PDA

View Full Version : :: [WNAMM2008] Novi Universal Audio plugin partneri ::

lesha
20-01-2008, 06:22 PM
Valley People, SPL i Empirical Labs (http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=326)

Max
20-01-2008, 06:24 PM
Najavljuju Fatso , ali ne skoro .......

Pozdrav

lesha
20-01-2008, 07:35 PM
kao sto i pise u vesti ;)

Empirical Labs - Fatso plugin sredinom/krajem 2008.

Max
20-01-2008, 08:24 PM
kao sto i pise u vesti ;)

Napisao pre nego sto sam razmislio :rolleyes:

Pozdrav

google
20-01-2008, 10:01 PM
Da i ja izletim, kada se ocekuje snizenje cena? Ima li sta nezvanicno?

darkstar
26-01-2008, 02:25 PM
Poceo je da me zanima uad.Posto ima toliko mistifikacije,ajde samo da mi neko objasni nesto : da li to radi na principu - kupim kartu u radnji,odem kuci,izadjem na net,kupim paket koji zelim i to je to (nema varijante da godisnje placam clanarinu da bi koristio taj paket bla bla).

Zanima me neve pack,precision limiter i neki dobar reverb.Da li neko ume da objasni koliko je to para.I koji mi paket osnovni treba kad kupujem u radnji.

Hvala.

Arthur
26-01-2008, 02:47 PM
nije daleko od toga, sa malom ispravkom - udjes u radnju, kupis CETIRI karte, odes na net, ostavis jos tolko kesha na sve pomenute plagove i onda je*es kevu produkciji.
Od reverba jedino sto sam uspesno koristio je plate 140, mada nisam preterano istrazivao ostale jer mi karta bude zakucana precim stvarima.
Da, ja sam jedan od onih mazohista koji jos uvek ima samo JEDNU kartu..

Max
26-01-2008, 04:53 PM
Da, ja sam jedan od onih mazohista koji jos uvek ima samo JEDNU kartu..

Fora je da imas PoCo II , onda bude taman :)

Pozdrav

puRe
26-01-2008, 05:50 PM
sto kaze max, moze jedan UAD, ali dodaj tu jedan PoCo i Duende i svi srecni :)

darkstar
27-01-2008, 11:36 PM
Auh...
Ne dopada mi se taj princip moram da priznam.Ali hajde,moze li neko da mi objasni u ciframa

Znaci :

Zelim neve,zelim dobre njegove reverbe zelim precision

Koliko je to u evrima,i sta u radnji treba da trazim.

Hvala.

puRe
28-01-2008, 12:12 AM
Auh...
Ne dopada mi se taj princip moram da priznam.Ali hajde,moze li neko da mi objasni u ciframa

Znaci :

Zelim neve,zelim dobre njegove reverbe zelim precision

Koliko je to u evrima,i sta u radnji treba da trazim.

Hvala.

Sve plugove koje zelis da kupis, a nisu u default paketu (koji dobijes uz samu karticu) kupujes online...

recimo...
$500 za precision mastering alate
$700 ako hoces bas sve neve plugove...

mada moja ti je preporuka da kupis uad (project ili studio ili kako se vec to sada zove) pa da vidis naknadno sta ti tacno treba...recimo, od precision serije ne moras uzimati limiter ili eq, od nevea ne moras 1081 i 1073.......barem ne u pocetku...

idekius
28-01-2008, 12:16 AM
od nevea ne moras 1081 i 1073.......barem ne u pocetku...

1073???? Drzniche!!! Uvredio si mi omiljeni plug! :shock::shock::shock:
Biraj vreme, mesto i oruzje!!!! :banghead::banghead::banghead: :D

puRe
28-01-2008, 12:22 AM
1073???? Drzniche!!! Uvredio si mi omiljeni plug! :shock::shock::shock:
Biraj vreme, mesto i oruzje!!!! :banghead::banghead::banghead: :D

Ne brini, imam ja i njega i 1081...meni je on najbolji od tih neve plugova, ali kazem coveku da mu stvarno ne trebaju ako tek kupuje UAD-a :)

Ja cu da pustim Duendea sa svojih 32 kanala na UAD pa da vidimo ko ce da pobedi :D

idekius
28-01-2008, 12:30 AM
Ja sam uzeo ceo Neve bundle... ali, ne znam do duse zasto, radije koristim 1073, nego 1081...
Sad, ne znam u kom bese paketu ide Pultec Pro i koliko bese kosta... mislim da on i nije skup, ali... i to mi je omiljeni EQ, kao i Pultec eqp-1. To bi bilo lepo da ima odmah... Pultec valjda ide cak i uz project pak, a pro mora da doplati (valjda)... ali vredi...

puRe
28-01-2008, 12:37 AM
Ja sam uzeo ceo Neve bundle... ali, ne znam do duse zasto, radije koristim 1073, nego 1081...
Sad, ne znam u kom bese paketu ide Pultec Pro i koliko bese kosta... mislim da on i nije skup, ali... i to mi je omiljeni EQ, kao i Pultec eqp-1. To bi bilo lepo da ima odmah... Pultec valjda ide cak i uz project pak, a pro mora da doplati (valjda)... ali vredi...

pa da, i ja imam onaj valjda obican neve bundle (bez channel stripa)...

u sustini ona postavka iz tadasnjeg studio paka je esencijalna...na to, kad bude hteo, moze da dodaje stvari iz precision bundlea kao i neve-ove...

ili, na kraju krajeva, moze isprobati demoe kad bude imao karticu...

darkstar
28-01-2008, 05:49 PM
Jasno mi je sta pricate , ali ja sam vec neko vreme u ovim vodama,pa bih zbog toga uzimao ozbiljnije plagove,i zato razmisljam o tome.Pure,neko je rekao da bih morao uzeti 4 kartice uada da bih sve ovo pogurao,koje je tvoje misljenje,sta je najbolji best buy?Posto secam se odavno da imas sve zivo i da si sve probao.Btw,video sam ti neko izdanje u mamutu :) live.

Hvala unapred,
pozd.

p.s. Da se preselimo mozda na novu temu ?

google
29-01-2008, 11:37 AM
Jasno mi je sta pricate , ali ja sam vec neko vreme u ovim vodama,pa bih zbog toga uzimao ozbiljnije plagove,i zato razmisljam o tome.Pure,neko je rekao da bih morao uzeti 4 kartice uada da bih sve ovo pogurao,koje je tvoje misljenje,sta je najbolji best buy?Posto secam se odavno da imas sve zivo i da si sve probao.Btw,video sam ti neko izdanje u mamutu :) live.

Hvala unapred,
pozd.

p.s. Da se preselimo mozda na novu temu ?

Studio pak ima skoro sve. Nije lose imati i ostale plugins, jer vrede.

Ako si zainteresovan, ima jedno ili dva mesta na nalogu koje planiramo uzeti.

Ne treba ti 4 UAD. Najvise dva. + TC. Ima i par native plugins koji rade pristojno.:wink:

google
29-01-2008, 05:46 PM
neko je rekao da bih morao uzeti 4 kartice uada da bih sve ovo pogurao,koje je tvoje misljenje,sta je najbolji best buy?

Ako hoces da radis sa 2 kartice, javi se meni ili bambinu za kupovinu 2 naloga.

Kartice kupis posebno. Sa 2 UAd radis i vise nego lezerno. Sto uzfali ima Sony Oxford. Plugins koji rade, a ne kvare.

LACKY
30-01-2008, 12:57 AM
Dajte ljudi ako boga znate da napravimo dobrotvornu akciju. Da skupimo dobrovoljne priloge i kupimo ovom coveku UAD-a. Pegla vec mesecima sa kupovinom UADA-a!

puRe
30-01-2008, 01:56 PM
Dajte ljudi ako boga znate da napravimo dobrotvornu akciju. Da skupimo dobrovoljne priloge i kupimo ovom coveku UAD-a. Pegla vec mesecima sa kupovinom UADA-a!

A da li cemo onda i nalog da kupimo ili samo karticu?

LACKY
30-01-2008, 04:56 PM
Ma i nalog.

UADman
02-02-2008, 09:05 PM
Ovo je samo dokaz da je UAD najbolja platforma i jasan pobednik u borbi titana (iliti DSP proizvodjaca). :)

Dexxy
02-02-2008, 09:19 PM
Ma samo karticu, neka je nalozhi sam :rotfl::rotfl::rotfl:

LACKY
03-02-2008, 01:08 AM
Ovo je samo dokaz da je UAD najbolja platforma i jasan pobednik u borbi titana (iliti DSP proizvodjaca). :)
Sve priznajem, predajem se, najbolji je. Samo nemojte vise ako boga znate!

darkstar
03-02-2008, 10:22 PM
@Google : SKAPIRAO SAM DA HOCES UADA MATORI,ALI NECU SA TOBOM DA GA KUPIM ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Nadam se da vise necu vidjati private od tebe.

@Pure : ajd molim te odgovori mi sta ti mislis o best buy,ako treba na privatnom,jer ako pogledas ovaj citav razgovor skapiraces da ne mogu da saznam malo vise o uadu,a da me ne smaraju njih trojica na privatnom da li hocu da ga kupim sa njima.

ZNACI :

NECU DA KUPIM UAD NI SA KIM SA OVOG FORUMA TRENUTNO KUPICU GA SAM AKO GA BUDEM ZELEO,I NE ZANIMA ME DA LI CU TAKO DA IZGUBIM NOVAC.MOJ NOVAC - MOJA STVAR.HVALA.

I ako Pure moze da mi odgovori :)

Hvala.

puRe
03-02-2008, 11:31 PM

izvini sto ti ne odgovorih ranije...nadao sam se da ce neko drugi to da ucini :)

ja cu da ti kazem sa svog stanovista (posto si naveo da hoces specificno moje misljenje)...prvo sam imao studio pak (jednu karticu znaci) i u periodu od mozda 2 godine (UAD-a sam znaci uzeo 2005 sam polako kupovao plugove...
evo ti neko skraceno misljenje o plugovima koje sam kupovao pa formiraj od toga sta da kupis...

studio pak obavezno uzmi za pocetak (znaci sve ovo pricam sa premisom da imas pulter pro, cambridge i sve to)...
precision limiter - nema potrebe sada ga kupovati...njega sam do pre mozda 6 meseci iskljucivo koristio, ali ga sada sonnox limiter zamenjuje (i transparentniji je)
precision eq - dobar transparentan eq, mozes preziveti bez njega
precision multiband - obavezno...mozda i prva stvar koju treba da kupis posle pak-a...samo posveti mu se malo pre nego sto ga odbacis (ja sam ga najbolje "naucio" kada sam radio na nekom remasterizovanju, cuda cini)...
dimension d - probaj, nije los, ali VEOMA specificna stvar
space echo - ako trazis takav zvuk, ovo je "the" plugin...
neve 33609 - u startu mi se svideo mada moram da priznam da ga nesto i ne koristim
neve 1073 - odlican...njega bih prvog uzeo od neve-ova...
neve 1081 - hmm.......ne znam, uzmi ako bas hoces da kompletiras neve pricu....probaj demo najbolje...
la-3a - prilicno specifican...varijacija na la-2a temu...mada (meni) za nijansu ima siru primenu...

ergo, moj predlog za pocetak studio pak + multiband + neve 1073...

ako je to mnogo izbaci ove dodatne plugove...ako je i dalje, onda vidi mozda da uzmes flexi-pak mada ne znam koliko je to isplativo...

ako sam ti pomogao, super....ako ne reci...mogu ja da gusim jos :)

(samo da se ogradim da je ovo moje misljenje, tako da nemojte skakati na mene sa pricama "multiband je sranje", "ti nisi normalan", "ko jos koristi kompresore"...) :)

Max
03-02-2008, 11:33 PM
Potpuno se slazem sa Puretom ..... samo jedna razlika .... meni je dim d .... nezamenjiv .....

Ako hoces da ti korus ..... prosiri .... zvuk , a da ne cujes lfo korusa ( koji meni licno ide na k .... ) :)

Pozdrav

puRe
03-02-2008, 11:42 PM
Potpuno se slazem sa Puretom ..... samo jedna razlika .... meni je dim d .... nezamenjiv .....

Ako hoces da ti korus ..... prosiri .... zvuk , a da ne cujes lfo korusa ( koji meni licno ide na k .... ) :)

Pozdrav

uh da, vrhunska stvar...bas sam i nasao malopre neku matoru temu gde smo ga ishvalili... :)

idekius
04-02-2008, 08:09 AM
Dimension D je stvarno fenomenalan. Uvek mi stoji na sendu...

STUDIOTON
04-02-2008, 08:21 AM
Dimension D je stvarno fenomenalan. Uvek mi stoji na sendu...

takodje

OFF
04-02-2008, 12:03 PM
slazem se.

kada bih birao MVP za uad, evo grubog redosleda

1176, neve 1073, pultec pro, La3a, La2a, plate 140, dimension d.....

sve ostalo je dobro, manje ili vise....meni se cak i onaj helios eq bas svideo, posebno u niskim freq

Steka
05-02-2008, 04:58 AM
jel neko probao neve 88rs??

idekius
05-02-2008, 02:21 PM
jel neko probao neve 88rs??

Imam ga... nije losha zezalica, ali nisam ni pao na dupe.
Dobar je, ali nije ostavio utisak na mene kao sto je ostavio UA-Neve 1073 npr.