View Full Version : Zvucna izolacija sobe za elektricnu gitaru ?
SICARIUS123
27-01-2008, 09:14 AM
.....
SICARIUS123
27-01-2008, 03:50 PM
....
Tiki the Boyler
29-01-2008, 08:14 PM
Mislim da ti je u toj situaciji puno isplativije utišati pojačalo!
Problem izolacije prostora je malo komplikovaniji nego što se čini. (imaš ovde nekoliko tema koje se bave tom problematikom)
Svi ti materijali sa vaših linkova su namjenjeni (lošem) tretmanu akustike sobe, a ne izolaciji!
Predlažem ti da se baciš na isčitavanje kompletnog podforuma Dizajn i Konstrukcija Studija i sve će ti se (polako) samo reći...
SICARIUS123
30-01-2008, 08:14 PM
Ma cito sam ja razne te forume .. Dosta amatera davaju komente .. Ako si ti neki strucnjak pravi .. Da mi pomognes ti .. Barem mi reci nest sto je stvarno nako malo efikasno .. Makar malo da stisam pojacaloo zbog komsije ispod.. Koji ima malu bebuu ... hehe :d
Ustavari ... Nisam ja bas fino objasnio .. ja bi da se kod mene u sobi cuje pofino .. Ali van sobee .. prigusenoo .. hehehe .. mogu ja stisat pojacalo .. ali ocu ja da stisam zvuk van sobee ...ako me kontas
Tomislav
30-01-2008, 08:29 PM
Konta i zeli ti reci da je ipak pametnje stisat pojacalo u sobi jer je neisplativo odraditi izolaciju kakvu zelis.
SICARIUS123
30-01-2008, 09:14 PM
ajd probat cu i vako i nako ... Imam vec neku izolaciju .. postavio tepih debeli na zid .. A kako prigusit pojacalo .. Debeli tepih ispod ? Il kakoo ??
Tomislav
31-01-2008, 02:19 PM
Ima toga dosta na forumu. Azmafon bi trebao ljepiti, prije toga roštilj itd... Ja znam da se ja za hobby u to ne bih upuštao :)
Mislim da ti je ovo najjeftinije ...... ima i drugih proizvodjaca
http://www.randallamplifiers.com/products/cabinets/isolation/index.asp
Pozdrav
Miha Blaze
05-02-2008, 07:48 PM
Konta i zeli ti reci da je ipak pametnje stisat pojacalo u sobi jer je neisplativo odraditi izolaciju kakvu zelis.
sem ako ne zelis da das par stotina do hiljade evra a da pritom zivis u shok-sobi ;)
poz!
e da... ti isolation boxevi mozda nisu losa ideja... naravno ako nemas drugu, mislim da su i jedino "reshenje" pravi ih Randall i jos neka firmica specijalizovana samo za to...
poz opet :)
SICARIUS123
06-02-2008, 04:14 PM
Ocigledno vi mene ne razumijete .. . Ja zelim da izolujem sobu a ne pojacalo..dok sam u sobi zelim da fino sviram ..da se sve fino cuje ...
A da ne smetam komsijama .... sta ce meni zvucna izolacija pojacala...pa da ja onda ne cujem kako trebaaaa....Ne zelim da se cuje van tolikoooo :::D
Tiki the Boyler
06-02-2008, 06:31 PM
Da li si spreman izdvojiti 2-3 hiljade EUR i 20% površine sobe za taj poduhvat?!?
SICARIUS123
06-02-2008, 08:09 PM
Spreman sam za 750 eura ... Spuzva piramidalnu da kupim ili ... ???
Miha Blaze
07-02-2008, 04:56 AM
Ocigledno vi mene ne razumijete .. . Ja zelim da izolujem sobu a ne pojacalo..dok sam u sobi zelim da fino sviram ..da se sve fino cuje ...
A da ne smetam komsijama .... sta ce meni zvucna izolacija pojacala...pa da ja onda ne cujem kako trebaaaa....Ne zelim da se cuje van tolikoooo :::D
dobro brate... znaci jedino reshenje je da pretvorish tu svoju lepu, finu, dragu sobu u ono sto moj tata naziva SHOCK-SOBA...
znaci idi na temu IVANOVU i vidi kako je on uredio svoju sobu za snimanje... e sa tim da... pod svaki roshtilj, a ima ih 2.. tj da napunish mineralnom vunom prostor izmedju azmafona i rostilja... a tako i prsostor izmedju zida i azmafona... znaci to sve, ali sto gusce mozes (zbijenije)... to ce te kostati mozda cak i 2,3 k evra, ali ces imati lep zvuk svoje omiljene gitare, bez denflovanja pojacala, a cak ce te i komshija znatno slabije cuti ;)
p.s. nema 100W pojacala i bubnjeva u zgradama... to ne opstaje...
i ja sam gitarista, i imam 100W glavudzu ali ne mogu da je odvalim do koske u sobi... jer je to, glasno... imam cak i bubnjeve, koje kada bih doneo ovde to bi bila smrt... znaci taj bubanj je glasniji od kutije 4x12'' znatno...
jbg...
Miha Blaze
07-02-2008, 05:00 AM
Spreman sam za 750 eura ... Spuzva piramidalnu da kupim ili ... ???
lol... covece... gde si ti video piramide sem u Egiptu?!?!? (ovde sam se stvarno nasmejao)
kakva spuzva kakvi bakraci...
to bi bilo kao da zelis da menjas tocak na velikom kamionu od recimo 8 tona, plasticnim kljucem (igrackom kojom se igra tvoje dete)....
jedino moguce reshenje je ono sto sam ja rekao i tikki... znaci 2 rostilja koja ce ti uzeti do 20 cm od svakog zida... i da to napunis vunom, i to je jedino reshenje, mada ako je i to reshenje...
bas je surov sam po sebi... on jede zidove, malu decu i izolaciju za doruchak... a te piramidice... ja ne znam gde nadjoste svi... ja znam samo za neke tamo u Egipatskoj dolini...
Booozeee...
boggy
07-02-2008, 05:02 AM
.... znaci to sve, ali sto gusce mozes (zbijenije)... ....
NE nabijati!!! Samo se postavi i slozi kako vec jeste.
pozdrav
bogi
Miha Blaze
07-02-2008, 05:17 AM
NE nabijati!!! Samo se postavi i slozi kako vec jeste.
pozdrav
bogi
hvala boggi! pretpostavljam da je to zbog prenosa zvuka kroz strukturu ili zbog necega drugog?
poz!
boggy
07-02-2008, 05:27 AM
hvala boggi! pretpostavljam da je to zbog prenosa zvuka kroz strukturu ili zbog necega drugog?
poz!
Zbog "svega" pomalo... najvise zato sto nabijanjem izbijas vazduh iz apsorbera, a fiber-apsorber (azmafon, staklena i kamena vuna) je najefikasniji kada je u nekom optimalnom zapreminskom odnosu vazduh-fiber...
Kada je suvise retko.. onda nema sta da "potrosi" zvuk (kineticka energija kretanja cestica vazduha)... znaci, vazduh prenosi zvuk... te, ako fibera ima previse, onda nema sta da prenese zvuk da bi se "potrosio"... tada dobijas nesto blisko cvrstoj ploci... sto onda nije apsorber koji si ocekivao i planirao...
pozdrav
bogi
Miha Blaze
07-02-2008, 05:32 AM
Zbog "svega" pomalo... najvise zato sto nabijanjem izbijas vazduh iz apsorbera, a fiber-apsorber (azmafon, staklena i kamena vuna) je najefikasniji kada je u nekom optimalnom zapreminskom odnosu vazduh-fiber...
Kada je suvise retko.. onda nema sta da "potrosi" zvuk (kineticka energija kretanja cestica vazduha)... a vazduh prenosi zvuk... te, ako fibera ima previse, onda nema sta da prenese zvuk da bi se "potrosio"... te dobijas nesto blisko cvrstoj ploci... sto onda nije apsorber koji si ocekivao i planirao...
pozdrav
bogi
to to...
koliko dB-a je apsorpciona moc (otprilike) onakvog dupolog roshtilja kao sto je kod Ivana? naravno za niske frekvencije... kapiram da dosta zausavlja i potrosi pre nego dodje do zida na srednjim a pogotovo na visokim ;)
boggy
07-02-2008, 05:37 AM
to to...
koliko dB-a je apsorpciona moc (otprilike) onakvog dupolog roshtilja kao sto je kod Ivana? naravno za niske frekvencije... kapiram da dosta zausavlja i potrosi pre nego dodje do zida na srednjim a pogotovo na visokim ;)
da... dosta se potrosi... ali ne i na niskim frekvencijama... pod niskim podrazumevam sve ispod 100-200Hz. Podatke o apsorpciji imas negde na azminom sajtu (http://www.azma.co.yu)... za jednu azmafon "tablu".
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.