View Full Version : magneti za bas
liman021
29-01-2008, 08:56 AM
prijatelju crko jedan magnet sa bas gitare.da li je moguce nabaviti samo jedan magnet ili je pravilo da se prodaju u paru?hvala na odgovoru
analog
29-01-2008, 10:58 AM
'Tehnički' može da se uzme jedan magnet, ali pitanje je kako će raditi zajedno. Ja sam npr uzeo dva različita modela za moju el gitaru koje proizvođač nije naveo kao adekvatan par i imam problem što mi EQ na pojačalu ne radi lepo i za jednu i za drugu poziciju. Namestim zvuk za jednu poziciju, prebacim na suprotnu (drugi magnet), a zvuk totalna katastrofa (previše basa npr. Ali onako, baš nepodnošljivo). Isto se dešava i u obrnutom slučaju. Po outputu mi se magneti slažu (a i to možeš dozirati visinom magneta).
pozz
Tiki the Boyler
29-01-2008, 07:57 PM
Koja je bass gitara, odnosno koji pickup u pitanju?
liman021
30-01-2008, 11:23 AM
fender precision usa '86 godiste
Tiki the Boyler
30-01-2008, 08:42 PM
Otkud P bassu dva pickupa?!? :confused:
Ako je tvom kolegi zapravo crklo pola P Split pickupa onda će morati da zamjeni cijeli! (iliti oba dijela)
Mislim da ih niko ne prodaje pojedinačno, a realno nema ni nekog smisla imati jedan zvuk na dvije žice a drugi na druge dvije... :wink:
DrumstickBass
31-01-2008, 01:12 PM
E da i ja postavim jedno pitanje u ovom threadu..
Imam Ibanez musician bass '82 , aktivna el. Jako je dobra gitara konstruktivno i dobro zvuci ali bi htio neki malo "zesci" ton, da malo vise rezi. Isplati li se stavit neki music man magnet?
allegrosteva
01-02-2008, 11:24 AM
E da i ja postavim jedno pitanje u ovom threadu..
Imam Ibanez musician bass '82 , aktivna el. Jako je dobra gitara konstruktivno i dobro zvuci ali bi htio neki malo "zesci" ton, da malo vise rezi. Isplati li se stavit neki music man magnet?
Koji Ibanez Musician? Ja sam imao mc 2924, probao sam da stavim druge magnete(jer je bila totalno nedefinisana u donjim basovima) ali nisam nista dobio jer su njegovi bili hi-z tako da je i elektronika bila prilagodjena tome.Ako je Ibanez MC924 u pitanju, nista ja tu ne bih menjao gitara radi totalno korektno a probaj da ugradis piezo magnet u bridge(ako volis music man ton)
@ liman021
Uzeo sam skoro emg p5j set magneta,od tad jedva cekam da idem na svirku:grin:,a ima varijanta da se uzme samo jedan magnet, od srca ti preporucujem
DrumstickBass
02-02-2008, 01:04 PM
Jeste MC924. Razmislit cu o tom piezu. Hvala na odgovoru.
master29
01-03-2008, 01:40 PM
hmmmmmm ibanez mc-2924:banghead:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.