View Full Version : Radna fotelja-preporuka?
Puche mi fotelja:banghead: ...trecha po redu!
Nisam bas lagan (oko 95-96 kg) ali ako uzmem u obzir da je kostala oko 350-400 e,a trajala je tek par meseci duze od dve godine,i nije mi bila neka investicija?
Kao da je imala programirano vreme poluraspada i raspada,pre 20 dana mi je pukao desni naslon za ruku, a sad metalna baza stolice(znachi chao foteljo).
Kao, bila je kvalitetna(metal,drvo,kozha itd)...
Pitanje glasi:
posto sad kupujem novu,neka preporuka?Neki bas dobar proizvodjac,naravno treba da je pre svega anatomski sto bolje odradjena(puno vremena provodim u njoj),da je udobna i sto kvalitetnija.
Pozdrav svima.
perun
21-01-2008, 11:38 PM
Puche mi fotelja:banghead: ...trecha po redu!
Nisam bas lagan (oko 95-96 kg) ali ako uzmem u obzir da je kostala oko 350-400 e,a trajala je tek par meseci duze od dve godine,i nije mi bila neka investicija?
Kao da je imala programirano vreme poluraspada i raspada,pre 20 dana mi je pukao desni naslon za ruku, a sad metalna baza stolice(znachi chao foteljo).
Kao, bila je kvalitetna(metal,drvo,kozha itd)...
Pitanje glasi:
posto sad kupujem novu,neka preporuka?Neki bas dobar proizvodjac,naravno treba da je pre svega anatomski sto bolje odradjena(puno vremena provodim u njoj),da je udobna i sto kvalitetnija.
Pozdrav svima.
Posto si za prethodnu dao 400 evra, sada daj malo vise. Idi u KONO salon (predrkanog) namestaja (ugao Visnjiceve i Gospodar Jovanove ispod bivseg Alonso marketa) i pogledaj Herman Miller i Vitra stolice. One moraju da traju duze... O anatomskom segmentu necu ni da pricam, jer su projektovane da se osecas kako treba... Ili kupi nesto jeftinije a baci se na nekakvu dijetu!:grin:
Pozdrav.
P.S. I mi smo izlomili vise stolica... I ja sam oko stotke (kg) BTW...
Posto si za prethodnu dao 400 evra, sada daj malo vise. Idi u KONO salon (predrkanog) namestaja (ugao Visnjiceve i Gospodar Jovanove ispod bivseg Alonso marketa) i pogledaj Herman Miller i Vitra stolice. One moraju da traju duze... O anatomskom segmentu necu ni da pricam, jer su projektovane da se osecas kako treba... Ili kupi nesto jeftinije a baci se na nekakvu dijetu!:grin:
Pozdrav.
ja sam 115 kila i nijednu fotelju nisam polomio, samo sam polomio jedan krevet:D
Danny Lou
22-01-2008, 12:36 AM
vec tri godine jasim po svojoj fotelji koju sam platio 90 evra... a nije rubbish... a nisam ni sitan... sitan kao i moog voyager...:D
a brate nemoj da se seksas na fotelji i da je platis 15.000 e sjebace se... :)
http://www.astrans.net/a400.html
Hehe ... uzmi ovu... letimo zajedno ona i ja vec 3-4 godine svaki dan... sa tezinom 92-95kg (zavisi kakav je rucak :D ) ... :da:
Pozdrav.
He he:D ,jedino da odem na neko skracivanje,posto sam visok 1.96....
Tnx Perun to mi je relativno u komsiluku,al nisam znao da imaju i taj tip namestaja,pa cu svakako da pogledam...
Pozdrav!
vec tri godine jasim po svojoj fotelji koju sam platio 90 evra... a nije rubbish... a nisam ni sitan... sitan kao i moog voyager...:D
a brate nemoj da se seksas na fotelji i da je platis 15.000 e sjebace se... :)
Jebo fotelju na kojoj jebat' ne smes:D ...To je ipak jedan od vaznih preduslova koju mora da ispuni:cool: ...
DaBear
22-01-2008, 11:46 AM
to je to..ako imas pare - a trajace ti dozivotno (a i ledja treba da ti traju dozivotno isto!)
http://www.audioagencyeurope.com/aeron.html
"ultimate producer & engineer chair"
http://www.astrans.net/a400.html
Hehe ... uzmi ovu... letimo zajedno ona i ja vec 3-4 godine svaki dan... sa tezinom 92-95kg (zavisi kakav je rucak :D ) ... :da:
E pazi, tu istu(ako je isti proizvodjac-meni izgleda isto!)sam gledao na sajtu firme Vea koja pravi komp. stolove i valja fotelje...el znas koji je proizvodjac pa da proverim kad budem isao da gledam?
Tnx i pozdrav!
to je to..ako imas pare - a trajace ti dozivotno (a i ledja treba da ti traju dozivotno isto!)
http://www.audioagencyeurope.com/aeron.html
"ultimate producer & engineer chair"
DaBear,
ovo zaista deluje kao ono sto meni treba, to je ista firma koju mi je Perun preporucio,jos ako imaju ovaj model to bi bilo ok.
Jedino me brine(poznajuci zemlju u kojoj zivim) da li imaju ovde u radnji XL velicinu,jer mislim da je zbog moje visine to moj broj?
Jedno pitanje,da li mi se cini ili(ako znas)nasloni za ruke mogu da se dizu i spustaju?
Ako mogu,to bi bilo fenomenalno,posto ceo zivot kad uzmem gitaru da nesto snimim,psujem neduzni desni rukonaslon na stolici,koji mi naravno treba za sve drugo sto radim u studiju?
Tnx,pozdrav!
ps
sto smo stariji,sve vise shvatamo koliko je vazno sacuvati ledja,ramena i zglobove
od neprirodno dugog sedenja koje je deo naseg posla,tako da shodno individualnim mogucnostima,tu ne treba stedeti!
DaBear
22-01-2008, 08:01 PM
sve moze da se podesava! I nasloni i ledja, sve...ima tri (valjda) velicine...
za tezinu se ne boj...
Ja sam 126kg !! (teske kosti ha,ha,ha,..:rotfl:
sve moze da se podesava! I nasloni i ledja, sve...ima tri (valjda) velicine...
za tezinu se ne boj...
Ja sam 126kg !! (teske kosti ha,ha,ha,..:rotfl:
:) He he,ako je izdrzala tvoje teske kosti, izdrzace i moj tezak karakter...
Znas da ovde vole da se gadjaju cenama,koliko je realno da ocekujem da kosta?
ponavljam sta je rekao perun...
idi u Kono/Kubo i pogledaj Herman Miller (Aeron) ili Okamura (Contessa) stolice...
ja sam poprilicno tezi od tebe i vec me neko vreme (Contessa) sluzi bez problema :)
plus je bukvalno sve podesivo...
DaBear
22-01-2008, 11:00 PM
:) He he,ako je izdrzala tvoje teske kosti, izdrzace i moj tezak karakter...
Znas da ovde vole da se gadjaju cenama,koliko je realno da ocekujem da kosta?
Ja sam pazario polovnu (Herman Miller Aeron) na Ebay-u (kao nova, iz nekog offica) za ?500. Nova je oko ?850 pa na gore..
cena novh zavisi od boje, kakve su noge (crne su jeftinije nego hromirane itd..) konstrukcija je ista, samo je bolji izgled skuplji...otidji pa pitaj tu, kad vec iam da se pazari.
Dexxy
22-01-2008, 11:26 PM
Ja kupio u metrou pre 4 godine. kostale su po 130 evra. Jos su u funkciji, isto oko 100kg je u pitanju :grin:
el znas koji je proizvodjac pa da proverim kad budem isao da gledam?
http://www.astrans.net/
Danny Lou
23-01-2008, 10:05 AM
uf al` smo sitni jebem ti misha :D
ponavljam sta je rekao perun...
idi u Kono/Kubo i pogledaj Herman Miller (Aeron) ili Okamura (Contessa) stolice...
ja sam poprilicno tezi od tebe i vec me neko vreme (Contessa) sluzi bez problema :)
plus je bukvalno sve podesivo...
Isao juce,nemaju trenutno H Miller samo neke koje jaako dobro izgledaju,priznajem da su udobne,ali su od neke vrste plastike(jeb ga to mi u stertu ne uliva poverenje) i kostaju 1000E:shock: bez nekih dodataka.
Potrazicu jos H Miller,trebalo bi da ih bude na jos par mesta po gradu...ne verujem da su one jeftinije,ali ako bih dao somicha za stolicu,nekako ne bih za plasticnu,pa ko god da je potpisao njen dizajn...
Tnx svima na savetima,javljam rezultate potrage!
darkstar
23-01-2008, 12:13 PM
Alo BRE..
1300 dinara ona stolica kancelarijska sto imaju svi.
Evo vec godinama me drzi kao zmaj .
Nemoj se primate,otvoris studio u kom nema opreme za 2 soma eura a soma das na stolicu
hahhaa
Arthur
23-01-2008, 12:37 PM
bogme sine, imam 120kg, i zasad me jedino uspesno drzi klasicna direktorka koju sam 2004te platio oko 150e. Em je mega udobna, em izdrzava mene 10h dnevno. A skoro su drugari u eurosalonu uzeli nekoliko nekih mega stolica od 100e sa svim mogucim podesavanjima... udobno nema sta, al kod mene je prezivela celih mesec dana a onda se sjebo zglob naslona po vertikali i od tad sluzi samo za zavaljivanje tokom realtime exportovanja epizode :P
darkstar
23-01-2008, 06:22 PM
Jebote pa vezbajte nesto ;)
Arthur
23-01-2008, 06:25 PM
pa evo vezbam, stalno skrolujem ovaj forum gore-dole na laptopu, znas kako mi se lepo zateze prst :P
Alo BRE..
Nemoj se primate,otvoris studio u kom nema opreme za 2 soma eura a soma das na stolicu
hahhaa
Hm,da mi je takva situacija sto se tice studija i opreme kakvu si gore opisao,zaista ne bih razmisljao o tako skupoj stolici,ali nije...
Opet,ne mora da znaci da je najskuplje i najbolje,imam vise njih u sirem izboru,od 500e pa navise,pa cu da probam,pa nece odluciti cena nego udobnost i odnos cena-kvalitet.
Medjutim,
posle izvesnog broja godinica u poslu(i stednji na stolicama u mladjim danima),moja kicma mi danas kaze da nema tako skupe stolice koliko kosta kad jednom sjebes kicmu,zglobove itd jeftinim resenjima.
Kad si mlad to naravno ne kapiras,jer tada jos ne osecas posledice,a kasnije mozes samo da kazes JAO....
Misli o tome i ceni svoja ledja vise od 1300 dindzi,trebace ti ceo zivot...
Color
24-01-2008, 07:19 AM
Medjutim,
posle izvesnog broja godinica u poslu(i stednji na stolicama u mladjim danima),moja kicma mi danas kaze da nema tako skupe stolice koliko kosta kad jednom sjebes kicmu,zglobove itd jeftinim resenjima.
Kad si mlad to naravno ne kapiras,jer tada jos ne osecas posledice,a kasnije mozes samo da kazes JAO....
Misli o tome i ceni svoja ledja vise od 1300 dindzi,trebace ti ceo zivot...
Bilo koju stolicu da kupis, ni jedna ne moze da resi problem koji navodis!
Posao kojim se bavimo je nazalost vezan za svakodnevno visecasovno sedenje, i da kupis mega-extra-anatomsku stolicu izlivenu po tvojoj kicmi za 100000 eu, nece ti nista pomoci... Sedenje nije pirodan polozaj tela i tu je problem. A stolica sto ima vise podesavanja, to je losiji izbor, jer niko od nas specijalista na stolice nece znati da je podesi kako valja, a drugo, podesavanja su tu da namestis kako tebi najvise odgovara i vise da ne diras.. Kupi stolicu za max 150eu koja se nece slomiti za 2 meseca, koja ti je udobna a umesto podesavanja lepo ustani sa stolice, prosetaj do bazena, odplivaj pola sata dnevno i da vidis kako nestaju problemi sa kicmom, a i usi se odlicno odmore pod vodom ;-)
Kod mega-extra-anatomsko aerodinamicnih rupicastih stolica placas samo design i marketing da je bas ta najbolja!
pozdrav...
Bilo koju stolicu da kupis, ni jedna ne moze da resi problem koji navodis!
Posao kojim se bavimo je nazalost vezan za svakodnevno visecasovno sedenje, i da kupis mega-extra-anatomsku stolicu izlivenu po tvojoj kicmi za 100000 eu, nece ti nista pomoci... Sedenje nije pirodan polozaj tela i tu je problem. A stolica sto ima vise podesavanja, to je losiji izbor, jer niko od nas specijalista na stolice nece znati da je podesi kako valja, a drugo, podesavanja su tu da namestis kako tebi najvise odgovara i vise da ne diras.. Kupi stolicu za max 150eu koja se nece slomiti za 2 meseca, koja ti je udobna a umesto podesavanja lepo ustani sa stolice, prosetaj do bazena, odplivaj pola sata dnevno i da vidis kako nestaju problemi sa kicmom, a i usi se odlicno odmore pod vodom ;-)
Kod mega-extra-anatomsko aerodinamicnih rupicastih stolica placas samo design i marketing da je bas ta najbolja!
pozdrav...
Ode ovo u raspravu...:wink: ali tu smo i da razmenimo misljenja.
Slazem sa da nijedna stolica ne moze da eliminise problem o kom govorimo,ali sigurno moze da ga umanji ako je dovoljno kvalitetno anatomski odradjena.
Nije namestanje stolice nesto za sta ti treba obuka kao za SSL ili slicno.Provalices za par dana i namestis,i ne mislis vise na to.
Takodje,sto se sporta tice,slazem se,ako neko misli da ce mu bez adekvatnog vodjenja racuna o fizickoj kondiciji bilo koja stolica sacuvati ledja ,jako gresi.
Pozdrav.
darkstar
24-01-2008, 03:23 PM
...i dolazimo do zakljucka -
stolica do 50 eura.
+950 eura na placanje bazena teretane,kupovine bicikla,pravilne ishrane
=
NEMA PROBLEMA.
...i dolazimo do zakljucka -
stolica do 50 eura.
+950 eura na placanje bazena teretane,kupovine bicikla,pravilne ishrane
=
NEMA PROBLEMA.
8-) Hm,vozim mount-bike aktivno cesto i preko 100 km dnevno(leti na odmoru),u gradu po 40-50 km dnevno, koliko vec stignem od obaveza,isao na teretanu godinama(i nije neka fora,bike je mnogo bolji),i veruj mi da osecam razliku u stoilicama od 50 i 500 e,sigurno.
Ja sam za sledece: Stolica od 300 e pa navise(shodno mogucnostima) plus 950 e za sport i rekreaciju:)...
i onda , MANJE PROBLEMA...
darkstar
28-01-2008, 12:02 AM
VLY-a za predsednika ! ! !
Napokon da nadjem nekoga ovde da se slazem sa njim :)
VLY-a za predsednika ! ! !
Napokon da nadjem nekoga ovde da se slazem sa njim :)
Hvala,hvala...:da: Ako ste bas navalili....prinecu tu zrtvu na oltar otadzbine...:)
slowstar
29-01-2008, 01:31 AM
Aeron je u USA okolo 1200$, tako da sam iz cuga odustao, NE DAM PARE za stolicu uz koju ide samo NEVE 88RS, ili (eventualno) neki SSL serije 9000, a ja da unesem u moju radnu sobu i drzim pored Soundcrafta - malo mi ne ide, zar ne?
Siguran sam da ima odlicnih, anatomski dobro uradjenih stolica u tom fazonu za max 300 evrica, a ja sedim na stolici koju mi je drug poklonio kada je zatvorio CD-DVD klub, doduse ja sam ispod 90 kg, sa teznjom da to jos vise smanjim, pa mogu da me izdrze "kancelarijske" stolice, bar za sada.
Aeron je u USA okolo 1200$, tako da sam iz cuga odustao, NE DAM PARE za stolicu uz koju ide samo NEVE 88RS, ili (eventualno) neki SSL serije 9000, a ja da unesem u moju radnu sobu i drzim pored Soundcrafta - malo mi ne ide, zar ne?
Siguran sam da ima odlicnih, anatomski dobro uradjenih stolica u tom fazonu za max 300 evrica, a ja sedim na stolici koju mi je drug poklonio kada je zatvorio CD-DVD klub, doduse ja sam ispod 90 kg, sa teznjom da to jos vise smanjim, pa mogu da me izdrze "kancelarijske" stolice, bar za sada.
Slowstar,ma ja u sustini mislim isto kao i ti,ali prethodna dva puta kad sam se vodio tom(zdravom) logikom kupio sam fotelje koje kostaju izmedju 300 i 400 e,i menjam ih evo vec drugi put tacno na dve godine.Znaci SVI daju garanciju za fotelju 1 godinu(nema veze da li kosta 300 ili 600 e:confused: ),meni potraju 2 godine i onda mogu samo da se slikam.Znaci placam oko 200 e godisnje po stolici?
Sto se Aerona tice u Srbiji bukvalno DERU za to zadovoljstvo,tako da sam od te ideje odustao, jer necu da mi derikoze naplacuju po cenama za skorojevice i bizMismene.
Ovaj put(koliko mi vreme dozvoljava)sam u temeljnijoj poteri za ozbiljnom foteljom ali nisam jos nasao neku koja mi uliva vise poverenja od prethodnih koje sam imao...
Nisam bas picajzla za fotelje,samo sam se eto zainatio da vidim da li postoji trajnija fotelja a da ne kosta bas kao Stratocaster iz 79...
Pozdrav!
dgraph
29-01-2008, 02:22 PM
Sjedio sam u nekoliko studija na VITRA YPSILON - meni cak bolji od AERON-a (mozes nasloniti glavu i u polulezecem polozaju "raditi" ...). Nije jeftina, ali je jako solidno radjena stolica ...
HeatMan
29-01-2008, 04:35 PM
Slowstar,ma ja u sustini mislim isto kao i ti,ali prethodna dva puta kad sam se vodio tom(zdravom) logikom kupio sam fotelje koje kostaju izmedju 300 i 400 e,i menjam ih evo vec drugi put tacno na dve godine.Znaci SVI daju garanciju za fotelju 1 godinu(nema veze da li kosta 300 ili 600 e:confused: ),meni potraju 2 godine i onda mogu samo da se slikam.Znaci placam oko 200 e godisnje po stolici?
Sto se Aerona tice u Srbiji bukvalno DERU za to zadovoljstvo,tako da sam od te ideje odustao, jer necu da mi derikoze naplacuju po cenama za skorojevice i bizMismene.
Ovaj put(koliko mi vreme dozvoljava)sam u temeljnijoj poteri za ozbiljnom foteljom ali nisam jos nasao neku koja mi uliva vise poverenja od prethodnih koje sam imao...
Nisam bas picajzla za fotelje,samo sam se eto zainatio da vidim da li postoji trajnija fotelja a da ne kosta bas kao Stratocaster iz 79...
Pozdrav!
pa onda kupi na crnom trzishtu titanijum, uranijum i sh'atijaznam i daj nekome da ti izlije leguru napravljenu po tvojim ledjima i guzovima.. ja ne znam.. imam stolicu od 5000 dinara koju je cale moj digao sa posla, i trudim se da se ne krivim (previshe) i evo traje mi vec 5 godina, a 12 sati dnevno sam u njoj.. menjao sam joj presvlake par puta.. pukao mi je jedan tochkic, skinuo sa druge stolice i zamenio.. funkcionishe besprekorno.. imate sliku na temi sa slikama studija.. i imam 92 kilograma.. evo sad sam se izmerio zbog vas.. smarachi.. :) nisam hteo da znam..
Danny Lou
29-01-2008, 05:01 PM
a zasto vi debelguzi se na prihvatite knjige: "Protjerajte secer"... ja vec jesam... :D:kava:
evan3sco
30-01-2009, 08:14 PM
Od mene preporuka za fotelju koju sam uzela pre pola godine.Svaki komentar hvale je suvisan.Idite u Sindjelicevu 36 pa isprobajte sami.Firma se zove
Anaks.Evo i linka pa pogledajte sami:
http://www.anaks-namestaj.com
Moja je oznake Fotelja iNET.Erogonmija je do perfekcije napravljena sto mi je bilo i najbitnije.
Od mene preporuka za fotelju koju sam uzela pre pola godine.Svaki komentar hvale je suvisan.Idite u Sindjelicevu 36 pa isprobajte sami.Firma se zove
Anaks.Evo i linka pa pogledajte sami:
http://www.anaks-namestaj.com
Moja je oznake Fotelja iNET.Erogonmija je do perfekcije napravljena sto mi je bilo i najbitnije.
... i koliko je to ovih nasih para... evrica?
Pozz
idekius
31-01-2009, 05:56 PM
8-) Hm,vozim mount-bike aktivno cesto i preko 100 km dnevno(leti na odmoru),u gradu po 40-50 km dnevno, koliko vec stignem od obaveza,isao na teretanu godinama(i nije neka fora,bike je mnogo bolji),i veruj mi da osecam razliku u stoilicama od 50 i 500 e,sigurno.
Ja sam za sledece: Stolica od 300 e pa navise(shodno mogucnostima) plus 950 e za sport i rekreaciju:)...
i onda , MANJE PROBLEMA...
Jel stolica sa gelom? Npr. firme Scot? :rotfl:
Jel stolica sa gelom? Npr. firme Scot? :rotfl:
:) Ja radije preferiram Cannondale,jos ako bi imala i bike pedale uz sustain pedalu ,hejhaaa! :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.