Log in

View Full Version : VST za gitaru i bass

gricko
30-01-2008, 12:21 PM
Postoji li neki VST koji simulira girarski procesor, tako da mogu podesavati efekte distorziju na gitari, a da gitara ide direktno u kartu i tako da snimam dionice? Isto mi treba i za bass.
Postoji li nesto da bas valja, moze li se porediti sa externim procesorima?

Dexxy
30-01-2008, 01:22 PM
Probaj ovo...
Native Instruments GUITAR RIG 3

dejankuki
30-01-2008, 01:24 PM
Probaj sa Waves GTR mislim da on ima mogucnost da ga tako snimas.., a mozes i da stavis bilo koji VST efekat na ulaznom kanalu.... ali opet mislim da ce ti latency praviti probleme....

Doduse nisi ni rekao
karticu, program, Interfejs, ako ga imas.... ajd malo detaljnije...

Maiv
30-01-2008, 01:38 PM
Uz to dvoje imas jos takav plugin od Native Instruments (ne znam vise kak se zove:ups: ) i meni osobno najdrazi od IK multimedia Amplitube za gitaru i Ampeg za bas.

dejankuki
30-01-2008, 04:45 PM
Amplitube, GR i svi ostali su ili standalone ili VST...

Ok, sasvim je moguce ukljuciti gitaru u komp i svirati preko njih ALI kada se podigne neki program svi oni salju dry signal u program, sem ukoliko nije stavljeno "what you hear".. ali u tom lucaju snimice na isti traku i ono sto snima i ono sto je pustio...

Koliko sam JA razumeo covek je pitao kako da ukljuci gitaru u komp, podigne efekt i snimi efektiran signal.
A to jedino moze GTR koji ima ruting da direktno snimi u program...

Koliko se ja secam (jer trenutno nemam GTR instaliran).... on jeste vst ali se ponasa i kao VST instrument pa zato i moze da snima procesiran signal...

Barem sam ja podizao GTR preko instrument konzole u Nuendu (a ikao VST)..

Zato sam mu rekao da to moze jedino GTR-om!

Svi ostali jedino mogu da se stave kao VST na "in" kanalu i u tom slucaju kolega ce snimiti procesiran signal, ali ako njegova kartica ima veliki latency ... signal ce kasniti... znate i sami... svi...

Maiv
30-01-2008, 04:51 PM
bla... pa to je sam stvar unutarnjeg rutinga u sekvenceru
input u jedan kanal na kojem je efekt i onda output tog kanala u input drugog kanala na koji snimas

e latencija... to je vec druga prica... sa asio4all driverima moze izvuc taj jedan kanal bez neke vece latencije iz svake kartice ak je solidan komp

stigma
30-01-2008, 07:27 PM
Revalver mkii

gricko
31-01-2008, 09:19 AM
Ideja mi je bila da se cuje distorzija dok se svira a da se snima samo cista gitara tako da naknadno mogu promjeniti efekte ako bude trebalo... Radim u cubase-u, preko emu1820m...

dejankuki
31-01-2008, 09:59 AM
Eeeee, u tom slucaju, ja sam te pogresno razumeo. izvinjavam se... :ups:
Onda mozes da koristis sve pobrojano!!!!

Amplitube, Guitar rig, GTR, Revalver...
A postoji i programce koje omogucava da bilo koji VST pluginovi rade kao standalone programi... zove se savihost

http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm evo linka do tog programceta...
Mada neki od ova tri-cetri ce ti sigurno biti dovoljni.. rade posao fenomenalno... Jedino je stvar koji ce od njih tebi licno dgovarati najvise...