View Full Version : Pomoc oko izbora klavijature.
Milanche_show
20-01-2008, 12:14 AM
Sviram gitaru ali bih ubacivao i razne virtuelne instrumente u svoju muziku. Tesko mi je da kucam midi preko tastature tako da trazim neku ne extremno skupu klavijaturu. Sta predlazete. Gde da je nadjem i koja je cena.
LAMPASH
20-01-2008, 12:58 AM
Treba li ti samo kao master ili bi je koristio za još ponešto?
LAMPASH
20-01-2008, 01:01 AM
Pogledaj ovo:
http://www.m-audio.com/products/en_us/KeystationPro88-main.html
korenjak
20-01-2008, 01:21 AM
pgledaj CME UF6
ili M-audio key station 49 ili 61
zatim CME u-keys seriju
zatim CME M-keys seriju (najeftinija)
zatim korg K-61 ima u sky music
zatim edirol pc-50 ili neki slican model
ima i M-audio keyrig on je od te firme najeftiniji
zatim ...ma evo na ovomsajtu ces sve videti
http://www.thomann.de/gr/midi_master_keyboards.html
ovde ima svega pa biraj
cene su priblizne kao kod nas
ako oces da ti klavijatura bude za jos neke funkcije uzmi koja ima vise knobova(okruglih dugmica) i fejdera jer kada podesis konekcije mozes ih koristiti kao kontrole cubase miksera ili nekih potenciometara u samom vst instrumentu ili sempleru....a takodje to sve sto izpomeras u toku snimanja ce se zabeleziti usnimljenoj traci....
kod CME klavijatura iz uf serije imas i dugmice za play stop snimanje i premotavanje na samoj klavijaturi tako da ne moras da klikces misem kad se snimas ili da nabadas po tastaturi...ukratko moze da ti sluzi kao kompletan kontroler tvog racunara za muziku i kao midi key u isto vreme....
ukoliko ti sve to ne treba uzmi ove gole tj. bez icega sem klavijature i dva tri osnovna dugmeta kao sto su recimo keyrig serija ili u -key ili korg k-61
itd itd.....
ako nisi pijanista nemoj uzimati dirke sa klavirskim hamer mehanizmom sem ako ti bas to prija za prste......ove sa poluotezanim dirkama su ok.....a ove sa lakim moze da prodju ko ima laksu ruku....
e sad meni je recimo vazno da su dirke tj mehanika dobra......jer to je srce svega ostale funkcije mogu a i ne moraju biti sminka
pozdrav
e da uzmi neku sa usb ili firewire pogonom tj napajanjem
slowstar
20-01-2008, 02:31 AM
Korenjak je sve rekao, nemam sta da dodam, osim sto je i cuvena "dzabalesku"
firma Behringer izbacila neke, sasvim pristojne klavijature za nekog ko nije bas profi pijanista, a imaju sve neophodne funkcije, dok ime je cena nesto oko 100 evrica, mada bih ja probao za malcice vece pare da uzmem Maudio neki 49i, koji ima i GM banku zvukova, i pristojan Stainway klavir, a ispod je ili oko 200 eura.
Milanche_show
20-01-2008, 05:28 AM
Sta mislite o M audio AXIOM 49ili61
lesha
20-01-2008, 11:12 AM
ukoliko imas novca, kupi neki novation sa automap funkcijom.
korenjak
20-01-2008, 11:50 AM
e da da dodam
posto je sajt naseg artista prilicno shugav i ne update-uju ga idi na bosanski artist tamo ima i cene za sve sprave a racunaj da su kod nas malko nize cene
www.artist.ba
imas kad udjes gore plavi ekrancic i dve strelice i tu picis po sajtu posto im je search ocajan u stvari ni ne radi....
pozz
darkstar
20-01-2008, 12:06 PM
Ako zelis da sviras live nekad iz nekog razloga,onda gledaj da midi koji kupujes ima mogucnost napajanja sa adaptera.Za adapter - pravac Kalenic pijaca,onaj genijalni kiosk,za 800 dinara dobices 8 prikljucaka:)
Sima_Kosmos
02-03-2008, 04:30 PM
Ne bih da budem nepristojan pa da se kačim na tuđ post ali ova teme je idealna za mene pošto imam nameru da pazarim klavijaturu ali pojma nemam šta je sada aktuelno.
Evo o čemu se radi.
Hteo bih da kupim nešto što će mi omogućiti da sviram kao "one man show" znači da imam mogućnost da ubacim pratnje i šta već za to treba i naravno da mogu da je priključim na PC i td....
Vidim da se ovde masa ljudi razume maximalno pa ako neko ima strpljenja voleo bih savet.
Sve ovo mi treba za kućnu upotrebu tj. sebi za dušu i budžet mi je oko 400 eura ako za te pare može nešto da se uzme.
unapred hvala
InsaneEyes
02-03-2008, 05:48 PM
skoro sam uzeo Novation X-STATION 61, mislim da je IRL perfekcija odgovor na sva pitanja koja mozete postaviti ovde i da nema bolje masterke generalno :cool3:
fischek
02-03-2008, 07:47 PM
skoro sam uzeo Novation X-STATION 61, mislim da je IRL perfekcija odgovor na sva pitanja koja mozete postaviti ovde i da nema bolje masterke generalno :cool3:
$$?
InsaneEyes
02-03-2008, 07:52 PM
bg artist, bruka povoljno, CRC 570 E :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.