View Full Version : Peter Gabriel Studio !!
DaBear
24-01-2008, 05:12 PM
Gabriel i dalje drzi prvo mesto preterivaca!!
Sad citam da su cuvenu veliku sobu poceli da koriste i kao sobu za post - miksaju zvuk za filmove.
Nista neobicno - ALI, za to koriste AMS Neve DFC i 2 Digidesign Icon-a .
Njih i SSL 9000 su stavili na sine (!?) i po potrebi "izguraju / izpomeraju", spuste pregradno platno / zid izmedju , projektor sa plafona itd i pretvore sobu u music mixing (SSL) ili film mixing (AMS/Icon) studio !!!
Koliko li je to kostalo!??? zamislite kablove, rackove i sve ostalo ..NISTA se ne iznosi iz sobe, samo se pomera po sinama levo/desno - napred/nazad!!
ludilo..trazim slike!
Sad videh...SSL gurnu do prozora, spuste platno a pozadi izvuku (na tockicima su - 2 Icona sa leve i desne strane i AMS u sredini)..posto za film miks, treba da su dosta pozadi od zvucnika...he,he...
Bitch
24-01-2008, 05:19 PM
Gabriel i dalje drzi prvo mesto preterivaca!!
Sad citam da su cuvenu veliku sobu poceli da koriste i kao sobu za post - miksaju zvuk za filmove.
Nista neobicno - ALI, za to koriste AMS Neve DFC i 2 Digidesign Icon-a .
Njih i SSL 9000 su stavili na sine (!?) i po potrebi "izguraju / izpomeraju", spuste pregradno platno / zid izmedju , projektor sa plafona itd i pretvore sobu u music mixing (SSL) ili film mixing (AMS/Icon) studio !!!
Koliko li je to kostalo!??? zamislite kablove, rackove i sve ostalo ..NISTA se ne iznosi iz sobe, samo se pomera po sinama levo/desno - napred/nazad!!
ludilo..trazim slike!
Sad videh...SSL gurnu do prozora, spuste platno a pozadi izvuku (na tockicima su - 2 Icona sa leve i desne strane i AMS u sredini)..posto za film miks, treba da su dosta pozadi od zvucnika...he,he...
DFC rules! ne znam sta ce im Icon pored Neve-a, jedino ako ne koriste neve fadere! gemini je svakako multi user mixer, ne kontam...
...bas preterivanje. ali moze mu se. nek da meni nesto od ta dva, ne bunim se :D
boggy
24-01-2008, 05:28 PM
.....
.....zamislite kablove, rackove i sve ostalo .....
Uz svu mastu, ... ne mogu... uzas!
ludilo..trazim slike!
....
Zar mu nije bilo jeftinije da napravi novu zgradu na parcetu zemlje i sredi akustiku, nego cela ta avantura sa "plug-in" mixerima?
pozdrav
bogi
analog
24-01-2008, 06:45 PM
Koliko sam čuo, drugo je vreme reverberacije za za studio za muziku i studio za film. Takođe da bi dobio Dolby licencu treba da ispunjava određene uslove poput proizvođač i model monitora (ranije je dolazio u obzir samo JBL, sada je malo drugačije), akustika prostorije i sl.. Mi imamo čini mi se samo jedan studio koji ispunjava te uslove, ovaj na Košutnjaku.
DaBear
24-01-2008, 08:39 PM
Koliko sam čuo, drugo je vreme reverberacije za za studio za muziku i studio za film. Takođe da bi dobio Dolby licencu treba da ispunjava određene uslove poput proizvođač i model monitora (ranije je dolazio u obzir samo JBL, sada je malo drugačije), akustika prostorije i sl.. Mi imamo čini mi se samo jedan studio koji ispunjava te uslove, ovaj na Košutnjaku.
Pa nisu majmuni ! Uradili su specifikaciju za DOLBY PREMIER !! (specificne dimenzije, response, isolation, reverb time, fader numbers, picture resolution, ugao za gledanje, screen brightness itd..!!!:shock: )
Normalno, SVE su namestili...i dobili ceritifikat! "Sta kosta da se plati...!"
Ah, da ima i surround monitoring koji se pomera !! sa sve DSP kontrolom...
1 x ProTools HD5 i 3 x HD3 + AMS-Neve DFC Gemini 6XSP + 2 x Icon...
Vec su uradili Golden Compass, a na listi cekanja Hellboy 2, Bond 22, itd, itd..
sto kazu..para na paru, vashka na vashku!!
@Boggy pa svi hoce da su u velikoj sobi sa pogledom na jezerce!!
evo ima slika, jedna...
http://realworldpost.co.uk/equipment.html
mr.pathron
24-01-2008, 08:50 PM
@DaBear
Slike slike daj mi daj mi daj mi ! :D
boggy
24-01-2008, 11:14 PM
.....
@Boggy pa svi hoce da su u velikoj sobi sa pogledom na jezerce!!
.....
AAAA.... pa ondak razumem, izvinjavam se :ups: :rolleyes:
pozdrav
bogi
Uz svu mastu, ... ne mogu... uzas!
Zar mu nije bilo jeftinije da napravi novu zgradu na parcetu zemlje i sredi akustiku, nego cela ta avantura sa "plug-in" mixerima?
pozdrav
bogi
Da,ali onda se ne bi pricalo o tome kao o ovome i onda on ne bi bio to sto jeste,Peter Gabriel-covek koji cini cuda...:wink:
LACKY
25-01-2008, 01:53 AM
Masoncina.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.