View Full Version : Nuendo retard pitanje...
Goran
25-01-2008, 07:33 PM
Moze li ko od Nintendo usera da mi kaze kako mogu da iskljucim solo safe mode (da soliram samo recimo FX channel, tj return nekog efekta a da mi se ne soliraju svi kanali koji su u taj FX poslati)? Ne druzim se sa Nuendom mnogo a nije me volja da kopam po manualu! :ups:
Fala!
Arthur
26-01-2008, 02:57 AM
hehe jadan, to nece da moze
jedini nacin da cujes samo fx je da originalni kanal posaljes i u neku grupu, pa onda kad soliras FX kanal on nece solirati i grupu, te ces cuti samo "wet" od onog sto zelis..
ovo je veci sjeb u nuendu/cubasetu i ne znam dal su ga promenili u verzij 4
Moze , moze ...... bar je moglo na dvojci ..... ali Goranu vise nista ne odgovaram , jer me ignorise ..... tri puta je obecavao tu kafu ..... i nista .... :)
Pozdrav
kejkz
26-01-2008, 01:06 PM
Ako je tako, onda neću odgovoriti kako se radi... :)
Ako je tako, onda neću odgovoriti kako se radi... :)
Ha ha ha ha ha ..... my man !!!
Da Gorance zna koje su sve prednosti slusanja reveeerbaaaa ..... uuuuuuuu :rotfl:
Gooooraneeeeee jaaaaviii seee :)
Pozdrav
Goran
26-01-2008, 01:56 PM
Eeee dobri moji, vi nemate jos 7 ispita (+ jedan usmeni) do diplome, pa mozete po citavi dan da slusate returne rehveraba i jeeeka! :ups:
Samo da mi prodje ovaj usmeni (izgoreh :banghead: :banghead: :banghead: ), racunajte na kafAnisanje (ne kafenisanje!) :wink:
Evo, ocemo li ovako, kad se nadjemo da mi kazete kako se solira FX! A je li posteno?! :)
Mashem vam svima!
Arthur
26-01-2008, 02:10 PM
majku mu, ajd onda mene radi, prosvletite me :)
prepusticu rec mladjima ...... Kejkz , mikrofon je vas :)
@ GOran ..... sad imam napismeno za KAFAnisanje .... nema vise izvlacenja
Pozdrav
STUDIOTON
26-01-2008, 05:25 PM
Moze , moze ...... bar je moglo na dvojci ..... ali Goranu vise nista ne odgovaram , jer me ignorise ..... tri puta je obecavao tu kafu ..... i nista .... :)
Pozdrav
Niste se videli jos od onog rucka ? :grin:
Niste se videli jos od onog rucka ? :grin:
DA ..... zamisli ?!
To je on navikao da kulira ribe koje su ga napadale posle koncerata sa Vladom , pa se navikao da prica " zvacu te sutra ...... " i sl :wink:
Pozdrav
Goran
26-01-2008, 08:00 PM
Ne znam o cemu pricas, ja sam svaku zvao sjutra.....:shock: Pitaj druga kolegu, on i dalje uredno zove!!! 8-) :rotfl:
Samo me vi olajavajte...:ups: ...a nemate pojma ko mi je na avataru!!!
Ivane, veliki pozdrav!!!
STUDIOTON
27-01-2008, 12:51 AM
Ne znam o cemu pricas, ja sam svaku zvao sjutra.....:shock: Pitaj druga kolegu, on i dalje uredno zove!!! 8-) :rotfl:
Samo me vi olajavajte...:ups: ...a nemate pojma ko mi je na avataru!!!
Ivane, veliki pozdrav!!!
hehe,ti si kralj :cool3:
p.s. ako treba opet da dodjem da bi se vas dvojica videli .. eto mene :)
dr.Ru
27-01-2008, 01:03 AM
matori, nisam znao da imas sajt na internetu :)
http://kristijangolubovic.net/home.html
HeatMan
27-01-2008, 01:45 AM
^matori, nisi znao da je kristijan pocheo da snima rep album? :/ :)
Arthur
27-01-2008, 05:19 AM
ja sam znao da je na slici kristijan, ali i dalje ne znam kako da soliram samo FX kanal bez audio kanala kojim ga punim... :?
kejkz
27-01-2008, 02:08 PM
kuc kuc... je'an, dva...
khm... hvala Max :)
Dakle, posto momci iz steinberga u trojci nisu predvideli solo slusanje send traka, otkrio sam zaobilazno resenje: podesis send da bude prefader (ona ikonica pored power dugmeta) soliras traku ciji send zelis cuti, a onda je utisas ... do - beskonacnosti.
Ako imas neku jos bolju foru Max, reci!
Nemam ..... na dvojci je bio onaj fazon sa ALt crl solo na Fx kanalu
i onda on prima signal bez obzira na to sto si mutirao kanal na kome je izvor koji saljes u reverb , ali to nisam nasao na trojci .....
@ Goran ..... u svakom slucaju , tu foru mi je odavno prodao Strahinja , tako da ga cimni , on ce ti reci da li se nesto desilo sa tim fazonom na trojci .....
Postoli i alt solo ..... koji napravi da traka bude imuna na opsti mute , ali onda se mutiraju kanali koji salju signal na reverb , tako da iako je reverb soliran sam po sebi ..... ne cuje se nista .....
Pozdrav
Arthur
27-01-2008, 03:12 PM
pa majku mu, ja sam mislio da vi znate nesto sto ja neznam :mad:
meni se moje resenje sa grupom cini maximalno bezbolnije.
pa majku mu, ja sam mislio da vi znate nesto sto ja neznam :mad:
meni se moje resenje sa grupom cini maximalno bezbolnije.
Pa na dvojci ( kad mi je poslednji put trebala ta varijanta )
je bio fazon sa tim ALT ctrl solo .... nije mi jasno da li su to ukinuli ..... i to je radilo super ( kome treba )
A kako drugacije da izvucemo ovog fakultetliju iz gajbe ???
Pozdrav
kejkz
27-01-2008, 03:48 PM
alt jeste i sada fora za preskakanje soloa... ali, fx kanali su u startu alt solo. Dobra je i ta fora sa grupom.
hehe, mlogo smesan program :)
Izaci ce on sam, kada mu se smuci knjiga. Ili kada se on smuci knjizi :)
Arthur
27-01-2008, 05:13 PM
ne skontah ovu zadnji misao.. ja i dalje bez tripa sa grupom ne mogu da dobijem samo wet :banghead:
kejkz
27-01-2008, 10:07 PM
ALT ctrl solo
Probaj ovako, mozda radi... ili onaj moj zaobilazni metod, mada ako ovo radi, svakako je bolje.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.