niti nesto trece, vec su krivi ljudi. Tuzno, ali istinito.
znam, ali sta ces .... :banghead::banghead:
uopste nema takmicenja gde je gust ko ce da pobedi i onda postaje totalno
ne zanimljivo. Dexy, ni ja nisam proveo vise od 15-20 sekundi. Preslusao sam Ogijevu pesmu jer je delovala simpaticno i od Queens (ocekivajuci razradjivanje teme).
mislim da si preskocio mozda i najbitniju felu - 'muzicke urednike' po raznim TV i radio stanicama, ali i izdavackim kucama
dexyco
01-02-2008, 04:55 PM
Oggy, slozicemo se u potpunosti...
mislim da si preskocio mozda i najbitniju felu - 'muzicke urednike' po raznim TV i radio stanicama, ali i izdavackim kucama
Da, oni su postali izuzetno bitni, medjutim, vise je to problem onih koji zele da idu po njihovom i da im se dodvoravaju, kako bi bili "zvezde", nego onih koji zele da stvore nesto vredno, mada i na njih utice kompletna situacija, ako ne ovako, onda finansijski. Ipak, bez obzira na sve, ako se uradi neka dobra stvar, pa makar i sa losom produkcijom i bez neke jace medijske podrske, to ce se brzo rasiriti zahvaljujuci piratima, a onda ce mediji biti primorani da emituju... (mislim prvenstveno na radio stanice)
Preslusao sam Ogijevu pesmu jer je delovala simpaticno i od Queens (ocekivajuci razradjivanje teme).
I ja sam na to obratio malo vise paznje, ali nista, skontao sam upravo ono sto si ti rekao, da je sve ipak usiljeno, a isto tako su se provukla i dva dela koja sam ranije vec cuo u nekoj stranoj pesmi... Sto se mene tice, smatram da su one poprilicno izvukle Serifovicku prosli put, mada i tad nije iskoriscen njihov potencijal...
Steka
01-02-2008, 07:06 PM
Oggy, slozicemo se u potpunosti...
Da, oni su postali izuzetno bitni, medjutim, vise je to problem onih koji zele da idu po njihovom i da im se dodvoravaju, kako bi bili "zvezde", nego onih koji zele da stvore nesto vredno, mada i na njih utice kompletna situacija, ako ne ovako, onda finansijski. Ipak, bez obzira na sve, ako se uradi neka dobra stvar, pa makar i sa losom produkcijom i bez neke jace medijske podrske, to ce se brzo rasiriti zahvaljujuci piratima, a onda ce mediji biti primorani da emituju... (mislim prvenstveno na radio stanice)
I ja sam na to obratio malo vise paznje, ali nista, skontao sam upravo ono sto si ti rekao, da je sve ipak usiljeno, a isto tako su se provukla i dva dela koja sam ranije vec cuo u nekoj stranoj pesmi... Sto se mene tice, smatram da su one poprilicno izvukle Serifovicku prosli put, mada i tad nije iskoriscen njihov potencijal...
ma ni ta pesma "molitva" koliko god bila pobednik itd. ja se ne slazem da je neka sada kompozicija ... pricajte sta hocete koji cete da se protivite sta cu sada reci ali "lane moje" je ko da je neko prosto udario sakom o sto i rekao dosta vise svega sto je bilo dajte ljudi da izvedemo nesto sto je nalik nasem melosu. Aranzer pomenute pesme koliko god je prozvan u javnosti i koliko ga god ne vole clanovi ovoga foruma stvarno ima smeka da napravi pesmu za evroviziju i to je pokazano vec nekoliko puta (ima neki flow) dok "molitva" mi je vestacka bez neke duse i energije.
Nemojte da mislite da ja ovde nekoga reklamiram, ali prosto znam da ovo sto sam napisao gore je istina, a sada za ove koji se ne slazu ne znam sta da vam kazem ....
diviner
01-02-2008, 08:04 PM
Pricajte vi sta hocete, ali nasa dijaspora rulezzzzz :wink: !
Oggy, dobar posao!
ma ni ta pesma "molitva" koliko god bila pobednik itd. ja se ne slazem da je neka sada kompozicija ... pricajte sta hocete koji cete da se protivite sta cu sada reci ali "lane moje" je ko da je neko prosto udario sakom o sto i rekao dosta vise svega sto je bilo dajte ljudi da izvedemo nesto sto je nalik nasem melosu. Aranzer pomenute pesme koliko god je prozvan u javnosti i koliko ga god ne vole clanovi ovoga foruma stvarno ima smeka da napravi pesmu za evroviziju i to je pokazano vec nekoliko puta (ima neki flow) dok "molitva" mi je vestacka bez neke duse i energije.
Nemojte da mislite da ja ovde nekoga reklamiram, ali prosto znam da ovo sto sam napisao gore je istina, a sada za ove koji se ne slazu ne znam sta da vam kazem ....
Nasem? Steka, ti si Azerbejdzanac?
Steka
01-02-2008, 09:49 PM
Nasem? Steka, ti si Azerbejdzanac?
koliko ja znam kaval postoji u makedoniji a i u nasem narodu ??!!
perkusije su deo nase muzike takodje ako pogledas istoriju unazad,
pevanje je tipicno etno. Ne znam da li znas ali mi smo iransko pleme
koje se doselilo na teritorije gde smo sada. Imamo dosta toga sto smo
nasledili od Turaka nazalost i moguce je da je iskorisceno par sekundi iz
te pesme, ali sta nije uzeto iz neke pesme ?? Ovo nije izmisljotina vec
dokazana slovenska istorija koju je meni predavao doktor slavskih nauka
na fakultetu u americi. Opet ne branim nikoga ali ta pesma ima mnogo vise
motiva nasih nego Molitva, ili bolje receno sta Molitva uopste ima sto je nase ?? Zar to nije tipicna zapadnjacka kopija neke pesme ??
Jedino sto mogu da potvrdim da lane postoji u nasim shumama i gorama (i na Bambi plazmi)
nenad
01-02-2008, 10:52 PM
Dobar review nase scene..........aranzeristi.......sviraci midi fajlova.........
Steka
01-02-2008, 10:58 PM
Dobar review nase scene..........aranzeristi.......sviraci midi fajlova.........
slazem se :grin:
pa "lane moje" je izraz jeli -->>> moja srecice/moje najmilije :D
Danny Lou
02-02-2008, 12:02 AM
nego kad ce neko krenuti malo da otvori prozor, da se malo ovo sve izraci... (figurativno receno)... :)
sve je apsolvirano davno.
Danny Lou
02-02-2008, 12:05 AM
uh, 8-stota mi bi mudra... :da:
slowstar
02-02-2008, 01:20 AM
BRAVO OGGY!!!
Odavno nesto ovako tacno i precizno nisam procitao, medjutim, kada sam to pokusao na javnom mestu da kazem, doziveo sam pretnje, bojkot, izbegavanje i slicne manifestacije od gore navedenih "profesionalaca" i autora - setite se sirotog i istinitog Orvela (1984) NEZNANJE JE MOC!!!!
Zaboravio sam da pomenem jos i kategoriju "sviraca gramofona" i "sviraca sekvencera", koji su zanrovski, istina, dijametralno razliciti od prvo navedenih, ali u biti i principu funkcionisanja sasvim jednaki (naravno, opet cast izuzetcima koji svoju muziku zaista sami stvaraju).
Danny Lou
02-02-2008, 11:17 AM
pazi oggy i oni su vazan dio muzicke scene... ali ne u odjeljku produkcija nego u odjeljku promocija. a to sto neki neznalci pisu da taj i taj dj "svira" gramofon to je njegovo neznanje i veliki propust... :mad:
Pazi... ti znas da sam ja "neiskvaren s' citanje"... :D
Ono sto sam rekao nisam rekao jer sam "procitao, nacuo, ili mi je neko rekao", vec zato sto sam takve stvari cuo "iz usta" mnogih, pocevsi od ljudi koji su respektivni u tom zanru (istina, mnogo redje), pa zavrsivsi sa obicnom "boranijom" koji bi voleli da se bave muzikom, a ne znaju drugi nacin.
Nemam nista protiv ljudi koji pustaju muziku, cak mislim da je i za to potreban ozbiljan talenat, ali treba zvati stvari pravim imenima.
Danny Lou
02-02-2008, 12:52 PM
Nemam nista protiv ljudi koji pustaju muziku, cak mislim da je i za to potreban ozbiljan talenat, ali treba zvati stvari pravim imenima.
poceti sa pogresnim nazivima i terminima... puno je krivih drina da se isprave :)
LACKY
03-02-2008, 01:21 AM
Ako mislite da su svirace gramofona, kvazi aranzere groov box-ova, itd. izmislili Srbi. E onda ste u grdnoj zabludi!
Srbin sem kajmaka nista nije smislio, sve ostalo upotrebljava, kao Finac, Poljak i mnogi drugi.
Ako cemo gledati po pravu svojine zbog patenta, onda Amerika nebi trenutno bila prva sila u svetu. Vec bi jahali konje, A Beclije bi slusali muziku (a mi bi gajili svinje za potrebe Beca), a Svabe bi se vozile automobilima.
I da nesirim pricu dalje.
Arthur
03-02-2008, 01:25 AM
DJing je ipak vrsta umetnosti. Mislim na vrhunski.
Svako moze da pusta muziku, kao sto svako moze da drnda zice na gitari
ali da bi napravio pesmu ili dobru zurku/event (sto je ultimativni cilj DJinga), ipak je potrebno jebeno mnogo talenta i ogromna kolicina vremena.
izvinjavam se svima koji misle drugacije, al cini mi se kao rasprostranjena zabluda.
ali da bi napravio pesmu ili dobru zurku/event (sto je ultimativni cilj DJinga), ipak je potrebno jebeno mnogo talenta i ogromna kolicina vremena.
izvinjavam se svima koji misle drugacije, al cini mi se kao rasprostranjena zabluda.
Ja sam cuo da se ti DJevi drogiraju :shock:
lesha
03-02-2008, 01:31 AM
Ja sam cuo da se ti DJevi drogiraju :shock:
da, muzikom.
LACKY
03-02-2008, 01:32 AM
Ipak si jednu stvar prenebregao, DJ nepravi muziku. Ono jeste da pravi atmosferu i td. ali to nema veze sa autorskim radom.
Ajde pa zapisi muziku jednog DJ. da ostane za buduca pokolenja.
Arthur
03-02-2008, 01:40 AM
nisam ni rekao da je pravi
samo sam rekao da je to "pravljenje atmosfere", i kombinovanje namenski pravljene muzike umetnost sama za sebe. i nimalo naivna.
naravno ima ovih koji je i prave, licno sam odrastao na DJ Shadow-u, i DJ Crush-u, a mislim da je "DJ" Fatboy slim ispisao novo poglavlje u svom zanru. Kako kao DJ, tako i kao autor
Cak je Laurent Garnier napisao i odlicnu knjigu o tome - ElektroShock.
Cinjenica je da ima i onih koji sami kreiraju svoju muziku, ali su takvi vrhunski i uzasno retki.
LACKY
03-02-2008, 01:50 AM
Potpuno se slazem satobom. Ali i dalje nereazumem o cemu pricamo. O muzici ili atmosveri? Jer atmosvera i bavljenjem da se ti negde lepo osecas i dalje nema veze sa autorskim radom.
Ako ti dodjes u kafanu sa drustvom, i ja vam pustam muziku uz koju se lepo osecate. To stvarno neznaci da sam ja autor te muzike.
Ti ne dodjes u kafanu ni kada te zovem, zato se ne javljaj vise o kafanama... :)
Sustinski se slazem sa tobom, kako sam vec i rekao na pocetku ;)
LACKY
03-02-2008, 01:55 AM
Brzo postujes. Ovo sam pisao Arturu.
Evo, necu vise. Odo na spavanje, imam za koji sat snimanje, a nisam se ni od danasnjeg odmorio.
Laku noc :)
LACKY
03-02-2008, 02:00 AM
Stani, cekaj, gde ces!
Arthur
03-02-2008, 02:07 AM
evo lepo kazem opet, DJing sam po sebi jeste vid umetnosti. I ponavljam nimalo naivna rabota. Narocito profi, klubski, a ne kafanski.
U smislu da svaki ozbiljan DJ ima svoj potpis i da se takvi nastupi smatraju koncertima a ne kafanskim blejanjima, u toj meri taj posao smatram cak i autorskim.
Uostalom, ima vise uspesnih DJeva na ovom forumu, kontam da ce posle glasanja sutra i oni da bace neku rec.
i da, pocetak price je bio da je DJing jedan od razloga propasti muzicke scene planetarne. Ne bih ja to tako crno-belo gledao, jes da su DJevi jeftiniji i jednostavniji za organizaciju od bendova, ali je stvorili su svoju sopstvenu kulturu, i publiku i scenu, te su ipak po meni imaju pozitivnu ulogu u istoriji muzike.
Ako cemo iskreno, i bendovska kultura nastala u 20om veku je dosta pomrsila konce mnogim ranijim oblicima muzicke delatnosti, i priblizila stvari sirim masama, te stvorila takodje svoje mesto u istroriji.
LACKY
03-02-2008, 02:16 AM
Ono u cemu se sasvim sa tobom slazem je: To jeste posebna vrsta kulture.
Ali ono u cemu se neslazem je stvar autorskog rada.
Evo ti konkretno: Ti mozes da na potpuno svoj i specifican nacin obraditi pesmu od Stonsa. Ali autor te kompozicije je Mick Jager.
A mozes takodje obraditi pesmu(sta je tu pesma) od nekog DJ-a(sta da obradis).
Objasni mi samo kao da definises taj autirski rad i sta si ti tu obradio (Bas koji ti se dopao ili patern bubnja).
Arthur
03-02-2008, 02:35 AM
naravno da je to njihova pesma, nisam mislio da se otkida deo njenog autorstva.
Autorski u ovom slucaju definisem sam cin izbora i kombinovanja razne namenski pravljene muzike u jednu precizno odradjenu celinu, zvanu DJ set. Znaci, ne samo da DJ umetnik percipira emocije koje odredjena pesma/komad muzike u sebi sadrzi, vec percipira i raspolozenje publike koje je posledica mnogo faktora, od prostora, preko prilike i povoda, te nalazenje najefikasnije kombinacije tudje muzike da bi u jedinstvenom trenutku izazvao najbolju mogucu reakciju publike. Slicno improvizaciji na jam sessionima. Ne samo da identifikuje, nego i namece svojom sopstvenom zeljom iste te emocije koje ovako spakovane postaju MIX kao njegovo autorsko delo, zato sto izazivaju potpuno posebnu emociju koju ta ista muzika, losije spakovana, sama po sebi ne bi izazvala, i tome je sustina.
Prvi sam bio zestok protivnik DJizma kao clan BG scene sa nekoliko bendova, dok nisam bolje i detaljnije upoznao materiju, te se osetio malko glupavo sto sam donosio sud bez svih faktora. Iako danas privatno slabo slusam takvu muziku, cesto posecujem mesta koja pripadaju toj kulturi, i izuzetno lako prepoznam loseg, dobrog, pa cak i potencijalno dobrog DJ-a. Znam kad me neko "vozi" a kad nervira.
LACKY
03-02-2008, 02:45 AM
Da ali to nema nikakavu istorijsku niti, autorski validitet. Opet kazem daj probaj da zabelezis to da posle izvesnog vremena das nekome da to proba(naprimer sa papira) da reprodukuje (sta da zabelezis i sta da reprodukuje).
Jednostavno autorski rad je kompozicija a trip i pakovanje je ambalaza koja ima vek svog trajanja i ne ostaje (moze pospesiti prodaju osnovnog proizvoda, ali sama po sebi nije proizvod).
Steka
03-02-2008, 05:31 AM
vi skrenuste sa topic-a lol
nego sutra preostale pesme pa da cujem sta ko ocekuje??
btw pogledajte ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=Y_G6sI4Nens
treba da nauce da pevaju mislim ...
a tek ovi:
http://www.youtube.com/watch?v=5H1_IesvJqI
dexyco
03-02-2008, 09:41 AM
tw pogledajte ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=Y_G6sI4Nens
Jadni ovi mikrofoni...
a tek ovi:
http://www.youtube.com/watch?v=5H1_IesvJqI
Ovo ce Tijanic da naplati kao reklamu za nacionalnu dijetu...
Ipak si jednu stvar prenebregao, DJ nepravi muziku. Ono jeste da pravi atmosferu i td. ali to nema veze sa autorskim radom.
Ajde pa zapisi muziku jednog DJ. da ostane za buduca pokolenja.
Ne slazem se sa tobom u potpunosti Lacky ..... iako ne volim DJ ing
evo ti primer
1 Ivo Pogorelic ..... i ostali .... da li su umetnici ?
........ a nikad nisu nista napisali ..... samo izvode tudja dela ..... ali fenomenalno .....
..... imam jos primera ..... ali mi ovaj nekako najbolji :)
Pozdrav
LACKY
03-02-2008, 11:52 AM
Pa i nije ti bas neko poredjenje ali ajde.
Bitch
03-02-2008, 12:01 PM
1 Ivo Pogorelic ..... i ostali .... da li su umetnici ?
........ a nikad nisu nista napisali ..... samo izvode tudja dela ..... ali fenomenalno .....
..... imam jos primera ..... ali mi ovaj nekako najbolji :)
Pozdrav
e zbog ovoga sam izmedju ostalog batalio klavir na akademiji, ne mogu sedam osam sati dnevno da drndam tudja dela za ocenu :mad:
a ja odo' u jazzfunk kuvare :D
Bez obzira sto su u oba slucaja u pitanju interpretacije, ne mogu se uporedjivati covek koji od "malih nogu" ulaze 85% svakog svog dana u rad na sebi i covek koji "dobro oseca masu".
Cast svima i svakome, ali sto rece Shime, nije bas neko adekvatno poredjnje.
Da ne bude zabune, ja umetnikom smatram i dobrog kuvara i dobrog majstora i svakoga ko u svoj posao unese celog sebe, ali ipak postoje razlike izmedju origami umetnika i hirurga koji svojom "umetnoscu" odlucuje da li neko zivi ili ne.
Dakle ne dovodim u pitanje da li je nesto umetnost ili ne, vec samo kazem da kao i svuda u zivotu postoje bitne razlike izmedju svega, tj. razliciti nivoi "vrednosti" unutar umetnosti (ne mislim pri tom iskljucivo na muziku).
Arthur
03-02-2008, 12:11 PM
pa sad, cisto argumentacije radi, mnogi DJevi koje znam ulazu nista manje od tih 8 sati dnevno u rad na sebi, i ne bi bili ni za k.. da ne rade tako. E sad, Pogoreliceve ploce sam imao kad sam bio mali, i lepo je to, al znam ljude koji skidaju sa neta DJsetova odredjenih faca sa nekih jedinstvenih nastupa, slusaju i uzivaju redovito.
al dobro bre, necu da bude da sam ja sad tu nesto zapeo, ljudi tu pricu ili kontaju ili ne, ko sto ja ne kontam gomilu drugih stvari.. npr, sta koj k ljudi cuju na tom UAD-u a da nema u native verzijama :P
dexyco
03-02-2008, 01:05 PM
Hmmm, mislim da bi mozda pre moglo da se napravi poredjenje sa nekim muzickim urednikom, mada ni to poredjenje nije bas neko. Nema stvaranja neceg novog, vec pakovanje starog, ali smo se slozili da je i to umetnost. Danas ima puno debilnih ljudi koji sebe nazivaju DJ-em, mada s druge strane ima istih takvih koji sebe nazivaju izvodjacem/kompozitorom/tekstopiscem. Mislim da ce se u skorijoj buducnosti posao DJ-a ceniti vise nego do sad...
Danny Lou
03-02-2008, 07:34 PM
ne mogu se uporedjivati kult njegovanja muzicke umjetnosti sa tradicijom od preko 300 godina i popularan derivat jedne jos popularnije kulture kojoj je nekih 40-ak...
Pa i nije ti bas neko poredjenje ali ajde.
Zasto nije .... pojasni .....
Ja sam u Londonu devedeset prve video coveka koji skrecuje na 4 gramofona ......
Magija ..... ko je to video , znace sta pricam .....
Nista manja umetnost
Pozdrav
Bez obzira sto su u oba slucaja u pitanju interpretacije, ne mogu se uporedjivati covek koji od "malih nogu" ulaze 85% svakog svog dana u rad na sebi i covek koji "dobro oseca masu".
Cast svima i svakome, ali sto rece Shime, nije bas neko adekvatno poredjnje.
Da ne bude zabune, ja umetnikom smatram i dobrog kuvara i dobrog majstora i svakoga ko u svoj posao unese celog sebe, ali ipak postoje razlike izmedju origami umetnika i hirurga koji svojom "umetnoscu" odlucuje da li neko zivi ili ne.
Dakle ne dovodim u pitanje da li je nesto umetnost ili ne, vec samo kazem da kao i svuda u zivotu postoje bitne razlike izmedju svega, tj. razliciti nivoi "vrednosti" unutar umetnosti (ne mislim pri tom iskljucivo na muziku) .
Mislim da je primer odlican ..... kao i gore navedeni kuvar ..... koji npr sprema jelo koje vec postoji ( lazanje , musake ) ali sprema odlicno i samim tim je umetnik ....
Pomenucu i bendove iz 50 - 60 ih g koji su svirali na igrankama samo covere, kao i istaknute umetnike i pevace iz istih godina , koji nisu nikada pevali svoje pesme , nego su se takmicili u pevanju .... i takodje bili popularni zbog izvodjenja doticnih pesama
Mislim da bi osim uzajamnog slaganja ..... bilo dobro za argument da se vise upozna umetnost DJ inga .... pa da se onda pravi adekvatno poredjenje ili ne ...... a ne da se unapred ima pozitivan ili negativan stav prema tome ...
Takodje , dodacu da kao i u svakoj umetnosti ima fenomenalnih umetnika DJ eva , kao i kukolja koji bi bilo adekvatno uporediti sa " muzicarima " koji sviraju na aranzerima , a ne ceo pokret apriori stavljati u isti kos ....
Pozdrav
Pa ja konkretno nisam rekao "svi" nego "vecina", cak sam iz predostroznosti par puta rekao "cast izuzetcima", posto ih definitivno ima.
Pa ja konkretno nisam rekao "svi" nego "vecina", cak sam iz predostroznosti par puta rekao "cast izuzetcima", posto ih definitivno ima.
Potpuno si u pravu .... ali tako je i medju muzicarima ..... zar ne ? :)
Pozdrav
Naravno. Otuda i povod za ovakve price... :rolleyes:
LACKY
04-02-2008, 03:36 AM
Zasto nije .... pojasni .....
Ja sam u Londonu devedeset prve video coveka koji skrecuje na 4 gramofona ......
Magija ..... ko je to video , znace sta pricam .....
Nista manja umetnost
Pozdrav
Nisam pojasnio jer sam vec sa Arturom trabunjao o tome dva sata. A onda si se ukljucio i ti, ali bilo je mnogo kasno a meni se ozbiljno prispavalo.
Mislim o ta 4 gramofona, i ja sam video coveka koji zonglira sa 5 pomorandzi. Kusta je u Crna Macka Beli Macor doveo cehinju koja dupetom cupa eksere.
Mogu da se slozim da je to virtuoznost, ali ako cemo to porediti sa Pogorelicem, onda se bojim da negovorimo o istim stvarima.
LACKY
04-02-2008, 03:45 AM
pa sad, cisto argumentacije radi, mnogi DJevi koje znam ulazu nista manje od tih 8 sati dnevno u rad na sebi, i ne bi bili ni za k.. da ne rade tako. E sad, Pogoreliceve ploce sam imao kad sam bio mali, i lepo je to, al znam ljude koji skidaju sa neta DJsetova odredjenih faca sa nekih jedinstvenih nastupa, slusaju i uzivaju redovito.
al dobro bre, necu da bude da sam ja sad tu nesto zapeo, ljudi tu pricu ili kontaju ili ne, ko sto ja ne kontam gomilu drugih stvari.. npr, sta koj k ljudi cuju na tom UAD-u a da nema u native verzijama :P
Ma ja se sa tobom slazem u 90% stvari, sem u jednoj. I Gvozden pekar vec 30 godina 8 sati dnevno mesi leba,ima jedne od najboljih kifli u gradu. Ali opet, dali to mozemo porediti sa (eto naprimer) opet istim Pogorelicem?
Arthur
04-02-2008, 05:41 AM
pa da.. zapravo to i zelim da kazem.
Ne vidim razliku izmedju pogoreliceve interpretacije Shopena i recimo Fatboy Slim-ovog kupovanja 20k ljudi na Exit mainstage-u pre par godina.
Al svako ima pravo da se ne slaze, ja ovo pricam zbog ljudi koji zapravo ne znaju sta podrazumeva ta umetnost, i da to "moze svako".. ja probo, nisam mogo, batalio.. :P
Danny Lou
04-02-2008, 09:41 AM
.
Ne vidim razliku izmedju pogoreliceve interpretacije Shopena i recimo Fatboy Slim-ovog kupovanja 20k ljudi na Exit mainstage-u pre par godina.
ovo su radili i gladijatori u rimu pa ih ne smatraju umjetnicima. opet ponavljam dj i interpretator klasicne muzike nema sanse da se porede
Potpuno se slazem .....
Pozdrav
Ja vidim.
Ne mozes da stavljas jedno pored drugog komercijalni MTV produkt, namenjen da se dobro proda i kao takav besomucno zastupljen u medijima (u vreme kada im je to bio interes, sad su interes razni crnci i tzv. RNB...) i rad coveka koji je svoj ceo zivot posvetio klaviru, bez ikakvih materijalnih pretenzija u momentu kada je pocinjao da se bavi sviranjem.
Ko je malo slusao na fakultetu predavanja iz Sociologije umetnosti (ili sociologije uopste, na bilo kom fakultetu), zna da postoji velika razlika izmedju kulture i sub-kulture, umetnosti i sunda...
No big deal
Licno radije odem na neku dobru svirku nego na koncert klasicne muzike, iako sam dobar deo zivota proveo svirajuci istu, ali to ne znaci da je nesto "umetnost" ili "nije umetnost". Nista vise od toga nego da je to moj trenutni afinitet.
Imala je Ceca mnogo vise hiljada ljudi koje je kupila i na Marakani i na Uscu, pa se ne bih usudio da kazem da je to "umetnost", bez obzira na to sto u svakom momentu zena moze da skupi vise ljudi nego Fat boy Slim i Pogorelic zajedno...
Nego, debelo zagazismo u off topic... :)
Veceras cemo videti drugu polovinu ucesnika ovogodisnje BVZ. Mnogi tipuju da se bas u toj grupi krije ovogodisnji predstavnik Srbije na Eurosongu.
dexyco
04-02-2008, 02:48 PM
Ajd razdvoji teme pre nego sto pocnemo da pricamo i o Beoviziji i o DJ-ingu u istim postovima, tako da ce biti jos teze za razdvajanje... ;)
Ma nije lose ni malo konstruktivnog off topica, samo se trudim da ne odem predaleko :wink:
Mislim o ta 4 gramofona, i ja sam video coveka koji zonglira sa 5 pomorandzi. Kusta je u Crna Macka Beli Macor doveo cehinju koja dupetom cupa eksere....
Cenim tvoje misljenje , ali da si ovo video ne bi tako pricao ;)
Ali neka ti bude , gomila sarlatana .... :rolleyes:
Pozdrav
Harry
04-02-2008, 04:20 PM
Nadovezujem se na ARTHURove tvrdnje i usporedbe. Svakako DJing nije naivna ni laka profesija no usudio bih se reći da ni zidarstvo nije laka profesija. Iako je moguce i kao DJ i kao zidar u neku ruku biti "umjetnik", oni su ipak zanatlije i nikako se ne mogu mjeriti sa akademskom znano?ću, obrazovanjem i vje?tinom.To mo?e usporediti i vidjeti nalik samo onaj koji akademsko obrazovanje NEMA pa ni ne zna ?to i koliko ne zna.</p>
Steka
04-02-2008, 04:33 PM
alo ljudi ovo je topic "beovizija" a ne dj-evi i ostalo.
Kad smo kod dj-eva vec, tu glupost ne znam samo ko je izmislio ??!!
Uzgred ti dj-evi koji nisu muzicari trebalo bi ih sve tuci redom, sta bre
oni uopste znaju o muzici, kakvi su to umetnici ??
Kao multi-instrumentalista ne priznajem zanimanje dj-ovanja
jer mislim da svako moze sa malo znanja slusanja muzike da pusta ...
Do sada je proslo bez grubosti, pa bi bilo lepo da tako i ostane :rolleyes:
Steka
04-02-2008, 08:22 PM
evo prodje i jelena tomasevic upravo i nekako mi misljenje neutralno,
cekam ostale ....
Ogi pesma ti je simpa bas gotivim je ;)
Veceras je izvedeno preostalih 10 kompozicija koje ucestvuju ove godine:
Jelena Tomasevic
http://youtube.com/watch?v=OXzmq6MxubE&feature=user
Lejla Hot
http://youtube.com/watch?v=Np1Q15o-Jm4&feature=user
Cveta Majtanovic
http://youtube.com/watch?v=fcNej28ZwwA&feature=user
Sloba Bajic
http://youtube.com/watch?v=oqEQBRrxo8Y&feature=user
Ognjen i prijatelji (nisam ja :D )
http://youtube.com/watch?v=_bQQknNnOPU&feature=user
Nenad Ceranic
http://youtube.com/watch?v=UiwfYHSHOew&feature=user
Negativ
http://youtube.com/watch?v=micLQn7sQmU&feature=user
Marko Vulinovic
http://youtube.com/watch?v=N0tICOy3olI&feature=user
Tamara Nikezic
http://youtube.com/watch?v=YBSnSI9aEoY&feature=user
Denis i Obule
http://youtube.com/watch?v=9z1r85_8ayE&feature=user
LACKY
05-02-2008, 04:09 AM
Cenim tvoje misljenje , ali da si ovo video ne bi tako pricao ;)
Ali neka ti bude , gomila sarlatana .... :rolleyes:
Pozdrav
Potpuno se slazem sa tobom.
Steka
05-02-2008, 04:54 AM
evo prodje i jelena tomasevic upravo i nekako mi misljenje neutralno,
cekam ostale ....
Ogi pesma ti je simpa bas gotivim je ;)
na par duzih slusanja "oro" zvuci dobro :) ali ne znam za koju bih
se pesmu odlucio.
Auu sto je dobra ova pesma od Cvete Majtanovic, sa violoncelima... extra:) ... moj favorit definitivno... Oro je simpaticna pesmica, nije lose
... iz prve ekipe su mi se svidele pesme od Ivane Cosic, Betty Boop (nema veze sto je sa foruma, pesma je super, samo ostaje da vidimo i cujemo zivo izvodjenje:cool3: ) i ona pesma sto je izvode Ana i Aleksa Jelic... s tim sto sto mi Aleksa Jelic opasno skace po ganglijama, Boze me sacuvaj... ali pesma je ok...
Ono sto me nervira je sto mi ni za jednu pesmu nije palo na pamet - e to je to, vrh je pesma... mozda malo kad su pocela ona violoncela... ali ni to (po meni) nisu zavrsili kako treba, jer je refren obican, prosecan.
Uglavnom, ja navijam za Betty Boop i Cvetu Majtanovic :wink:
Pozz
Ja bi ovu Beoviziju banovao..... svake godine napravi sr.nje na forumu
LACKY
05-02-2008, 12:13 PM
Treba je prvo upozoriti na private, pa ako nastavi onda ban.
dexyco
05-02-2008, 12:32 PM
Ako ne nista, bar mozes da uvedes novo pravilo u kafanici... :D
filip
06-02-2008, 10:57 PM
Auu sto je dobra ova pesma od Cvete Majtanovic, sa violoncelima... extra:) ... moj favorit definitivno...
Pozz
e, ucestvovao sam u ovoj pesmi :D
filip
06-02-2008, 11:12 PM
Promenio si pol? :D
:rotfl:
filip
06-02-2008, 11:15 PM
odsvirao sam neke sintove i zajedno sa DJ Vladimirom Acicem dopunio malo ritam elektronikom
Evo nas opet kod price o DJ-ima... :D
Zanimljivo je.
Glupo je sad da ja komentarisem gde sam direktno umesan u dve pesme koje se takmice, ali deluje mi ceo njihov nastup prilicno dobro i "MTV". Imam i malih zamerki, ali nisu tolike da bih narusavao svoj princip "ne komentarisanja ostalih ucesnika" :)
filip
06-02-2008, 11:28 PM
Evo nas opet kod price o DJ-ima... :D
veruj mi, mesavina DJ (naravno, DJ u ono pravom smislu) i klavijaturiste je veoma zanimljiva! :D Bude tu dobrih stvari!
darkstar
16-02-2008, 01:06 AM
cveta-nikad ovako dobrog glasa i toliko nekomercijalnih pesama.osudjeno na propast dok se ne promeni.
filip
16-02-2008, 01:52 AM
isto misljenje imam i ja
LACKY
16-02-2008, 02:49 AM
Znaci izvoz u Ukrajinu!
filip
09-03-2008, 11:56 PM
stvarno e...
Mogli
10-03-2008, 12:23 AM
Ne razumem zasto pesme nisu dobre?? Odlicna je je Cveta Majtanovic, Jelena Tomasevic. Najbolja mi je Marka Vulinovica, samo da je refren malo jaci.
dexyco
10-03-2008, 01:28 AM
Ma BiH rulez... ;)
master29
10-03-2008, 09:45 AM
Auuuuu koliko njih je imalo tremu,pa nevalja bas ovoliko amatera kvare sliku u potpunosti.Beti bup je svetla buducnost ove drzave,deff su klinke najbolje(po mom misljenju)Cveta o.k, nunaneeeee od Zeljka promasaj.E sad postoji pitanje zasto ima toliko amatera?Moguce je da su zeleli sto manju konkurenciju da bi isplivao neki klise pobednik.n.p.r Jelena Tomasevic ili Grajiceve lepotice....pojma nemam mozda gresim,ali sve mi vuce na to da imaju apsolutnu priliku da se brane ako pobede.Mislim da je Beovizija po kompozicijama totalno pobacila osim par pesama nema sta da se cuje i sve mi vise lici na festival u Zrenjaninu,nazalost.
Moji favoriti su Zoe Kida u Zemlji Gruva!
A ni Aleksa Jelic i Ana ?tajdohar - ?Beli jablan? mi nisu losi.
...videcemo
Arthur
10-03-2008, 10:23 PM
boze koja katastrofa od festivala.
ovo izgleda postao sindrom :(
lesha
10-03-2008, 10:27 PM
sta... neko ovo zaista i gleda ????
Ona visoka voditeljka je vrh....glasam za nju:D
Povraca mi se od ovog sranja od Beovizije.:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
STUDIOTON
10-03-2008, 10:45 PM
ja gledam, i uopste ne mislim da je katastrofa,dosta dobrih pesama,aranzmana,izvodjaca
zao mi je sto neki nisu u finalu,a po meni zasluzili su:wink:
eto:rolleyes:
Arthur
10-03-2008, 11:07 PM
vidi ga slowstar na bini :rotfl:
perun
10-03-2008, 11:10 PM
Ovo je dno.:ups:
LACKY
10-03-2008, 11:23 PM
Pobedi Jovanka Broz!
I ja sam ga vidio!:)
darkstar
10-03-2008, 11:43 PM
Jebote,meni je drugar javio koje je to zezanje,kako se cuje sve na razglasu,kako ljudi nema koji se ocekuju da izadju,kako puca svaki P i B dok pevaju .....
NISAM VEROVAO DOK NISAM VIDEO SVOJIM OCIMA ! ! !
I dalje ne mogu da verujem da je organizacija ipak nekog kulturnog (muzickog) DOGADJAJA (sta god ja mislio o tome) na onom nivou.Ono je bre bruka i sramota stvarno.Kao da su ga radili mile iz zemuna i djoka iz kovilova.
Au,odavno se onako ne nasmejah.
Mogli
11-03-2008, 12:36 AM
A meni sve milo:grin:
Steka
11-03-2008, 05:24 AM
brate vala bas, mnogo je dobra uffff
Slazem se festival lose organizovan i sta bi na kraju sa tekstom to nisam provalio, kome je to otislo ??
Jebi ga kako moze "Zavet" da predstavlja nasu zemlju na etno bazi ??
Steka
11-03-2008, 05:27 AM
Mnogo mi se dopalo sta je rekao za onako kratko vreme da znate. Mozda jedina pametna stvar od ostalih.
A meni sve milo:grin:
master29
11-03-2008, 10:31 AM
Ovo mi lici na utakmice(jedan za jedan) tako se formulise kad oba domacina pobede unapred(dogovor izmedju klubova)Jedne godine Zeljko,druge Graja i tako u nedogled.Gde ima logike da komozicija (Zavet) dobije nagradu za najbolju pesmu Beovizije od strucnog zirija a posle u istom glasanju dobije samo 8 bodova(nema logike)Znaci pesma Zavet je po strucnom ziriju u jednom glasanju pobednik festivala a u drugom glasanju identicnog zirija treca.Aranzman-S.Milosevic Mare(dobitnik nagrade)Grajin saradnik,ma toliko je providno a oni toliko bezobrazni.Treba festival da se zove Grajozeljkovizija:)
Nije mi logika i da budes u selekcijonom odboru za pesmu Beovizije i da se sa njom takmicis(zar se to ne zove SUKOB INTERESA)Sramota kad su vec pustili mlade,dali im sansu da se takmice da im pouzimaju sve nagrade,u prvoj veceri su izbacili i ono malo poznatih likova da bi lakse dosli do svega gore navedenog.
filip
11-03-2008, 10:46 AM
dno od organizacije
Mogli
11-03-2008, 10:47 AM
Ovo mi lici na utakmice(jedan za jedan) tako se formulise kad oba domacina pobede unapred(dogovor izmedju klubova)Jedne godine Zeljko,druge Graja i tako u nedogled.Gde ima logike da komozicija (Zavet) dobije nagradu za najbolju pesmu Beovizije od strucnog zirija a posle u istom glasanju dobije samo 8 bodova(nema logike)Znaci pesma Zavet je po strucnom ziriju u jednom glasanju pobednik festivala a u drugom glasanju identicnog zirija treca.Aranzman-S.Milosevic Mare(dobitnik nagrade)Grajin saradnik,ma toliko je providno a oni toliko bezobrazni.Treba festival da se zove Grajozeljkovizija:)
Nije mi logika i da budes u selekcijonom odboru za pesmu Beovizije i da se sa njom takmicis(zar se to ne zove SUKOB INTERESA)Sramota kad su vec pustili mlade,dali im sansu da se takmice da im pouzimaju sve nagrade,u prvoj veceri su izbacili i ono malo poznatih likova da bi lakse dosli do svega gore navedenog.
To se vrlo lako da resiti dobrom organizacijom jer je organizacija u stvari sve. Lepo, jedne godine izbor za pesmu evrovizije treba da se odrzi u Nishu, prestonici srpskog rocka, a onda moze malo i kod nas u Novom Sadu ili u Subotici, pa da vidim da li ce isti klanovi da pobedjuju stalno! Naravno i da se naziv festivala promeni iz Beovizije u Srboviziju! To mi malo nekako sire zvuci. Inace volim Beograd i ziveo sam tamo 11 godina. Tek da se zna. :wink:
Nije mi logika i da budes u selekcijonom odboru za pesmu Beovizije i da se sa njom takmicis(zar se to ne zove SUKOB INTERESA)
Ne bih smeo da se zakunem, ali mislim da su u selekcionom odboru i ove i prosle godine bile zene, tako da mislim da Graja nije bio tu "na funkciji". Barem ne zvanicno.
Vise me zanima kako ce Joksimovic sam sebe da najavi na Eurosongu... :)
Bitch
11-03-2008, 11:16 AM
dno od prenosa :ups: majko gde zivimo :(
idekius
11-03-2008, 11:29 AM
I posle mene, JA :D
master29
11-03-2008, 12:07 PM
Ne bih smeo da se zakunem, ali mislim da su u selekcionom odboru i ove i prosle godine bile zene, tako da mislim da Graja nije bio tu "na funkciji". Barem ne zvanicno.
Ogi selekcija je radi proforme znas i sam da su na ranijim Beovizijama ucestvovali veliki tekstopisci i kompozitori pod laznim imenima,nebi da ih imenujem znate svi o kome se radi i plus su bili u selekcionom odboru.Pa zna se ko je u PGP-RTS-u,ko su muzicki urednici.Usput Beti Bup ti je bio vrh,izuzetno su perspektivni.Sve pohvale tebi kao komplet autoru.
Zeljko Joksimovic: Znate ja i samo ja i ja i ja i tako sto mesta,pa opet jaaaaaaaa
idekius
11-03-2008, 12:41 PM
Pola sam dremuckao, a pola gledao. Sve je to lepo, sve je to o.k.... malo pesmica da razvesele narod... Beovizija k?o Beovizija....
E sad... dve stvari mi idu na kitu. Prvo... ko pise one textove? Jel Voja Kostunica licno? Sta su zepeli sa Vidovdanima itd... itd... u ovakvom ambijentu kakav je danas u Srbiji se zarad par licnih poena doliva ulje na vatru. Taj koji se bavi tom vatrom, sigurno nece sutra vaditi kestenje iz nje. Al? dobro... narod hoce tako... pa neka im...
Druga stvar. Pomislice neko da imam nesto protiv Beograda, sto nije tacno, jer i ja volim Beograd kao svoj glavni grad, sto je valjda i prirodno, ali... sta se bira na Beoviziji? Pesma Beograda, ili pesma Srbije?
Niti bi taj festival smeo da se zove tako, niti bi program smeo da bude onoliko okrenut Beogradu. Ako je u pitanju pesma Beograda... o.k. neka lepo neko kaze: "Ljudi, Srbija ne ucestvuje na Evroviziji, vec uscestvuje Beograd.." i o.k.
Nisam primetio da se u npr. u Crnoj Gori izbor pesme za Euro Song zove Podgoricovizija... itd... itd...
Verujem da se ni Beogradjanma ne bi dopalo da se festival za izbor pesme Srbije zove NSvizija, NiVizija, Suboticovizija, ZrenjaninVizija, KrusevacVizija itd...
Pobednicka pesma? Hmmm... da ne gresimo dusu... Tomasevicka peva dobro, pesmica i arr nista sto bi mene odusevilo, ali je lepo odradjeno... nema problema. Sad, kao sto vec rekoh, nije lepo skupljati jeftine poene na racun onoga sto neki nazivaju patiotizmom, a ja gluposcu i paljevinom.
Usput mislim i da se zahvaljujuci textu mozda svesno zrtvuju potencijalni glasovi iz pojedinih zemalja u okruzenju, posto vec vidim komentare na tu temu na net-u. Ne znam koliko je to pametno i mudro.
STUDIOTON
11-03-2008, 12:45 PM
dno od organizacije
slazem se ... bilo puno dobrih aranzmana,finih pesama, ali organizacija ... oni nesrecni voditeljski parovi .. smesno je
alavuk
11-03-2008, 01:24 PM
Moji favoriti su Zoe Kida u Zemlji Gruva!
A ni Aleksa Jelic i Ana ?tajdohar - ?Beli jablan? mi nisu losi.
...videcemo
aVaX-e u bre gde ti se svidjaju ona sto je on a on sto je ona ... mislim ... ako se ono moze nazvati pevanjem i pesmom jedna od voditeljki mi je lepse pevala od njih mislim da je u pitanju ona vislja ... onda smo svi ovde muzicki akademici
na kraju krajeva zoe kida da kida :] ali "malo" insistira na tim sirena samoglasnicima(eeeeeeeeeeeee aaaaaaaaaa iiiiiii i sl.) iako moze da peva 100 puta bolje od prikazanog , steta sto se drum n zez nisu visoko plasirali , bilo je samo pitanje dal ce beauty queens pobediti ili jelena tomasevic ... znaci na derbiju nista novo...
samo one "nagrade" :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:nazalost ne videx cika slobu , nisam ni znao da je u ziriju (gledao sam samo finale tj sinoc) ... strasno ... ipak je za nas gucha
Kad bi smo svi isto mislili, festival nam ne bi ni bio potreban.
alavuk
11-03-2008, 02:19 PM
naravno veoma se slazem sa tobom ali sinoc sam bio u drustvu gde niko ne slusa istu niti slicnu muziku , i svi smo se slozili sa onim sto sam napisao ... mozda se tako potrefilo ali cisto sumnjam , mislim taj njihov nastup je bio smesan , mada nikad nisam razumeo tu festivalsku koreografiju
naravno veoma se slazem sa tobom ali sinoc sam bio u drustvu gde niko ne slusa istu niti slicnu muziku , i svi smo se slozili sa onim sto sam napisao ... mozda se tako potrefilo ali cisto sumnjam , mislim taj njihov nastup je bio smesan , mada nikad nisam razumeo tu festivalsku koreografiju
I?
Ne razumem, sta pokusavas da me ubedis?
Lepo je sto ste se ti i tvoje drustvo slozili, ali ja ocigledno ne mislim tako.
Ne vidim nista cudno....?
p.s. Ja sve vreme pricam o zemlji gruva, da ne bude zabune
Druga stvar. Pomislice neko da imam nesto protiv Beograda, sto nije tacno, jer i ja volim Beograd kao svoj glavni grad, sto je valjda i prirodno, ali... sta se bira na Beoviziji? Pesma Beograda, ili pesma Srbije?
E sa ovim se itekako slazem! :wink:
LACKY
11-03-2008, 02:47 PM
Vec du ze vreme se stalno prica sta se bira, dali pesma Srbije ili Beograda.
Samo jedan detalj da razjasnimo.
Evrosong je takmicenje nacionalnih broudcastera koji su clanovi Evrovizijske asocijacije.
To znaci da RTS(a ne drzava) bira predstavnika koga salje na Evrovizijsko takmicenje.
Nacin kako ce RTS(ima zemalja koje uopste nemaju takmicenje) izabrati predstavnika je potpuno njihova stvar.
Sto znaci, da oni jednostavno mogu odluciti da nekog izvodjaca i neku kompoziciju posalju na to takmicenje, bez ikakvog takmicenja ili bilo kakvog javnog konkursa. Biranje predstavnika je od strane Evrovizije je ostavljeno na slobodan izbor samom nacionalnom broudcasteru.
To sto su oni izabrali nacin na koji rade (festival pod nazivom Beovizija) je potpuno njihova stvar.
Eto toliko samo da znamo o cemu pricamo.
dexyco
11-03-2008, 02:54 PM
Prvo, organizacija nije losa, vec krajnje smesna, oni voditeljski parovi nemaju ni P od profesionalizma, a ovi su ih uvezbavali i birali mesecima. E sad, sto se vezba svodila na izvestacen osmeh i totalnu neprirodnost ukljucujuci i robotsko ponasanje u taktu koji svira neko drugi, to je druga stvar. Oni su takve greske pravili tamo gde ni amateri ne bi ni u ludilu...
Pola sam dremuckao, a pola gledao. Sve je to lepo, sve je to o.k.... malo pesmica da razvesele narod... Beovizija k?o Beovizija....
E sad... dve stvari mi idu na kitu. Prvo... ko pise one textove? Jel Voja Kostunica licno? Sta su zepeli sa Vidovdanima itd... itd... u ovakvom ambijentu kakav je danas u Srbiji se zarad par licnih poena doliva ulje na vatru. Taj koji se bavi tom vatrom, sigurno nece sutra vaditi kestenje iz nje. Al? dobro... narod hoce tako... pa neka im...
Niti bi taj festival smeo da se zove tako, niti bi program smeo da bude onoliko okrenut Beogradu. Ako je u pitanju pesma Beograda... o.k. neka lepo neko kaze: "Ljudi, Srbija ne ucestvuje na Evroviziji, vec uscestvuje Beograd.." i o.k.
Nisam primetio da se u npr. u Crnoj Gori izbor pesme za Euro Song zove Podgoricovizija... itd... itd...
Verujem da se ni Beogradjanma ne bi dopalo da se festival za izbor pesme Srbije zove NSvizija, NiVizija, Suboticovizija, ZrenjaninVizija, KrusevacVizija itd...
Pobednicka pesma? Hmmm... da ne gresimo dusu... Tomasevicka peva dobro, pesmica i arr nista sto bi mene odusevilo, ali je lepo odradjeno... nema problema. Sad, kao sto vec rekoh, nije lepo skupljati jeftine poene na racun onoga sto neki nazivaju patiotizmom, a ja gluposcu i paljevinom.
Usput mislim i da se zahvaljujuci textu mozda svesno zrtvuju potencijalni glasovi iz pojedinih zemalja u okruzenju, posto vec vidim komentare na tu temu na net-u. Ne znam koliko je to pametno i mudro.
Slazem se...
dexyco
11-03-2008, 02:56 PM
Vec du ze vreme se stalno prica sta se bira, dali pesma Srbije ili Beograda.
Samo jedan detalj da razjasnimo.
Evrosong je takmicenje nacionalnih broudcastera koji su clanovi Evrovizijske asocijacije.
To znaci da RTS(a ne drzava) bira predstavnika koga salje na Evrovizijsko takmicenje.
Nacin kako ce RTS(ima zemalja koje uopste nemaju takmicenje) izabrati predstavnika je potpuno njihova stvar.
Sto znaci, da oni jednostavno mogu odluciti da nekog izvodjaca i neku kompoziciju posalju na to takmicenje, bez ikakvog takmicenja ili bilo kakvog javnog konkursa. Biranje predstavnika je od strane Evrovizije je ostavljeno na slobodan izbor samom nacionalnom broudcasteru.
To sto su oni izabrali nacin na koji rade (festival pod nazivom Beovizija) je potpuno njihova stvar.
Eto toliko samo da znamo o cemu pricamo.
Sto se mene tice, onda nisu ni morali da organizuju ceo ovaj cirkus, kad se vec sve znalo sta ce i kako ce biti...
@ Lucky
Pa to sto kazes je poznata stvar.
Medjutim ,ako je Srbija odlucila da svog kandidata odabere na festivalu, onda taj festival ne bi tebao da nosi naziv Beovizija.
Eto samo to bode oci.
LACKY
11-03-2008, 02:59 PM
Ja sam ovo napisao da se razume o cemu se radi. Znaci nebira Srbija, bira RTS.
dexyco
11-03-2008, 03:04 PM
Znam, samo me nervira njihov stav, ako vec hoce da se pesma bira, neka dozvole to na krajnje necentralizovan nacin, a ako zele da se zna ko je gazda, neka to bude javno, a ne ovako da sve ispada ok, a da nije ni malo...
alavuk
11-03-2008, 03:07 PM
@ aVaX
ama neubedjujem te uopste dal si pogresio ili slicno , rekox gore da zoe kida dobro kida i da imam zamerku na to njeno sirenisanje samoglasnika , doduse i pesma je dosta slaba , rekox da su nam boli usli ono dvoje sto sam boldovao ...
nekako mi je dejan cukic imao bolju pesmu od samih ucesnika
idekius
11-03-2008, 03:29 PM
Ja sam ovo napisao da se razume o cemu se radi. Znaci nebira Srbija, bira RTS.
Zar to nije "Nacionalni servis"?
Oni sami kazu ovako nesto:
Radio-televizija Srbije je organizacija javnog radiodifuznog servisa u Republici Srbiji;
Skraćeni naziv Radio-televizije Srbije: RTS;
Osnivač RTS: Republika Srbija
Hajde onda da promenimo Beograd u Srbograd ..... posto je to glavni grad Srbije ..... pa da svi budu mirni :)
Pozdrav
idekius
11-03-2008, 03:35 PM
Hajde onda da promenimo Beograd u Srbograd ..... posto je to glavni grad Srbije ..... pa da svi budu mirni :)
Cini mi se da je malo lakse od toga ne stavljati predznak bilo kog grada na stvari od nacionalnog znacaja... koje i pripadaju naciji...
Cini mi se da je malo lakse od toga ne stavljati predznak bilo kog grada na stvari od nacionalnog znacaja... koje i pripadaju naciji...
To ti kazem , Srbija , Srbograd , Srbovizija .... i svi mirni ;)
Pozdrav
Simptomaticno je to kako neko ko je iz Bg-a ne primecuje ono sto je i vise nego ocigledno kad se pogleda iz naseg ugla.... :rolleyes:
Pa da se razumemo... mislim da pet gradova u Srbiji pocinje sa Beo... sta ste se u'vatili za Beograd :rolleyes: :wink: :D
Inace jeste neobicno da se tako zove festival ali koga boli ***** za to, valjda je bitnije ono sto se desava na tom festivalu i kako se predstavljamo evropi, od naziva festivala... ionako niko nece reci - nastupa "nekibendiliindividua" iz Beograda vec iz Srbije... tako da stete nema :wink:
Pozz
dexyco
11-03-2008, 04:11 PM
Hihihi, kad su republike, a jos malo i pokraine vec podeljene, ajmo kao stari grci da osnujemo polise... ;) OK za naziv u koliko ne bi bilo drugih stvari koje se odnose na centralizaciju, a vise nego se osecaju. Pa ranije je npr i TVNS bila republicka tv, sad nista. Da ne pricam o prvoj asocijaciji vecine ljudi iz centralne i severne Srbije na grad Nis, koji je drugi po velicini u zemlji...
Mogli
11-03-2008, 04:29 PM
Na kraju ce Beograd stvarno postati mala drzava od dva miliona stanovnika. Nazalost, tako je.
slowstar
11-03-2008, 05:06 PM
Vidim da sam primećen, mada se i ne ponosim suviše tom činjenicom.
Da, bio sam član, ponavljam član "stručnog" žirija, predsednik je bila gđa Nena Kunijević, inače osoba koja se verovatno bolje razume u folk muziku, mada je po meni ovde nije nedostajalo, naročito u liku pobednika, pa i u drugom mestu...
(kad čujem reč ili zvuk "etno" odmah me zaboli žuč, i totalno sam netolerantan u tom pogledu)
Inače, pozvan sam da budem član "stručnog" (ne znam zašto termin "stručni" kadac su ostala 2 člana bili ono što jesu, novinar i TV urednik sa akcentom na folk muziku)
Moram da napomenem da su glasovi "stručnog" žirija uzimani isključivo "kumulativno" - što znači kao zbir sva tri glasa članova, i najveći broj bodova je dobila pesma sa največim zbirom, jasno?
Moj najveći broj glasova (12poena) je otišao pesmi "Sada ili nikada" koju je dobro i ubedljivo otpevao Marko Vulinović, u takođe solidnom aranžmanu autora, mislim da se preziva Preradović.
Po mom mišljenju, to je bila ubedljivo NAJBOLJA pesma, sa čime se nažalost ostatk žirija očigledno nije složio...
Odbijao sam u par prethodnih poziva da budem član žirija takve manifestacije, ali su mi napomenuli da bi bilo dobro, jer "Imaju poverenja u moju objektivnost, iskustvo i stručnost" Kada sam se ranije, na jednoj "Beoviziji" javno, na bini izvinio publici zbog lošeg kvaliteta pesama, dobio sam ovacije od publike, koje verovatno nikada više neću dobiti u ostatku svoje karijere, ali sam sutradan od organizatora dobio grdnju, pa čak i pretnje jedne poznate estradne ličnosti. Ovoga puta sam pristao, jer je između ostalog moja uloga bila naznačena kao "kontrolor pravilnosti glasanja, i borac protiv lobija i mućki" Osnovano tvrdim da NIKO nije pokušavao da lobira kod mene, a nije ni mogao, jer je sastav žirija držan u prilično velikoj tajnosti, što mi je pomenuto više puta sa "najvišeg" mesta.Dakle, NAŽALOST, pobedila je pesma koja je pobedila, nisam video nikakvu nepravilnost u glasanju druga dva člana žirija, koji su joj dali maksimalan broj poena, što JA NISAM, može se videti na sajtu.
Toliko od mene, a mnogo je, smaram, ali šta ću...
Pozdrav!!
Zar to nije "Nacionalni servis"?
Oni sami kazu ovako nesto:
Radio-televizija Srbije je organizacija javnog radiodifuznog servisa u Republici Srbiji;
Skraćeni naziv Radio-televizije Srbije: RTS;
Osnivač RTS: Republika Srbija
A sto se svi cudite? Zna se gde je centar moci i gde je lova. To se jako tesko menja i niko nije lud da to prepusti svima ostalima.
Ja sam resio i stojim iza toga da ne placam TV pretplatu sve dok je na NACIONALNOJ TELEVIZIJI "Beogradska hronika". Takvu emisiju moze da ima neka lokalna, gradska televizija, a na nacionalnoj frekvanciji moze da bude samo "hronika Srbije" ili kako sad vec moze da se interpretira, a da bude podjednako za sve.
Na nacionalnoj TV mi svi dobijamo servisne informacije za Beograd, a ne za sve gradove u Srbiji.
Sto kaze Deki, mozda je tih milion i po ipak mnogo vredniji od ostalih 5-6 miliona ljudi u zemlji, pa zato i takva raspodela... :)
Beovizija je privatni festival koji je necijom odlukom postao selekcija za Eurosong, te nemam zamerki na naziv festivala, vec na cinjenicu da za tako nesto mora da bude raspisan javni tender i da svi mogu da konkurisu pod jednakim okolnostima.
Isto tako mi je smesno da nagradu "pevac godine" uzme Sergej Cetkovic (uz duzno postovanje) koji je strani drzavljanin. Onda bolje da su je dodelili Robiju Vilijamsu on ionako bolje peva, a bila i pesma njegova jedna, pa su mogli da caste i pravog autora... :) Sad sam malo "otrovan", ali zaista nemam nista protiv decka "Robie Wiilliams wanna be" jer zaista lepo peva i mogao bi dosta da postigne samo kad bi se neko potrudio da od njega napravi "njega". A nemam nista ni protiv Sergeja. Covek lepo peva, ima dobru produkciju, pesme, samo sto nije nas drzavljanin, pa je nagrada trebala da ode nekome odavde ili da napravimo internacionalni izbor za pevaca godine :)
Licno, nemam zamerki na rad zirija i mislim da dve pesme gde sam ucestvovao i koje su usle u finale, niko nije ostetio u procesu glasanja.
Malo mi je cudno samo, sto smo svi znali pobednika, a da pesma jos nije bila ni snimljena, ali to vec nije moja stvar da o tome raspravljam.
Moja licna zamerka je, isto kao i prosle godine, ta sto se pice u bekstejdzu kupuje po vrlo jakim cenama za razliku od bilo kojeg drugog festivala (gde je za "dz", kako pravim domacinima i dolikuje), te sto festival ne dodeljuje ama bas ni jednu nagradu (pravu), tj. nema "nagradni fond".
I da... Zvuk... Katastrofalan, kao i prosle godine.
Inace, nije bilo lose i pristojno smo se proveli :)
alavuk
11-03-2008, 07:00 PM
@slowstar
izvinite cika slobo sto malo sad "provociram" zar nije bio petar janjatovic u ziriju sa vama ???? i te gorespomenute gospodje za koju nikad nisam cuo ... to sam procitao u novinama jutros ...
Pa Sloba ga i jeste spomenuo - novinar.
Jbg. izgubi mi voditeljka od one smeshne:( :)
slowstar
11-03-2008, 08:32 PM
Jeste, bio je, i glasao za J.T. tojest Z.J. sa SVIH 12 poena, sto me je neprijatno iznenadilo, obzirom da sam smatrao da je osoba sa ipak malo vise ukusa i stava.
Od Gdje Kunijevic se nisam iznenadio, posto je pesma vrlo bliska njenom "fahu"
(citaj - "jedna pesma, jedna zelja") al' Pera me je zaista iznenadio, posto smo u toku cekanja zajednicki ocenili da je pesma Marka Vulinovica zaista dobra...
Ne stidim se svog ucesca, ali se ipak malo osecam izmanipulisanim, mada ponavljam, MANIPULACIJE NIJE BILO (nazalost, jer to bi na neki nacin bilo opravdanje za neukus)
slowstar
11-03-2008, 08:41 PM
Jbg. izgubi mi voditeljka od one smeshne:( :)
Ako mislis na onu "Soliterku" dama je visoka skoro 2 metra, a sa stiklama mozda i vise, trebalo je da je vidis u prirodi - doduse izuzetno je lepa u licu, ali sto je mnogo, mnogo je - nisam video muskarca viseg od nje na celoj manifestaciji (Divac je bio odsutan)
Arthur
11-03-2008, 08:46 PM
ehm, meni se jos na gledanju cinili da je Oro ipak i po drugim kriterijumima kanditad za pobedu, za pocetak, devojka ZNA da peva. Nije nimalo po mom ukusu, ali vecina ostalih mi je bila na ivici smeha sprecenog suzama. Ukljucujuci Zoe, koju dobro poznajem vec godinama.
Cini mi se da su ipak najlosiji performans veceri imali frizeri i koreografi.. kao losa studentska vezba..
Kako joj je ime da trazim slike na netu.:D
Nina je preslatka, ali sam joj ja sa svojih 180 jedva do ramena, ako ne i ispod... Imam utisak da je jaaaako fina i dobra iz onoga sto sam mogao videti iz njenog ponasanja van scene.
slowstar
11-03-2008, 11:15 PM
Nina je preslatka, ali sam joj ja sa svojih 180 jedva do ramena, ako ne i ispod... Imam utisak da je jaaaako fina i dobra iz onoga sto sam mogao videti iz njenog ponasanja van scene.
A zamisli mene "patosarca" sa 173 cm...:) :) :wink: :D
LACKY
12-03-2008, 02:01 AM
Jeste, bio je, i glasao za J.T. tojest Z.J. sa SVIH 12 poena, sto me je neprijatno iznenadilo, obzirom da sam smatrao da je osoba sa ipak malo vise ukusa i stava.
Od Gdje Kunijevic se nisam iznenadio, posto je pesma vrlo bliska njenom "fahu"
(citaj - "jedna pesma, jedna zelja") al' Pera me je zaista iznenadio, posto smo u toku cekanja zajednicki ocenili da je pesma Marka Vulinovica zaista dobra...
Ne stidim se svog ucesca, ali se ipak malo osecam izmanipulisanim, mada ponavljam, MANIPULACIJE NIJE BILO (nazalost, jer to bi na neki nacin bilo opravdanje za neukus)
Nemoj sada da se pravdas, u toj popari si ucestvovao.
A sta je to ukus i stav, da neglasas za nesto sto ideoloski nevolis, a glasas za nesto sto je u tvom miljeu pa makar bilo i onako?
Znaci ja, kao sportski novinar (koji nevolim tenis),pozvan za izbor sportiste godine treba da glasam za Vidica fudbalera(a fudbal nam u govnima i po zatvorima) a ne za Djokovica!
E moj Slowstare, komunizam jos uvek seta ovim gradom! A i sreca vasa pa nije bilo Grandovaca ove godine!
slowstar
12-03-2008, 02:34 AM
Au Lacky, pa potpuno si me promasio.
Ono zasto zovu vise clanova zirija nije NIKAKVA ideologija, nego ukus, i relativno opste obrazovanje. Dakle nista ne nedostaje pobednickoj pesmi, a pogotovo ne izvodjacu, nego se MENI (zato su me zvali) Najvise svidja pesma kojoj sam dao 12 poena, a opet, nekom drugom clanu se vise svidja neka druga, znas ono: neko voli popa, neko popadiju, a opet (bas kao na Beoviziji) neko pa voli popovog sina, i to ti je Lacky moj, nikome se nista ne pravdam, nemam razloga za to NIMALO. Pomalo sam cak i ponosan sto spadam u one na koje MATERIJALNO nikako nisu mogli da uticu, naime, ne kazem da sam nepodmitljiv, to je svako, ali meni nije ponudjena adekvatna suma do sada, a verovatno nece ni od sada.
Ako ne znas sta nedostaje pobednickoj pesmi, ja ti tu ne mogu pomoci,to je sada TVOJ stav, a izvodjacu ZAISTA NISTA NE NEDOSTAJE, tu se slazemo 100%
Pozdrav...
P.S. da sam komunista? svasta mozes da mi kazes,prijatelj si mi, pa me ne vredja, ali za tu tvrdnju apsolutno nema osnova!
Trece: nije Srpsko kada napravis primitivan harmonski sled i progresije, dovedes frulasa, violinistu, kavalistu, koristis turske melizme, i onda kazes kako je to srpsko, vidi, kako ja shvatam, a nije da nemam iskustva, vecina onoga sto nam se predstavlja kao "Etno" je u stvari opravdanje za nedostatak obrazovanja,primitivizam, nedostatak muzickog znanja i imaginacije. Ne stidim se sto sam Srbin, naprotiv, nikada se doduse nisam time preterano dicio, ali se stidim u ime onih koji svoj primitivizam predstavljaju Srpstvom,vecina zbog koristoljublja i lokalnog prestiza, a priznaces, nije ih malo, a naravno CAST RETKIM IZUZECIMA!!!
LACKY
12-03-2008, 02:41 AM
De si cika Slowstare, mene nervira pravdanje. Jesi bio tamo? Jesi. Jeli to rezultat? Jeste. Jeli namesteno? Prica se da jeste.
Pa sta se onda pravdas, niko tebe ne proziva.Svi pricaju da je namesteno, a i da nije ova pesma bi opet kotirala za osvajanje prvog mesta.Nema to veze sa progresijama.
idekius
12-03-2008, 02:48 AM
Svi znamo da je namesteno, a i da nije ova pesma bi opet kotirala za osvajanje prvog mesta.Nema to veze sa progresijama.
Pazi... vec sam to napisao. U pravu si za to da bi se pesma kotirala visoko i bez podmetanja, takav politicki trenutak, a narod je narod (glup).
Sad, sto je neko kvaran do kosti, pa to zloupotrebi... to je druga prica. A treca to sto Sloba ispadne naivan, pa aminuje tako nesto i sam bude zloupotrebljen...
Subjektivno vidjenje one farse od sinoc...
LACKY
12-03-2008, 02:51 AM
Ma farsa je jer se mnogo zna, a da se nezna ova pesma bi i sama po sebi bila konkurent za visoku poziciju, voleo ili ne etno i bez obzira na politiku.
I da, nisam tebe nazvao Slowstare komunistom (mad imas ti debelo tih gena kao i mnogi od nas, pa tako nas vaspitali) vec situaciju i ekipa u kojoj si se nasao.
I da dodam sledece!
Ako se Oggy imalo potrudi imace bolji festival ove godine.
Samo nezovi Slowstara u ziri, jer ce posle biti kasno za kukanje!
Kad je Slowstar u ziriju uvek pobedi etno.
slowstar
12-03-2008, 03:02 AM
Bio celo vece sa ljudima, krili nas pre pocetka u nekoj kancelariji, do 19:45 nisam ni sam znao ko su druga 2 clana zirija, niti su oni znali da sam ja u kombinaciji, MENE NIKO NIJE ZVAO i molio ili trazio lobiranje, nit' je ponudio usluge ili lovu za uzvrat. Za drugo dvoje ne znam, ali ne verujem, nazalost, to su njihova licna misljenja jbo ih etno sve redom. @deki:
ja sam mozda po rodjenju naivan, al' me iskustvo ipak po nesto naucilo, i zaista, teoretski je moguce da je namesteno, pogotovo sa "telekom" strane,
medjutim, trudim se da ne prihvatam bas odmah "teoriju zavere" verovatno iz nekog laznog optimizma i vere u ljude, mada sam se tu prevario odavno.
Ali - najstrasnije bi bilo ono u sta verujem, a to je da su ZAISTA dali max broj poena pesmi za koju OBOJE MISLE da je najbolja - STRAAAAASNO...
LACKY
12-03-2008, 03:10 AM
Pa oni i misle da je to najboe, i dali su maximalan broj poena. To nije strasno, to je posteno.
Tebi je ustvari strasno sta se njima dopada.
Sastavili su vas iz totalno razlicitih profila i dobili prosek, a to je 12.
Brojke su neumoljive.
2004 je Z.J otisao na Evroviziju, a Beby Dol je rekla da je to strasno, kada se vratio, nije rekla nista.
Prosle godine je Marija Seifovic otisao na Evroviziju, pa su mnogi rekli da je strasno, posle nisu rekli nista.
Da smo ove godine Cvetu Majtanovic poslali na Evroviziju (koja za nas peva na Engleskom a englezi misle da peva na srpskom) mnogi nebi rekli nista.
Ali zato posle Evrovizije bi rekli strasno.
Elem, nista i strasno su u muzici relativne stvari!
idekius
12-03-2008, 03:23 AM
Bas citam komentare po netu. Da proverim sebe, jer cu na kraju i ja da poverujem u to da sam zloban i zavidan, pa jos i da imam maniju gonjenja.
Malo mi je laknulo, jer vidim da puno ljudi misli isto sto i ja :)
http://www.myexit.org/node/55492
Slobo, naravno da ne mislim da bi ti ista namestao i ja ne kazem da je bilo sta namesteno. Mozda i nije namesteno, ali su se jednostavno sklopile tako kockice, na sta je autor i racunao...
LACKY
12-03-2008, 03:46 AM
Kao sto Slowstar rece: Nezelim da se bavim teorijom zavere!
Tako i ja nezelim da verujem u tu pricu o politickoj varijanti.
Kao sto ljudi tamo pisu: U stilu kosovke devojke itd.
To je stvar vidjenja, na prosloj stranici ja jos juce napisah da pobedi Jovanka Broz.
Stvar vidjenja, mozda sam ja jos uvek komunista u dusi, pa sam to tako video.
A i mislim da je ova godina definitivno po pitanju naseg ucesnika na Evroviziji najnebitnija.
Sem ako nebude opet vic.
Johny Logan: Zdravo ja sam John! Georg Michael: Zdravo ja sam Georg! Johny Logan: Ja sam pobedio 3 puta na Evroviziji! Georg Michael: Drago mi je zbog tebe!
Steka
12-03-2008, 03:59 AM
Ako mislis na onu "Soliterku" dama je visoka skoro 2 metra, a sa stiklama mozda i vise, trebalo je da je vidis u prirodi - doduse izuzetno je lepa u licu, ali sto je mnogo, mnogo je - nisam video muskarca viseg od nje na celoj manifestaciji (Divac je bio odsutan)
Mozda bi meni pariralo 8-) :D sa svojih 198 cm
LACKY
12-03-2008, 04:01 AM
Otkud bre ti sada?
alavuk
12-03-2008, 07:40 AM
aj lepo da mi napravimo rumskiviziju i svako sam sebi da dodeli 12 poena i da se divimo toj planini od zene
Danny Lou
12-03-2008, 09:41 AM
tuzno je to sto muzika zivi na festivalima ali samo u cosku... ne moze da se probije od politike...
Arthur
12-03-2008, 11:12 AM
Aj lajk big ViMEN!
meni je jedino sto je namesteno da festival bude sam po sebi sranjce i da je konkurencija bila katastrofalna i jadna i bedna, pobogu, sramota me bilo da gledam, pa sam prebacio na BadCopy duo u Velikom Bratu. To je jedina namestaljka, a ovih par pesama oko kojih se vi sporite su jedine koje su uopste izgledale kao da se neko zapravo potrudio, i to se odma moze osetiti. Ovaj decko koji se kamarad Slobi (:D) dopao, realno lepo peva, i veseo i prirodna pojava, ali cini mi se da nema tu auru koja je zablajznula pola nacije kad je Lane pobedio, niti J.Tomasevic, koja svojom pojavom ipak utice na subjektivnost. I da, jeste mi njegova pesma bila blago bleda i neubedljiva. Nije da mi se ORO svidja, al cini mi se da su se vise potrudili da pogode metu festivalskog pobednika.
Mogli
12-03-2008, 11:43 AM
Otkud bre ti sada?
Definitivno si kralj!!:rotfl: :rotfl: :rotfl:
dexyco
12-03-2008, 11:55 AM
Da se razumemo, niti sam neki veliki strucnjak, niti sam u tim vodama... Ako i zanemarimo svu tu politiku, jednostavno se oseca da je pesma vestacki napravljena i to je to. Ne mora neko biti neki profesionalac (mislim na masu) da bi mogao da oceni sta je usiljeno, a sta su prave emocije, to se jednostavno oseti... Iskreno, meni je to usiljeno ubacivanje reci "Vidovdan" isto kao i usiljeno ubacivanje psovki u domacim "filmovima"... A sto se tice aspekta iz vise uglova, zasto da se lazemo, nas ovde zanimaju samo dva ugla - ugao onih koji su radili pesmu i ugao mase (vecine ljudi) za koje je pesma radjena...
Ma koja je pesma dobila je u principu nebitno... siguran sam da cemo cuti mnogo vece gluposti na samom Eurosongu. Ono sto zabrinjava je demonstracija totalne dezorganizacije, nestrucnosti i nemogucnosti da se organizuje ovakva manifestacija, a da lici na nesto. Pesma nas, kakva god da je, sigurno nece obrukati... ali ovakva organizacija itekako hoce. Ja bih trazio glavu organizatora :sw: :rolleyes:
lesha
12-03-2008, 12:50 PM
dajte neku sliku od te voditeljke :D
Stvarno niste normalni, zasto posle svakog dogadjaja ovog tipa, na ovom forumu moraju da se prosipaju kojekakve gluposti?!
Pa hajde, da li je iko od vas sumnjao da ce pobednik biti ili JT ili Beauty Queens?!
Ja verujem da nije.
Al jebi ga, takvi smo, moramo malo da talasamo, zar ne?
Da li je pobedila iz politickih ili ovih ili onih razloga?
Epa pobedila je!
I nemam nameru da je "branim" jer mi se pesma gadi, a za (siguran sam) vase cudjenje, i interpretatorka mi nije ni upola vredna koliko vama.
Lucky se popeo na Slobu bez i jednog valjanog argumenta, prosle godine se ovde pisalo kako kod nas idu afirmisani pevaci, sto je bruka jer bi trebalo obrnuto, a sada vidim da je neko i tu nasao teoriju zavere pa kaze da ima puno neafirmisanih pevaca da bi ovi drugi dosli do izrazaja?!!
Stvarno smo cudna sorta!
Sloba je covek koji je bio na licu mesta, i ja nemam ni jedan razlog da ne verujem u ono sto kaze.
S'druge strane, pesma koju je on ocenio 12icom je po meni totalni bullshit, ali to sam ja, a ono je on - clan zirija koji je zasluzno sedeo na tom mestu.
Mozda bi trebao da se svadjam sa njim jer nije glasao za Zoe koju Alavuk vec godinama odlicno poznaje, ali JT bi i dalje bila na tronu.
Tako da....
Batalite..... stvarno je bezveze.
slowstar
12-03-2008, 01:12 PM
"Mozda bi trebao da se svadjam sa njim jer nije glasao za Zoe koju Alavuk vec godinama odlicno poznaje, ali JT bi i dalje bila na tronu.
Tako da....
Batalite..... stvarno je bezveze."
Odlican zakljucak!!!!
Hvala na poverenju i iskrenosti...
slowstar
12-03-2008, 01:16 PM
"Ovaj decko koji se kamarad Slobi () dopao, realno lepo peva, i veseo i prirodna pojava, ali cini mi se da nema tu auru koja je zablajznula pola nacije kad je Lane pobedio, niti J.Tomasevic, koja svojom pojavom ipak utice na subjektivnost. I da, jeste mi njegova pesma bila blago bleda i neubedljiva."
Nemam sta da kazem, sve navedeno je tacno, ali ja uvek biram PESMU, dakle ne izvodjaca, ne "umjetnicki dojam" ne scenu, koreografiju, svetlo, nastup...
Mozda nisam, i verovatno nisam u pravu, ali eto, znajuci to, ljudi me pozvase
valjda im je trebao i jedan takav - "veciti oponent"
dexyco
12-03-2008, 01:25 PM
Ma meni je samo krivo sto sam svestan da bi neki drugi ljudi ovo odradili daleko bolje i sto se organizacije tice i ne tolerisanja limunada kojih ima 99% na festivalima... Ali dobro, sto da bude dobro, kad moze i lose... Sto prosetati do super marketa i za manje para kupiti bolju hranu, kad je tu obliznji dragstor sa salamom podrigusom...
master29
12-03-2008, 01:26 PM
Ma nebitno,bilo pa proslo kinezi zgazili hiljade studenata posle tri dana sve je palo u zaborav,tako ce i ova manifestacija(ako se manifestacijom moze nazvati):banghead:
alavuk
12-03-2008, 02:01 PM
@AvaX
ne poznajem odlicno zoe godina vec artur :]]] inace ne bi se bunio da je "odlicno poznajem" godinama :]]]]]]]]
Ok, got the point! :wink:
Ma meni je samo krivo sto sam svestan da bi neki drugi ljudi ovo odradili daleko bolje i sto se organizacije tice i ne tolerisanja limunada kojih ima 99% na festivalima... Ali dobro, sto da bude dobro, kad moze i lose... Sto prosetati do super marketa i za manje para kupiti bolju hranu, kad je tu obliznji dragstor sa salamom podrigusom...
Ocigledno bas i nemas pojma o tome sto pricas, kada ovako pricas.
Koji su ti "neki drugi ljudi"?
Uvek je "neko drugi" pametniji, bolji, lepsi, muziikalniji...
Da li si to ti?
Da li je to tvoja komsinica Dara?
Ili moj komsija Mikan?
Daj da vidimo koji su ti vecni "neki drugi, bolji", pa da oni organizuju sve u nasim zivotima i da konacno sve postane savrseno... :banghead:
Daleko od toga da sam zadovoljan svime, ali se vec godinama bavim istim poslom i znam sta znaci organizovati tako nesto.
Za Zrenjaninski festival stize svake godine izmedju 200 i 400 CD-a sa (s)"hitovima" i ti, kao neko ko bira i slusa, moras da napravis selekciju od 20 ili 30 pesama. Pesmu su takve-kakve su i ako nisu dobre (a retko kad jesu), nije dobar ni festival. Za Beoviziju je to verovatno i mnogo veci broj.
Nije kriva organizacija ili bilo ko OSIM AUTORA!!!
Obzirom da je u Srbiji (a i u okruzenju) mainstream pop, neki derivat (koji vise podseca na abortus) "osamdesetske" muzike i kada u interpretaciji najpoznatijih izvodjaca on zvuci za "prst u usta", sta ocekivati od onih kome su te iste zvezde uzori? Pa ti bi, da mogu, najradije odbacili svoje zivote i klonirali se u bol i patnju svoga idola...
Propusti u organizaciji su TEHNICKE prirode i vrlo su ocigledni za onoga ko zna o cemu se radi.
Ove sve druge opservacije su "kako mali Perica zamislja organizovanje festivala" i ekvivalentne su utopiji.
Opet... Ako neko ume i moze bolje, nemam nista protiv da to i uradi.
Dalje... Ko je taj koji kaze da su festivali "vrhunska umetnicka manifestacija"?
Festivali nisu nista drugo do mesto (ili nacin) gde mozes da predstavis nesto sto radis. Dzabe termin na TV-u, puno novinara na jednom mestu, dzabe pice u bekstejdzu (izuzev Beovizije) i nista vise od toga. Ko veruje u suprotno nije mnogo "cist".
Igra se prljavo i to je svima ocigledno, a to da li ces ili ne da pristanes da "igras" tako, zavisi samo od tebe, kao nekoga ko zeli ili ne zeli da pristane na neke stvari.
Ja vec koji put na festivale saljem pesme koje apsolutno ispadaju iz standardnog poimanja festivalske pesme i do sada sam uvek prilicno dobro prolazio, uprkos tome sto nisam podisao "ovome" ili "onome".
Sve je stvar vaseg licnog izbora, savesti i mogucnosti (umetnickih).
Licno volim da vidim kada neko kaze "ja umem bolje", pa to tako i uradi, ali se jezim od praznih prica i forumske demagogije.
Pozdrav
(p.s. hvala Slowstaru na velikoj oceni u finalu :D )
Steka
12-03-2008, 02:43 PM
dajte neku sliku od te voditeljke :D
http://www.eurovisionserbia.tv/page/vesti/intervjui?id=59 pa klikni na sliku
Ako ces da je gledas nadji je pod nekom od emisija:
http://ww1.rts.co.yu/euro/evropskolice.asp
jbo ih etno sve redom.
Sve vise volim ovog covjeka!:)
Arthur
12-03-2008, 08:50 PM
@alavux
Zoe je vec deceniju zvanicno zauzeta mada... :P
@slowstar
pa lepo objasnjeno, onda mi se cini da ste vi ipak bili mozda cak i suvisni u celoj prici. A iako se manifestacija tako zove, od kad znam za sebe imam utisak da je tu pesma samo deo paketa koji se na OjroViziji ocekuje od izvodjaca
Nije da ja imam neki stav o tome, samo zapazanje.
dexyco
12-03-2008, 09:25 PM
Uhh bre Oggy, kako mrzim ovakve drchne odgovore, ali hajde, kontam da me ne znas, pa necu biti impulsivan. :) Vidi, znam da si se zilion puta sretao sa ljudima koji samo zanovetaju i cini im se kako bi oni sve bolje uradili, a ne znaju da organizuju ni odlazak kod komsinice na kafu. Veruj mi da ja definitivno nisam takav, uostalom pitaj Idekiusa, koji me zna malo, ali dovoljno. ;)
Lako je reci sta ne valja, oduvek bilo, a mnogo teze odraditi posao da bi ti sam bio zadovoljan, a najteze da bi i drugi bili zadovoljni... Koji su to "neki ljudi"? Pa tu definitivno ne bih mogao da svrstam sebe sa ovakvim iskustvom, mozda za 10-tak godina, sta znam, necu da bacam pasulj, mozda zavrsim i u preduzecu sa lemilicom i unimerom... Tu definitivno ne ciljam ni na one "sveznajuce" koje si ti oslovio sa Darom i Mikanom... Rekao sam "neki ljudi" samo iz razloga sto nisam (jos uvek) u tim krugovima (sto sam pre toga i napomenuo), pa ne mogu konkretno nikog da navedem, ali prodavanje price kako je ovo vrhunsko i kako u ovoj zemlji koja je tolika kolika je ne moze da se nadje neko ko bi ovo bolje uredio je smesna. Pa i sam si rekao da je daleko od toga da si zadovoljan svime. Neko ko je svestan neceg sto ne valja, a ima iskustva sa tim poslom, samo moze da ima predispozicije da to isto odradi bolje. Tako i taj Zrenjaninski fest na kome si ti jedan od clanova ekipe napreduje iz godine u godinu, sto ne mogu bas reci i za Beoviziju...
U pravu si da je glavni problem u nedostatku ideja i samim autorima/izvodjacima, ali opet svaljivanje sve na njih nije realno. Sve bolje pesme uglavnom i ne izlaze na festove bas iz razloga kakva "konkurencija" i koncepcija klasicnog festa. Meni nije dobro posle slusanja 10 takvih abortusa, mogu samo da zamislim kako je preslusavati vise stotina i traziti igle u plastu sena. Jbg, ne mozes to da sankcionises tako sto ces pustiti samo 4 pesme na fest umesto regularnih 20. Resenje za takvu situaciju je jako tesko, ja ga svakako ne nudim, ali opet apelujem na one koji mogu, da malo vise obrate paznju na neke detalje. Evo npr. sto se samo Zrenjaninskog festa tice, zasto ne odraditi sam festival da se ultra razlikuje od ostalih u zemlji i regionu. Ne kazem da on sada nema elemenata koji ga cine posebnim, vec samo da treba povecati broj njih... :)
master29
12-03-2008, 11:11 PM
Nemam sta da kazem, sve navedeno je tacno, ali ja uvek biram PESMU, dakle ne izvodjaca, ne "umjetnicki dojam" ne scenu, koreografiju, svetlo, nastup...
Mozda nisam, i verovatno nisam u pravu, ali eto, znajuci to, ljudi me pozvase
valjda im je trebao i jedan takav - "veciti oponent"
Postovani gospodine Slobo uz duzno postovanje prema vama i vasem radu,zeleo bi da vas pitam kakva je razlika izmedju Beovizije i Grand festivala na kome ste ucestvovali kao aranzer ako nisam pogresio.Zeleo bi da vi kao jedan od eminentnijih ucesnika na ovom forumu date svoj sud.Pitam sto se tice profesionalizma i organizacije festivala.Unapred hvala za odgovor.
Uhh bre Oggy, kako mrzim ovakve drchne odgovore, ali hajde, kontam da me ne znas, pa necu biti impulsivan.
Nisam drcan, a nisam odgovarajuci mislio samo i konkretno na tebe, vec na "sve" koji "znaju kako".
Rekao sam "neki ljudi" samo iz razloga sto nisam (jos uvek) u tim krugovima (sto sam pre toga i napomenuo), pa ne mogu konkretno nikog da navedem
Upravo sam to i ja rekao. Nisi "u poslu", pa ne znas. To ne znaci nista vise od toga sto sam rekao, niti znaci da si ti losiji covek od nekoga ko jeste u poslu, pa zna. Samo puka cinjenica koja se odmah primeti po tvom komentaru.
ali prodavanje price kako je ovo vrhunsko i kako u ovoj zemlji koja je tolika kolika je ne moze da se nadje neko ko bi ovo bolje uredio je smesna.
Ne secam se da sam i jednom spomenuo "vrhunski", cak i ni u skrivenoj formi, jer to i nije... :confused:
Ali zasto?
Neko ko je svestan neceg sto ne valja, a ima iskustva sa tim poslom, samo moze da ima predispozicije da to isto odradi bolje. Tako i taj Zrenjaninski fest na kome si ti jedan od clanova ekipe napreduje iz godine u godinu, sto ne mogu bas reci i za Beoviziju...
Nije bas tako...
Mogao bih da pricam hvalospeve ili da sebi prpisem zaslugu za "ovo" ili "ono", ali to moze da prodje samo kod nekoga ko totalno nema pojma, a svima ostalima bih zvucao krajnje smesno.
Zrenjaninski festival ima budzet najmanje 10 puta manji od Beovizije i vizuelno, organizaciono (i sve ostalo vezano za cistu lovu) tesko moze da parira. Cak ni u najavi. Iako se dosta "izvrsioca radova" nadju i na jednom i nadrugom festivalu, razlika u novcu, podrazumeva i razliku u kolicini opreme i ljudstva... Realno.
Ono sto je kod nas uvek bolje bilo (pricam o periodu od 2004. do sada) je zvuk. Razglas se ne pali dok se monitoring ne sredi do onog nivoa da svi sve cuju bez problema. Takodje zvuk koji se cuje sa razglasa, neuporedivo je bolji od onoga u SC (e sad, da li je to prostor ili sta vec, to ne znam, ali znam da se cuje mnooogo bolje).
Licno sam uradio i nesto u vezi kvaliteta TV prenosa, ali to je sada preopsirno za ono sto hocu da kazem.
Pesme...
Dzaba ti sve scenografije i sve organizacije i svog razglasa, kada ti na konkurs stignu LOSE PESME. Od toga nije imun ni najveci festival zabavne muzike na svetu, Sanremo, pa tako ni jedan drugi festival.
Nekada se dese dobre, a nekada lose i to je tako...
Sve bolje pesme uglavnom i ne izlaze na festove bas iz razloga kakva "konkurencija" i koncepcija klasicnog festa.
Jos jedna zabluda...
Te "bolje pesme" su "bolje" samo njihovim autorima i izvodjacima koji zele da izvuku lovu od festivala, a realno su u praksi jednaka groblja kao i bilo koja druga pesma od onih "losijih". Te bolje ne ucestvuju zato sto uglavno zahtevi njihovih "vlasnika" bivaju odbijeni (opravdano) od strane organizatora festivala, te im ne preostaje nista drugo do da im sami andenu epitet "bolje".
mogu samo da zamislim kako je preslusavati vise stotina i traziti igle u plastu sena.
Ne mozes... :)
Resenje za takvu situaciju je jako tesko, ja ga svakako ne nudim, ali opet apelujem na one koji mogu, da malo vise obrate paznju na neke detalje.
Pa to sam ti rekao i u prethodnom postu... Ne nudis resenje, vec pucas u prazno :)
Dzaba detalja kada nema PESAMA!!!
Kada imas pesmu, mozes da je izvedes i na bini mesne zajednice, pa ce i dalje biti dobra, a kada imas sranje, ono smrdi i na najlepsoj bini sa najboljim zvukom...
Evo npr. sto se samo Zrenjaninskog festa tice, zasto ne odraditi sam festival da se ultra razlikuje od ostalih u zemlji i regionu.
Pa evo... Pretprosle godine je pobedila Madame Piano sa (grubo kategorisano) polu-jazz baladom, a prosle godine je pobedila grupa Highway, klinci koji se loze na neki rok-metal-sta-li-vec. To ces tesko videti na nekom drugo festivalu.
Ali to nije sustina onoga sto sam hteo reci...
Poenta je u tome da ne mozes osudjivati nesto o cemu ne znas mnogo (ili nista). Barem ne sa argumentima poput tvojih i ogromne vecine ljudi koji "znaju bolje".
Htedoh reci da je festival poput Beovizije vrlo komplexan i jako tezak za organizovati. Postoji gomila problema i nije ih lako prevazici. Licna mi je zamerka sto su zakazali jedino tamo gde nije smelo. Zvuk na muzickom festivalu bi morao biti primaran, a posle toga moze sve ostalo da dodje na red.
Ostatak organizacije je prosao ipak na mnogo visem nivou nego sto je to slucaj kod ostalih festivala u okruzenju.
slowstar
13-03-2008, 12:57 AM
Vidi, priznajem da sam ucestvovao i na tome, al' mogu da kazem da je bolje organizovan od Beovizije, mada to nije bitno, jer je moje ucesce vezano iskljucivo za "kintu". Ipak, u nedostatku boljih poslova, od necega mora i da se plate racuni za struju, telefone, grejanje ITD ITD ITD - rupa bez dna.
U ovoj situaciji nemanja posla, ne sme da se bira. Na samom festivalu (Grand) nisam bio prisutan, nisam cak ni gledao TV prenos, jer sam imao snimanje nekih gudaca, koje nisam mogao da odlozim, ali znam da su nagrade na Grand festivalu neuporedivo znacajnije, kao i da nije bitno samo prvo mesto, vec i sledecih pet - sest, i sto se nagrada (love) tice, i pozicije...Ja pokusavam jos uvek da budem "profi", a kada si profi, moras da radis sve sto ti se ponudi, ukoliko nije nesto bas ekstremno lose, zar ne...
Uostalom, ako sam mogao da radim za Colu, Bregu, Zanu, Olivera, Cobija, Mikija Jevremovica, Sladju Milosevic, ITD ITD ITD, ne vidim problem da uradim i aranzman za Anu Bekutu, koja je vrlo prijatna i pristojna osoba, a osim toga, peva bolje od vecine pop-pevaca sa kojima sam radio, sto za mene znaci lak posao prilikom snimanja vokala, cak nisam morao ni da budem prisutan, do sinhronizacije muskog hora i mixa, koji ja Lacky iskusno odradio.
Licno bih veoma voleo kada bi se organizovao neki festival sa ZIVIM VELIKIM BENDOM, koji bi sam po sebi bio gala, a i "rascistio" bi situaciju sa totalnim neznalicama, koji nazalost vladaju danasnjom muzickom scenom (opet, CAST IZUZECIMA) iz prostog razloga, sto bi neko morao i da napise aranzmane za takav bend, a ne da folira slaganjem loop-ova i tzv "aranzmanima" uradjenim na piratskom Cubase ili Nuendo softveru, koristeci uglavnom gotove komponente - razumes valjda o cemu pricam...Sto se tice organizacije festivala, i tu pored dobre volje i truda, ipak vazi pravilo "Koliko para, toliko muzike" barem donekle. Ne znam zasto postoji toliko mucki i lobija, i pitam se, kako taj doticni kompozitor, tekstopisac, menadzer, ili pevac, legne da spava, sa saznanjem da je pobedio ili se visoko plasirao zahvaljujuci mahinacijama i manipulacijama?
LACKY
13-03-2008, 01:07 AM
Evrovizija je uvek bo festival "Bitan samo potlacenim narodima". A i uvek se oko festivala vuku price oko namestanja(izgleda prirodno), kako rece Balasevic: Svi koji gube se ljute. Tako da ima i tog faktora.
To dali se nekome od nas dopada ili ne neki pravac muzike je druga stvar.
dexyco
13-03-2008, 01:25 AM
Uhhh, ne ide, ti si resio za neke stvari pogresno da me shvatis, i ja tu nista ne mogu... Nemoj da mislis da sam neko ko tripuje nesto, jer stvarno nije tako.
Nisam drcan, a nisam odgovarajuci mislio samo i konkretno na tebe, vec na "sve" koji "znaju kako".
Nisam li vec gore napisao da ne smatram sebe jednim od njih? Nisam li napisao da takvi nisu vredni razmisljanja?
Upravo sam to i ja rekao. Nisi "u poslu", pa ne znas. To ne znaci nista vise od toga sto sam rekao, niti znaci da si ti losiji covek od nekoga ko jeste u poslu, pa zna. Samo puka cinjenica koja se odmah primeti po tvom komentaru.
OK, slazem se...
Ne secam se da sam i jednom spomenuo "vrhunski", cak i ni u skrivenoj formi, jer to i nije... :confused:
Nisam uopste ni mislio na tebe, samo sam ovim hteo da kazem da svakako moze da se uradi bolje, kao sto si i ti sam napisao u svom predhodnom, a ja podvukao u mom postu nakon tvog... Eee, u sta se pretvori ovaj rumski, toliko prepucavanja, da sad svaki put kad dodje do nekog nazovi sukoba misljenja, svako misli da je sagovorniku do prepucavanja, sto na zalost u poslednje vreme u vecini sukoba i jeste tako... :(
Zrenjaninski festival ima budzet najmanje 10 puta manji od Beovizije i vizuelno, organizaciono (i sve ostalo vezano za cistu lovu) tesko moze da parira. Cak ni u najavi. Iako se dosta "izvrsioca radova" nadju i na jednom i nadrugom festivalu, razlika u novcu, podrazumeva i razliku u kolicini opreme i ljudstva... Realno.
True...
Ono sto je kod nas uvek bolje bilo (pricam o periodu od 2004. do sada) je zvuk. Razglas se ne pali dok se monitoring ne sredi do onog nivoa da svi sve cuju bez problema. Takodje zvuk koji se cuje sa razglasa, neuporedivo je bolji od onoga u SC (e sad, da li je to prostor ili sta vec, to ne znam, ali znam da se cuje mnooogo bolje).
Licno sam uradio i nesto u vezi kvaliteta TV prenosa, ali to je sada preopsirno za ono sto hocu da kazem.
Eto vidis, na ovo sam mislio, pare jesu dosta toga, ali se nekad zaborave i dosta vaznije stvari. Ne povlacim ja direktnu paralelu izmedju Beovizije i Zrenjanina, jer je to izmedju ostalog i zbog tog sto si rekao neizvodljivo, ali zato mogu za neke druge stvari, gde ste vi bez obzira na to sto ste manji, daleko profesionalniji... :)
Dzaba ti sve scenografije i sve organizacije i svog razglasa, kada ti na konkurs stignu LOSE PESME. Od toga nije imun ni najveci festival zabavne muzike na svetu, Sanremo, pa tako ni jedan drugi festival.
Nekada se dese dobre, a nekada lose i to je tako...
Dap, ali to opet ne znaci da se ne treba truditi da ostalo bude na mestu... Opet kazem, nemoj pogresno da me razumes, ova recenica ne znaci ni da se ekipa Zrenjaninskog niti bilo kog festivala ne trudi... ;)
Jos jedna zabluda...
Te "bolje pesme" su "bolje" samo njihovim autorima i izvodjacima koji zele da izvuku lovu od festivala, a realno su u praksi jednaka groblja kao i bilo koja druga pesma od onih "losijih". Te bolje ne ucestvuju zato sto uglavno zahtevi njihovih "vlasnika" bivaju odbijeni (opravdano) od strane organizatora festivala, te im ne preostaje nista drugo do da im sami andenu epitet "bolje".
OK, ja sam pogresio prvi sto sam generalizovao, a zatim ti - ima i jednih i drugih primera i na festivalima i ovako... Kako opet ne bi doslo do nesporazuma, znam da ni ti, a vala ni ja, ne razmisljamo tako, nego se jezicki potrefilo da zvuci kao generalizacija. :)
Ne mozes... :)
Mogu samo da zamislim - nikako da osetim (sto ti mozes)... ;) Opet jezicki problem koji lagano dovodi do nesporazuma... :)
Pa to sam ti rekao i u prethodnom postu... Ne nudis resenje, vec pucas u prazno :)
Ehh sad, pa ovo nije tema tehnickog karaktera gde jedan pita zasto mu zica prekida kontakt, a drugi odgovara na to pitanje, dok je treci nepozeljan ako ne odgovori na to pitanje nego razgovara o kvalitetu zice... Pa trebam i ja valjda nesto da naucim iz ovog? Zato i zelim da razmenim misljenje sa nekim ko ima daleko vece iskustvo... :)
Pa evo... Pretprosle godine je pobedila Madame Piano sa (grubo kategorisano) polu-jazz baladom, a prosle godine je pobedila grupa Highway, klinci koji se loze na neki rok-metal-sta-li-vec. To ces tesko videti na nekom drugo festivalu.
Dobro, to su stvari koje se ne mogu kontrolisati...
Poenta je u tome da ne mozes osudjivati nesto o cemu ne znas mnogo (ili nista). Barem ne sa argumentima poput tvojih i ogromne vecine ljudi koji "znaju bolje".
Cemu sad ovo? Jesu li to moji argumenti?
Htedoh reci da je festival poput Beovizije vrlo komplexan i jako tezak za organizovati. Postoji gomila problema i nije ih lako prevazici. Licna mi je zamerka sto su zakazali jedino tamo gde nije smelo. Zvuk na muzickom festivalu bi morao biti primaran, a posle toga moze sve ostalo da dodje na red.
Ostatak organizacije je prosao ipak na mnogo visem nivou nego sto je to slucaj kod ostalih festivala u okruzenju.
Svestan sam ja toga svakako, no to sto ja nikad nisam radio tako nesto, ne oduzima meni pravo da kritikujem neciji rad, bilo da je u pitanju pozitivna ili negativna kritika. To je velika manifestacija, i takve greske, kao i greske samih voditelja, ne bi smele da se desavaju...
A niko nije pomenuo (ili sam propustio) Jelenu (Zana)... sta je bilo ono:shock: :confused: Cista sujeta ili...
Aleksandar Filipovic
13-03-2008, 06:04 AM
Moj najveći broj glasova (12poena) je oti?ao pesmi "Sada ili nikada" koju je dobro i ubedljivo otpevao Marko Vulinović, u takođe solidnom aran?manu autora, mislim da se preziva Preradović.
Po mom mi?ljenju, to je bila ubedljivo NAJBOLJA pesma, sa čime se na?alost ostatk ?irija očigledno nije slo?io...
Slobo, nisam ni sumnjao da ce ti se ova pesma najvise svideti, a nesvesno si i mene pohvalio ne znajuci da sam i ja tu malo umesao prste tj. uradio gudacki aranzman.Kad sam video da si u ziriju znao sam da ti ova pesma nece promaci.Voljom jedne nadobudne koze iz organizacije festivala mog imena i prezimena tu nema i pored izricitog zahteva autora pesme Vlade Preradovica da budemo potpisani zajedno kao koautori aranzmana.Jednostavno, prepisani su podaci o autorima sa demo snimka(gudace sam pisao naknadno posto je pesma usla na festival), pa je organizatorima bilo "jako komplikovano" da dopisu jos jedno ime.Elem, niti ce me taj potpis napraviti vecim muzicarem nego sto jesam,niti ce me nedostatak istog umanjiti,ali takav odnos i takav nemar od strane onih koji bi trebalo da brinu o organizaciji festivala je katastrofalan.Najgore je kad neki muzicki nebitni likovi tj. sitni televizijski cinovnici ovakve dogadjaje kao sto je Beovizija dozive kao "svojih 5 minuta" ,a onda neko na svom 50 i kusur festivalu treba da razmislja o tome da li ce biti ispostovane neke elementarne stvari.Toliko o organizaciji i RTS-u.Pomenuo si da bi trebalo napraviti novi festival sa velikim live bendom.Reci cu ti samo ovo:Radi se na tome!!!Toliko za sada.Pozdrav.
master29
13-03-2008, 01:58 PM
Vidi, priznajem da sam ucestvovao i na tome, al' mogu da kazem da je bolje organizovan od Beovizije, mada to nije bitno, jer je moje ucesce vezano iskljucivo za "kintu". Ipak, u nedostatku boljih poslova, od necega mora i da se plate racuni za struju, telefone, grejanje ITD ITD ITD - rupa bez dna.
Koliko ja znam vi ste slavni unuk jos slavnijeg dede,kako onda imate finansijske probleme?Mala sala nemojte se ljutiti.Znam da ste dosta zastupljeni kod Fute Radulovica i kod mnogih drugih koji se bave folk muzikom(za vas nema zime)
Vrhunski ste muzicar i nema potrebe da se pravdate i bilo sta priznajete.To bi isto bilo ko kad bi Stolar znao samo duboreze da pravi i kad bi morao da se pravda kupcima koji hoce obicne stolice(znate ja to radim samo zbo para)Vi to vrhunski radite(Marina Zivkovic-Godine prolaze) je jedan od lepsih vasih aranzmana u toj bransi.Puno pozdrava i hvala na odgovoru
slowstar
13-03-2008, 11:52 PM
Koliko ja znam vi ste slavni unuk jos slavnijeg dede,kako onda imate finansijske probleme?Mala sala nemojte se ljutiti.Znam da ste dosta zastupljeni kod Fute Radulovica i kod mnogih drugih koji se bave folk muzikom(za vas nema zime)
Vrhunski ste muzicar i nema potrebe da se pravdate i bilo sta priznajete.To bi isto bilo ko kad bi Stolar znao samo duboreze da pravi i kad bi morao da se pravda kupcima koji hoce obicne stolice(znate ja to radim samo zbo para)Vi to vrhunski radite(Marina Zivkovic-Godine prolaze) je jedan od lepsih vasih aranzmana u toj bransi.Puno pozdrava i hvala na odgovoru
Hvala na lepom misljenju, koje cenim, veoma, ali moram da ukazem na neke cinjenice koje ne stoje:
1. Taj na koga mislis mi nije deda, naime on je DRUGI muz moje babe, sa kojim nije imala decu, dakle moj pravi deda (otac moje majke) je umro jos pre II svetskog rata, tako da taj na koga mislis moze da bude samo "DEDUH"
(izvedenica od "OCUH")
2. Sto se kvalifikacije mog talenta tice, hvala mnogo, ja to za sebe ne tvrdim, ali mi naravno prija kada me drugi tako "kvalifikuju"
Sa Futom se poslovno ODAVNO nisam cuo, on mnogo manje radi, a i kada radi, radi sam, iako bi za neke numere evidentno mogao da me pozove, pogotovo kada su u pitanju pop-naklonjene balade, to vise ne cini, nego radi sam, sa promenljivim rezultatom, ali ne zameram mu, njegovi su projekti, pa je njegov i izbor, zar ne?
Sto se pravdanja tice, nisam sa tom namerom nista napisao, nego jednostavno izlazem svoj stav, da profesionalac, ako je u stanju, treba da radi SVE sto mu se ponudi, sa izuzetkom neke materije tojest stila, koji ne poznaje, ili mu manje dobro ide. Dovoljno sam neskroman da izjavim kako dosta dobro znam da radim arr. i produkciju za "anglo-saksonske" balade,
problematiku gudaca, polifonije, "horizontalnog" nacina pisanja i programiranja za gudacki i duvacki ansambl i naravno, klavir, prilicno dobro poznajem, i sa "naucne" i sa kreativne strane, solidan sam i u Latino-maniru, klavir, brass i perkusije, ali se zato ne upustam u neki jaci dance, techno, rave, i srodne im nacine izrazavanja, jer sam vrlo svestan da postoje mladi ljudi, koji to rade bolje, modernije (relativan pojam) ADEKVATNIJE, i sa vise razumevanja za tu tematiku, mada licno, veoma volim da slusam takvu muziku, pa cak i sterilne kreacije DJ-eva mi nisu daleke.
Jos jednom hvala na lepom misljenju, sve najbolje,
Sloba "Slowstar"
LACKY
14-03-2008, 01:07 AM
Sad' ce da radis jos jednu novu baladu.
I to opet samnom.:da:
slowstar
14-03-2008, 01:38 AM
Nema sta da mislim kada je sa tobom, jedino se sekiram ko ce da peva...
LACKY
14-03-2008, 08:18 AM
Iznenadjenje! A i po tvom ukusu, POP.
master29
14-03-2008, 09:19 AM
2. Sto se kvalifikacije mog talenta tice, hvala mnogo, ja to za sebe ne tvrdim, ali mi naravno prija kada me drugi tako "kvalifikuju"
E kad bi svi toliko uradili,a tako skromni bili........
VI ste primer kako treba da funkcionise estrada.
HeatMan
14-03-2008, 05:38 PM
Pa oni i misle da je to najboe, i dali su maximalan broj poena. To nije strasno, to je posteno.
Tebi je ustvari strasno sta se njima dopada.
Sastavili su vas iz totalno razlicitih profila i dobili prosek, a to je 12.
Brojke su neumoljive.
2004 je Z.J otisao na Evroviziju, a Beby Dol je rekla da je to strasno, kada se vratio, nije rekla nista.
Prosle godine je Marija Seifovic otisao na Evroviziju, pa su mnogi rekli da je strasno, posle nisu rekli nista.
Da smo ove godine Cvetu Majtanovic poslali na Evroviziju (koja za nas peva na Engleskom a englezi misle da peva na srpskom) mnogi nebi rekli nista.
Ali zato posle Evrovizije bi rekli strasno.
Elem, nista i strasno su u muzici relativne stvari!
ovde si potpuno upravu.. mada, mogu se pohvaliti time da nisam nikad bio takav.. kad je zeljko otishao, navijao sam za njega, iskreno.. i uradio je shta je uradio.. ne kazem da mi je legla kompozicija, ali je bila pitka i sladunjava.. prava limunadica za to vreme.. i, iskreno, verovao sam da ce pobediti.. ali kad sam chuo onu "unga! unga! hu! hu!" mongolsku pesmu, znao sam da ce ona pobediti.. zbog ritma.. i nije mi drago bilo..
shto se marije sherifovic tiche, zao mi je shto je nisam ubio kad sam imao prilike. toliko. :)
mada, nikada nisam voleo evroviziju kao dogadjaj.. mislim da je to neshto najgore shto je moglo muzici da se desi.. ali opet, da nema toga, ne bismo mogli da razlikujemo dobrog od losheg.. u sv sl, pisao sam bash o toj pobedi i celoj evroviziji na blogu na momsvemiru.. pa ko voli nek izvoli..
pozdrav
peter the great
15-03-2008, 12:41 AM
Ono sto zabrinjava je demonstracija totalne dezorganizacije, nestrucnosti i nemogucnosti da se organizuje ovakva manifestacija, a da lici na nesto. Pesma nas, kakva god da je, sigurno nece obrukati... ali ovakva organizacija itekako hoce. Ja bih trazio glavu organizatora :sw: :rolleyes:
Bravo, to je najveci problem koji imamo! Nemojte da se brinete da li je namesteno, ko je bio u ziriju, ko nije, da li je etno, da li je ovo Srbija ili Beograd, itd... Bespotrebno gubljenje zivaca.
Bitno je sta ce da se desava kada u maju mesecu budemo ukljucili tv, sa zeljom da vidimo taj "spektakl". Ja vec imam plan za to veche: Dobro cu da se napijem, pa onda voditelji neka greshe kolko hoce, neka lupaju gluposti, neka mucaju, nek zvuk bude kao na svadbi, nek nestane struje... a meni opusteno.:shock: :D
Previse sve to ozbiljno shvatate... :wink:
Ilija Ilic
08-05-2008, 04:12 PM
Preslusao sam sa drugarima skoro sve pesme za Evrosong... pa ima zanimljivih detalja:wink: Sto se tice nase organizacije voleo bih zbog nas svih da bude pristojno odradjeno ali kod nas je sve moguce:)
P.S. Utisak Beovizije : generalno los iz razloga falsiranja, nebuloza, i nekih lobija koji ubace svoje takmicare a urade pesmu na silu ( iskreno to svi cujemo)... Svaka cast mom Ognjenu za aranzman devojkama, Tomasevicka je dobra i jos po neki:)
Zivot ide dalje i svako ima svoj put:) Pozzz
Zivot je casa piva:beer: .
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.