PDA

View Full Version : Ableton Live 6 I 7

Plonk
24-01-2008, 02:47 PM
zanima me da li vas i koliko redovno koristi ovaj komad software-a:)
sto se mene tice mogu da kazeme da mi je definitivno broj 1. bavim se produkcijom elektronske muzike i mislim da je live najbolji alat za ovu vrstu muzike.....svako novo izdanje donosi gomilu poboljsanja, tako da bi live u skoroj buducnosti mogao da postane prava zver

Maiv
24-01-2008, 03:23 PM
Ja koristim redovito i sve radim u Liveu,
na pocetku mi je bio malo neobican ali sad ga nebi mijenjao nikak. :wink:
Je da na pocetku zgleda malo kao igracka ali meni se svidja taj integrirani pristup bez stotinu prozora i detalja, sigurno je da neki sekvenceri mogu vise ali za ovo sto meni treba live mi je dost. Sad ima i hardware podrsku a i sidechain tak da bi se moglo desiti da vec sljedece izdanje bude u rangu bilo kojeg vrhunskog sekvencera.
O koristenju za live nastupe necu ni pricat jer tu u startu pojede bilo koji software...

milos
24-01-2008, 04:06 PM
Ableton je nezamenljiv:) Ne znam da li bilo koji sekvencer ima tako dobro resen sistem mapiranja midi kontrola:)

mr.pathron
24-01-2008, 04:28 PM
Ableton je nezamenljiv:) Ne znam da li bilo koji sekvencer ima tako dobro resen sistem mapiranja midi kontrola:)

Kakav je sto se tiche samplovanja? Da li ima time strech kao acid?

milos
24-01-2008, 04:46 PM
Nikada nisam koristio Acid pa ne znam kakav timestretch ima ali mogu reci da je jako kvalitetan algoritam u Live-u ,recimo ja ne osetim degradaciju zvuka za neko normalnu promenu brzine loopa (recimo max + 15 BPM , - 15 BPM)
Princip za loopove je krajnje jednostavan , sa desne strane u browseru nadjes loop bilo koje brzine ,drag n' drop u slot(tu je Liveova prednost) ili u arrangementu.Loop se automatski prilagodi duzini bara i svira u master tempu.Ili recimo dok tvoj session ide kliknes na neki loop iz browsera i cujes preview na sledeci beat koji ide u ritam8-)
Sta si mislio pod semplovanjem? Jer meni obicno na pamet padne snimanje instrumenata u sempler i mapiranje po dirkama,na razlicitim velocity, odredjivanje loop pointa za sempl :wink: ....

mr.pathron
24-01-2008, 04:54 PM
Ma mislio sam recimo, da ubacis neki odsvirani audio tog i tog tempa, i da ti on sam prilagodi tempo tvojoj pesmi... Kakav je abelton sa seckanjem samplova? Moram ga probati...

Maiv
24-01-2008, 05:22 PM
u liveu je ja mislim prvi put i primjenjen real time stretching, tzv. warp. Tek su onda kasnije to poceli razradjivat steinberg i ekipa. Acid nisam koristio ali znam da i on ima neki takav slican sistem vec duze vrijeme.

milos
24-01-2008, 05:23 PM
Sve sto ubacis a Live analizira i napravi beat markere(logicno je recimo da nece napraviti beat markere recimo na neki pad) ti se automatski prilagodjava master tempu.Znaci sve ide u sync :wink: :D
Vezano za seckanje loopova - verzija 7 je otisla jos dalje .Sada recimo rex ili wav mozes da isliceujesh na posebnu midi traku i igras se sa midijem koji trigeruje odredjene segmente.U nastavku te midi trake se pojavljuju i posebne audio trake za svaki slice
Pogledaj klipove http://www.youtube.com/watch?v=w5F4XPGsvm8
http://www.youtube.com/watch?v=AlFxkDYGUmQ

lesha
24-01-2008, 05:58 PM
Kakav je sto se tiche samplovanja? Da li ima time strech kao acid?

http://www.zplane.de/index.php?page=description-elastique

lol, cubase 4 je kupio licencu za najjeftiniji algoritam :D

Maiv
24-01-2008, 06:05 PM
http://www.zplane.de/index.php?page=description-elastique

lol, cubase 4 je kupio licencu za najjeftiniji algoritam :D

:banghead: aaa zato im je cubase tak jeftin:D

Plonk
24-01-2008, 06:29 PM
Sve sto ubacis a Live analizira i napravi beat markere(logicno je recimo da nece napraviti beat markere recimo na neki pad) ti se automatski prilagodjava master tempu.Znaci sve ide u sync :wink: :D
Vezano za seckanje loopova - verzija 7 je otisla jos dalje .Sada recimo rex ili wav mozes da isliceujesh na posebnu midi traku i igras se sa midijem koji trigeruje odredjene segmente.U nastavku te midi trake se pojavljuju i posebne audio trake za svaki slice
Pogledaj klipove http://www.youtube.com/watch?v=w5F4XPGsvm8
http://www.youtube.com/watch?v=AlFxkDYGUmQ

hahaha to je samo jedan delic live-a zbog kojeg mi je tako dobar program......tako je zanimljivo raditi u njemu......audio, midi, nema razlike...samo nebo je granica:rotfl:

Hollywood
24-01-2008, 06:57 PM
ja nisam mnogo koristio Live, ali sam dobio 7cu na probu i totalno sam odlepio. Smara me editing u njemu vrlo ili je to mozda stvar navike.

Polako se lozim da krenem da mixam u njemu, jer mi se mixer bas svidja, a ima i neki novi kompresor koji ima najjednostavniji sidechainer koji radi perfektno.

silicon science
24-01-2008, 07:58 PM
Imam Live 6 original, uz koji ide i sjajan library od nekih 7-8 giga sa vrhunskim semplovima ritam mashina i live bubnjeva i presetima za Operator, koji je izuzetan FM sint kristalnog zvuka. Ableton se, pored orientisanosti prema "live" userima, ozbiljno okrenuo i sound dizanjerima. Nigde neces lakse napraviti neki uvrnuti FX i soundscape od "initial" nego u Abletonu. Ko je malo chachkao semplere zna o chemu govorim. Da ne spominjemo rooting kanala koji je vrlo intinuitivan i jednostavan. Meni se licno naj vise svidja organizacija semplova i preseta i setingsa. Rackiranje instrumenata i efekata je takodjer vrlo korisna opcija. Manipulacija semplom je resena bolje neko u bilo kom sekvenceru. Sto se tiche strechinga, jedino je bolji novi ProTools i njegov elastik audio.
Velika mana, barem u verziji 6 je i dalje taj summing koji je prilicno losh. Zato sve sto uradim eksportujem pa u Logic.:D Taj su problem u 7-ici navodno resili. Videcemo...

tom
24-01-2008, 09:07 PM
Neki dan sam prvi put ozbiljnije radio u 6-ci i onaj warp je zakon! Dobar softver al se jos ne naviknuh na midi operacije istoga.

Radi li 7-ca na Visti?
Bitno mi je da znam do sutra.

lesha
24-01-2008, 09:52 PM
i kontakt / intakt takodje imaju najjeftiniji ?lastique algoritam.. bas su stipse.

Plonk
24-01-2008, 10:47 PM
Neki dan sam prvi put ozbiljnije radio u 6-ci i onaj warp je zakon! Dobar softver al se jos ne naviknuh na midi operacije istoga.

Radi li 7-ca na Visti?
Bitno mi je da znam do sutra.
koliko znam, trebalo bi da radi, mada je bolje da se drzis winXP-a....barem jos neko vreme

tom
24-01-2008, 11:19 PM
mada je bolje da se drzis winXP-a...

I drzim se ali je tudji notebook u pitanju za sutra...

AVaX
25-01-2008, 12:44 AM
Ne znam koliko je Ableton praktican za studijski rad, i nemam nameru da ga u tom pravcu istrazujem jer mi Nuendo zavrsava taj posao.
Bez namere da otvaram polemiku, mislim da je iz samog naziva programa jasno da mu je glavna namena live nastup, za sta ga i koristim intenzivno vec par godina i mogu da kazem da je zakon.
Ali verziju 5, jer mi se nijedna druga nije pokazala stabilnom...

Plonk
25-01-2008, 08:33 AM
Ne znam koliko je Ableton praktican za studijski rad, i nemam nameru da ga u tom pravcu istrazujem jer mi Nuendo zavrsava taj posao.
Bez namere da otvaram polemiku, mislim da je iz samog naziva programa jasno da mu je glavna namena live nastup, za sta ga i koristim intenzivno vec par godina i mogu da kazem da je zakon.
mislim da si delimicno u pravu, u pocetku je i zamisljen kao alat za live nastupe i sl. ali mislim da je verzija 7 otisla dalje, tj. moze zameniti bilo koji sekvencer, ima sve sto ti moze zatrebati u procesu kreiranja muzike i moze da stoji rame uz rame sa drugim programima.....kao sto sam rekao, i ja koristim cubase jos uvek, ali mislim da ce, mozda vec sledeca verzija live-a to u potpunosti promeniti i da nece biti potrebe za bilo kojim drugim software-om

silicon science
25-01-2008, 09:59 AM

Bez uvrede, ali ne poznajes program pa zato i imas takav utisak. Program je stvoren za sound design. Ne vidim razlog zasto ne bi bio praktichan za studiski rad. Rooting kanala je super resen, imas Vst podrsku, odlichan time streching... Evo vidi sta radi majstor na sempleru... Pa posle kazite da je samo za Live:banghead: :banghead: :banghead:
A sve su verzije stabilne:wink:

http://www.youtube.com/watch?v=s7Wityxkkjs

kejkz
25-01-2008, 11:06 AM
Odličan program, ima u njemu stvarno dobrih ideja, poput scena, slaganja sekvenci, miksera, i generalno celog radnog toka koji te uvek tera na veću interakciju.

Ali, moram priznati da meni lično ne le?i. Od verzije jedan, program mi se sviđa, ali nikada se nisam osetio u njemu kao kod kuće, uvek mi je ne?to falilo. Tako je i sada, nekada sve teče, a nekada se zaglavim oko gluposti.

AVaX
25-01-2008, 08:30 PM
Bez uvrede, ali ne poznajes program pa zato i imas takav utisak.

Ma nema uvrede, zasto?
Ableton Live koristim u proseku 3 puta nedeljno, na ozbiljnim nastupima,sirom belog sveta vec 3 godine.
Mozda je to premalo vremena i angazovanja da bi skontao Live, ne znam, ti mi kazi.

A sve su verzije stabilne
(Ne)stabilnost koju su mi verzije 6 i 7 priredile na nekim od nastupa, ne zelim vise uopste da testiram....
A koliko vidim, bilo je i ovde reci o tome http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20597&highlight=ableton

Plonk
25-01-2008, 08:58 PM
Ma nema uvrede, zasto?
Ableton Live koristim u proseku 3 puta nedeljno, na ozbiljnim nastupima,sirom belog sveta vec 3 godine.
Mozda je to premalo vremena i angazovanja da bi skontao Live, ne znam, ti mi kazi.

(Ne)stabilnost koju su mi verzije 6 i 7 priredile na nekim od nastupa, ne zelim vise uopste da testiram....
A koliko vidim, bilo je i ovde reci o tome http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20597&highlight=ableton
da li si na nastupima koristio orginalni live,ako nije tajna, ja uskoro planiram kupiti live 7, pa me zanima, u dosadasnjem radu sa 'narodnom', pokazao mi se najstabilniji od bilo kog software-a kojeg sam isprobao, stvarno nikad nije bilo problema, kao npr. sa cubaseom koji se cesto zna pogubiti

silicon science
26-01-2008, 11:37 AM
Ma nema uvrede, zasto?

Definitivno treba odvojiti vremena i "provaliti" sta se sve moze sa Liveom.
I ja sam imao problema sa preopterecenjem CPU-a, pod Windowsom na MacBook-u C2D. Kad sam nabavio original 6 i pod OSX Tiger svi su problemi nestali:wink: Radi ultra stabilno:grin: :) :D Sta god da naguram od VST i to u ogromnim kolicinama CPU se samo smeska:) :D :da: Iste sam probleme imao sa krekovanom verzijom Logic 7 (koja je bila zasticena usb donglom). Kad sam nabavio verziju 8... Sta reci. 10-ak SE-2 sinta, 40-ak kompresora, preko 10 Space dizajnera, isto toliko dijel dizajnera, preko 20 audio trekova i cpu je na 10%:wink:

AVaX
26-01-2008, 12:15 PM
O cemu ti pricas!?
Nemam nameru da se sa tobom ubedjujem, mislim da sam vrlo jasno napisao koliko sam upoznat sa Abletonom!
I jos jednom, banalizovano:
Isti projekat, na istom kompjuteru, u identicnim uslovima, radi potpuno razlicito pod Abletonom 5,6 i 7.
O kakvom "provaljivanju" programa ti meni pricas!?
Pa meni je Live osnovno sredstvo za rad van studija....

Tazman
26-01-2008, 12:15 PM
@silicon science

e jes bas, sa svim tim na 10% !?!

silicon science
26-01-2008, 09:04 PM
O cemu ti pricas!?
Nemam nameru da se sa tobom ubedjujem, mislim da sam vrlo jasno napisao koliko sam upoznat sa Abletonom!
I jos jednom, banalizovano:
Isti projekat, na istom kompjuteru, u identicnim uslovima, radi potpuno razlicito pod Abletonom 5,6 i 7.
O kakvom "provaljivanju" programa ti meni pricas!?
Pa meni je Live osnovno sredstvo za rad van studija....

A odakle ti sve te verzije? Kupio? Dobio? Magesy?.:rotfl: :rotfl: :rotfl:
To sto ti je osnovno sredstvo ne govori ama bas nista o tvom poznavanju programa. Ni meni nije do ubedjivanja...

silicon science
26-01-2008, 09:26 PM
@silicon science

e jes bas, sa svim tim na 10% !?!

Iz razloga sto imam mnogo kanala u projektu moralo je da ide na 4 fotke...

Znachi jedno od 2 jezdgra radi sve ovo...:wink:

Plonk
26-01-2008, 09:31 PM
@silicon science
ti rece da imas orginal Live 6.jesi imao problema o kojima AVaX prica...doduse on se nije izjasnio kakvu verziju programa koristi.....znam par ljudi koji imaju orginal i niko se jos nije zalio na nestabilnost, tako da mi je live prvi na listi za kupovinu u ovoj godini :)

silicon science
26-01-2008, 09:34 PM
@silicon science
ti rece da imas orginal Live 6.jesi imao problema o kojima AVaX prica...doduse on se nije izjasnio kakvu verziju programa koristi.....znam par ljudi koji imaju orginal i niko se jos nije zalio na nestabilnost, tako da mi je live prvi na listi za kupovinu u ovoj godini :)

Ma nikakvih problema nisam imao sa originalom:wink: Radi k'o sat:da:

Plonk
26-01-2008, 09:45 PM
hmmm......to je logic, a sta je sa live-om pod ovakvim opterecenjem:)

AVaX
26-01-2008, 11:24 PM
@Plonk
Ne, nemam original.

silicon science
26-01-2008, 11:38 PM
hmmm......to je logic, a sta je sa live-om pod ovakvim opterecenjem:)

Nisam nikad toliko toga otvarao u Live-u. A sto se tiche stabilnosti, radi besprekorno.

puRe
27-01-2008, 02:27 AM
ableton ima par veoma stvarnih i glupih bugova...

recimo ukoliko broj kanala predje 20-i-nesto, sve se usporava nezavisno od toga da li na njima ista svira ili ima efekata, itd...na 40 se sve raspada...

prilikom rada na aranzmanu, veoma brzo postaje prespor (pogotovu ako se cesto zumira ili radi duplicate time)...

ne podrzava vise od 127 parametara kod instrumenata/efekata...

plus mnogo drugih "sitnica", ali dobro...

sto ne znaci da ne volim ableton, samo navodim da je daleko od savrsenog...

(inace, originalna verzija u pitanju, dokazano u 5., 6. i 7.)

kejkz
27-01-2008, 02:22 PM
hehe silicon science, dobra ti je ova fora za Logic. I meni se svidja kako radi. Samo treba reci jednu stvar, Logic je tako programiran i takva je priroda au plagova, da kada na traci nema nicega, dakle kada nema audio fajla ili midi sekvence koja svira instrument u aranzmanu, logic ne opterecuje procesor uopste, tako da je u pitanju pre svega kvalitet programa, a ne snaga kompjutera. :)

silicon science
27-01-2008, 05:08 PM
hehe silicon science, dobra ti je ova fora za Logic. I meni se svidja kako radi. Samo treba reci jednu stvar, Logic je tako programiran i takva je priroda au plagova, da kada na traci nema nicega, dakle kada nema audio fajla ili midi sekvence koja svira instrument u aranzmanu, logic ne opterecuje procesor uopste, tako da je u pitanju pre svega kvalitet programa, a ne snaga kompjutera. :)

Tako je. Momenat kada sam slikao je nesto pre polovine, mada i kad dodje do kraja gde ima svega nije mnogo optereceniji. A pri tom plagovi su mu mrak, pogotovu kompresor:grin: koji je izvanredan. Space dizajner i dilej dizajner su takodjer brutalni, a SE2 sint :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: E to se mora chuti... Jebeno dobar. Koristim samo Logic palgove, nista drugo. :wink:

AVaX
27-01-2008, 10:02 PM
A ovo bese tema o Abletonu? :D

kejkz
27-01-2008, 10:03 PM
Potpisujem sve do reci, sam program, efekti i synthevi su prava inspiracija. ES2 je jedan od najboljih hibridnih soft synhteva koje sam ikada probao. Ne secam se da sam se skoro toliko zabavljao sa muzikom :)

Izvinjavam se za off topic, ali probajte ako mozete... mislim da vredi.

silicon science
28-01-2008, 10:05 AM
Potpisujem sve do reci, sam program, efekti i synthevi su prava inspiracija. ES2 je jedan od najboljih hibridnih soft synhteva koje sam ikada probao. Ne secam se da sam se skoro toliko zabavljao sa muzikom :)

Izvinjavam se za off topic, ali probajte ako mozete... mislim da vredi.

Vredi svaki cent. Za 500 evra dobijes sjajan program + 45 GIGA8-) brutalnog lajbrarija... A nachuo sam i neko shushkanje da chak dobijes i 2 licence. Nisam siguran...

puRe
28-01-2008, 11:53 AM
Vredi svaki cent. Za 500 evra dobijes sjajan program + 45 GIGA8-) brutalnog lajbrarija... A nachuo sam i neko shushkanje da chak dobijes i 2 licence. Nisam siguran...

A sto dve?....instaliraj na koliko hoces racunara sa istim serijskim brojem....ne radi on verifikaciju preko neta...

silicon science
28-01-2008, 01:18 PM
A sto dve?....instaliraj na koliko hoces racunara sa istim serijskim brojem....ne radi on verifikaciju preko neta...

Pa da nema logike:wink:

kejkz
28-01-2008, 02:05 PM
Meni je za sada dosta i na jednom :)

Plonk
28-01-2008, 03:17 PM
vratimo se na live...o logicu drugom prilikom...drug me navukao pricom na mac-ove...malo surfo i gledo cene...papreno mnogo..kod nac mac laptop 4900 km, iliti 2500e..mnogo brate, mnogo :)

alavuk
28-01-2008, 03:23 PM
jedina zamerka koju imam kod live jese interfejs , mogao je organizaciju svega i svaceg da pozajmi od acid-a , i da midi tj piano roll ...

silicon science
28-01-2008, 03:29 PM
vratimo se na live...o logicu drugom prilikom...drug me navukao pricom na mac-ove...malo surfo i gledo cene...papreno mnogo..kod nac mac laptop 4900 km, iliti 2500e..mnogo brate, mnogo :)

Naj vise ti se isplati da odes do Madjarske i da ga preneses na crno. Ustedis oko 400 eura. Ali veruj mi da MAC vredi svaki nivchic koji das za njega

Plonk
28-01-2008, 05:15 PM
Naj vise ti se isplati da odes do Madjarske i da ga preneses na crno. Ustedis oko 400 eura. Ali veruj mi da MAC vredi svaki nivchic koji das za njega
ma siguran sam da vredi :)
@alavuk
meni je interfejs dosta dobar, mada je to stvar navike,.....a piano roll...to je druga prica, nije bas najsretnije resen, ali poboljsava se iz verzije u verziju pa valjda i to rese

milos
28-01-2008, 08:18 PM
ma siguran sam da vredi :)
@alavuk
meni je interfejs dosta dobar, mada je to stvar navike,.....a piano roll...to je druga prica, nije bas najsretnije resen, ali poboljsava se iz verzije u verziju pa valjda i to rese
Pa isti je od cetvorke od kada su ga i uveli :)

Plonk
28-01-2008, 09:33 PM
Pa isti je od cetvorke od kada su ga i uveli :)
haaha ja sam imao live 3 dok nije bilo midi-a, poceo ponovo sa live 6, pa mislio da je bilo pobolsanja, tako sam bar cuo od ljudi :), a ako kazes da je isti onda :mad:, trebaju nesto uraditi sa tim,prijatelj kog sam navukao na live stalno se zali na taj piano roll, nikako da navikne hehe, mada meni i ovako odradjuje posao. za sada

milos
29-01-2008, 11:46 AM
Pa da,ma i mene smara piano roll - pa cak i Fruity Loops ima neverovatno dobar piano roll sa sve naprednim funkcijama pa cak i midi delay i te zezancije...
Mene samo pregled nervira kod rolla - da je pregledan kao Logicov i da tako izgleda ,da ne moras konstantno zumirati i da ima normalnu fiksaciju sirine dirki ja bi bio zadovoljan ....

Maiv
29-01-2008, 07:28 PM
Da, na zalost to s piano rollom jos nisu sredili.

Ja sam se donekle navikao ali dok sam radio reasonu ili cubaseu nekak mi se cini da sam vise editirao stvari u piano rollu.
U liveu to izbjegavam sto vise mogu (odsviram pa quantiziram i malo editiram rucno ak je sta krivo ispalo).

Zivcira me recimo poduplavanje tonova kad se povuce u piano rollu, umjesto da razvuce jedan ton. :banghead:

Eh da, valjda ce i to biti rijeseno do sljedece verzije. Postoji na njihovom forumu dio s komentarima i prijedlozima korisnika, siguran sam da su im to tam vec nabili na nos:D

nESbo
30-01-2008, 11:33 AM
Ja sam skoro počeo da ga koristim zato što sam provalio da je mnogo jednostavniji i efikasniji kao ReWire master aplikacija za Reason, i manje procesora zauzima kad radi ReWire nego Nuendo. Samo nikako ne mogu da izvalim kako kačim aranžman, mada koristio sam ga samo nekoliko sati i nisam pročitao nikakav tutorijal. Sviđa mi se.

p.s. Neko je pitao, da odgovorim. Odlično radi na Visti, svim verzijama.

silicon science
30-01-2008, 01:50 PM
Ableton definitivno nije "all in one" program, ali je sjajan u kombinaciji sa ozbiljnijim sekvencerima.

Maiv
30-01-2008, 01:59 PM
Ableton definitivno nije "all in one" program, ali je sjajan u kombinaciji sa ozbiljnijim sekvencerima.

Posto trenutno radim u Liveu mozes li napisat koje su glavne znacajke koje mu jos fale u odnosu na ozbiljne sekvencere. Nije sad nikakvo provociranje, sam me zanima sta propustam (ko zna mozda se i prebacim na nest drugo:) )

Plonk
30-01-2008, 02:20 PM
po meni moze se dosta toga raditi u live-u. ne treba ti nista drugo,tj. mozes napraviti kvalitetan track koristeci live i nista drugo......stvar je u navikavanju....nije savrsen program, ali koji jeste :)
evo ovo mi je trenutno najinteresantnije raditi u liveu....puno ludih zvukova se moze dobiti na ovaj nacin
http://www.youtube.com/watch?v=WL4MMJMXEFk

Maiv
30-01-2008, 04:25 PM
e super je ovo, pogotovo za live, mogu slucajno ispast lude stvari

silicon science
30-01-2008, 10:17 PM
Posto trenutno radim u Liveu mozes li napisat koje su glavne znacajke koje mu jos fale u odnosu na ozbiljne sekvencere. Nije sad nikakvo provociranje, sam me zanima sta propustam (ko zna mozda se i prebacim na nest drugo:) )

Loshe sabiranje glavni problem.

Maiv
30-01-2008, 11:04 PM

Mislis da je to jos uvijek problem, meni se cini da su to sad nekak poboljsali, znam da me je to smetalo na 5ici ali sad mi se cini bolje, mozda sam se naviknuo:banghead:

Intersantno ali ja sam to sa sabiranjem jedino pravo uocio na wavelabu, tj. da mi bolje zvuci prije neg sto se snimi pa otvori sa nekim playerom:confused:

Koje je uopce rijesenje za to? Da ga umjesto da rendam snimim live u neki bolji program???

lesha
30-01-2008, 11:25 PM

ima li sad razlike posto je u sedmici novi 64-bitni engine ?

Maiv
30-01-2008, 11:29 PM
Pa ja ne cujem bas ali dobro nemam ja ni radne uvjete (citaj monitore:( ) za tak nest

silicon science
31-01-2008, 08:54 AM
ima li sad razlike posto je u sedmici novi 64-bitni engine ?

Da ima. To su i istakli kao glavno unapredjenje u verziji 7. Videcemo kad se apdejtujem, uskoro...:wink: